כללי שלום לכולם, אני חדש כאן ומבקש עצה/עזרה

• פותח הנושא yod
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.

עפרה

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
קשה קצת להגדיר רעיון שיש בראש בלי לבצע למעשה...
כמובן לא מעובד אבל לדעתי אם המטרה היא שיראו כבר בלוגו במה מדובר
צריך ללכת על משהו כזה:

קבצים מצורפים

• Untitled-1.jpg
    KB 18.5 · צפיות: 24

שמואל גרינשטיין

יותר מעצב מגרפיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
צילום מקצועי
D I G I T A L
נכתב ע"י yod;661109:
שמואל, תודה אך מה שאתה מציע נסמך ברובו על הרעיון ההוא...
מה שצריך כאן, זה רעיון חדש, אחר, שונה.
כפי שכבר ציינתי, הלוגו אמור להסביר (גם מבלי לראות המוצר) שמדובר במוצר (כלשהו) הנושא שם פרטי של אדם.
מיותר לציין שאשמח לשלם למי שימצא את הרעיון שיקלע.
יהודה

יהודה, הרעיון שלי אינו נסמך כלל על הרעיון "ההוא", גם אם יש קווים דומים.

אם לא הבנת את הרעיון (והעליתי סקיצה ראשונית, רק בשביל הדוגמא, מה ניתן לעשות), אכתוב זאת במילים מפורשות, (אבל כמו שכבר כתבה נעמה על רעיון טוב...).

צללית, וצל לצללית.

צללית מתבטאת כדבר אישי, וכן צל כל אחד וצילו הוא. כך שיש כאן הכפלה של הרעיון והמשמעות.

ניתן ליצור צללית אבסטרקטית משהו כפי שיצרתי, וניתן ליצור צלליות מפורטות מאד.

ניתן ליצור צל מפורט, וניתן ליצור צל קווי ומאורך. צריך לנסות ולבדוק מה ישתלב יותר טוב.

העליתי רק סקיצה ראשונית ובוסרית.

וכפי שכתבתי, אם תרצה... באישי.

אוהב0ישראל

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אני רוצה להצטרף לנעמה בכיוון אחר ולומר, שאסור לקטול את הלוגו שהוכן לו כשאיננו יודעים כלל כמה שולם עבורו. אם הסכום ששולם עבורו עד 100 ש"ח הרי שהלוגו סביר.
אם שולם עבורו כמחיר לוגו אמיתי - 800 ש"ח ומעלה, הרי שבאמת מדובר בלוגו לא איכותי.

obyektiv

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
D I G I T A L
שמות- כל אחד והשם שלו.
לפי דעתי לא כדאי דוקטא למתג את זה כמתנה.
כי נראה לי שהרבה אנשים יקנו את זה לעצמם.

עפרה

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
אם תרצו ללכת בכיוון שהצעתי אפשר לפנות באישי.

yod

משתמש חדש
תודה לכל העונים.
תראו אני אמרתי (מנסיון מהמוצר הזה) שרעיון ע'פ הקרינטריונים שרציתי הוא בעייתי ואף יותר מזה.
"צללית מתבטאת כדבר אישי, וכן צל כל אחד וצילו הוא" את זה שמואל, לא כל אחד יכול לפרש בהרף עין ומכאן להסיק שמדובר במוצר הנושא שם פרטי? אפפפס, לא בטוח. תודה לך בכל אופן.
אציין שהיינו בעניין של טביעת אצבע המסמלת "אישי", אבל אז הועלתה האפשרות (הסבירה) שזה יצור אסוציאציה קרימינלית...
ד'א, לדעתי רוב מה שצריך לשדר הלוגו הוא: אישי

עפרה

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
כשחשבתי על הרעיון עבדתי לפי ההכוונה הזו:
נכתב ע"י yod;660766:
הלוגו בשבילי אמור להסביר (גם מבלי לראות המוצר) שמדובר במוצר הנושא שם.
מההודעה האחרונה נראה שהמטרה היא אחרת.

צריך להחליט מה רוצים.
האם רוצים לשדר 'מתנה אישית'
או רוצים לשדר 'מוצר שכתוב עליו שם'.
אם רוצים אפשר לשדר את נושא ה'אישי' בסלוגן (ושהלוגו ימחיש שמדובר במוצר עם שם, כמו שהצעתי למשל), אבל אם כל המטרה היא שיידעו מיד במבט ראשון מהו המוצר - מתנה עם שם, אז עדיף לכוון את כל המשאבים להבהיר את העניין הזה.

שמואל גרינשטיין

יותר מעצב מגרפיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
צילום מקצועי
D I G I T A L
נכתב ע"י yod;661269:
תודה לכל העונים.
תראו אני אמרתי (מנסיון מהמוצר הזה) שרעיון ע'פ הקרינטריונים שרציתי הוא בעייתי ואף יותר מזה.
"צללית מתבטאת כדבר אישי, וכן צל כל אחד וצילו הוא" את זה שמואל, לא כל אחד יכול לפרש בהרף עין ומכאן להסיק שמדובר במוצר הנושא שם פרטי? אפפפס, לא בטוח. תודה לך בכל אופן.
אציין שהיינו בעניין של טביעת אצבע המסמלת "אישי", אבל אז הועלתה האפשרות (הסבירה) שזה יצור אסוציאציה קרימינלית...

נכתב ע"י עפרה;661272:
צריך להחליט מה רוצים.
האם רוצים לשדר 'מתנה אישית'
או רוצים לשדר 'מוצר שכתוב עליו שם'.
אם רוצים אפשר לשדר את נושא ה'אישי' בסלוגן, אבל אם כל המטרה היא שיידעו מיד במבט ראשון מהו המוצר - מתנה עם שם, אז צריך לכוון את כל המשאבים להבהיר את העניין הזה.

הלוגו של עפרה מאד משקף את המתנות שאתה מוכר.

ולדעתי הוא מוצלח מאד. אהבתי אותו.

ואגב, היא צודקת בכל מילה. נראה לי שאתה צריך פשוט להחליט על איזה כיוון ללכת. ואפי' להתייעץ - אולי - עם אדם נוסף.

ואל תפסול שום דבר מראש. כדאי תמיד להראות לכמה אנשים, ולראות האם מבינים את הכיוון ומהמשמעות של הלוגו.

ודרך אגב, אחד הדברים היותר נפוצים בפורום, זה העניין הזה, של ההתייעצות האם הלוגו משדר ומשרת את המטרה.

naamah

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י yod;661269:
תודה לכל העונים.

שאבין, רק אותי זה מרגיז?

נכנסת לפורום של אנשים טובים ואתה יודע לנצל זאת, זה ברור.
אתה חבר חדש בפורומים כאן, אבל לא נראה שאתה בעל מקצוע באחד התחומים שרלוונטיים לאיזה מהפורומים. אתה סוחר שמחפש לוגו בחינם. בשביל זה פתחת כאן שם משתמש, ובשביל זה פתחת את האשכול הזה.

שאלת קודם למה הנימה התוקפנית? -- אני זוכרת אותך היטב מפורום תקשורת חזותית/גרפיקה ודפוס (לא בטוחה איזה מהשניים) בתפוז, גם שם פתחת שרשור זהה, רק ששם לא פראיירים וגלגלו אותך מכל המדרגות. כאן יש אנשים מקסימים ונהדרים, שעוזרים ונעזרים זה בזה, רק שמרוב אהבת חסד ורצון לסייע לא תמיד מבדילים בין אנשים עם מטרות תמימות לבין אנשים שכל מטרתם לנצל את זולתם.

ולא רק שאתה מבקש לנצל אנשים שיכינו לך לוגו ללא תמורה, אתה עוד מעז לבקר את העבודות שיצרו עבורך חינם אין כסף מטוב ליבם, משל היו שכירים שלך. זה ידידי, נקרא חוצפה ישראלית.

לו אני הייתי אתה, הייתי לוקחת בשתי ידיים את ההצעה של עפרה, משלמת לה כראוי עבור הרעיון והביצוע, ועבור מעט שיופים סופיים, וממשיכה לדרכי בשמחה רבה.
אבל לא, אתה תשב כאן ותחכה שאנשים נפלאים וגומלי חסדים יעלו הצעות נוספות על מנת שתבחר מתוכן את הלוגו המושלם, ותיקח אותו חינם אין כסף.

לא הרבה פעמים אני בוחרת להתבטא כאן בחריפות, אבל זו אחת הפעמים שזה נצרך.

RacheliArt

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
נעמה, את אסרטיבית כתמיד.

naamah

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י RacheliArt;661472:
נעמה, את אסרטיבית כתמיד.

אני אקח את זה כמחמאה :)
[ויעידו המכירים אותי שאני אוהבת לעזור כשזה רלוונטי ולעניין]

סטודיו בר אוריאן

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
נכתב ע"י naamah;661457:
שאבין, רק אותי זה מרגיז?

נכנסת לפורום של אנשים טובים ואתה יודע לנצל זאת, זה ברור.
אתה חבר חדש בפורומים כאן, אבל לא נראה שאתה בעל מקצוע באחד התחומים שרלוונטיים לאיזה מהפורומים. אתה סוחר שמחפש לוגו בחינם. בשביל זה פתחת כאן שם משתמש, ובשביל זה פתחת את האשכול הזה.

שאלת קודם למה הנימה התוקפנית? -- אני זוכרת אותך היטב מפורום תקשורת חזותית/גרפיקה ודפוס (לא בטוחה איזה מהשניים) בתפוז, גם שם פתחת שרשור זהה, רק ששם לא פראיירים וגלגלו אותך מכל המדרגות. כאן יש אנשים מקסימים ונהדרים, שעוזרים ונעזרים זה בזה, רק שמרוב אהבת חסד ורצון לסייע לא תמיד מבדילים בין אנשים עם מטרות תמימות לבין אנשים שכל מטרתם לנצל את זולתם.

ולא רק שאתה מבקש לנצל אנשים שיכינו לך לוגו ללא תמורה, אתה עוד מעז לבקר את העבודות שיצרו עבורך חינם אין כסף מטוב ליבם, משל היו שכירים שלך. זה ידידי, נקרא חוצפה ישראלית.

לו אני הייתי אתה, הייתי לוקחת בשתי ידיים את ההצעה של עפרה, משלמת לה כראוי עבור הרעיון והביצוע, ועבור מעט שיופים סופיים, וממשיכה לדרכי בשמחה רבה.
אבל לא, אתה תשב כאן ותחכה שאנשים נפלאים וגומלי חסדים יעלו הצעות נוספות על מנת שתבחר מתוכן את הלוגו המושלם, ותיקח אותו חינם אין כסף.

לא הרבה פעמים אני בוחרת להתבטא כאן בחריפות, אבל זו אחת הפעמים שזה נצרך.

האמת שמלכתחילה הסיפור נשמע לי קצת (הרבה) לא הגיוני, אבל השתדלתי לדון לכף זכות והבלגתי...

כל הכבוד על העירנות..

369369

משתמש צעיר
לא קראתי את כל האשכול

אתה באמת חושב שמישהו מאמין שמשרד פרסום עשה דבר כזה?

RacheliArt

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
נכתב ע"י naamah;661482:
אני אקח את זה כמחמאה :)
[ויעידו המכירים אותי שאני אוהבת לעזור כשזה רלוונטי ולעניין]

אכן התכוונתי להחמיא.

אריה123

משתמש מקצוען
D I G I T A L
NAAMA

לא יודעת למה... אבל התגובה שלך מאד צורמת לי.

הוא לא בא לפה, חבר'ה אני מחפש גרפיקאית שתעשה לי את העבודה ולא אשלם לה.
הוא בא על דעת שהוא עצמו יכול להיות גרפיקאי לעצמו, וחסר לו רעיונות, ואולי מישהוא יוכל לעזור לו בכיוון החשיבה.

הפורומים שלנו בפרוג מיועדים לעזרה הדדית. וזה מה שהוא ביקש. הוא לא ביקש שמישהוא ישב יומיים ויחשוב על רעיונות עבורו, הוא סך הכל ביקש קצת עזרה בכיוון החשיבה.

בסמינרים החרדיים שלנו למדנו המון על מצוות חסד, ויש כאן הזדמנות נאותה לעזור אחת לשניה. וכדאי מאד שזה יהיה גם בשמחה ובמאור פנים.

מה עם הפרנסה?

לדעתי, אחד שיש לו עסק כלשהוא, עם הזמן כשה' ירחיב גבולו, הוא לא יוכל להתעסק עם הגרפיקות לבד, כי הוא יהיה עסק בעסק שלו. (או אה... פעם... לפני המון שנים.... גם אני עשיתי לעצמי את הגרפיקות, היום ? למי יש זמן....) ואז הוא יפנה לאותה גרפיקאית שהוא נהנה לראות את הרעיונות שלה בלוגו שהוא בחר לעצמו.
ואם זה לא יקרה אף פעם ? אז באמת השקענו מחשבה של שתי דקות עבור מישהוא אחר לשם שמים. לא קרה כלום.

אריה123

משתמש מקצוען
D I G I T A L
דוקא הלוגו אולי לא כזה גרוע

בתוך האתר שלך הלוגו שהם עיצבו לך משתלב דוקא מאד נחמד, רק חסר לו קצת מיקצוע וליטוש

naamah

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י מיכל123;661499:
לא יודעת למה... אבל התגובה שלך מאד צורמת לי.

הוא בא על דעת שהוא עצמו יכול להיות גרפיקאי לעצמו, וחסר לו רעיונות, ואולי מישהוא יוכל לעזור לו בכיוון החשיבה.

הפורומים שלנו בפרוג מיועדים לעזרה הדדית. וזה מה שהוא ביקש. הוא לא ביקש שמישהוא ישב יומיים ויחשוב על רעיונות עבורו, הוא סך הכל ביקש קצת עזרה בכיוון החשיבה.

בסמינרים החרדיים שלנו למדנו המון על מצוות חסד, ויש כאן הזדמנות נאותה לעזור אחת לשניה. וכדאי מאד שזה יהיה גם בשמחה ובמאור פנים.

מה עם הפרנסה?

לדעתי, אחד שיש לו עסק כלשהוא, עם הזמן כשה' ירחיב גבולו, הוא לא יוכל להתעסק עם הגרפיקות לבד, כי הוא יהיה עסק בעסק שלו. (או אה... פעם... לפני המון שנים.... גם אני עשיתי לעצמי את הגרפיקות, היום ? למי יש זמן....) ואז הוא יפנה לאותה גרפיקאית שהוא נהנה לראות את הרעיונות שלה בלוגו שהוא בחר לעצמו.
ואם זה לא יקרה אף פעם ? אז באמת השקענו מחשבה של שתי דקות עבור מישהוא אחר לשם שמים. לא קרה כלום.

מיכל, השמיים עדי שעזרה וחסד הם מהערכים החשובים לי ביותר ואשר אני משתדלת ליישם בצורה יום-יומית, ככל שאני יכולה וללא חשבונות או ציפיה לתמורה.
עם זאת, צריך לשים קו גבול חד וברור בין פניה לגיטימית לעזרה וחסד לבין ניסיון לניצול במסווה.
ככל שימשיכו לסייע לאדם המנצל ולא יעמידו אותו במקומו בתקיפות, הוא ימשיך במנהגו הנלוז, וזה דבר שצריך להוקיע.

אני מוכנה ושמחה לעזור באחד משני מקרים:
1. בנאדם שאין לו - או כפשוטו, אין לו כסף. או במשמעות יותר נרחבת של העניין.
2. בנאדם שרוצה ומשתדל לעזור לעצמו ככל יכולתו, אך עדיין נקלע לקשיים.

המקרה הזה לא עונה על אף אחד מהשניים, אלא פשוט אדם שרוצה לקבל חינם מוצר שעולה כסף, למרות שלא נראה שכסף זו הבעיה שלו, אלא עניין יותר עקרוני, למה לשלם אם אפשר בחינם? זה נקרא בעברית ניצול.

עוד הרבה לפניי, גם ההלכה בחכמתה הבינה זאת, ולכן יש גם גדרים למצוות צדקה ויש מקרים בהם מצווה דווקא לא לסייע.

כל זה - דעתי האישית ואני מביעה אותה לטובת הכלל.
אם מישהו רוצה להמשיך ולסייע לאדם זה, אני ודאי לא אמנע זאת ממנו.

--

ולגבי זה:

נכתב ע"י מיכל123;661499:

את מקסימה, אבל תמימה. ברור שהוא לא יבוא ויציג את זה כך כי אז יגלגלו אותו גם כאן מכל המדרגות. הוא מצא דרך להציג את הדברים כך שאנשים ירצו לסייע לו.

בגיגול קצר, ניכר שדווקא יש לו רעיונות (באחד הפורומים הוא הציע רעיון של טביעת אצבע כביטוי לכך שהעסק הוא "אישי") והוא מחפש מישהו שיבצע אותם.

רעיה

משתמש רשום
יש גבול לניצול

משום מה מענין אותי אם הוא גם יחלק מהמוצרים שלו לחברי הפורום בחינם כחסד
יש גבול ליחס שבציבור שלנו מתיחסים לגרפיקאים ויוצרים בכלל כל השכנים המקרים שבקשו מקירים אותך כשהם צריכים עזרה בחינם תמיד יפנו אליך מה הבעיה תתני רק רעיון
אני מצטערת נמאס להיות פראירים גרפיקה ורעיונאות זה מוצר
עזרה לאנשי מקצוע זה חסד אולי אני תקיפה מידי אך זה כבר מנסיון של 12 שנות עזרה בחינם לכל הסובב ואפילו לא מרגישים שעשית משהו

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  60  פעמים

לוח מודעות

למעלה