קורונה שיעור קצר במתמטיקה

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
ברשות הקהל הקדוש דפה, הרשו לי לפתוח בסיפור לחובבי מתמטיקה, שאמא שלי סיפרה לי כשהייתי בערך בת עשר.
חיפשתי אותו בגוגל ומצאתי אותו באתר 'ערוץ מאיר' לילדים.

לפני שנים רבות, לקיסר סין הובאה מתנה - המצאה חדשה! לוח משחק משובץ בצבעי שחור ולבן, ועליו כלים בצורות שונות. היו שם מלך ומלכה, צריח ורץ... נכון, צדקתם. להמצאה קראו 'שחמט', והממציא לימד את הקיסר כיצד לשחק.

שמח המלך ואחרי שלמד את כללי המשחק החדש, הוא שיחק בו בהנאה. 'תודה רבה לך!' הוא אמר לממציא השחמט. 'זה משחק נהדר! אמור לי, מה אוכל להעניק לך כשכר על ההמצאה המופלאה הזאת?'

הממציא חשב לרגע. 'אשמח לקבל גרגרי אורז…' הוא אמר לקיסר. 'וכדי שזה יהיה מעניין יותר, אבקש להניח גרגר אחד על המשבצת הראשונה של הלוח, ולהכפיל בכל משבצת את מספר הגרגרים. כלומר במשבצת השניה יהיו שני גרגרים, בשלישית ארבעה גרגרים, ברביעית שמונה וכך הלאה.'

'זה הכל?' שאל הקיסר. 'כמה גרגרי אורז?! זה מה שיש לך לבקש מקיסר אדיר כמוני? לא זהב או כסף או אבנים טובות?!' הקיסר כמעט נעלב.

הממציא חייך. 'תודה רבה אדוני הקיסר, אבל אני מסתפק במועט. אם תספק לי את האורז באופן שביקשתי, זה בהחלט יהיה משביע רצון.'

הקיסר משך בכתפיו. 'נו, אם כך אתה רוצה...יהי כן! משרתים, הכינו לאדם הזה את כמות האורז שהוא ביקש!'

אבל כאן התגלתה בעיה קטנה...כי לפי החישוב שערך הממציא, אמנם במשבצת הרביעית היו רק שמונה גרגרי אורז, אך לאט לאט מספר הגרגרים בכל משבצת החל לתפוח בצורה מבהילה... הדברים הגיעו לכך שבמשבצת ה - 25, הקיסר היה צריך לספק לממציא טון אורז, ובמשבצת ה 35 אלף טון. וכשחישבו את הכמות שיצטרכו לספק במשבצת ה- 55, הגיעו לכמות גדולה יותר מכל האורז שגדל בכל כדור הארץ..!. תארו לכם על איזו כמות אדירה היה מדובר במשבצת ה-64... אם אתם ממש רוצים לדעת, זה מספר הגרגרים: 9,223,372,036,854,775,808!!!!!

בכל אופן, הקיסר הבין את טעותו מהר מאוד, ונאלץ להודות שלא יוכל לעמוד בהתחייבות שלו. הוא התנצל בפני הממציא, וביקש ממנו כמה שיעורים במתמטיקה... האם הממציא ביקש במקום זה זהב או שהמציא תכסיס אחר? את זה האגדה לא מספרת…

הרבה דיונים כאן בימים האחרונים על ההסטריה, על הסגר, על מה שצריך לעשות ועל מה שמיותר.
כמה מילים על הדבקה:
אם חלילה, כל חולה קורונה מדביק רק ארבעה אנשים סביבו, זה גדל בדומה לגרגרי האורז על השחמט.

זה הולך ככה:
(אם כל אחד מדביק ארבע)
1
4
16
64
256
1024
4096
16384
65536
262144
מליון פלוס...
ואם תראו גרפים של מדינות אחרות, תוכלו לראות איך זה עולה לאט לאט לאט... ובום. מזנק לשמים.
כשזה מזנק, בתי החולים קורסים תוך רגע, ןאין אפשרות לטפל, גם אם רק פחות מ 3% מתים בסוף.
(בכל הארץ כולה יש 1500 מכונות הנשמה, ורובן תפוסות כרגע, כי ככה זה בנורמלי. בדרך כלל יש בערך 300 פנויות.)
ושהשם ישמור.

אריאל וו

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
אכן, בסופו של דבר כולנו, או כמעט כולנו, נדבק במחלת הקורונה. כל הקטע שקורה במדינה ובעולם כעת איננו מתימר למנוע זאת כלל.
אבל מאחר שהקורונה היא לא מחלה מסוכנת יותר משפעת עונתית, רק אחוז קטן מאוד של זקנים (ה' יאריך ימיהם ושנותיהם בנעימים) ואנשים שכבר יש להם מערכת חיסונית ירודה (ה' ישלח להם רפואה שלימה במהרה בשח"י) עלולים להפגע מכך (בדיוק כמו שפעת עונתית, שבגינה לא משתיקים את המדינה כליל כל חורף במחיר לא יתואר של כסף ושל לחץ של התושבים שבעצמו עלול לגרום יותר מחלה מאשר הנגיף עצמו). במקרה של רוב-רובנו, המערכת החיסונית שברא ה' יטפל בבעיה בקלות בדיוק כמו בשאר מרעין בישין שתוקפים אותה יום-יום, ה' ישמרנו ויחזקנו.

חצאית קפלים

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
במקרה של רוב-רובנו
אין הולכין בפקוח נפש אחר הרוב ומספיק יהודי אחד שימות, ולא צריך אלפים שמתו כמו במידנות אחרות מהשפעת החמודה שאתה מדבר עליו, ואני מקווה שלא נצטרך להגיע למצב שהמציאות יטפח על פנינו ואז כולם יבינו, אלא נצליח בע''ה לעצור את זה לפני.

אריאל וו

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
(בכל הארץ כולה יש 1500 מכונות הנשמה, ורובן תפוסות כרגע, כי ככה זה בנורמלי. בדרך כלל יש בערך 300 פנויות.)
ושהשם ישמור.

שוב, כולנו עלולים להדבק במחלה, לא זאת השאלה.
לגבי מכונות הנשמה, נראה לי שבמקום להשתיק את המשק בעלות של כ-10 מיליארד שקל!! (שאת התוצאות של ההפרזה הזאת נרגיש עוד הרבה שנים, לדוגמה כעוד תירוץ לאי-מימון חיידרים וישיבות) ומבקום לכלוא את כל האוכולוסיה בבידוד אפשר בכמה מליונים לרכוש עוד כמה אלפי מכונות הנשמה. זה ייצא הרבה יותר זול. וכנראה שבסין יש להם מיותרים כעת כי הם כבר מגרו את הנגיף.

אריאל וו

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
אין הולכין בפקוח נפש אחר הרוב ומספיק יהודי אחד שימות, ולא צריך אלפים שמתו כמו במידנות אחרות מהשפעת החמודה שאתה מדבר עליו, ואני מקווה שלא נצטרך להגיע למצב שהמציאות יטפח על פנינו ואז כולם יבינו, אלא נצליח בע''ה לעצור את זה לפני.
אבל עובדה שלא עושים את זה כל חורף בגלל שפעת רגילה, וגם הרבנים לא אומרים שיש להתבודד כל חורף בגלל שפעת! ובכל שנה מתים אלפים ועשרות אלפים משפעת!
ומאחר שהמומחים מדמים את הנגיף הזה סך-הכל לשפעת חריפה, מה ההבדל עכשיו?

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
שוב, כולנו עלולים להדבק במחלה, לא זאת השאלה.
לגבי מכונות הנשמה, נראה לי שבמקום להשתיק את המשק בעלות של כ-10 מיליארד שקל!! (שאת התוצאות של ההפרזה הזאת נרגיש עוד הרבה שנים, לדוגמה כעוד תירוץ לאי-מימון חיידרים וישיבות) ומבקום לקלוע את כל האוכולוסיה בבידוד אפשר בכמה מליונים לרכוש עוד כמה אלפים. זה ייצא הרבה יותר זול. וכנראה שבסין יש להם מיותרים כעת כי הם כבר מגרו את הנגיף.
הסינים משמידים את כל הציוד. כנראה שהם יודעים משהו שאתה לא יודע.....
וליצמן הזמין עוד אלף וזה לא פשוט להשיג.
ובכלל עוד לא ברור לי למה הוא לא לוקח אותך במקום בבצ'יק :)

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
אבל עובדה שלא עושים את זה כל חורף בגלל שפעת רגילה, וגם הרבנים לא אומרים שיש להתבודד כל חורף בגלל שפעת! ובכל שנה מתים אלפים ועשרות אלפים משפעת!
זהו, שזה לא מה שהמומחים אומרים.

ששונית

משתמש מקצוען
די כבר עם השטויות.
איזה מומחים?
כלל הרופאים בעולם מזהירים שהמחלה קטלנית בהרבה משפעת גם מבחינת קצב ההידבקות, גם מבחינת יכולת הישרדות הנגיף וגם מבחינת תמותה שכרגע עומדת על אחוזים גבוהים שמטפסים מידי יום.
לכולנו קשה במידה זו או אחרת, קבלו את המצב כמו שהוא בלי להעמיס דברי הבל חסרי תועלת לכם ולנו.

קווארק

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
ממש לא,
יותר זול להשבית את המשק מאשר לקנות ציוד לשימוש חד פעמי.
וגם, זה לא רק ציוד, זה אנשי צוות שיהיו בבית במקרה הטוב, או מחוברים בעצמם להנשמה במקרה הפחות,
וזה לא שפעת, כי אם דלקת ריאות.

אריאל וו

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
די כבר עם השטויות.
איזה מומחים?
כלל הרופאים בעולם מזהירים שהמחלה קטלנית בהרבה משפעת גם מבחינת קצב ההדיבקות, גם מבחינת יכולת הישרדות הנגיף וגם מבחינת תמותה שכרגע עומדת על אחוזים גבוהים שמטפסים מידי יום.
לכולנו קשה במידה זו או אחרת, קבלו את המצב כמו שהוא בלי להעמיס דברי הבל חסרי תועלת לכם ולנו.
איזה מומחים? אלו, למשל: https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMe2002387?mod=article_inline

בובתי

משתמש מקצוען
מהכ"כקשהלהבין?
אחוז תמותה יותר גבוה + אחוז נדבקים יותר גבוה= עומס על בתי החולים יותר מחורף רגיל, והרבה יותר= שאם אתה תקבל התקף לב ח"ו לא יהיה מי שיטפל בך!
וכשכ"כ הרבה ייחלו בכל מקרה רוב המשק יושבת

חצאית קפלים

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נראה לי שבמקום להשתיק את המשק בעלות של כ-10 מיליארד שקל!!
מה זה נראה לי האם יש לך אלפית מהנותנים שיש לכל גורמי המקצוע השונים שאתה יודע להחליט, ואולי גם צריך היום לתקוף את אירן ועוד תציע את עצמך בבחירות הבאות לראשות הממשלה.

אריאל וו

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
מהכ"כקשהלהבין?
אחוז תמותה יותר גבוה + אחוז נדבקים יותר גבוה= עומס על בתי החולים יותר מחורף רגיל, והרבה יותר= שאם אתה תקבל התקף לב ח"ו לא יהיה מי שיטפל בך!
וכשכ"כ הרבה ייחלו בכל מקרה רוב המשק יושבת
לא מדובר בהבדלים כל כך גדולים, כפי מה שקראתי במקורות אמינים ומקצועיים דוגמת ה-New England Journal of Medicine.
ואם זה אומר להקצות עוד כמה מיליוני ש"ח לרכישת עוד מכונות רפואיות או לפתחילת עוד בתי-חולים שדות (הרי אנחנו מומחים בזה, לא), זה בסדר.
אבל להשתיק את המשק בעלות של 10 מיליארד שקל? לגרום ללחץ קשה מאוד על עשרות אלפי אנשים שפתאום הפסיקו להם את מקור הפרנסה? השתגעתם?

אריאל וו

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
מה זה נראה לי האם יש לך אלפית מהנותנים שיש לכל גורמי המקצוע השונים שאתה יודע להחליט, ואולי גם צריך היום לתקוף את אירן ועוד תציע את עצמך בבחירות הבאות לראשות הממשלה.
היום אכן יש לאזרחים פשוטים כמונו גישה לכל הנתונים הנצרכים, כן. לא מדובר בסודות צבאיים. הכל זמין ברשת.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה