גם לכם נדמה שגדי התחבא מאחורי ספסל בגינה הציבורית והאזין לשיחה נשית שגרתית?
.
הכחול בפיילוט, הוא בעצם הפנס בעין שנוצר מהפלייאר פטנט?והמוזר האחרון שהתכופף לטיולון, הפיל על הינוקא מכיס החולצה הקדמי שלו - פנקס, פיילוט כחול, צרור מפתחות, משקפי שמש, גרעיני תפוז, פקק בירה מחודד, ו-פלאייר פטנט.
נהמות מרוסקות והתפצחותן של רעידות אקראיות הקיאו את זרמי הרגש הרותח שדמעות ליבי השנוק מחרדה העיב על תפלצות התהומות שנפשי במעמקיה השדודים חרון וזעף של אימה איומה אך ברוכה בחלקה למראה הקטע הראשון שכתבת, הרב גדי.
אני מכור לסגנון. עוד.
הציבור לא רק בשל, אלא עוד מעט יחמיץ כבר על הפלטההציבור בשל לפרק סיום, דמעות והכלה או שנחכה לאחרי חודש אדר?
ברור שלפרגן, זה לא פשוט לכתוב ככה במודע.לקח לי איזה כמה דקות לקלוט שכל המלל הזה בא לפרגן לי ולא ההיפך... תודה אבימי!
הציבור בשל לפרק סיום, דמעות והכלה או שנחכה לאחרי חודש אדר?
מחיתי דמעה.היא נשפה באטיות על כוס התה שנחה בין ידיה. "תודה ריקי שבאת, אני בטוחה שזה לא היה פשוט לך".
ריקי היטיבה את ישיבתה על הכסא. "מה פתאם, שרהל'ה? כבר רציתי המון זמן ל---"
"אל... ריקי. פשוט אל...", אתנחתא קלה, "אני יודעת הכל".
שרהל'ה הרימה את עיניה וצדה את מבטה של ריקי. ריקי זיהתה בהן כאב עמוק שגרם לה אי נוחות.
"אני יודעת שבעלי לומד עם בעלך בכוילל והוא ביקש ממנו לומר לך שתבואי לבקר אותי. אני יודעת שקוראים לי מאחורי הגב 'משוגעת'. אני יודעת ש...", הקול שלה נסדק ונחסם בגוש ענק שטיפס במעלה הגרון. היא השעינה את מצחה על כף ידה.
ריקי שתקה. אבל בלב שלה צרחה בזעקה אילמת: 'באמת למה שרהל'ה? למה את מתנהגת ככה? פשוט למה את עושה את זה לעצמך?'
ארון עץ ישן חרק. שעון עתיק תיקתק לאיטו.
"כל חורף אני עוברת דירה", שרהל'ה המשיכה כשומעת את ליבה של שכנתה, "אף אחד לא מבין למה. חוץ מבעלי. אבל נשבר לי... באמת שנשבר לי...". יבבות חנוקות רעמו בחדר כמו תופי טם טם.
ריקי מצאה את עצמה מחבקת את כתיפה של שרהל'ה. כשותפה לכאב. ואז נפרץ משהו בסכר ששרהל'ה בנתה בעצמה כל השנים.
"כשהייתי ילדה, גרנו בצריף עלוב בשכונות העתיקות של ירושלים. המזון היה דל, הגוף חלש והקור תקף אותנו כל חורף.
בבית ממול גרה ילדה בגילי. אסתי. הוי אסתי... היינו חברות כל כך טובות, כל הזמן ביחד. היא הייתה פינה קטנה של חום בזמנים הקשים ההם... אסתי..." הדמעות הרותחות והמלוחות זלגו מעצמן ונמהלו בכוס התה.
ריקי חיזקה את חיבוקה התומך. ממתינה בדומיה.
שרהל'ה לגמה מעט מהתה והמשיכה.
אין מילים.נהמות מרוסקות והתפצחותן של רעידות אקראיות הקיאו את זרמי הרגש הרותח שדמעות ליבי השנוק מחרדה העיב על תפלצות התהומות שנפשי במעמקיה השדודים חרון וזעף של אימה איומה אך ברוכה בחלקה למראה הקטע הראשון שכתבת, הרב גדי.
?.. ככה עושים לקוראים?"לשמוליק? הם טיפלו בו ולא קרה לו כלום.
שרהל'ה נגסה את שפתה התחתונה. עיניה עפעפו בחוזקה. ים של דמעות נאגר בתוכה ואיים להתפרץ החוצה בנחלים עזים.
דמעות של כאב. של בדידות. דמעות של פרידה.
שתיהן ישבו בדממה למשך דקות ארוכות. מתעטפות בכאב וממששות אותו בעדינות. פורטות על נימי העצב מבלי להיבהל ממנו. נחשפות לעוצמת התחושה ומתמודדות עימה ביחד. לא עוד לבד.
השתיקה רעמה מעבר למילים. הרגשות התחברו בהזדהות, מטפסות לפסגות שאי אפשר להחדיר במשפטים.
?.. ככה עושים לקוראים?
(עד עכשיו היה מצוין)
דווקא אני מאוד אהבתי את הסיום.
הרעיון שרשלנות של ילדה קטנה גרמה למוות של תינוק עשה לי ממש רע, אכזרי מידי.
נהניתי שלא זו הפואנטה, ולא זו הטראומה שלה.
או במילים אחרות, רקע של ילדה שגרמה למוות במו ידיה, בצורה כל כך ישירה, בגיל כל כך צעיר נראה לי טראומתי מכדי להצמיח עליו סיפור הגיוני.
אפילו ב"שם נרדף" של מ.ארבל הילד לא מת מיד אחרי שחבר שלו שכח אותו בחוץ....
מדבריכם אני למד שבספר שציינת ישנו קטע דומה אבל הוא כן נגמר בטרגדיה
קיצוני.הטרגדיה שם הלכה רחוק מאוד...
הילד שנשכח בחוץ נפטר, אבא שלו מת (משברון לב? לא זוכרת) ואת האמא ו2 יתומים נוספים מיסיונר העביר על דתם מתוך ניצול של המצוקה.
ואת האשמה בכל הסיפור הזה נשא על כתפיו ילדון נחמד ששכח שהוא אמור לחזור הביתה עם חברו ולתת לו מפתח של ביתם שנמצא אצלו בבית. רוצח שפל.
סיפור קשה לקריאה עבור ילד, במיוחד התיאור המזעזע בספר עין בעין של אביו מת עם המשקפיים המעוכות.הטרגדיה שם הלכה רחוק מאוד...
הילד שנשכח בחוץ נפטר, אבא שלו מת (משברון לב? לא זוכרת) ואת האמא ו2 יתומים נוספים מיסיונר העביר על דתם מתוך ניצול של המצוקה.
ואת האשמה בכל הסיפור הזה נשא על כתפיו ילדון נחמד ששכח שהוא אמור לחזור הביתה עם חברו ולתת לו מפתח של ביתם שנמצא אצלו בבית. רוצח שפל.
כן!!!האם הציפיה שלכם הייתה לסוף דרמטי הכולל טרגדיה?
בכוונה השארתי את שמוליק בחיים, כי הענין היה התנסות בכתיבה רכה בלי טרגדיות. חוסר האסון לא עמד בציפיות?
ננסח ככה: האם הציפיה שלכם הייתה לסוף דרמטי הכולל טרגדיה, ואיזו? שהתינוק נפטר או נעשה בעל מום, או להיפך - טוב שזה הסתיים רק במשקעי ילדות וחרדה ולא באסון אמיתי? אשמח מאד לתגובת כל הקוראים.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכג
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים: