שמעו נא את אשר ארע עמי היום, לאחר שנחשפתי לטור הפותח:
היום בצהריים הלכתי עם ילדי שיחיו ברחוב, וכשעברתי סמוך לחנות ירקות, מרוב היותי שקוע בשרעפים נעלים אודות המילה המדוברת כאן ומשמעותה - נתקעתי בלי משים בארגז תפוזים (כן, יש עדיין). השתטחתי מלוא-קומתי ארצה, ורק הודות לאחד העובדים הזרים שהיו במקום נחלצתי בלא פגע מלשוב הביתה ספוג במיץ סחוט ומריח ניחוח הדרים.
לאחר שקמתי ווידאתי שילדי נמצאים לידי והם בריאים ונקיים, העפתי מבט על המקום בו הילכתי לפני שמעדתי ונפלתי. ארגזים-ארגזים עומדים להם מסודרים באמצע רחובה של עיר, כאילו אין עובר ושב, ואין לאף אחד עגלת צב. אין דין ואין רב, הם קיימים והעולם נחרב!
סיננתי לעצמי בקול לחש: פשוט חוצפה!
רגע, לא חוצפה;
חיז'מאייעס! כן, חיז'מאייעס. זו המילה המתאימה!
לפתע אני מבחין שהפועל שעזר לי לפני רגעיים מביט עלי בתימהון, ואומר במבטא כבד וקצת מוכר: אני חשב אני לבד מבין מילה הזו, חיז'מאייעס.
גם אתה עולה קזאחסטן? - - -
חכו, זה לא נגמר בזה:
אחרי שניערתי את בגדיי כיאה לבן תורה המהלך בחוצות ירושלים, הושטתי את ידיי לבניי ויחד המשכנו לצעוד לכיוון ביתנו.
שוב סחפו אותי מחשבותיי אודות קזאחסטן ועוליה הנפלאים. פשוט תענוג לגור בארץ הזו, הארץ שלנו, שמאפשרת ומסייעת לכל עולה חדש לבוא ולהיקלט בה, ואף נותנת להם עבודה מכובדת. אח, אנשים טובים, עוזרים כמו שצריך...
חוט המחשבה שלי נקטע באחת, כשמצאתי את ראשי נכנס בהר. לא הר ממש, הר רוחני. ראש הישיבה שליט"א מוקף בתלמידיו אוהביו הכרוכים סביבו באהבת תלמידים עזה, משמשים אותו בקודש ומעלה.
אוי, איך לא שמתי לב!
האדמתי, הסמקתי, החוורתי והלבנתי.
ביקשתי להיבלע בבור הביוב הסמוך, ורק מדאגה לילדיי שעימי לא העזתי לעשות זאת.
מבטי התלמידים ננעצו בי, דוקרות כחרבות משויפות, בלתי מזויפות. מבטים שאומרים: זה הסוף שלך...
בלי לדעת איך לצאת מהסבך הזה שאליו נקלעתי שלא ברצוני, שמעתי את עצמי אומר שוב:
חיז'מאייעס!
שוב החלפתי צבעים, הפעם בגוונים יותר עוצמתיים.
לומר את המילה הזו מול ראש הישיבה?! הגזמתי!
פתאום שמעתי את קולו של רה"י, קול מרגיע ומלטף: זה בסדר אברך חביב, זה קורה במשפחות הכי טובות.
גם אנחנו היינו בקליניקה של ג'ורג' - - -
(חכו ש @גדי ישראלי יחזור, הוא יעשה מהאשכול הזה מטעמים. הוא פשוט הלך להשלים מניין לאדמו"ר מקורצוייל, לרגל היא"צ של זקנו, האדמו"ר האמצעי-בינוני, הטמון אי-שם במעלה הר התאנים היבשות.
מסכן, עד עכשיו נתקע שם...)