וזה עוד לפני שסופרים את הפצועים קשה,בינוני וקל....הקדמת אותי!
וזה עוד לפני שסופרים את הפצועים קשה,בינוני וקל....הקדמת אותי!
אמרתי כבר אתמול, לא כזה מופרך, זו היתה דעת הרב קוק זצ"לאני בעד בלי קשר לקורונה לבטל לגמרי את כל התחבורה,וזאת מכיוון שרק בחודש יוני האחרון מתו 25 אנשים!!!!! בתאונות דרכים!!!
(לא הגיוני לבטל בגלל זה???)
כנראה הרב קוק זצ"ל לא הגיע ל"רמה" של ביבי ולכן לא מקשיבים לו.....אמרתי כבר אתמול, לא כזה מופרך, זו היתה דעת הרב קוק זצ"ל
זה נכון אבל לא נכון לגמרי.ברשות הקהל הקדוש דפה, הרשו לי לפתוח בסיפור לחובבי מתמטיקה, שאמא שלי סיפרה לי כשהייתי בערך בת עשר.
חיפשתי אותו בגוגל ומצאתי אותו באתר 'ערוץ מאיר' לילדים.
מעשה בשחמט ובאורז - ערוץ מאיר לילדים ◔◡◔
meirkids.co.il
לפני שנים רבות, לקיסר סין הובאה מתנה - המצאה חדשה! לוח משחק משובץ בצבעי שחור ולבן, ועליו כלים בצורות שונות. היו שם מלך ומלכה, צריח ורץ... נכון, צדקתם. להמצאה קראו 'שחמט', והממציא לימד את הקיסר כיצד לשחק.
שמח המלך ואחרי שלמד את כללי המשחק החדש, הוא שיחק בו בהנאה. 'תודה רבה לך!' הוא אמר לממציא השחמט. 'זה משחק נהדר! אמור לי, מה אוכל להעניק לך כשכר על ההמצאה המופלאה הזאת?'
הממציא חשב לרגע. 'אשמח לקבל גרגרי אורז…' הוא אמר לקיסר. 'וכדי שזה יהיה מעניין יותר, אבקש להניח גרגר אחד על המשבצת הראשונה של הלוח, ולהכפיל בכל משבצת את מספר הגרגרים. כלומר במשבצת השניה יהיו שני גרגרים, בשלישית ארבעה גרגרים, ברביעית שמונה וכך הלאה.'
'זה הכל?' שאל הקיסר. 'כמה גרגרי אורז?! זה מה שיש לך לבקש מקיסר אדיר כמוני? לא זהב או כסף או אבנים טובות?!' הקיסר כמעט נעלב.
הממציא חייך. 'תודה רבה אדוני הקיסר, אבל אני מסתפק במועט. אם תספק לי את האורז באופן שביקשתי, זה בהחלט יהיה משביע רצון.'
הקיסר משך בכתפיו. 'נו, אם כך אתה רוצה...יהי כן! משרתים, הכינו לאדם הזה את כמות האורז שהוא ביקש!'
אבל כאן התגלתה בעיה קטנה...כי לפי החישוב שערך הממציא, אמנם במשבצת הרביעית היו רק שמונה גרגרי אורז, אך לאט לאט מספר הגרגרים בכל משבצת החל לתפוח בצורה מבהילה... הדברים הגיעו לכך שבמשבצת ה - 25, הקיסר היה צריך לספק לממציא טון אורז, ובמשבצת ה 35 אלף טון. וכשחישבו את הכמות שיצטרכו לספק במשבצת ה- 55, הגיעו לכמות גדולה יותר מכל האורז שגדל בכל כדור הארץ..!. תארו לכם על איזו כמות אדירה היה מדובר במשבצת ה-64... אם אתם ממש רוצים לדעת, זה מספר הגרגרים: 9,223,372,036,854,775,808!!!!!
בכל אופן, הקיסר הבין את טעותו מהר מאוד, ונאלץ להודות שלא יוכל לעמוד בהתחייבות שלו. הוא התנצל בפני הממציא, וביקש ממנו כמה שיעורים במתמטיקה... האם הממציא ביקש במקום זה זהב או שהמציא תכסיס אחר? את זה האגדה לא מספרת…
הרבה דיונים כאן בימים האחרונים על ההסטריה, על הסגר, על מה שצריך לעשות ועל מה שמיותר.
כמה מילים על הדבקה:
אם חלילה, כל חולה קורונה מדביק רק ארבעה אנשים סביבו, זה גדל בדומה לגרגרי האורז על השחמט.
זה הולך ככה:
(אם כל אחד מדביק ארבע)
1
4
16
64
256
1024
4096
16384
65536
262144
מליון פלוס...
ואם תראו גרפים של מדינות אחרות, תוכלו לראות איך זה עולה לאט לאט לאט... ובום. מזנק לשמים.
כשזה מזנק, בתי החולים קורסים תוך רגע, ןאין אפשרות לטפל, גם אם רק פחות מ 3% מתים בסוף.
(בכל הארץ כולה יש 1500 מכונות הנשמה, ורובן תפוסות כרגע, כי ככה זה בנורמלי. בדרך כלל יש בערך 300 פנויות.)
ושהשם ישמור.
מרקל דיברה על 70%....בשום צפי אין דיבורים על הדבקות כללי
המקסימום זה הדבקות של 5% מהאוכלוסיה
ומתוכם כ20% שצריכים מיטת אשפוז
סה"כ מקסימום כ80 אלף מיטות אשפוז
(לא שזה מעט, אבל להכנס לפרופורציות)
אני לא יודעת על סמך מה היא דיברהמרקל דיברה על 70%....
(ונשארה שאננה, מקסימום שימותו כל הזקנים. ומה איתה בעצמה? כנראה שלה תמיד ישמרו מכונה פנויה.)
או שקרב הבלימה נושא פרות, ברחמי שמים עלינו?מה שאומר שאכן אחוזי ההדבקה נמוכים בהרבה
ולא כולם נדבקים
אין לי בעיה עם קרב הבלימהאו שקרב הבלימה נושא פרות, ברחמי שמים עלינו?
מי אמר?ובתנאים פחות טובים מאשר בבית, במשך 14 יום.
מיזוג האוויר היה זהה בכל הספינהמי אמר?
הם לא נתקלו בחולים נוספים כשיצאו/חזרו מהבית.
דמיני שהספינה היא מדינה קטנה שבה הוטל סגר.
איש מהנוסעים לא היה צריך לצאת מהתא ע"מ לקנות מזון/תרופות.
שיטת הספינה היא סגר מושלם!
אז לפי דבריך, סגר, עובד היטבהמספרים האמיתיים של ספינת התענוגות.
על הספינה היו 3700 נוסעים סגורים בהסגר, ובתנאים פחות טובים מאשר בבית, במשך 14 יום.
(מה שאומר שלפי כל התחזיות שלכם, היו אמורים 100%, ואם לא לפחות 70% להדבק.
במציאות, אחרי 14 יום נבדקו כל הנוסעים.
רק 696 נמצאו חיובים (נשאים למחלה) שהם 18% בלבד.
מתוכם, רק 30% הראו את הסימפטומים של המחלה.
בינתיים, 7 מתו ו15 נמצאים במצב קשה מאוד.
גם אם נחשב את כל החולים אנוש כמתים, נגיע ל-3% תמותה, מתוך 18% שנדבקו
שהם כחצי אחוז.
אתה חוזר שוב ושוב על הסתמכות על המאמר הבודד הזה (שנכתב כבר לפני יותר משבועים לפני המידע העדכני על איטליה ועוד מדינות) תוך התעלמות ברורה מהדברים שנכתבו במפורש במאמר, ולטובת אילו שלא טרחו לקרוא, אצטט קטע מהמאמר:איזה מומחים? אלו, למשל: https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMe2002387?mod=article_inline
זה בדיוק מה שמציע המקור האמין והמקצועי שהבאת לסגור את בתי הספר - להשתיק את המשק בעלות של 10 מיליארד שקללא מדובר בהבדלים כל כך גדולים, כפי מה שקראתי במקורות אמינים ומקצועיים דוגמת ה-New England Journal of Medicine.
ואם זה אומר להקצות עוד כמה מיליוני ש"ח לרכישת עוד מכונות רפואיות או לפתחילת עוד בתי-חולים שדות (הרי אנחנו מומחים בזה, לא), זה בסדר.
אבל להשתיק את המשק בעלות של 10 מיליארד שקל? לגרום ללחץ קשה מאוד על עשרות אלפי אנשים שפתאום הפסיקו להם את מקור הפרנסה? השתגעתם?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: