שביתה בגני הילדים עוד יומיים, שמעתם על זה משהו?

TGL

משתמש רשום
סתלחו לי אבל כאם לבנות בגלאי בית ספר אני מרגישה ללא שום קשר למורות - הבנות צריכות חופש! כן צריכות את התאוורות הזו וגם בתור תלמידה אני זוכרת את עצמי חיה מהחופשות האלו!
בכל מקום בעולם מכל סיבה שהיא יש חופש גם בחורף וגם בקיץ - חופשת לימודים אין מה לעשות זהו נוהל העולם ואינו קשור כלל למורים המסכנים.............
(אגב, באמת לילדים בגלאי הגן החופש בכלל מטופש לגמרי ההליכה לגן היא חויה בפני עצמה ואין להם שום חשק להתאוורות הן רק מחכות שהחופש יגמר.)

שרית ו

משתמש מקצוען
סתלחו לי אבל כאם לבנות בגלאי בית ספר אני מרגישה ללא שום קשר למורות - הבנות צריכות חופש! כן צריכות את התאוורות הזו וגם בתור תלמידה אני זוכרת את עצמי חיה מהחופשות האלו!
בכל מקום בעולם מכל סיבה שהיא יש חופש גם בחורף וגם בקיץ - חופשת לימודים אין מה לעשות זהו נוהל העולם ואינו קשור כלל למורים המסכנים.............
(אגב, באמת לילדים בגלאי הגן החופש בכלל מטופש לגמרי ההליכה לגן היא חויה בפני עצמה ואין להם שום חשק להתאוורות הן רק מחכות שהחופש יגמר.)

מסכימה איתך לגבי הגילאים הגדולים,
בגן וכיתה א' - ב' לא צריך יותר מיומיים שלושה בחנוכה ושלושה שבועות בקיץ!

ברגע שילד יודע להעסיק את עצמו, ולהנות מחופש (צריך לדעת להנות!) זה אכן נצרך,
והכי בכיף מפרגנת את זה לילדים.

טיפ טיפה

משתמש פעיל
חברה' עד שאתם מרוקנים את כל התסכולים על החופשות של המורים, תארגנו בבקשה ועד עובדים שידאג לאלו שלא מקבלים את החופשות שיקבלו גם הם. זה דבר ראשון.
ודבר שני, אני אישית באמת מפרגנת לכל צוות המורים והמורות את החופשות האלו, כי הם עובדים באמת קשה ועושים עבודת קודש, אבל איך זה שלא דואגים לבנות של אמהות שאין להן חופש, בימי חנוכה למשל, לפחות שיעשו מסגרת מצומצמת של קורסים או ימי העשרה, ויקחו מורות מ"מ או אפילו בחורות...
אני כבר לא מדברת על חודשיים של חופש שאין לאף אחת מהתלמידות מה לעשות בהם, גם לא לבנות של המורות,
כיום צבור האמהות שלא עובדות מטעם החינוך העצמאי הוא מספיק גדול בשביל שיקומו ויעשו עם זה משהו...

saru

משתמש מקצוען
תארגנו בבקשה ועד עובדים שידאג לאלו שלא מקבלים את החופשות שיקבלו גם הם. זה דבר ראשון.
שימי לב!
משמעות דברייך היא שבכל יום חופש של הילדים רוב המשק שובת
אין מכולת - כי הקופאית אמא לילדים
אין בנק - כי הטלריות אמהות לילדים
וכן הלאה......

Malki.A

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
צילום מקצועי
למה המורות והגננות תמיד נמצאות תחת התקפות של כולם
נשמע מדבריכם שפשוט כיף להיות מורה אולי משהי רוצה לעשות הסבת מקצוע?
נראה אתכן חודש אחד מתמודדות עם 40 בנות בכתה ואח"כ תגידו אם המורות צריכות את חופשת חנוכה או לא
אז מה תגידו המורה בחרה את מקצוע ההוראה מתוך ידיעה שעליה להתמודד עם 40 בנות כמו כן היא ידעה שבוחרת את המקצוע גם בגלל החופשים ושעות ההעבודה הנוחות יותר

A052

משתמש סופר מקצוען
בעז"ה החל מהשנה הבאה תקוצר חופשת חנוכה ב5 ימים מגנים ועד כיתה ג' במתכונת בתי הספר של החופש הגדול. וכן עוד מס' ימי חופשה במהלך השנה.

וחוץ מלה"ר וזלזול בכל ציבור המורים במדינת ישראל (כולל המחנכים של ילדיכם), איני רואה תועלת באשכול זה, היות וכאמור; אין שום שביתה במגזר החרדי ואיני מבין מה כל ההתלהמות ועל מה.

ציפופו 1

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
נראה אתכן חודש אחד מתמודדות עם 40 בנות בכתה ואח"כ תגידו אם המורות צריכות את חופשת חנוכה או לא
אז מה תגידו המורה בחרה את מקצוע ההוראה מתוך ידיעה שעליה להתמודד עם 40 בנות כמו כן היא ידעה שבוחרת את המקצוע גם בגלל החופשים ושעות ההעבודה הנוחות יותר
נראה אותך מתמודדת עם 40 לקוחות, שיודעים לעצבן ולהוציא מהדעת לא פחות מילדות.... ולעבוד משרה מלאה! יום יום! ללא חופשות כל חודש חודשיים.
אני ממש לא חושבת שעבודה של מורה היא לא קשה, אבל גם העבודה שלי ושל עוד הרבה נשים לא קלה, ואנחנו לא רק שלא זוכות לכל החופשים שיש למורות והגננות, אלא גם לא דואגים במהלך כל החופשים האלו למסגרת מינימלית לילדים שלנו, ואת זה בעצם אנחנו דורשות!

מנוחהלה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד

למה הגננות והמורות תמיד מתבכיינות?
הלוואי עלי "משכורת הרעב" שמקבלות המורות האומללות
וזה בלי לדבר על החופשים...

וכשאני מוצאת את עצמי מול לקוח תובעני שמצמיח לי קרניים
ואני לא יכולה להוציא אותו מהכיתה או לדרוש קצת כבוד "כי אני המורה"
אז מה? אני לוקחת חופשת חנוכה?

והאבסורד הזה שאני צריכה לשלם לגננת על הקיטנה שהיא מארגנת בחנוכה
ועוד לשמוע אותה אח"כ בוכה שאין לה חופש
בזמן שהיא מקבלת משכורת כפולה...

קיבלתן מקצוע עם חופשים בלי עין הרע
ומשכורת ממש נחמדה ביחס לשעות העבודה
תהיננה!
אני מפרגנת מכל הלב (באמת)
אבל למה אתן גם בוכות כל פעם?!

קפפוצצינו

משתמש מקצוען
נראה אותך מתמודדת עם 40 לקוחות, שיודעים לעצבן ולהוציא מהדעת לא פחות מילדות.... ולעבוד משרה מלאה! יום יום! ללא חופשות כל חודש חודשיים.
אני ממש לא חושבת שעבודה של מורה היא לא קשה, אבל גם העבודה שלי ושל עוד הרבה נשים לא קלה, ואנחנו לא רק שלא זוכות לכל החופשים שיש למורות והגננות, אלא גם לא דואגים במהלך כל החופשים האלו למסגרת מינימלית לילדים שלנו, ואת זה בעצם אנחנו דורשות!
אז למה את לא מורה??
נשמע שזו עבודה מושלמת...
אז קדימה

שרית ו

משתמש מקצוען
אז למה את לא מורה??
נשמע שזו עבודה מושלמת...
אז קדימה
כי זה לא מתאים לכל אחת
למה אני לא טייסת? מלא כסף טיולים בכל העולם...

כל אחת תעשה מה שמתאים לה,
וכמו שאני לא בוכה למורה שעכשיו דצמבר ואני טוחנת שעות שהיא לא תבכה לי על העבודה שלה וכל יומיים חופשה או איום בשביתה.

efrat1

משתמש סופר מקצוען
יוצרי ai
אין קשר בין העובדה שמורות עובדות קשה לבין העובדה שאני כאישה עובדת צריכה לשבור את הראש בימי החוכה כדי למצוא סידור לביתי בת ה3.
המדינה- כשהיא יוצרת מסגרת חינוך לגיל הרך אמורה לדאוג לנוחות האמהות העובדות.
ולא לנוחות הגננות.
כדי לעודד יציאת נשים לעבודה צריך לדאוג שתהיה מסגרת חינוכית מספקת לילדים, ולא רק לתנאי השכר של המורים.

שרינה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
אתם יודעות מה
בוא נדנה גישה
מורות יקרות!!!מבינה ללבכן,אתן צריכות יום חופש כדי לטגן לביבה
וחופש יום אחרי שהכנתן חביתה
אין בעיה גם אני צריכה!!!
אני בעד שויון!
כל המשק שובת בחנוכה,
כולל קניונים כי גם המוכרות רוצות חופש...
כולל מעונות כי גם למטפלות מגיע חופש!!

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
הדיון של 'האם המורות עובדות קשה', חזר על עצמו כבר בעשר אשכולות קודמים, ולא הוא הנושא כאן.

הנושא הוא דרישות הזויות בנוגע לשכר ולחופשים, ברמה חסרת תקדים במשק הישראלי והעולמי.
יש הרבה אנשים שעושים עבודת קודש, בהרבה תחומים.
העובדה שמישהו עושה עבודת קודש, זה דבר אחד.
החופשים שמגיעים לו, ועל חשבון מי, הם דבר אחר. ועליו דנים כאן.

אם מישהו כותב נגד החופשים של המורות, זה לא אומר שהוא מזלזל בעבודת הקודש שלהן. זה פשוט אומר שהמצב יצא מכל פרופורציה הגיונית.

מנוחהלה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
אז למה את לא מורה??
נשמע שזו עבודה מושלמת...
אז קדימה

כי אין לי מספיק פרוטקיציות

הדיון של 'האם המורות עובדות קשה', חזר על עצמו כבר בעשר אשכולות קודמים, ולא הוא הנושא כאן.

הנושא הוא דרישות הזויות בנוגע לשכר ולחופשים, ברמה חסרת תקדים במשק הישראלי והעולמי.
יש הרבה אנשים שעושים עבודת קודש, בהרבה תחומים.
העובדה שמישהו עושה עבודת קודש, זה דבר אחד.
החופשים שמגיעים לו, ועל חשבון מי, הם דבר אחר. ועליו דנים כאן.

אם מישהו כותב נגד החופשים של המורות, זה לא אומר שהוא מזלזל בעבודת הקודש שלהן. זה פשוט אומר שהמצב יצא מכל פרופורציה הגיונית.

אין מה לעשות.
כל מי שמאוגד באיגוד כלשהו מתנהל כך.
ומה אני אשמה שפיטרו את עובדי טבע?
גם אני נאלצתי להתפטר לפני כמה חודשים בעקבות הלנת שכר של שלושה חודשים.
אז מה?
השבתתי את כל המשק?

צחור

משתמש מקצוען
החוצפה של ארגוני המורים מפתיעה כל פעם מחדש.

אני מהמרת שהיבבה הבאה מכיוונם תהיה שזה לא פיר שאיסרו חג לפעמים יוצא בשישי/שבת, והם מפסידים חופש.
אי לכך, בכל פעם שאיסרו חג יוצא בסוף שבוע, הם ידרשו לקבל את יום ראשון שאחר כך כיום חופש.
נראה לי שזקוקים פה קצת להרגעה
מאוד מבינה את התסכול.
אבל באמת-
רוצים פירוט?
אז ככה-
אולי המורות לא צריכות להתלונן(כל הזמן)
אבל צריך להבין משו בסיסי-
אני(לא רוצה לדבר על אחרות) הלכתי להיות מורה בידיעה שנכון, אקבל משכורת קטנה (יחסית) אך גם אעבוד מעט ואהיה אמא לילדי.
בתכלס?
חוזרת פעמיים בשבוע בחמש.(השתלמויות)
השבוע(במקרה) יש אסיפת הורים(4-8)
וכו וכו וזה לא נגמררררררר..
שיחות עם ההורים בערב(למה היא קיבלה רק 97? לא היה צריך להוריד לה...)
וכל זה עם המשכורת שעדיין נשארה כמו רבע ממתכנתת למשל שמגיעה בארבע הביתה ושוכחת מהעולם...
אז אנא...לכל מטבע יש שני צדדים

A052

משתמש סופר מקצוען
ולמי שצעק למה מיד לשבות;
מצ"ב ההודעה הרשמית של הסתדרות המורים מה4 לחודש ולא מהיום! כך שמשרד החינוך יכל לטפל בזה ב5 לחודש ולסגור סיפור, וזו עוד הוכחה למה בלי שביתות לא זז כלום, ע"ע המורים בתיכונים.
הסתדרות המורים הכריזה על שביתה ב-27 בדצמבר בשל עושק ימי מחלה של המורים בידי משרד החינוך
4/12/2017

הסתדרות המורים הכריזה על שביתה ב-27 בדצמבר בשל עושק ימי מחלה של המורים בידי משרד החינוך: מורה שחולה יום אחד – מחויב כאילו נעדר 1.4 ימים

הסתדרות המורים מכריזה על סכסוך עבודה ועל שביתה שתיכנס לתוקף ב-27 בדצמבר;
מזכ"לית הסתדרות המורים, יפה בן דוד: "לא ייתכן מצב שבו מורה או גננת נעדרים יום אחד עקב מחלה ומחויבים על יום וחצי"

הסתדרות המורים, בראשות יפה בן דויד, הכריזה על סכסוך עבודה ושביתה שתיכנס לתוקף בתאריך 27/12/2017, לאור פגיעה מתמשכת הנגרמת לעובדי הוראה במשך שנים בגין חישוב ימי מחלה מוטעה.

מזה מספר שנים, משרד החינוך מנכה מיתרת המחלה הצבורה של עובדי ההוראה 1.4 ימים עבור יום מחלה אחד. התנהלות זו של משרד החינוך נתגלתה רק לאחרונה, כאשר המשרד החל לפרט את מספר ימי המחלה שנצברו בתלושי השכר ומספר ימי המחלה שחויבו בפועל. מבדיקה שערכה הסתדרות המורים, עולה כי משרד החינוך מחייב את עובדי הוראה בחלק היחסי של ימי המנוחה השבועית, ללא קשר לימי ההיעדרות בפועל. הסתדרות המורים פנתה והעלתה את הבעיה בפני משרד החינוך, כבר באוגוסט האחרון. מאז משרד החינוך גורר רגליים ולא מספק מענה אמיתי לבעיה. לדוגמה, עובד הוראה שנעדר מיום אחד בשל מחלה, מחויב ב- 1.4 ימי מחלה ועובד שנעדר שלושה ימים יחויב 4.2 ימי מחלה (מצורפת טבלה מלאה להשוואה בתחתית מסמך זה).

מזכ"לית הסתדרות המורים, יפה בן דויד, קוראת למשרד להתעורר. "לא יתכן מצב שבו מורה או גננת נעדרים עקב מחלה ומחויבים כמעט בחצי יום נוסף. אף עובד במדינת ישראל לא היה מוכן לקבל זאת - וגם לא אנחנו". בנוסף מציינת בן דוד כי "צריך להבין שמורה הנמצא במערכת החינוך עשרות שנים נפגע בצורה מהותית במועד פרישה מתפקיד, שכן למעשה הוא פודה פחות ימי מחלה מכפי שהיה אמור לקבל. אנחנו לא מקבלים עוולה זו, ואם לא יימצא פתרון מניח את הדעת בימים הקרובים, נשבית בצער את הלימודים".

ימי מחלה בפועל

ימי מחלה לפי חישוב של משרד החינוך

1

1.4

2

2.8

3

4.2

4

5.5

5,6,7

7

צחור

משתמש מקצוען
כי אין לי מספיק פרוטקיציות

אין מה לעשות.
כל מי שמאוגד באיגוד כלשהו מתנהל כך.
ומה אני אשמה שפיטרו את עובדי טבע?
גם אני נאלצתי להתפטר לפני כמה חודשים בעקבות הלנת שכר של שלושה חודשים.
אז מה?
השבתתי את כל המשק?
אז אם את לא השבתת לא צריך להשבית?
אדרבא-
תשביתי גם את!
כמה שאפשר לקחת מהדרגים הגבוהים תקחי!
במדינה פה זה ההפך לבינתיים...

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  46  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה