הלכתית אם לא משלם אז אין מכירהכמה מגיבים כתבו כאן ש'חוקית אסור להכנס לדירת השוכר' הייתי מצפה בפורום כזה לשאול אם מותר הלכתית, כי פיהם דיבר שוא וימנם ימין שקר, ומקום המשפט שמה הרשע.
הלכתית, אסור להכנס לבית השוכר כיון ששכירות היא כמכירה ליומו.
מותר שיהיה למשכיר מפתח של הבית המושכר.
החלפת צילינדר תלויה במנהג המדינה, ואם המנהג להחליף העלויות על המשכיר.
אגב,
זה לא כל כך יקר.
אם לא משלם, גם אין שכירות ובכלל הוא לא גר בבית, אם הוא נכנס בכח, אדם דן דין לעצמו.הלכתית אם לא משלם אז אין מכירה
ברור שאם סכמו מותר, אם סכמו הכל אפשרי, הדיון כאן אם לא סיכמו.והלכתית אם סיכמו שהבעלים יכול להיכנס אז מותר
אם רוב האנשים מחליפים, לכאורה זה מנהג מדינה.ולגבי החלפת הצילנדר אין פה מנהג מדינה כך שאין חובה להחליף
אם לא משלם, גם אין שכירות ובכלל הוא לא גר בבית, אם הוא נכנס בכח, אדם דן דין לעצמו.
רוב האנשים לא מחליפיםברור שאם סכמו מותר, אם סכמו הכל אפשרי, הדיון כאן אם לא סיכמו.
אם רוב האנשים מחליפים, לכאורה זה מנהג מדינה.
אף אחד לא חושב שמותר סתם כך למשכיר להיכנס לדירה שמשכיר הכל זה למקרה שמותר להיכנס הלכתית כשלא רוצה לצאת בסוף החוזה או כשיש חשש ממשי להפרת חוזה או לנזקים וכדו'כמה מגיבים כתבו כאן ש'חוקית אסור להכנס לדירת השוכר' הייתי מצפה בפורום כזה לשאול אם מותר הלכתית, כי פיהם דיבר שוא וימנם ימין שקר, ומקום המשפט שמה הרשע.
הלכתית, אסור להכנס לבית השוכר כיון ששכירות היא כמכירה ליומו.
מותר שיהיה למשכיר מפתח של הבית המושכר.
החלפת צילינדר תלויה במנהג המדינה, ואם המנהג להחליף העלויות על המשכיר.
אגב,
זה לא כל כך יקר.
בלת"קואז בעצם לנו אין מפתח לדירה
הרבה כתבו שהחליפו, כדי לדעת מה עושים הרוב צריך את קמיל פוקס (ז"ל)רוב האנשים לא מחליפים
נכון, ולכן כתבתי שמותר שיהיה למשכיר את המפתח של הדירה.אף אחד לא חושב שמותר סתם כך למשכיר להיכנס לדירה שמשכיר הכל זה למקרה שמותר להיכנס הלכתית כשלא רוצה לצאת בסוף החוזה או כשיש חשש ממשי להפרת חוזה או לנזקים וכדו'
אחד הקנינים בקרקע זה נעל גדר ופרץ לכן אני חושב שמעשה כזה היא חוצפה זה מעשה של הוראת בעלות עד כמה שהוא קנה את הבית לימים אבל אסור לו לעשות מה שהוא רוצה כמו שלא יעלה על הדעת שהוא יוריד קירות או יבנה קירות וכדו' הוא רוצה להחליף מנעול לבית הכל טוב ויפה אבל בתאום מלא עם בעל הדירה ומה זה הדבר הזה לא רוצה להעביר את המפתח לא נראה לי שרב יתיר כזה דברהרבה כתבו שהחליפו, כדי לדעת מה עושים הרוב צריך את קמיל פוקס (ז"ל)
נכון, ולכן כתבתי שמותר שיהיה למשכיר את המפתח של הדירה.
השאלה היא, אם השוכר החליף את הצילינדר ללא ידיעת המשכיר, ואינו רוצה להעביר את המפתח למשכיר כל ימי השכירות, אם רשאי המשכיר לבטל את חוזה הזכירות בגלל זה.
מלנעול את הבית בלילה ועד להחליף צילינדר ולא לתת למשכיר מפתח נראה לי שיש קצת מרחקלפי ההגיון שלך -
לנעול את הבית כשהוא הולך לישון בלילה - מותר לו?
ברור שיש מרחק, אבל אם ההגיון הוא -מלנעול את הבית בלילה ועד להחליף צילינדר ולא לתת למשכיר מפתח נראה לי שיש קצת מרחק
אז גם זה "מעשה של הוראת בעלות"...אחד הקנינים בקרקע זה נעל גדר ופרץ לכן אני חושב שמעשה כזה היא חוצפה זה מעשה של הוראת בעלות
השאלה איזה צילנדרבבזאר מיטל (מול גוטניק) מכרו צילינדר (עם 5 מפתחות!) ב40 ש"ח.
קניתי, עובד טוב.
זה היה מזמן, לא יודע אם עדיין נשאר להם.
יתכן אבל לזה יש הסכמה זו כל מטרת הסכם השכירות בית מגורים בטוחברור שיש מרחק, אבל אם ההגיון הוא -
אז גם זה "מעשה של הוראת בעלות"...
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכג
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים: