בעבר כל הרבנים הליטאיים היו מדברים באידיש.בעולם הישיבות ליטאיות
החידוש שאני מדבר עם הרבה ספרדים ובכל שיחה הם מכניסיפ מילים ידועים ולא כ"כ ידועים של אידיש ס'איז ממש גיוואלדיג וכדומהבעבר כל הרבנים הליטאיים היו מדברים באידיש.
(בהגיה "ירושלמית") אידיש זו לא שפה חסידית
אלא, כשמה, שפה יהודית שהשתמשו בה באירופה,
כך שזה רק אצל האשכנזים.
כי הספרדים היום משוכנזים (בחלקם)החידוש שאני מדבר עם הרבה ספרדים ובכל שיחה הם מכניסיפ מילים ידועים ולא כ"כ ידועים של אידיש ס'איז ממש גיוואלדיג וכדומה
לא התכוונתי מעורבים אלא התכוונתי לזה שיש הרבה (נראה לי) ספרדים שלומדים בישיבות ליטאיות.וגם התימנים יש בכאלו שהם ליטמנים =ליטאי תימני
כולנו מעורבים
אני התכוונתי גם על מעורבים בשורשלא התכוונתי מעורבים אלא התכוונתי לזה שיש הרבה (נראה לי) ספרדים שלומדים בישיבות ליטאיות.
אני פותחת אשכול זה לבקשת @מנהלת ת'עולם ,
הוא בגוף ראשון וזו לא אני אלא היא:,
מה דעתכם על זה שכל שיר שני וחמישי תקועות בו מילים באידיש,
מפריע לכם?
יש מה לעשות בענין?!
(אני דוברת אידיש, אבל בעבודה כשאני מדליקה מוזיקה הצוות מתעצבן שיש ברקע מילים באידיש והם לא יכולים לזרום בשירה בין עם הוא שירי רגש ובין אם זה שירי שמחה....)
אשמח לשמוע אם יש עוד שזה מפריע להם או שזה בגלל שבעבודה שלי יש חלק דוברות אידיש וחלק עברית בגלל זה נוצר השנאה למילים באידיש שנתקעות להם בכל פינה?!
אף אחד לא דיבר נגד השפה עצמה, דיברו על האופן שהוא נכנס לתוך שירים לאנשים שלא מבינים את המשמעות,פתרונות לבעיה החמורה:
1. לחקוק חוק האוסר על הקלטת מילים ביידיש.
2. להדליק בקול שירי "אום כולת'ום"
3. לדבר על זה, זה יוצר דעת קהל שלילית נגד השפה, כל שבסופו של דבר יפסיקו להשתמש בה
זה ענין של רגישות אי אפשר להכתיב לזמרים מה כן ומה לא,נכון,
ולכן מומלץ לפעול באחת מהדרכים הנ"ל,
אחרת, מה עשינו ??
תרגום בבקשה?!"מיר שטערט עס נישט א מינוט"
לי זה לא מפריע (אפי' לא ל)דקהתרגום בבקשה?!
זה לא משפט תקני.לי זה לא מפריע (אפי' לא ל)דקה
להפךזה לא דווקא שהציבור אוהב אותם, פשוט כל השירים האחרונים שיצאו הם משולבים עם אידיש
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: