עזרה שימוש בגג משותף

מילה בסלע

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
בלת"ק
שלבי העבודה:

א. לדבר עם השכנים ולשמוע כיוונים כלליים
ב. להיות ערוכים לכך ששכנים מסויימים יבקשו תמורה לגג (חלקיות בחצר משותפת וכדו')
ג. להוציא גרמושקה אצל אדריכל (משהו כמו 2000 ש"ח)
ד. להחתים 75% מדיירי הבנין על אפשרות ההרחבה ולהגיש לעירייה לאישור.
ה. לקחת נשימה ארוכה... הסעיפים הנ"ל ארכו לנו שנתיים של עבודה אינטנסיבית ומתישה.

נ.ב. לא זכינו בשכנים נחמדים :)

נערך לאחרונה ב:

ot!

משתמש מקצוען
ידוע האימרה נראה לי מהרב שטיינמן למישהו ששאל אותו על קניית דירה בבנין מסוים והתשובה היתה :תבדוק אם יש כשנים שהרחיבו כי אם כן סימן שגרים שם אנשים טובים ואם לא .............

מיקי מדיה

משתמש רשום
כבוד הרב
דבר ראשון אין לזוז מדברי השו"ע, גם אם נשמע מדבריכם שעדיף לחיות את המציאות
יש אפשרות להבין את המציאות, ויש אפשרות לקבוע מציאות
כל המגיבים כבר הבינו את המסר שלכם, אבל כבר הבינו גם במה מדובר במקרה הנ"ל
אם אחד מהשכנים מעכב על הנחת דשא סינטטי בכל צורה שהיא הוא יכול לעכב
לא חסר סיבות כדי להתנגד על הנחת דשא סינטטי על הגג (פגיעה באיטום וכו' וכן המציאות תדירה של אנשים על הגג פוגעת באיטום, וכן בדודים וכדו').
הטענה ששותפות נעשתה על דעת השבחה כשההשבחה היא רלוונטית רק בשבילכם משקפת מאוד את ה'מציאות' של סוג אוכלוסיה מסויים ולא של כלל האנשים.
לידיעתכם בכל המקרים הנמנים בסי' קסא (רחיים, תרנגולים, כביסה וכו') אין כאן נידון של נזק כלל וכפי שמבואר שם בפוסקים אלא סה"כ שבא לשנות מהמנהג ע"י דבר קבוע וע"ש בערוך השולחן. ועוד שע"י זה יהיה לו חזקה כיון שהוא דבר קבוע כמבואר בסי' ק"מ סעיף טו.
באשר לגישתכם שכיון שאין לאחרים גישה א"י לעכב. בכל בנין ובנין יש לכל דייר גישה לגג, ואפי' גישה ע"י הדחק נחשבת גישה ואם שאר השכנים לא מסכימים לזה יכולים לעכב.

ראה כאן
בדקה 10:50

יוסייוסייוס

משתמש מקצוען
הרבה פעמים השוכן הבונה הוא ה'חמדן' שחומד דבר שלא שלו.
ולפעמים לשכנים הניזוקים (היזקים שונים) אין כח לריב עימו אבל הם מקפידים על העוולה שנעשית להם.
בדרך כלל הבונה שקוע בעצמו ואינו זוכר שיש עוד אנשים בבניין.

אהרןאהרן

משתמש פעיל
הרבה פעמים השוכן הבונה הוא ה'חמדן' שחומד דבר שלא שלו.
ולפעמים לשכנים הניזוקים (היזקים שונים) אין כח לריב עימו אבל הם מקפידים על העוולה שנעשית להם.
בדרך כלל הבונה שקוע בעצמו ואינו זוכר שיש עוד אנשים בבניין.
ברוב המקרים זה לא נובע מחמדנות, אלא שאדם נגוע אצל עצמו, וכיש נושא שיש לו בו אינטרס, טבעו של האדם שיתחזקו במחשבתו הסברות להיתר, ויתחזק במקביל חוסר ההבנה כלפי הצד השני. כל זה מבלי שחשב או רצה להיות מושחת או חמדן.

טחינה גולמית

משתמש מקצוען
יש כאן קונטרס של הרב ברוורמן מביתר.
מסביר מצוין את הנושא של גגות ולמה אין חיוב לשכן לתת את הגג בחינם וייתכן שאפילו מצוה להודיע לו שידרוש תמורה.

קראו בעיון

תלמידים

מהמשתמשים המובילים!
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
עיצוב פונטים
עימוד ספרים
יש כאן קונטרס של הרב ברוורמן מביתר.
מסביר מצוין את הנושא של גגות ולמה אין חיוב לשכן לתת את הגג בחינם וייתכן שאפילו מצוה להודיע לו שידרוש תמורה.

קראו בעיון
תוכלו בבקשה להעלות את הקובץ לכאן, הוא חסום כקובץ שהתפרסם לציבור.
(אם הוא כבד מדי, אפשר להפחית את הגודל ברגע כאן: https://www.ilovepdf.com/compress_pdf )

טחינה גולמית

משתמש מקצוען

קבצים מצורפים

• מפנקס בית הדין קונטרס ראשון מסי' יב עד הסוף.pdf
    6.4 MB · צפיות: 46

אידישע מאמע

משתמש מקצוען
בביתר עילית לפני 3 שנים זה היה המחירים תחשבו כמה השווי בבני ברק
(אני בקומה אחרונה ויקר לי לקנות את הגג אבל לא בונה בלי לשלם לשכנים)
אוצר החכמה_610998 (1).jpg

אוצר החכמה_610998.jpg

תלמידים

מהמשתמשים המובילים!
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
עיצוב פונטים
עימוד ספרים
שכן של ההורים שלי בנה בגג משותף ללא ששאל את השכנים (רוב מוחלט של סיכויים שכולם היו מסכימים לו, אבל הוא בחר לא לשאול), ובנוסף לזה, הרס את הגג בצדדים, מה שחייב את כולם לתקן את הגג באלפי שקלים (!), תוך כדי הבניה לא בדיוק ידעתי מה לעשות, התקשרתי לר' אשר וייס, הוא אמר לי נחרצות:
תתקשר לעירייה!
(הוא בנה בלי היתר), הוא הדגיש שכדאי כל עוד הוא לא סיים לבנות, אח"כ זה קצת יותר מסובך, הוא ציין שהרבה דיני תורה וסכסוכי שכנים סבוכים המתדיינים אצלו - היו נפתרים אם היו פועלים בצורה הזו!
ואגב, זה שיש היתר בניה על הגג לא אומר שאפשר לבנות - מבחינה משפטית.
שמעתי מקרוב על סיפור ברמת אשכול, שמישהו בנה על הגג למרות שהיה לו היתר, אבל לא קיבל את חתימת כל בעלי הרכוש המשותף, הוא נתבע ע"י אחד השכנים לבית משפט, וקיבל כמה מאות אלפים (אבל גם עזב את הדירה, או מאי-נעימות, או משיפור דיור...)

avi media

משתמש מקצוען
אני לא נגד בנייה על הגג
אבל אין ספק שצריך לבקש רשות לכל הפחות מהדיירים באותה כניסה אם לא מכל הדיירים בחלקה.
יש נקודה שלא חושבים עליה בד"כ
אני מכיר אדם שבנה על הגג וחתם לשכנים שיסדר את הדודים בדיוק בדיוק כמו שהיה, אלא שבגלל שהוא העלה אותם על הגג החדש שזה קומה נוספת וכנראה שטח קטן יותר נוצר מצב בו לא לכל השכנים יש כיוון דרום לקולטים של הדוד וכך המים פתאום לא חמים כ"כ.. והשכן שבנה על הגג מתמם בדין תורה מה אני יכול לעשות??? אשבור את הכל??

דבר נוסף כשמעלים דוד בקומה נוספת זה גורם צריכה מיותרת של מים בכל פעם שפותחים את הברז של החמיים, כי צריך להמתי שהצינור יתרוקן מהמים הקרים ויש כאן תוספת של צינור באורך של קומה, במצטבר זה יוצא המון כסף, למה השכנים צריכים לתרום את הכסף הזה לשכן שרוצה לבנות על הגג?

ועוד שבחורף ככל שהצנרת יותר ארוכה המים מתקררים יותר בדרך לברז, כך שיש הבדל בין אם הוסיפו עוד קומה בבנין ללא, אז השכנים צריכים לקבל פחות מים חמים? מילא אם השכן שבונה היה שם ציפוי של בידוד לצנרת, זה היה פותר לפחות את הבעיה הזו.
ואחר כך יגידו שזה סתם צרות עין של השכנים שרוצים תשלום על חלקם בגג.

גלינג

משתמש סופר מקצוען
ועוד שבחורף ככל שהצנרת יותר ארוכה המים מתקררים יותר בדרך לברז, כך שיש הבדל בין אם הוסיפו עוד קומה בבנין ללא, אז השכנים צריכים לקבל פחות מים חמים? מילא אם השכן שבונה היה שם ציפוי של בידוד לצנרת, זה היה פותר לפחות את הבעיה הזו.
ניתן לפתור את זה ע"י בידוד איכותי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  3  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה