דגים שווארמה דג? כן! והיא מעולה!

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
קלי קלות, טעם עדין ומפתיע, מתאים לימים החמים וחביב הילדים.
אפילו שונאי הדגים כאן טעמו וראו כי טוב.

רכיבים:

8-9 פילטים של דג לבן שהושרו במים עם מיץ לימון ומלח ל10 דקות.
(אם הדג טרי ולא קפוא משרים חמש דקות בלבד).
שני בצלים בינוניים פרוסים לרצועות דקות.
כף תבלין שווארמה (אנחנו בחרנו בכהה)
מלח
פלפל לבן
6-7 כפות שמן זית

אופן ההכנה:
מסירים את העור (אם ישנו), מעל הפילטים וחותכים אותם לאצבעות עבות.
מניחים במחבת רחבה מאד או סיר סוטאז' בציפוי נון סטיק את הבצל עם מעט שמן קנולה ומטגנים כ-10 דקות עד שהוא רך וזהוב.
בזמן שהבצל מיטגן מערבבים בקערה את הדג, שמן הזית והתבלינים.
מוסיפים למחבת את הדג ומקפיצים עד שהוא עשוי. משתדלים לערבב בעדינות כדי שהדג לא יישבר.

הצעות הגשה:
1. על מצע אורז לבן או פירה
2. בלאפה (איך לא?) או פיתה ביחד עם זילופי טחינה וסלט ירוקים/ חריף.
3. ממלאים בטורטיה סוגרים וצורבים בטוסטר.

הערות ושאר ירקות:
1. תבלין שווארמה ניתן להשיג במרכולים ובחנויות התבלינים. אם אין ניתן להרכיב תערובת לבד אבל היא דורשת מזווה תבלינים רחב. לא כדאי להשמיט כי המתכון נשען על טעמו.

2. המתכון מתאים לדג לבן בלבד ולא לסלמון
לקטגורית דג לבן נכנסים: מושט, בורי, דניס, פורל, לברק, פלמידה, מוסר, באס, ברמונדי ועוד.
בקלה וסול פחות יתאימו למשימה.
 

פנינה 99

משתמש סופר מקצוען
קלי קלות, טעם עדין ומפתיע, מתאים לימים החמים וחביב הילדים.
אפילו שונאי הדגים כאן טעמו וראו כי טוב.

רכיבים:

8-9 פילטים של דג לבן שהושרו במים עם מיץ לימון ומלח ל10 דקות.
שני בצלים בינוניים פרוסים לרצועות דקות.
כף תבלין שווארמה (אנחנו בחרנו בכהה)
מלח
פלפל לבן
6-7 כפות שמן זית

אופן ההכנה:
מסירים את העור (אם ישנו), מעל הפילטים וחותכים אותם לאצבעות עבות.
מניחים במחבת או סיר סוטאז' בציפוי נון סטיק את הבצל עם מעט שמן קנולה ומטגנים כ-10 דקות עד שהוא רך וזהוב.
בזמן שהבצל מיטגן מערבבים בקערה את הדג, שמן הזית והתבלינים.
מוסיפים למחבת את הדג ומקפיצים עד שהוא עשוי. משתדלים לערבב בעדינות כדי שהדג לא יישבר.

הצעות הגשה:
1. על מצע אורז לבן או פירה
2. בלאפה (איך לא?) או פיתה ביחד עם זילופי טחינה וסלט.
3. ממלאים בטורטיה סוגרים וצורבים בטוסטר.

הערות ושאר ירקות:
1. תבלין שווארמה ניתן להשיג במרכולים ובחנויות התבלינים. אם אין ניתן להרכיב תערובת לבד אבל היא דורשת מזווה תבלינים רחב. לא כדאי להשמיט כי המתכון נשען על טעמו.

2. המתכון מתאים לדג לבן בלבד ולא לסלמון
לקטגורית דג לבן נכנסים: מושט, בורי, דניס, פורל, לברק ועוד.
בקלה פחות תתאים.
סול?
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
כפי שכתבתי זה מתכון קליל. בזכות השימוש בדג לבן.
לשאלתך @רוחי בלבוחי, לדעתי זה יתאים בהחלט.
@shira bira עשיתי את הדג מריח סוףףף
לא מסוגלת כרגע להכניס כלום..... מפוצצת....

צרפתי לזה אורז לבן ופירה. (שיהיה בחירה לילדים...)
תודה!!
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אז גם אחותי הכינה - וצירפה לפיתה עם טחינה וסלט חריף.
בשונה ממני היא צילמה (לא בפיתה).
 

קבצים מצורפים

  • 20200730_212206.jpg
    20200730_212206.jpg
    KB 244.8 · צפיות: 458

אסתי אחת

משתמש מקצוען
אכן.
והמדיום רייר נקרא גם טונה צרובה.
בקיצור תצרבו\תקפיצו \תטגנו היטב שלא יישאר שמץ אדמומית נאה בפנים -כך זה ממש מרגיש כמו שוורמה
אגב המתכון ניתן מהניה העורכת הבלתי נשכחת של 'בתוך'
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה