התייעצות שמן זית- מחיר

מצב
הנושא נעול.

משה שאחא

משתמש פעיל
פתרון לבעיית עליית המחירים אם אנשים מכינים יין בבית למה שלא יכינו גם שמן זית ב"ה עצי הזית בשטח הפקר היום הם רבים

הכנת שמן זית

,לאחר שמסקנו זתים מהעץ
.ובררנו מהם את הנגועים ושאריות העלים

.מכניסים שני חופני זיתים לתוך שתי שקיות ניילון עבות

פורכים (מרסקים) את הזיתים בעזרת אבן חלקה או קוביה
.תוך הקפדה על סגירת פתח השקית ביד השניה

,מכניסים את רסק הזיתים לתוך שקית בד או גרב

,סוחטים היטב את רסק הזתים שבגרב לתוך קערה
.הנוזל שיוצא נקרא מוהל

.(מוזגים את המוהל לתוך כלי שקוף (רצוי גבוה וצר

. ממתינים להפרדת השמן מהמוהל דבר שנמשך כמה ימים

. אוספים את השמן שצף



חשוב: צבע השמן מושפע בעיקר מצבע הזתים
מזתים ירוקים יתקבל שמן שמן ירוק
וככל שהזתים כהים ושחורים השמן בהיר יותר
 

אוהב גם מוזיקה

משתמש פעיל
פתרון לבעיית עליית המחירים אם אנשים מכינים יין בבית למה שלא יכינו גם שמן זית ב"ה עצי הזית בשטח הפקר היום הם רבים

הכנת שמן זית

,לאחר שמסקנו זתים מהעץ
.ובררנו מהם את הנגועים ושאריות העלים

.מכניסים שני חופני זיתים לתוך שתי שקיות ניילון עבות

פורכים (מרסקים) את הזיתים בעזרת אבן חלקה או קוביה
.תוך הקפדה על סגירת פתח השקית ביד השניה

,מכניסים את רסק הזיתים לתוך שקית בד או גרב

,סוחטים היטב את רסק הזתים שבגרב לתוך קערה
.הנוזל שיוצא נקרא מוהל

.(מוזגים את המוהל לתוך כלי שקוף (רצוי גבוה וצר

. ממתינים להפרדת השמן מהמוהל דבר שנמשך כמה ימים

. אוספים את השמן שצף



חשוב: צבע השמן מושפע בעיקר מצבע הזתים
מזתים ירוקים יתקבל שמן שמן ירוק
וככל שהזתים כהים ושחורים השמן בהיר יותר
סליחה על הפקפוק...
זה מנסיון?
 

שישפן

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
זה כבר נהיה הזוי... כל כמה ימים מגלים על חברה אחרת שהיא מזוייפת או שהשמן לא ראוי לאכילה, מזל שאנחנו מ''המבינים'';)
 

blue eagle

משתמש סופר מקצוען
איזה בסה לראות את זה
1716531103104.png

ואז ללחוץ על קניה ו
1716531204687.png
 

blue eagle

משתמש סופר מקצוען

קבצים מצורפים

  • IMG_1674.JPG
    5 MB · צפיות: 28

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אוקי אחרי פחות מ24 ש' זה התחיל להתגבש במקרר....
א"כ סביר שזה אמיתי
אם כי אין לי מושג עד כמה זה איכותי...

הולכת לעשות ניסוי בעצמי :)
 

blue eagle

משתמש סופר מקצוען

הולכת לעשות ניסוי בעצמי :)
יש 10 אתרים אחרים שכתוב שם שאם זה מתג' זה סימן.
 

yossilang

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
רוב שמן הזית שנמכר בישראל מקורו בחו״ל ובמיוחד בטורקיה. חברות מערבבות את שמן הזית בשמן זית מקומי מאיכות ירודה כדי שיוכלו לרשום על הבקבוק מיוצר בישראל. שמן זית זה הוא כאמור ממש לא עונה להגדרה שמן זית ולכן חדשות לבקרים יוצאות התראות של משרד הבריאות/חקלאות/רבנות מקומית על שמן זית מזוייף!!!
אין מה לעשות יבול שמן הזית בשנתיים האחרונות היה נמוך גם בארץ וכל בתי הבד העצמאיים, שלא מרבבים שמן מחו״ל/מזוייף וכדו׳ העלו את המחירים. שימו לב גם מה שנחשב שמן זית ישראלי הרבה פעמים הוא ממש לא וצריך להסתכל באותיות הקטנות בתוית האחורית. סימן נוסף לשמן זית איכותי ולא מעורב הוא דרגת החמיצות דרגת חמיצות בין 0.3 ל 0.5 היא הערובה לשמן איכותי בכבישה קרה. רוב השמן המעורב הוא (במקרה שכבר מצויין על המיכל) בדרגת חמיצות 0.8 ומעלה.
כל המידה הזה הוא מידע בדוק ממגדלי כרמי זיתים מהגדולים בדרום הארץ.
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים

חרישאי

משתמש מקצוען
לגבי השמן מאושר עד, פעמיים הוכרז על ריקול מהמותג שלהם אבל.... הם מייבאים כל תקופה מיצרן אחר, זה שתורכי אחד עבד עליהם לא אומר שגם האחרים. בנוסף רשום על זה 100 אחוז כתית.
לגבי מבחן ההתגבשות נעדכן במוצש
 

yossilang

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
בנוסף רשום על זה 100 אחוז כתית.
התקן מגדיר שלוש דרגות איכות של שמן זית הראוים למאכל אדם:
  • שמן זית כתית מעולה (extra virgin): זהו שמן שהופק בכבישה קרה (באמצעות דחיסה והידוק בלבד, בטמפרטורה של 27 מעלות צלזיוס), עם רמת חומצה אולאית חופשית שאינה עולה על 0.8%.
  • שמן זית כתית (virgin): שמן שהופק בכבישה קרה עם רמת חומצה אולאית חופשית שאינה עולה על 2%.
  • שמן זית כתית רגיל: שמן שהופק בכבישה קרה עם רמת חומצה אולאית חופשית שאינה עולה על 3.3%.
בנוסף, מגדיר התקן סוגים שונים של שמנים שאינם ראויים למאכל ללא עיבוד נוסף, ביניהם שמן זית מזוכך, שמן זית מעורב, ושמן גפת-זית.
 

חרישאי

משתמש מקצוען
התקן מגדיר שלוש דרגות איכות של שמן זית הראוים למאכל אדם:
  • שמן זית כתית מעולה (extra virgin): זהו שמן שהופק בכבישה קרה (באמצעות דחיסה והידוק בלבד, בטמפרטורה של 27 מעלות צלזיוס), עם רמת חומצה אולאית חופשית שאינה עולה על 0.8%.
  • שמן זית כתית (virgin): שמן שהופק בכבישה קרה עם רמת חומצה אולאית חופשית שאינה עולה על 2%.
  • שמן זית כתית רגיל: שמן שהופק בכבישה קרה עם רמת חומצה אולאית חופשית שאינה עולה על 3.3%.
בנוסף, מגדיר התקן סוגים שונים של שמנים שאינם ראויים למאכל ללא עיבוד נוסף, ביניהם שמן זית מזוכך, שמן זית מעורב, ושמן גפת-זית.
מעולה, אני התייחסתי לסיפורים על שמן כתית מעורבב עם מזוכך
 
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה