חלבי שיתוף - יום הולדת 30 לבעל

ספירלה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
מדהיםם
אפשר מתכון לקוקוס המצופה?
 

שרה 2020

משתמש פעיל

באונטי קוקוס ושוקולד: החומרים לכ-18 יחידות:​

1724016985414.jpeg


החומרים:
140 גר' (חצי כוס פלוס כף) שמנת מתוקה (לפרווה ניתן להמיר בקרם קוקוס לפחות 17% שומן ולנער הייטב את הפחית לפני שמשתמשים בנוזל - יוצא בול אותו דבר - מנסיון).
120 גר' (כוס) אבקת סוכר
200 גר' (2 שקיות קטנות) קוקוס טחון
כפית תמצית וניל
לציפוי ולקישוט:
200 גר' שוקולד חלב (אפשר גם מריר)
2 כפות שמן צמחי
30 גר' שוקולד לבן (לא חובה בגירסת פרווה)
אופן ההכנה:
מחממים את השמנת המתוקה במשך כחצי דקה-דקה במיקרו - לי אין מיקרו אז חחמתי בקלחת/סיר קטן - מוסיפים אל הסיר את אבקת הסוכר, תמצית הוניל והקוקוס ומערבבים עד שכל הקוקוס סופג את הנוזל. אם התערובת ממש יבשה אפשר להוסיף עוד טיפה שמנת.
מניחים לתערובת לספוח לחות למשך כשעה (אם ממהרים לא חייבים פשוט יותר נוח והעיסה תהייה יותר לחה וכיפית לעבודה)
לפני שמכינים את הצורה כדאי להרטיב ממש קצת את הידיים כדי שיהיה קל לעצב
לוקחים בערך גודל של כף או לפי הגודל הרצוי ומתחילים ליצור גליל קטן
מניחים על תבנית מצופה בנייר אפייה מכסים עם ניילון נצמד או עם מה שנוח לכם ומעבירים למקפיא לפחות לחצי שעה
הציפוי:
כשהגלילים קרים מצפים אותם בשוקולד המומס. אפשר פשוט להמיס את השוקולד במיקרו עם 2 כפות שמן
או למי שאין מיקרו אפשר להמיס על קלחת/פינגן/סיר קטן
כשהשוקולד כולו נמס מתחילים בציפוי - לוקחים כף ושמים עליה מעט מהשוקולד, מניחים מעליה את גליל הקוקוס ובעזרת כף נוספת מצפים את הגליל בשוקולד. לאחר מכן מעבירים בעדינות את הגליל למזלג ומנערים בעדינות מעל הקערה – ככה נפטרים מעודפי שוקולד (שלא תהיה תחתית עבה ופחות יפה). ורק אז מעבירים בעדינות בעזרת המזלג לתבנית שעליה נייר אפיה – אפילו לא צריך לגעת בחטיף.
כדאי להכניס למקפיא כדי שהשוקולד יתקשה ורק לאחר מכן לזלף את השוקולד הלבן
והשלב האחרון – הקישוט בשוקולד לבן
ממיסים את השוקולד הלבן - מתחילים מ 20 שניות במיקרו ומערבבים ואם צריך ממשיכים לחמם ל 10 שניות בכל פעם ואז מעבירים לשקית זילוף קטנה. למי שאין מיקרו אפשר לשים בשקית זילוף את השוקולד ולהניח במים חמים. ובתנועות של משיכה מקשטים את הבאונטי עם השוקולד הלבן
נשמע ארוך אבל באמת שזה ממש פשוט ופשוט טעים

https://happykitchen.co.il/wp-content/uploads/2019/04/ציפוי-באונטי.jpg
 

שרה 2020

משתמש פעיל
איזה יופי!
איפה הבעל היה כשארגנת הכל??
כדי שלא תהיה לי בעיה תכננתי לכתחילה שיהיה סיום לחמי ואז יכולתי להכין מלא דברים בבית ולהקפיא ולהגיד שזה לסיום
אני תמיד לוקחת עלי קינוחים אז לא היה משהו חריג מבחינתו הכמויות
את האירוע עשינו אצל ההורים שלו
 

שרה 2020

משתמש פעיל

עוגת טריקולד ביסקוויטים קרה, ללא אפייה, עם מוס מפנק על בסיס שלושה סוגי שוקולד​

1724019035348.jpeg

מתאים ל 2 תבניות אינגליש קייק

למוס:
100גרם שוקולד מריר
100גרם שוקולד חלב
100גרם שוקולד לבן
6כפות חלב
2 וחצי מיכלים של שמנת מתוקה
חצי כוס חלב
רבע כוס סוכר לבן
חבילה אחת אינסטנט פודינג וניל
שכבת ביסקוויטים:
250 גרם ביסקוויט שוקולד - חשוב (הכי טעים של פתי בר במתכון הזה)
חצי כוס חלב
לציפוי:
חצי מיכל שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה
  1. מכינים 3 קערות גדולות ושוברים לתוך כל קערה סוג אחר של שוקולד, מוסיפים לכל קערה 2 כפות חלב מחממים כל קערה (בנפרד) במיקרו עד להמסה ומערבבים את השוקולד שבתוכה לאיחוד מצננים את התערובות עד הגעה לטמפרטורת החדר - אני חממתי על הגז - לא חייב בן מארי אפשר להרתיח מים בסיר ועל הסיר להניח קערת נירוסטה עם השוקולד
  2. במיקסר עם וו בלון מקציפים את השמנת המתוקה, החלב, הסוכר והאינסטנט פודינג לקצפת רכה. מחלקים את הקצפת באופן שווה בין 3 הקערות ומערבבים לאיחוד, יתקבלו 3 מוסים בצבעים שונים.
  3. משטחים מחצית מהמוס הלבן בכל תבנית, מסדרים את הפתי בר בשורה מעל המוס הלבן ומברישים במעט חלב משטחים מעל מחצית מהמוס השוקולד-חלב ושוב מסדרים את הפתי בר בשורה מעל המוס ומברישים בחלב חוזרים על הפעולה עם 1/2 מוס השוקולד המריר.
  4. מעבירים למקפיא להתקשות למשך מינימום 6 שעות, או כל הלילה.
  5. מכינים את הזיגוג: מחממים במיקרו או בסיר על אש קטנה את השמנת המתוקה לסף רתיחה. מוסיפים את השוקולד ומערבבים להמסה. מצננים מעט.
  6. מוציאים את העוגות מהמקפיא ומפרידים בידיים את הדפנות של כל תבנית מהעוגה - אפשר לחתוך בקצוות עם סכין ולשחרר- הופכים כל עוגה על מגש ומסירים את התבנית מוזגים את זיגוג השוקולד מעל העוגות ומורחים קלות בעזרת גב של כף, עד שהזיגוג זולג על הדפנות. שומרים במקפיא.
  7. שעתיים-שלוש לפני ההגשה מעבירים את העוגה למקרר, להפשרה ,למי שאוהב אפשר להפשיר לחצי שעה ואז יש עוגת גלידה טעימה
 

שרה 2020

משתמש פעיל

טריקולד שוקולד​

1724020082399.jpeg


העוגה העגולה בתמונה

תחתית הבראוניז:
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
2 ביצים גודל L
2/3 כוס סוכר לבן
4 כפות קמח לבן
3 כפות אבקת קקאו
1/4 כפית מלח
מוס שוקולד מריר:
1 וחצי מיכל של שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר
מוס שוקולד חלב:
1 וחצי מיכל של שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד חלב
מוס שוקולד לבן:
1 וחצי מיכל של שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד לבן
ציפוי:
1/3 כוס שמנת מתוקה
80 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה:
  1. מתחילים את הכנת המוסים 4 שעות קודם (או לילה לפני): מרתיחים 3/4 מיכל שמנת מתוקה. יוצקים על השוקולד המריר ומערבבים עד שהשוקולד נמס. חוזרים על הפעולה עם השוקולדים האחרים - חלב ולבן. שימו לב - משתמשים רק במחצית מכמות השמנת המצוינת (3/4 כוס מתוך מיכל וחצי). מעבירים למקרר לצינון מלא (4 שעות או לילה שלם).
  2. מכינים את התחתית: ממיסים יחד שוקולד וחמאה. מערבבים פנימה ביצים וסוכר. מוסיפים קמח, קקאו ומלח וטורפים לתערובת אחידה. יוצקים לתחתית של תבנית בקוטר 26 ס”מ אפשר פחות יצא יותר גבוה ויפה ואופים ב-190 מעלות למשך 10-15 דקות עד להתייצבות (לא לייבש, צריך להישאר עסיסי במרקם של בראוניז).
  3. מסיימים את הכנת המוסים: מעבירים את תערובת השוקולד המריר הקרה למיקסר, יוצקים עליה את יתרת השמנת המתוקה (עוד 3/4 כוס) ומקציפים יחד לקצפת שוקולד יציבה אך לא נוקשה. מורחים על התחתית (מומלץ לרפד את התבנית בשקף כדי להקל על החילוץ). מקפיאים להתייצבות כ-20 דקות. חוזרים על הפעולה שוקולד החלב ומורחים את המוס מעל השוקולד המריר הקפוא. מקפיאים שוב ל-20 דקות ומסיימים בהכנת השוקולד הלבן באותו אופן. מקפיאים שעתיים להתקשות.
  4. מכינים את הציפוי: מרתיחים שמנת מתוקה עם מעט מלח. יוצקים על השוקולד המריר ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מצננים מעט ויוצקים על העוגה הקפואה. - אני אישית לא ציפיתי אהבת ככה - אפשר גם לצפות רק בשוליים ואז השוקולד נוזל מהצדדים
  5. מחזירים למקפיא ל 10 דקות התייצבות, משחררים בזהירות מהתבנית מקלפים את השקף ומעבירים למקרר להפשרה של שעתיים לפני ההגשה.
בהצלחה!!
 

שרה 2020

משתמש פעיל
כדורי רפאלו - יוצא כ 16 כדורים
1724102111684.png


חומרים:
200 גרם שוקולד לבן (חלבי)
40 גרם חמאה/ מרגרינה
4 כפות חלב
160 גרם קוקוס טחון (1+2/3 כוסות)
16 אגוזי לוז
*קוקוס לציפוי

אופן ההכנה:
-מניחים בקערה את קוביות השוקולד הלבן עם החלב והחמאה וממיסים במיקרוגל כ-10 שניות או בבן מארי
.מוציאים ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
-מוסיפים את הקוקוס ומערבבים. מכניסים את התערובת למקרר למשך 20-30 דקות, עד שהיא מתייצבת וקל להכין ממנה כדורים.
-בעזרת הידיים יוצרים כדורים בקוטר של כ-3 ס”מ ובכל כדור מחביאים אגוז לוז. מגלגלים את הכדורים בקוקוס ומניחים על צלחת/מגש.
-מכניסים למקרר להתייצבות למשך כשעה לפני ההגשה.

בהצלחה!
 

שרה 2020

משתמש פעיל
מאפינס בראוניז במילוי שוקולד עם קרם ואגוזי לוז - 10 יחידות (מאתר 10 דקות)
**קינוח טעים במיוחד אם אוכלים אותו חם - שימו רק שוקולד עם קרם **
1724103660691.png

עבור המילוי כדאי לבחור בשוקולד עם מילוי קרם מאחר ושוקולד רגיל בדר”כ חוזר למצבו הרגיל בטמפ’ החדר ונעשה קשה ואז המילוי לא יהיה רך
החומרים:

1 ביצה
3 כפות (50 ג’) גדושות סוכר
50 גרם שוקולד מריר
שליש כוס (66 ג’) שמן
כפית (5 מ”ל) תמצית וניל
2 כפות (20 ג’) אבקת שוקולית
חצי כוס (70 ג’) קמח רגיל
10 קוביות שוקולד חלב עם מילוי קרם

אופן ההכנה
-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים/מאפינס (אם משתמשים במנג’טים מנייר פרגמנט אין צורך לשמן).
-מניחים את קוביות השוקולד עם השמן בקערה וממיסים במיקרוגל מספר שניות (או בבן מארי) מוציאים ומערבבים לתערובת חלקה.
-מערבבים היטב את הביצה עם הסוכר. מוסיפים תמצית וניל ואת תערובת השוקולד ומערבבים תוך כדי. מוסיפים את אבקת השוקולית והקמח ומערבבים עד לאיחוד החומרים (מתקבלת בלילה שוקולדית סמיכה).
-יוצקים כף מהבלילה לתבנית. מניחים בכל שקע קוביית שוקולד ובעזרת האצבע מטביעים לתוך השוקולד. מכסים בכחצי כף נוספת של הבלילה ומיישרים בעזרת הכף או קצות אצבעות רטובות.
-מכניסים לתנור (שחומם מראש על 180 מעלות) ואופים במשך כ-15 דקות.

הערה: מי שאוהב בראוניז שהוא מעט פריך יכול לאפות עד שקיסם יוצא יבש לגמרי (15-17 דקות). מי שאוהב שהבראוניז רך ומעט פאדג’ יכול לאפות עד שקיסם יוצא יבש בצדדים אך לח או רטוב במרכז (12-15 דקות).
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק צח

א מִזְמוֹר שִׁירוּ לַיי שִׁיר חָדָשׁ כִּי נִפְלָאוֹת עָשָׂה הוֹשִׁיעָה לּוֹ יְמִינוֹ וּזְרוֹעַ קָדְשׁוֹ:ב הוֹדִיעַ יי יְשׁוּעָתוֹ לְעֵינֵי הַגּוֹיִם גִּלָּה צִדְקָתוֹ:ג זָכַר חַסְדּוֹ וֶאֱמוּנָתוֹ לְבֵית יִשְׂרָאֵל רָאוּ כָל אַפְסֵי אָרֶץ אֵת יְשׁוּעַת אֱלֹהֵינוּ:ד הָרִיעוּ לַיי כָּל הָאָרֶץ פִּצְחוּ וְרַנְּנוּ וְזַמֵּרוּ:ה זַמְּרוּ לַיי בְּכִנּוֹר בְּכִנּוֹר וְקוֹל זִמְרָה:ו בַּחֲצֹצְרוֹת וְקוֹל שׁוֹפָר הָרִיעוּ לִפְנֵי הַמֶּלֶךְ יי:ז יִרְעַם הַיָּם וּמְלֹאוֹ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:ח נְהָרוֹת יִמְחֲאוּ כָף יַחַד הָרִים יְרַנֵּנוּ:ט לִפְנֵי יי כִּי בָא לִשְׁפֹּט הָאָרֶץ יִשְׁפֹּט תֵּבֵל בְּצֶדֶק וְעַמִּים בְּמֵישָׁרִים:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

ותשובה ותפילה וצדקה • אתגר 111

לוח מודעות

למעלה