בשרי שיתוף \\ קוביות בשר עם דבש וניחוח קינמון - תבשיל מרוקאי

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
קוביות בשר עם דבש בניחוח קינמון
תבשיל בשר קל להכנה וטעים מאד עם ארומה של קינמון וטעם מעט מתקתק מהבצל והדבש.
במתכון הזה אפשר להשתמש בבשרים שמתאימים לבישול ארוך כמו 2, 8, גולש וכו'.
אפשר להוסיף פירות יבשים כמו צימוקים, שזיפים, משמשים וכו' בשלב שמתבלים את הבשר.

אם לא אוהבים קינמון - ניתן להשמיט.

מצרכים
:
נתח בשר שלם או חתוך לקוביות (אני השתמשתי בשריר - 8)
4-5 עלי דפנה
4-5 פלפל אנגלי
3 בצל
חצי כפית קינמון (אם לא אוהבים - לא חובה)
2 מקלות קינמון (אם לא אוהבים - לא חובה)
כף שטוחה פפריקה מתוקה
חצי כף כרכום
כף דבש
פלפל
מלח

הכנה: שמים את הבשר עם הפלפל אנגלי והעלי דפנה בסיר מלא מים, שולקים כשעתיים, או עד שמזלג ננעץ ויוצא בקלילות, מקררים וחותכים לקוביות.
אם הבשר מגיע חתוך לקוביות ולא כנתח שלם - מדלגים על שלב השליקה ומתחילים בשלב הבא:
פורסים את הבצל לפרוסות ומטגנים במעט שמן עד שמזהיב יפה.
מניחים את קוביות הבשר על הבצל המטוגן וצורבים את בשר יחד עם הבצל מספר דקות מכל צד עד שמשחים.
מתבלים ומערבבים היטב, מכסים במים ומבשלים על אש גבוהה עד שמתחיל לבעבע ומיד מנמיכים לאש נמוכה.
תוך כדי הבישול מנענעים את הסיר בעדינות או בעזרת כף יוצקים מהרוטב על הבשר.
מבשלים עד שהבשר רך והנוזלים מצטמצמים לרוטב סמיך.
ב-7 דקות האחרונות אני אוהבת לבשל עם מכסה פתוח, זה נותן לבשר קרום יפה והרוטב מסמיך מהמם.

לא לשכוח לומר: "לכבוד יום טוב" זה עושה את ההבדל :)

IMG_2130.......jpg


IMG_2132......jpg
 
נערך לאחרונה ב:

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
כאן יש הדרכה מצולמת של לשון
מתכון מהמם!
 

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
נשמע טעים להפליא.
כבר הכנתי בשר לחג, שומרת לסוכות.
תודה רבה!!!
 

סקר קוד

משתמש מקצוען
מבשלים עד שהבשר רך והנוזלים מצטמצמים לרוטב סמיך.
ב-7 דקות האחרונות אני אוהבת לבשל עם מכסה פתוח, זה נותן לבשר קרום יפה והרוטב מסמיך מהמם.

לא לשכוח לומר: "לכבוד יום טוב" זה עושה את ההבדל :)

כמה זמן בישול זה בערך?
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
כמה זמן בישול זה בערך?

אם זה נתח - (סיר לחץ זה חצי זמן לפחות) שליקה באזור שעתיים ואח"כ עם הרוטב עוד כחצי שעה.
ואם זה קוביות - זה באזור השעתים וחצי
מדובר על בישול איטי, באיזי עד שיסמיך יפה :)
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמז

א הַלְלוּיָהּ כִּי טוֹב זַמְּרָה אֱלֹהֵינוּ כִּי נָעִים נָאוָה תְהִלָּה:ב בּוֹנֵה יְרוּשָׁלִַם יְהוָה נִדְחֵי יִשְׂרָאֵל יְכַנֵּס:ג הָרֹפֵא לִשְׁבוּרֵי לֵב וּמְחַבֵּשׁ לְעַצְּבוֹתָם:ד מוֹנֶה מִסְפָּר לַכּוֹכָבִים לְכֻלָּם שֵׁמוֹת יִקְרָא:ה גָּדוֹל אֲדוֹנֵינוּ וְרַב כֹּחַ לִתְבוּנָתוֹ אֵין מִסְפָּר:ו מְעוֹדֵד עֲנָוִים יְהוָה מַשְׁפִּיל רְשָׁעִים עֲדֵי אָרֶץ:ז עֱנוּ לַיהוָה בְּתוֹדָה זַמְּרוּ לֵאלֹהֵינוּ בְכִנּוֹר:ח הַמְכַסֶּה שָׁמַיִם בְּעָבִים הַמֵּכִין לָאָרֶץ מָטָר הַמַּצְמִיחַ הָרִים חָצִיר:ט נוֹתֵן לִבְהֵמָה לַחְמָהּ לִבְנֵי עֹרֵב אֲשֶׁר יִקְרָאוּ:י לֹא בִגְבוּרַת הַסּוּס יֶחְפָּץ לֹא בְשׁוֹקֵי הָאִישׁ יִרְצֶה:יא רוֹצֶה יְהוָה אֶת יְרֵאָיו אֶת הַמְיַחֲלִים לְחַסְדּוֹ:יב שַׁבְּחִי יְרוּשָׁלִַם אֶת יְהוָה הַלְלִי אֱלֹהַיִךְ צִיּוֹן:יג כִּי חִזַּק בְּרִיחֵי שְׁעָרָיִךְ בֵּרַךְ בָּנַיִךְ בְּקִרְבֵּךְ:יד הַשָּׂם גְּבוּלֵךְ שָׁלוֹם חֵלֶב חִטִּים יַשְׂבִּיעֵךְ:טו הַשֹּׁלֵחַ אִמְרָתוֹ אָרֶץ עַד מְהֵרָה יָרוּץ דְּבָרוֹ:טז הַנֹּתֵן שֶׁלֶג כַּצָּמֶר כְּפוֹר כָּאֵפֶר יְפַזֵּר:יז מַשְׁלִיךְ קַרְחוֹ כְפִתִּים לִפְנֵי קָרָתוֹ מִי יַעֲמֹד:יח יִשְׁלַח דְּבָרוֹ וְיַמְסֵם יַשֵּׁב רוּחוֹ יִזְּלוּ מָיִם:יט מַגִּיד (דברו) דְּבָרָיו לְיַעֲקֹב חֻקָּיו וּמִשְׁפָּטָיו לְיִשְׂרָאֵל:כ לֹא עָשָׂה כֵן לְכָל גּוֹי וּמִשְׁפָּטִים בַּל יְדָעוּם הַלְלוּיָהּ:
נקרא  15  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה