קוביות בשר עם דבש בניחוח קינמון
תבשיל בשר קל להכנה וטעים מאד עם ארומה של קינמון וטעם מעט מתקתק מהבצל והדבש.
במתכון הזה אפשר להשתמש בבשרים שמתאימים לבישול ארוך כמו 2, 8, גולש וכו'.
אפשר להוסיף פירות יבשים כמו צימוקים, שזיפים, משמשים וכו' בשלב שמתבלים את הבשר.
אם לא אוהבים קינמון - ניתן להשמיט.
מצרכים:
נתח בשר שלם או חתוך לקוביות (אני השתמשתי בשריר - 8)
4-5 עלי דפנה
4-5 פלפל אנגלי
3 בצל
חצי כפית קינמון (אם לא אוהבים - לא חובה)
2 מקלות קינמון (אם לא אוהבים - לא חובה)
כף שטוחה פפריקה מתוקה
חצי כף כרכום
כף דבש
פלפל
מלח
הכנה: שמים את הבשר עם הפלפל אנגלי והעלי דפנה בסיר מלא מים, שולקים כשעתיים, או עד שמזלג ננעץ ויוצא בקלילות, מקררים וחותכים לקוביות.
אם הבשר מגיע חתוך לקוביות ולא כנתח שלם - מדלגים על שלב השליקה ומתחילים בשלב הבא:
פורסים את הבצל לפרוסות ומטגנים במעט שמן עד שמזהיב יפה.
מניחים את קוביות הבשר על הבצל המטוגן וצורבים את בשר יחד עם הבצל מספר דקות מכל צד עד שמשחים.
מתבלים ומערבבים היטב, מכסים במים ומבשלים על אש גבוהה עד שמתחיל לבעבע ומיד מנמיכים לאש נמוכה.
תוך כדי הבישול מנענעים את הסיר בעדינות או בעזרת כף יוצקים מהרוטב על הבשר.
מבשלים עד שהבשר רך והנוזלים מצטמצמים לרוטב סמיך.
ב-7 דקות האחרונות אני אוהבת לבשל עם מכסה פתוח, זה נותן לבשר קרום יפה והרוטב מסמיך מהמם.
לא לשכוח לומר: "לכבוד יום טוב" זה עושה את ההבדל
תבשיל בשר קל להכנה וטעים מאד עם ארומה של קינמון וטעם מעט מתקתק מהבצל והדבש.
במתכון הזה אפשר להשתמש בבשרים שמתאימים לבישול ארוך כמו 2, 8, גולש וכו'.
אפשר להוסיף פירות יבשים כמו צימוקים, שזיפים, משמשים וכו' בשלב שמתבלים את הבשר.
אם לא אוהבים קינמון - ניתן להשמיט.
מצרכים:
נתח בשר שלם או חתוך לקוביות (אני השתמשתי בשריר - 8)
4-5 עלי דפנה
4-5 פלפל אנגלי
3 בצל
חצי כפית קינמון (אם לא אוהבים - לא חובה)
2 מקלות קינמון (אם לא אוהבים - לא חובה)
כף שטוחה פפריקה מתוקה
חצי כף כרכום
כף דבש
פלפל
מלח
הכנה: שמים את הבשר עם הפלפל אנגלי והעלי דפנה בסיר מלא מים, שולקים כשעתיים, או עד שמזלג ננעץ ויוצא בקלילות, מקררים וחותכים לקוביות.
אם הבשר מגיע חתוך לקוביות ולא כנתח שלם - מדלגים על שלב השליקה ומתחילים בשלב הבא:
פורסים את הבצל לפרוסות ומטגנים במעט שמן עד שמזהיב יפה.
מניחים את קוביות הבשר על הבצל המטוגן וצורבים את בשר יחד עם הבצל מספר דקות מכל צד עד שמשחים.
מתבלים ומערבבים היטב, מכסים במים ומבשלים על אש גבוהה עד שמתחיל לבעבע ומיד מנמיכים לאש נמוכה.
תוך כדי הבישול מנענעים את הסיר בעדינות או בעזרת כף יוצקים מהרוטב על הבשר.
מבשלים עד שהבשר רך והנוזלים מצטמצמים לרוטב סמיך.
ב-7 דקות האחרונות אני אוהבת לבשל עם מכסה פתוח, זה נותן לבשר קרום יפה והרוטב מסמיך מהמם.
לא לשכוח לומר: "לכבוד יום טוב" זה עושה את ההבדל
נערך לאחרונה ב: