קלי קלות, טעם עדין ומפתיע, מתאים לימים החמים וחביב הילדים.
אפילו שונאי הדגים כאן טעמו וראו כי טוב.
רכיבים:
8-9 פילטים של דג לבן שהושרו במים עם מיץ לימון ומלח ל10 דקות.
(אם הדג טרי ולא קפוא משרים חמש דקות בלבד).
שני בצלים בינוניים פרוסים לרצועות דקות.
כף תבלין שווארמה (אנחנו בחרנו בכהה)
מלח
פלפל לבן
6-7 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
מסירים את העור (אם ישנו), מעל הפילטים וחותכים אותם לאצבעות עבות.
מניחים במחבת רחבה מאד או סיר סוטאז' בציפוי נון סטיק את הבצל עם מעט שמן קנולה ומטגנים כ-10 דקות עד שהוא רך וזהוב.
בזמן שהבצל מיטגן מערבבים בקערה את הדג, שמן הזית והתבלינים.
מוסיפים למחבת את הדג ומקפיצים עד שהוא עשוי. משתדלים לערבב בעדינות כדי שהדג לא יישבר.
הצעות הגשה:
1. על מצע אורז לבן או פירה
2. בלאפה (איך לא?) או פיתה ביחד עם זילופי טחינה וסלט ירוקים/ חריף.
3. ממלאים בטורטיה סוגרים וצורבים בטוסטר.
הערות ושאר ירקות:
1. תבלין שווארמה ניתן להשיג במרכולים ובחנויות התבלינים. אם אין ניתן להרכיב תערובת לבד אבל היא דורשת מזווה תבלינים רחב. לא כדאי להשמיט כי המתכון נשען על טעמו.
2. המתכון מתאים לדג לבן בלבד ולא לסלמון
לקטגורית דג לבן נכנסים: מושט, בורי, דניס, פורל, לברק, פלמידה, מוסר, באס, ברמונדי ועוד.
בקלה וסול פחות יתאימו למשימה.
אפילו שונאי הדגים כאן טעמו וראו כי טוב.
רכיבים:
8-9 פילטים של דג לבן שהושרו במים עם מיץ לימון ומלח ל10 דקות.
(אם הדג טרי ולא קפוא משרים חמש דקות בלבד).
שני בצלים בינוניים פרוסים לרצועות דקות.
כף תבלין שווארמה (אנחנו בחרנו בכהה)
מלח
פלפל לבן
6-7 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
מסירים את העור (אם ישנו), מעל הפילטים וחותכים אותם לאצבעות עבות.
מניחים במחבת רחבה מאד או סיר סוטאז' בציפוי נון סטיק את הבצל עם מעט שמן קנולה ומטגנים כ-10 דקות עד שהוא רך וזהוב.
בזמן שהבצל מיטגן מערבבים בקערה את הדג, שמן הזית והתבלינים.
מוסיפים למחבת את הדג ומקפיצים עד שהוא עשוי. משתדלים לערבב בעדינות כדי שהדג לא יישבר.
הצעות הגשה:
1. על מצע אורז לבן או פירה
2. בלאפה (איך לא?) או פיתה ביחד עם זילופי טחינה וסלט ירוקים/ חריף.
3. ממלאים בטורטיה סוגרים וצורבים בטוסטר.
הערות ושאר ירקות:
1. תבלין שווארמה ניתן להשיג במרכולים ובחנויות התבלינים. אם אין ניתן להרכיב תערובת לבד אבל היא דורשת מזווה תבלינים רחב. לא כדאי להשמיט כי המתכון נשען על טעמו.
2. המתכון מתאים לדג לבן בלבד ולא לסלמון
לקטגורית דג לבן נכנסים: מושט, בורי, דניס, פורל, לברק, פלמידה, מוסר, באס, ברמונדי ועוד.
בקלה וסול פחות יתאימו למשימה.