כן.בירושלים?
אשמח להמלצה
אבל כאמור השכן הוא שהביא (הנזילה היתה אצלי) מדובר על כמה שנים אחורה, וזה היה בעל מקצוע מהביטוח של המשכנתא. אנסה לברר לך אם יש פרטים.
כן.בירושלים?
אשמח להמלצה
בינתיים הסקנו מהאשכול ש:@אוריגמי הייתי ממליץ לך היות והעלית נושא כל כך מצוי שהעסיק לא מעט משתתפים (מסתמן שזוהי 'צרת רבים').
אולי ראוי לסכם בשתיים שלש משפטים מה עולה מתוך כל הדיון הלכה למעשה.
איך אומרים לא רוצה לסכסך אבל אם אתם בניתם על הצנרת של דוד השמש של השכנים זה רק אשמת השכנים שהצינור שלהם התפוצץ? זה לא מייקר את התיקון? אם זה היה בגג יש גישה נוחה והעלות יותר זולה, יש זפת לגג וזה היה מונע פגיעה בתקרה.אצלינו היה מקרה כזה.
אנחנו גרים בקומה שלישית שהיתה עד לפני 30 שנה הקומה האחרונה.
לפני 30 שנה בנו מעליה קומה נוספת - קומה רביעית.
הצנרת מהדוד שמש לדירות שלמטה עוברת בתקרה של קומה שלישית שעכשיו היא הרצפה של קומה רביעית
(שתי הקומות שלנו) כך בנו פעם.
בפועל הצנרת נסדקה,
אנחנו הבחנו בתחילה שהמרצפות בקומה ד' משנות צבע, לסוג של צהבהב ולא הבנו ולא חשדנו בכלום.
ביום בהיר אחד כנראה שהסדק התרחב ונפרץ והתחיל לרדת גשם (שהפך לכמעט מבול)
בקומה שלישית.
בקיצור, הצנרת של קומה שניה התפוצצה בתוך הבית שלנו.
כך שלא תמיד הדירה העליונה היא הבעיה.
להיפך בבניה הישנה בד"כ הבעיה בקומות התחתונות...
איך אומרים לא רוצה לסכסך אבל אם אתם בניתם על הצנרת של דוד השמש של השכנים זה רק אשמת השכנים שהצינור שלהם התפוצץ? זה לא מייקר את התיקון? אם זה היה בגג יש גישה נוחה והעלות יותר זולה, יש זפת לגג וזה היה מונע פגיעה בתקרה.
כמובן לא יודע פרטים אבל יתכן שהשכנים שלכם צדיקים גם נתנו לבנות וגם שילמו
למרות הכל.בינתיים הסקנו מהאשכול ש:
-בד"כ הבעיה מהדירה העליונה
-גם אם יש ספק, זה בטוח לא הדירה התחתונה
-איש מקצוע טוב בד"כ יכול למצוא את הבעיה
-יש ששמים צק פיקדון כדי לוודא שמי שהנזק ממנו ישלם, ולא מי שהוציא את התשלום הראשוני.
-אם המים מגיעים מהאספקה (לפני הברז) יעזור צילום תרמי, אם מהביוב (אחרי הברז) צריך אינסטלטור שיעשה בדיקת הצפה
יש עוד הרבה מידע באשכול, א"א לתמצת את כולו
תודה לכל העונים
תודה מיוחדת ל @wail על הידע הפרקטי
עדכון מהבניין, הסיפור המלא:
אנחנו הדירה העליונה, עם רקע עשיר ש נזילות מעלינו ומתחתינו שאינן קשורות לנו.
פתחתי את האשכול כדי לקבל חוו"ד שלא מושפעת אמוציונית, ועדיין רובכם עניתם לפי החוויה האישית שלכם בדירתכם...
השכנים מתחתינו אנשים נפלאים ומסודרים מאד, שכל דבר חייב להיות מטופל מידית
אז הבאנו אינסטלטור תוך שעה מההודעה שהתקרה שלהם רטובה, בלי לראות אותה אפילו (אנחנו בבידוד)
בעל הדירה אמר שישלם מה שצריך אבל אנחנו נטפל, אז ניסיתי להשיג את השכנים כדי שיתאמו צילום ואנחנו נשלם.
אבל אז התחלתי לחשוב שאם זה היה הכסף שלי לא הייתי רצה לצילום- אז פתחתי את האשכול
במהלך יום האתמול התקשרתי לשכנים 4 פעמים, ללא מענה. (נראה לי בד"כ רודפים בכיוון ההפוך)
היום סו"ס תפסתי אותם, והם אומרים שהתקרה יבשה...
מה יש לומר, הרגשה פראיירית כזו של מנומסים דפוקים
לפחות מצידנו עשינו את הדבר הנכון
אם היו באים אלי עם דרישה כזו...סוף הסיפור, אנחנו עדיין רודפים אחרי הדייר ההוא שאמור לשלם לנו 5000 ש"ח, הוא ממש כעס שעשינו את התיקון....
כבר כשהיינו שכנים דיברנו על זה, ודחינו ודחינו ודחינו, עד שזה הגיע למצב לא אפשרי, דירה שקרוב ל-30 שנה שלא זופתה מחדש....אם היו באים אלי עם דרישה כזו...
ובכן... לא הייתי רוצה לדבר איתם יותר...
הלכה למעשה אני יודעת שמה שנקרא "מנהג המקום" צריך לשלם לכם גם אחרי העבודה.
(מכירה את הדוגמא מסיפור של שכן שבנה גדר בטון מפרידה בין 2 בתים פרטיים ואחרי הבניה, ביקש מהשכן להשתתף איתו.
ההלכה אומרת שצריך לשלם את מנהג המקום, מחיר שהוא סביר לעבודה כזו (כלומר, גדר סטנדרטית) כיון שזה משהו שנהוג לבנות.
על סמך מה החלטתם לזפת מחדש? על סמך נזילה אחת?
המצב באמת הצריך זיפות?
ברור שנעקובלמרות הכל.
תמשיכו לעקוב
מדוע היה רטוב בתקרה? זה לא קורה סתם.
במיוחד אם גם האינסטלטור ראה את הרטיבות
אז יש שם משהו
וכדאי לאתר ולטפל
לפני שיהיה נזק גדול יותר / בזמן הרבה פחות נח...
(אולי זה קשור לשימוש שלכם באותו יום/ימים לפני כן? או של שכנים מעליכם? )
כשמערבים את הביטוח באיתור ותיקון רטיבות, האם זה מעלה את מחיר הפרמייה של הביטוח לעתיד?לא קראתי הכל כי מעבודה במחלקת תביעות ידוע לי שאין מושג של צנרת בתקרה. צנרת היא ברצפה.
כלומר, 99.9% שהצנרת של הדירה העליונה.
אם יש לו ביטוח צנרת שיפנה אליהם כבר בשלב זה, ואם יש לו צ'ג גם השכנים מלמטה מכוסים
המחיר עולה לשנים הבאות אם מערבים את הביטוח על רטיבות?לא תמיד שווה לחסוך 1000 ש"ח על טיפול, ושמשנה הבאה תעלה הפרמיה בכמה מאות לשנה.
בכל מקרה, הביטוח לא מכסה צנרת
בזמנו חשבתי שכן, (אולי כי ברכבים זה ככה)המחיר עולה לשנים הבאות אם מערבים את הביטוח על רטיבות?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ת'
קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי: