שוב בנושא התמחור

• פותח הנושא levy
  • פורסם בתאריך

levy

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
התחלתי עבודה למישהו, וסיכמנו על מחיר.
תוך כדי ראיתי שהעבודה לוקחת לי הרבה יותר זמן משתכננתי.
ולכן, כדי שלא יצא שאני לא ארגיש מנוצלת, שמרוויחה גרושים, אני משקיעה פחות ע"מ שאני לא אעבוד יותר מדי זמן.
האם כדאי לי לפנות ללקוח ולבקש העלאה במחיר, ע"מ שאוכל להשקיע יותר?
:confused::confused::confused:

ברכי שפונד

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
לדעתי, לא,
מטעויות לומדים.
חשוב שתשקיעי כך שתצא עבודה שמתאימה לרמה שלך, אל תשכחי שזה גם משווק אותך. ולא כדאי שהעבודה תצא לא יפה.
את יכולה להגיד את זה ללקוח, שממש לא משתלם לך, אבל תתני לו את השירות כפי שסיכמת.
היה לי כזו עבודה לאחרונה, ומרוב שהלקוח היה מרוצה, הוא הוסיף מעצמו... :)

סא איור

מהמשתמשים המובילים!
איור וציור מקצועי
כדאי לנסות. תסבירי שזה לטובת העבודה.
אני לא עשיתי כך, אך שמעתי שזה מקובל.
שימי לב כשאת משקיעה פחות את עלולה "לקלקל " לעצמך...

סא איור

מהמשתמשים המובילים!
איור וציור מקצועי
נכתב ע"י חופית;1193052:
היה לי כזו עבודה לאחרונה, ומרוב שהלקוח היה מרוצה, הוא הוסיף מעצמו... :)
זה דבר שלא נתקלתי בו, לצערי:(

ביקי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
דבר ראשון, לא הוגן להשקיע פחות ממה שסיכמתם, היה הסכם ועלייך לעמוד בו.
עכשיו לשאלות - האם זו פעם ראשונה שזה קורה לך? בדרך כלל את מתמחרת הוגן לשני הצדדים?
אם התשובה היא כן - אני אישית, לא הייתי מעלה את המחיר. אם קרה לי כזה מקרה, אני סופגת את ההפסד, ולמען שמי הטוב ולמען ההגינות שעבודתי מושתתת עליה, אמשיך לעבוד כאילו קיבלתי את מלוא השכר השווה את עבודתי.
אם זו לא פעם ראשונה שזה קורה, פה המקום לעשות חושבים, וללמוד את אומנות התמחור ואומנות הצפיה מראש מה עבודה תדרוש ממך (וכן, זו אומנות בהחלט גדולה), וזה כבר נושא לאשכול נפרד.
ועוד שאלה לקינוח -אם קרה מקרה הפוך - תמחרת ובסופו של דבר ראית שהעבודה שווה פחות, את מחזירה כסף ללקוח?
אני לא. (אלא אם כן זה פער כזה שישאיר אותי בהרגשה לא מוסרית. לא קרה לי)
אני ממחרת לפי כל הפרמטרים המוכרים לי, שיטות העבודה שלי, סגנון הלקוח והעבודה וכולי. אחר כך עובדת כמו שצריך על העבודה, ותמיד יש עבודות שמפתיעות לכאן ולכאן וזה מתקזז אם את יודעת לקחת כמה שמגיע לך.
מה שכן, את יכולה בסיום העבודה, וגם במהלכה, לציין ללקוח שהעבודה היתה גדולה ממה שצפית, אבל את מתמסרת אליה כמו כל עבודה אחרת, כך תצאי גדולה גם בעיני הלקוח.

שבע ווין

משתמש מקצוען
אני מסכימה עם ביקי. אני חושבת שלהוריד מאיכות הביצוע כשלא סיכמתם על כך מראש זה לא הוגן.
בכל מקרה - לנסות לבקש את ודאי יכולה.

levy

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
תודה לכולם, הבנתי את לאן נושבת הרוח, אבל בכ"ז מדובר בפרויקט קצת ארוך...

שיפי

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
תכווני לאימון, ככל שתציירי יותר תתקדמי יותר, בינתיים משלמים לך קצת על האימון;)
חוץ מזה את עושה לעצמך פרסומת, פרסומת גם עולה כסף.
ודבר שלישי, לי יצא לא פעם שהעברתי אלמנטים מסוימים מציור לציור, כך שלפעמים את עובדת על משהו שולי הרבה זמן ולא מרוויחה עליו, ובסופו של דבר את משתמשת בו שוב, אני לא יודעת מה סוג העבודה שלך כרגע ואם זה אפשרי, אבל אולי זה ינחם אותך...

levy

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
תודה לכולם על העידוד,
החלטתי לא לנסות להעלות, עדיף לי שישאר ללקוח טעם טוב ממני.
ואני משתדלת לעשות את המקסימום, ומתפללת לד' שילך לי מהר....

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

לוח מודעות

למעלה