דרוש מידע שימו לב! הקלה ענקית לקבלת קצבה לילדים אלרגיים לחלב ולמזון בכלל

45244

משתמש רשום
מחפש המלצה לאלרגולוג שמפרגן בהמלצות לילדי אברכים

ר. מושקוביץ

משתמש צעיר
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
השאלה שלי הוא אם כשיש לי את התוצאות של הבדיקות דם של לפני שנתיים וחצי +מרשם לאפיפן שהאלרגולוג נתן לי עכשיו האם זה מספיק או שצריך בדיקת דם חדשה

תורה שבע"פ

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
השאלה שלי הוא אם כשיש לי את התוצאות של הבדיקות דם של לפני שנתיים וחצי +מרשם לאפיפן שהאלרגולוג נתן לי עכשיו האם זה מספיק או שצריך בדיקת דם חדשה
כנראה לא יספיק.

צריך אישור מהרופא ולא רק מרשם, והרופאים לא נותנים המלצה על סמך בדיקות מלפני שנתיים וחצי.

אבל אולי אם האלרגולוג הוציא לכם מרשם לאפיפן, הוא יוציא לכם גם אישור, תנסו לבקש.

אני בעצמי אני

משתמש רשום
שאלה למקצוענים

יש לנו ילד בן חצי שנה עם מכתב מאלרגולוג על סכנת חיים וכו' והסבר מדוע לא מקבלים מזרק (עקב גילה ומשקלה)
בנוסף יש לנו ילד בן 12 גם עם אלרגיה ברמה מסכנת חיים שהפסיק לקבל קצבה לפני שנתיים

האם כיון שהוא אח של הילד הקטן שזכאי לקצבה אז גם הוא יכול לקבל או שאחרי גיל 10 אין על מה לדבר?

תורה שבע"פ

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
שאלה למקצוענים

יש לנו ילד בן חצי שנה עם מכתב מאלרגולוג על סכנת חיים וכו' והסבר מדוע לא מקבלים מזרק (עקב גילה ומשקלה)
בנוסף יש לנו ילד בן 12 גם עם אלרגיה ברמה מסכנת חיים שהפסיק לקבל קצבה לפני שנתיים

האם כיון שהוא אח של הילד הקטן שזכאי לקצבה אז גם הוא יכול לקבל או שאחרי גיל 10 אין על מה לדבר?
כבר כמה שנים, שזה לא תלוי באחים, אם יש מכתב מאלרגולוג שיש סכנת חיים והסבר שיש התווית נגד לאפיפן, זה אמור להספיק.
בהצלחה.

דרך אגב, לידיעתכם במקרה של סכנת חיים אין התווית נגד לאפיפן.

אני בעצמי אני

משתמש רשום
לילד הקטן אני יודע שאנחנו זכאים

השאלה האם ניתן לקבל גם עבור הילד הגדול בעקבות התבחין הבא
  • אח/ות של ילד שנמצא/ה זכאי/ת להשגחה חלקית בשל תגובה אלרגית למזון, והוכחה (בטסטים אלרגיים) רגישות למזון.

תורה שבע"פ

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
לילד הקטן אני יודע שאנחנו זכאים

השאלה האם ניתן לקבל גם עבור הילד הגדול בעקבות התבחין הבא
  • אח/ות של ילד שנמצא/ה זכאי/ת להשגחה חלקית בשל תגובה אלרגית למזון, והוכחה (בטסטים אלרגיים) רגישות למזון.
לא, מידיעה.
מקבלים רק עד גיל 10

ילילי

משתמש מקצוען
כבר כמה שנים, שזה לא תלוי באחים, אם יש מכתב מאלרגולוג שיש סכנת חיים והסבר שיש התווית נגד לאפיפן, זה אמור להספיק.
בהצלחה.

דרך אגב, לידיעתכם במקרה של סכנת חיים אין התווית נגד לאפיפן.
במקרה של תינוק קטן מתחת ל-10 קילו ההנחיה של האלרגולוגים זה פניסטיל וישר למיון.
לא נותנים מרשם לאפיפן לילד מתחת ל-10 קילו. חוץ ממקרים חריגים.

45244

משתמש רשום
הקופ"ח נותנת תור לרופא אלרגיה (אלרגולוג) רק לעוד 3 חודשים. האם כדאי לפנות לרופא פרטי?

אני בעצמי אני

משתמש רשום
תגידו למזכירה בקופה שאתם צריכים שהרופא יוציא לכם מרשם למזרק כיון שאתם רואים שהילד מאד אלרגי
היא כמובן תגיד לכם שאין כזה דבר מרשם למזרק ללא בדיקת רופא, אז תגידו לה שאין תורים ואתם חייבים את המזרק במיידי זה חשש לסכנת חיים, תוך כמה דקות ימצא תור לאותו שבוע.

מניסיון של כמה פעמים!

בהצלחה

45244

משתמש רשום
תגידו למזכירה בקופה שאתם צריכים שהרופא יוציא לכם מרשם למזרק כיון שאתם רואים שהילד מאד אלרגי
היא כמובן תגיד לכם שאין כזה דבר מרשם למזרק ללא בדיקת רופא, אז תגידו לה שאין תורים ואתם חייבים את המזרק במיידי זה חשש לסכנת חיים, תוך כמה דקות ימצא תור לאותו שבוע.

מניסיון של כמה פעמים!

בהצלחה
התקשרתי ואמרתי לה את זה.
היא אמרה שאם יש חשש לסכנת חיים לקחת אמבולנס למיון :\

אני בעצמי אני

משתמש רשום
לא הבנתי או שהיא לא הבינה

תגידו לה שכל רגע שהוא בבית ללא מזרק זה חשש לסכנה

אתם לא תחכו ח"ו לאירוע ואז תחפשו מזרק...

בכל מקרה תמיד אפשר לפנות למנהל קשרי לקוחות, כשמלחיצים אותם הם מיד מצליחים לדחוף תור

בהצלחה

אוצרי

משתמש פעיל
רציתי לשאול אם ניתן לקבל קצבה לתינוק אלרגי לחלב בין 3.5 חודשים,
כי שמעתי משהו שזה רק מגיל 9 חודשים
האם זה נכון?
ציטוט מ"כל זכות"

תקציר​

ילדים מגיל 9 חודשים ועד גיל 10 שנים שיש להם אלרגיה מסכנת חיים למזון עשויים להיות זכאים לגמלת ילד נכה בשיעור של 50%, בשל הצורך בהשגחה עליהם.

• סכום הגמלה הוא 1,771 ₪, נכון לשנת 2024.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה