שיר בעקבות הדיון בתיסבוך

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י פוינט ק גת;972222:
אם אפשר להסביר מה כן חרדי בזה
בפשטות:
כתב אותו חרדי, הלחין אותו חרדי, ביצע אותו חרדי.
מתוך מחשבה חרדית, על התעלות במקום שקיעה,
יותר חרדי מזה יש?

אפרתה

משתמש מקצוען
אז ככה- אני לא הבעתי ביקרת אך גם לא התפעלות, כי לא הרגשתי צורך לעשות זאת, אבל אם אתם מעונינים- לא איכפת לי לכתוב- שוב, מבחינתי- אין רע בשיר הזה, הסגנון צורם קצת.

העשב מתייבש מה לעשות
זה מה שיש
אני לא מתייאש
לפחות לקום להתלבש
כי זה מה שיש
כל הבית הזה ובעצם כל השיר אינם כתובים בשפה תיקנית, מה לעשות, כי זה מה שיש, וכן הלאה, הרוב סלנג ואין בכלל בניה עברית נכונה.
דיכאון

זה מקום שאליו ניתן לברוח,
מה לעשות זה תמיד יותר נוח
לכסות לטמון עמוק ולשכוח ;
לנסות קצת לשמוח.

הדבש כבר התגבש
מה לעשות
זה מה שיש
ואני לא בוכה כי אין דמעות
אבל זה מה שיש

דיכאון
הגיבוב של דברים בלי הרבה קשר, הדבש- מה ענינו? ובכלל- יש איזשהו תהליך בשיר?

זה מקום שאליו ניתן לברוח,
מה לעשות זה תמיד יותר נוח
לכסות לטמון עמוק ולשכוח ;
לנסות קצת לשמוח.

בקיצור- סגנון שירה שלוכית שלא מקובלת בציבור חרדי. דווקא בציבור הכללי זה הולך יופי- מה יותר מוזר/ שלוכי/ תמהוני/ סלנגי- יותר רץ. כמו בכל התחומים- לבוש, התנהגות וכו'.

ושוב- רק כהסבר.
אגב, סתם ככתיבת הגיגים- אין כל בעיה, כל אחד יכתוב בסגנונו, אבל להעלות על במה- הדברים שונים.

פוינט ק גת

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
היטבת להסביר, אפרתה.

אכן לא אמרתי שהכותב אינו חרדי או התוכן. התכוונתי בדיוק לזה:
נכתב ע"י אפרתה;972231:
ושוב- רק כהסבר.
אגב, סתם ככתיבת הגיגים- אין כל בעיה, כל אחד יכתוב בסגנונו, אבל להעלות על במה- הדברים שונים.

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אוקיי, תודה על ההערות:
1. מכיוון שהשיר לא נכתב כטקסט, אלא תהליך הכתיבה וההלחנה באו כאחד, המילים נכתבו על פי המצלול שלהם, כלומר: איך שהם נשמעות ביחד עם המקצב והמוזיקה כיחידה אחת, לכן ניתן מקום לחרוג מכללי החריזה, לטובת תוכן יותר מדוייק ומתאים.
2. במוזיקה יש משמעות לאיך נשמעות המילים, ואפשר לומר שהמילים הן חלק מעיבוד המוזיקלי של היצירה, לכן יצירה שבה הטקס הוא חלק מהמוזיקה, לדעתי יותר טובה מבחינה מוזיקלית מיצירה שהמילים נכתבו בנפרד.
3. איך היית כותבת בעברית תקנית "זה מה שיש"?, ובתורה כבר ראינו שכל תוספת של מילה צריכה לימוד, אז יש מעלה מסויימת לקיצור, מה לעשות.
4. הדמש משמעו המתיקות, הטעם בחיים, התגבשותו אינה גורמת לו לנזק כלשהו, אך למתבונן מן הצד שאינו מבין, זה נראה כמשהו גרוע.
5. המהלך בשיר הוא לא ליניארי, אלא איטרטיבי. כלומר כל בית הוא מהלך שחוזר על עצמו, מכיוון שהעבודה שלנו היא יומיומית ולא פעם אחת בחיים וזהו.
6. מה שאני באמת מצר עליו זה שלא הצלחתי להעביר את המסר בשיר בצורה מספיק טובה, כך שהגיע מצב שבו ניתן לכתוב "גיבוב של הרבה דברים בלי קשר", אבל אני מתנחם בכך שכנראה אלה שחוו דיכאון, הבינו את השיר מצויין, תעיד על כך תיבת המסרים האישית שלי.

trew

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
D I G I T A L
נכתב ע"י יונה כהן;972235:
שקט כבר!!!!!!!!!!!!!!!
שלא כמו במקומות אחרים פה אנשים מדיינים ומסבירים יפה ובטוב טעם את דעותיהם, רוצה לחלוק איתנו משהו?

תור הזהב

משתמש מקצוען
אמנם גם אני לא התחברתי לשיר. אך ניכר כישרון בהחלט.
נראה לי שיש סיכוי שאנשים ששוקעים בדיכאון צריכים שיר בנוסח שונה משל אנשים שיושבים ומנתחים שירים מעדנות.
כמו להושיב אנשים מחפשי כיוון עם ראסטות וגיטרה באולם קונצרט לשעתיים.

אגב, זה נפלא הדיון הזה, דיונים כאלה צריכים להתנהל ללא נימה אישית בפורום עריכה ספרותית הפתוח לכולם.
אולי אעלה לשם שיר בהמשך ואשמח שתגיבו.

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י תילתן;972273:
לדעתי הפתרון לדיכאון נמצא כאן ולא בשירים...
כמובן זה חסום
שירים לא מתיימרים להביא פיתרון, הם משקפים מצב (לעיתים).

bekki

משתמש מקצוען
נכתב ע"י קקטוס;972246:
אוקיי, תודה על ההערות:
1. מכיוון שהשיר לא נכתב כטקסט, אלא תהליך הכתיבה וההלחנה באו כאחד, המילים נכתבו על פי המצלול שלהם, כלומר: איך שהם נשמעות ביחד עם המקצב והמוזיקה כיחידה אחת, לכן ניתן מקום לחרוג מכללי החריזה, לטובת תוכן יותר מדוייק ומתאים.
2. במוזיקה יש משמעות לאיך נשמעות המילים, ואפשר לומר שהמילים הן חלק מעיבוד המוזיקלי של היצירה, לכן יצירה שבה הטקס הוא חלק מהמוזיקה, לדעתי יותר טובה מבחינה מוזיקלית מיצירה שהמילים נכתבו בנפרד.
3. איך היית כותבת בעברית תקנית "זה מה שיש"?, ובתורה כבר ראינו שכל תוספת של מילה צריכה לימוד, אז יש מעלה מסויימת לקיצור, מה לעשות.
4. הדמש משמעו המתיקות, הטעם בחיים, התגבשותו אינה גורמת לו לנזק כלשהו, אך למתבונן מן הצד שאינו מבין, זה נראה כמשהו גרוע.
5. המהלך בשיר הוא לא ליניארי, אלא איטרטיבי. כלומר כל בית הוא מהלך שחוזר על עצמו, מכיוון שהעבודה שלנו היא יומיומית ולא פעם אחת בחיים וזהו.
6. מה שאני באמת מצר עליו זה שלא הצלחתי להעביר את המסר בשיר בצורה מספיק טובה, כך שהגיע מצב שבו ניתן לכתוב "גיבוב של הרבה דברים בלי קשר", אבל אני מתנחם בכך שכנראה אלה שחוו דיכאון, הבינו את השיר מצויין, תעיד על כך תיבת המסרים האישית שלי.

אין צורך להצר. המסר עובר מסך יופי ! רק תלוי את מי שואלים. לא כל אחד מוצא חיבור לכל סגנון וגם לא כל אחד יודע להיות סובלני לכל סגנון...

כמדומני שגם השירים הטובים לעיתים לוטים ב'ערפל' משום שכדי להבין יצירה צריך ללמוד עליה דבר או שניים ,מה עמד מאחוריה וכו'.
טפו טפו...,לא הייתי בדכאון[ דכדוך קל:p] אבל עדיין זה לא מונע ממני לראות עוד יצירה של מישהו בלי לשפוט אותה בקווי אורך ורוחב.

אפרתה

משתמש מקצוען
קראתי את התשובות, אני מבינה שהיתה כוונה מאחורי המילים. הנימוק של קיצור במילים אינו נכון כאן, הביטוי- זה מה שיש- הוא סלנגי לגמרי, זה אינו תמצות או משהו. נכון שהיום הסלנג הוא סוג של קיצור המילים למינימום, כמו ששמעתי בהרצאה ממרצה חילונית אקדמאית, כשרצתה לשאול את קהל המאזינים אם הנושא הובן, נוסח השאלה היה "יש?"....

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י אפרתה;972283:
קראתי את התשובות, אני מבינה שהיתה כוונה מאחורי המילים. הנימוק של קיצור במילים אינו נכון כאן, הביטוי- זה מה שיש- הוא סלנגי לגמרי, זה אינו תמצות או משהו. נכון שהיום הסלנג הוא סוג של קיצור המילים למינימום, כמו ששמעתי בהרצאה ממרצה חילונית אקדמאית, כשרצתה לשאול את קהל המאזינים אם הנושא הובן, נוסח השאלה היה "יש?"....
לגופם של דברים:
אם תמצאי ביטוי שיכול להחליף את "זה מה שיש" בקונטקסט הזה, אשמח מאוד לשמוע עליו. (אני מקווה שאת לא מחליפה בין הביטוי "זה מה יש" שהו סלנגי, אך לא נפסל בשל כך.)
אגב הביטוי "יש?" הוא לא ממש סלנג, אלא ביטוי צבאי, בסוף תדרוך קצר המפקד שואל "יש?", וכולם עונים "כן המפקד!"
נ.ב. זרותו של סלנג יוצרת לעיתים באמת אי הבנות, כמו חרדים שמשתמשים בסלנג "אתה אוחז?", וחילונים ששומעים את זה לא מבינים מה זה..

תור הזהב

משתמש מקצוען
רוב הסלנג מגיע מהצבא...
נראה לי שזה קיצור של 'יש מבין?' הקצת יותר וותיק.

אפרתה

משתמש מקצוען
אוקיי, אז דיברנו על סגנון חרדי.
לגבי הנסיון להחליף- אם הייתי מנסה להתאים את השיר הצורה היתה שונה. זה לא הביטוי הזה דווקא כי אם הסגנון, לכן אין לי אופציה מתאימה לביטוי הזה ספציפית כי הוא זורם עם רוח השיר הדומה.

bekki

משתמש מקצוען
מרגישים את החום הכבד פה בדיונים
אני כבר חוטפת אלרגיה:p;):D

משו

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
יואו חפרתם..............
הלו כולה תיסבוך!!!!

פרסומון

משתמש סופר מקצוען
אני רואה שהאשכול הזה תופס תאוצה, אני מקווה שלא ייצא עוד מעט שיר על האשכול הזה (לא שכל כך איכפת לי, רק שהכותרת תהיה ארוכה מאד- שיר בעקבות האשכול של השיר בעקבות האשכול של התסבוך...).

album

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
שופט/ת באתגר דריבל
אהבתי את הלחן והנגינה ולא התחברתי למילים... (אולי אני לא בדיכאון.... :))

אולי מעניין אותך גם...