חגים שבועות מתוקים- עוגות, קנוחים וכו'

תתתתת

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
אוטוטו שבועות
חשבתי לרכז את כל מתכוני החג לאשכול הזה.
(אם כבר קיים אשכול כזה עדכנו אותי)

מעלה לפה אוסף מתכונים חלביים (חולה על להמטבח החלבי אם עוד לא הבנתם ;))
אם יש לכן מתכון מסויים שתרצו תכתבו ואם יש לי מניסיון אצרף לכן.
 

תתתתת

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
עוגת גבינה מנומרת /מתכון שלי :)

קבלו את העוגה המדהימה הזאת עם עיצוב מדליק במיוחד!​





תבנית עגולה 24 ס"מ

החומרים:

850 גרם גבינה לבנה 5%

250 גרם גבינת שמנת 30%

1 גביע שמנת חמוצה 15%

1 1/4כוסות או 250 גרם סוכר לבן

8 ביצים

1/2 כוס או 70 גרם קמח לבן

1/2 כוס או 70 גרם קורנפלור

1 חבילה או 80 גרם אינסטנט פודינג בטעם וניל

20 גרם מרגרינה

אופן ההכנה:

מחממים את התנור ל-210 מעלות. מניחים תבנית עמוקה בתחתית התנור וממלאים אותה במים עד חצי מהגובה.

מפרידים את הביצים.

מורחים את התבנית במרגרינה בנדיבות, גם בתחתית וגם בדפנות. חשוב לא להשאיר אפילו ס”מ אחד לא משומן.

בקערה גדולה מערבבים את הגבינות והשמנת החמוצה עם 3/4 כוס הסוכר. מחכים 2 דקות עד שהסוכר נמס,וטורפים לאיחוד. מוסיפים את החלמונים וטורפים לאיחוד. מוסיפים את הקמח, הקורנפלור והאינסטנט פודינג ומערבבים במרץ בעזרת מטרפה עד שכל הגושים נעלמים.

במיקסר עם וו בלון מקציפים את החלבונים במהירות בינונית, עד שהתערובת הופכת לקצף לבן. מוסיפים את 1/2 כוס הסוכר הנותרת בהדרגה, תוך כדי הקצפה.
ממשיכים להקציף עוד 1/2 דקה אחרי הוספת כל הסוכר עד שמתקבל קצף קרמי כמו מוס.

מעבירים את הקצף לקערת הגבינות ומקפלים בעדינות לאיחוד.


ועכשיו מקשטים:
משאירים בצד כוס וחצי מהתערובת.
מחלקים ל-2 קערות:
בקערה ראשונה נשים כוס מהתערובת + 3 כפות קקאו ומערבבים היטב.
בקערה שניה נשים את חצי כוס הנותרת + 6 כפות קקאו ומערבבים היטב.

מעבירים את תוכן הקערות ל-2 שקיות זילוף וגוזרים חור קטן.

מזלפים עיגולים קטנים ולא סימטריים על פני העוגה עם התערובת הבהירה יותר.

לאחר שמילאנו את העוגה בעיגולים קטנים ניקח את שקית הזילוף השניה וניצור כמין מסגרות לעיגולים ליצירת דוגמא מנומרת.

מומלץ להסתכל בתמונה ולהעזר בה.

מוזגים את הבלילה לתבנית המשומנת ומיישרים.
(ניתן לדפוק את התבנית על השיש לשחרור בועות אוויר)

ממקמים את העוגה בשליש התחתון של התנור ואופים 15 דקות, עד שפני העוגה מתחילים להשחים. מנמיכים את הטמפרטורה ל-150 מעלות ואופים עוד 1 ו-1/2 שעות, עד שהעוגה קפיצית ויציבה למגע (סה”כ זמן האפייה: 1 שעה ו-45 דקות).

מוציאים מיד מהתנור. מצננים לגמרי לפני ההגשה. מגישים בטמפרטורת החדר או קר. שומרים במקרר.


צילום וסטיילינג: תהילה אביטן
 

קבצים מצורפים

  • IMG_9216 (2).JPG
    1.1 MB · צפיות: 230
  • IMG_9204 (2).JPG
    3.1 MB · צפיות: 191

חנה חיה

משתמש סופר מקצוען
סלט פסטה חלבי
אצלנו, פחות מתחברים לכל המוקרמים למיניהם זה עושה כבד ומעיק.
הסלט הזה ישביע אתכם, ולא ישאיר מידי עקבות שומניות
1 חב פסטה מסולסלת (אפשר כל צורה שתרצו) מבושלת לפי ההוראות

4-5 פלפלים צבעוניים
לחתוך לרצועות לתבל בשמן זית, מלח ופלפל גרוס ולאפות לצליה טובה

לרוטב פסטו
או שתקנו מוכן או שתכינו לבד. לא להיבהל!
1 חב בזיליקום (יש להשיג של חסלט או לקנות קפוא)
1/2 כוס שמן זית
1/3 כוס אגוזים
מלח
לטחון את החומרים היטב בסטיק, לפעמים יוצא יבש מידי, להוסיף עוד שמן עד שמתקבל מרקם רצוי

לערבב את הפסטה, עם הפלפלים והרוטב פסטו
ניתן להוסיף גם זייתים שחורים
לפני ההכנה לפזר מלמעלה גבינה מלוחה מגורדת (לשבועות אני מכינה בקופסא מראש מגורד)
לערבב היטב ולהגיש
מעדן!
 

חנה חיה

משתמש סופר מקצוען
גלילת קדאיף פלפלים וגבינות

לקדאיף:
1/2 חב' קדאיף
50 גר חמאה מומסת (או מחמאה לגירסה הפרווה)
1/4 כפית מלח
להמיס את החמאה והמלח לערבב עם הקדאיף

למלית פלפלים:
3 פלפלים אדומים לקלות בתנור ולהסיר את הקליפה
לרסק בבלנדר עם 2 שיני שום
1/2 כפית מלח 1/4 כפית שאטה גרוסה (לא חייב"9
2 כפות שמן זית

למלית גבינה:
125 גר גבינה מלוחה מגורדת
פלפל שחור
1/2 חב קוטג


לפרוס על השיש מלבן ניילון נצמד
מעליו לשטוח מלבן של הקדאיף (אני חושבת שמחבילת קדאיף יוצא נניח 3 גלילים)
על זה מלבן מהגבינה קטן יותר מהקדאיף
ובאמצע בפס ארוך מהפלפלים
לסגור בעזרת הניילון נצמד לגליל לסגור בצדדים לסוכריה
אני אוהבת קודם להקפיא ואז לאפות

בהצלחה
 

תתתתת

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
אייס וניל עוגיות

החומרים:

2 כפיות אבקת נס קפה

חצי כוס מים רותחים

3 כוסות חלב

4 כדורי גלידת וניל

3 - 4 כפות סוכר (לפי הטעם)

6 עוגיות בטעם שוקולד

לקישוט:

20 גרם שוקולד חלב מומס

קצפת

גליליות

והמון מתוק...

אופן ההכנה:

בקנקן או קערה מערבבים את הנס קפה הסוכר והמים הרותחים היטב.

מוסיפים את שאר המצרכים מלבד העוגיות ומערבבים.

מוסיפים את העוגיות וטוחנים מעט.(שישארו חתיכות של עוגיות בפה..)

מעבירים את השוקולד המומס לשקית זילוף ומזלפים לתוך כוסות גבוהות, כך שיווצרו לנו פסים לא סימטריים.

מקשטים בקצפת, גליליות, וכל מה שבא לכם!

לרוויה!
normal_60ead86660afc.jpg
 

תתתתת

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
אלפחורס

צילום וסטיילינג : תהילה אביטן.
אוהבים אלפחורס?
קבלו את המתכון הכי מוצלח שיש!
העובדה שהעוגיות האלה פשוט מתמוססות בפה גורמת לי לרוץ להכין ברגע שהם אוזלות.

החומרים:

200 גר' חמאה רכה

150 גר' אבקת סוכר

3 חלמונים

200 גר' קורנפלור

200 גר' קמח

80 גר' פודינג וניל

2 כפיות אבקת אפיה

1 סוכר וניל

למילוי:

1 צנצנת ריבת חלב

100 גר' קוקוס

אופן ההכנה:

במיקסר בעזרת בלון ההקצפה מערבלים את החמאה והאבקת סוכר.

מוסיפים את החלמונים ומערבלים.

מוסיפים את הקורנפלור, הקמח, הפודינג, אבקת האפיה והסוכר וניל,

ומאחדים לבצק אחיד.

מניחים לבצק לנוח מכוסה במקרר לשעה.

מרדדים את הבצק לעלה בעובי של חצי ס"מ, בעזרת קורצן קורצים עיגולים בגודל שאוהבים.
מניחים בעדינות בתבנית מרופדת בנייר אפיה.

במידה והעוגיות לא שומרות על צורתם ניתן להקפיא את נייר האפיה עם הבצק לאחר שקרצנו ממנו, למשך 7 דק' ואז העוגיות יצאו לנו בקלות ממש.

אופים בחום של 180 מעלות כ 8-10 דקות.

מניחים לעוגיות להתקרר ומתאמים זוגות לפי הגדלים.

ממלאים שקית זילוף בריבת חלב, מזלפים במרכז כל עוגיה תלולית קטנה ומניחים מעליה עוגיה נוספת בתנועת סיבוב.

טובלים את צידי העוגיה בקוקוס.

בתאבון!

*העוגיות נשמרות בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד 5 ימים.

*אפשר להקפיא את העוגיות הממולאות עד חודש בקופסה אטומה.


400_5fbc243f3401e.jpg
 

חנה חיה

משתמש סופר מקצוען
אייס וניל עוגיות

החומרים:

2 כפיות אבקת נס קפה

חצי כוס מים רותחים

3 כוסות חלב

4 כדורי גלידת וניל

3 - 4 כפות סוכר (לפי הטעם)

6 עוגיות בטעם שוקולד

לקישוט:

20 גרם שוקולד חלב מומס

קצפת

גליליות

והמון מתוק...

אופן ההכנה:

בקנקן או קערה מערבבים את הנס קפה הסוכר והמים הרותחים היטב.

מוסיפים את שאר המצרכים מלבד העוגיות ומערבבים.

מוסיפים את העוגיות וטוחנים מעט.(שישארו חתיכות של עוגיות בפה..)

מעבירים את השוקולד המומס לשקית זילוף ומזלפים לתוך כוסות גבוהות, כך שיווצרו לנו פסים לא סימטריים.

מקשטים בקצפת, גליליות, וכל מה שבא לכם!

לרוויה!
normal_60ead86660afc.jpg
נראה מעולה
כדאי להכין מראש ואת העוגיות לפני ההגשה?
 

תתתתת

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
כדורי פררו רושה

החומרים:
250 גרם ביסקוויטים
100 גרם ופלים
(אני השתמשתי בוופלים לואקר, אבל אפשר מכל סוג שתרצו)
6 כפות ממרח נוגט
150 מ"ל שמנת מתוקה
100 גרם אגוזי לוז קלויים
לציפוי:
200 גרם שוקולד חלב
30 גרם חמאת קקאו
60 גרם ברס

אופן ההכנה:

טוחנים את הביסקוויטים במעבד מזון עד לקבלת אבקה. מוסיפים את ממרח הנוגט, הוופלים והשמנת המתוקה ומעבדים עד שמתקבל בצק אחיד.
מגלגלים לכדורים שבמרכז כל אחד מהם אגוז לוז,
ומעבירים להקפאה לשעתיים.

ציפוי:
ממיסים את השוקולד יחד עם חמאת הקקאו במיקרוגל.
מוסיפים את הברס ומערבבים.
נועצים קיסם באחד הכדורים וטובלים אותו בזהירות בתערובת השוקולד. מעבירים לרשת. ממשיכים כך עם כל הכדורים וממתינים שהציפוי יתקשה.
מכניסים למקפיא ומפשירים כ-5 דקןת לפני ההגשה.בתאבון!


normal_5fe0c410a4f2a.jpg

צילום וסטיילנג: תהילה אביטן
 

חנה חיה

משתמש סופר מקצוען
שמרים במילוי שקדים ופירות יער

מצרכים:
בצק שמרים (כל אחת תעשה את המתכון הטוב שיש לה)
שקדים פרוסות
פירות יער
כ-5 כפות סוכר לפיזור על גבי משטח העבודה

לקרם שקדים:
140 גרם חמאה רכה
120 גרם אבקת סוכר
140 גרם אבקת שקדים
29 גרם גרם קורנפלור
120 גרם ביצים
20 מ";ל רום לבן

אופן הכנה:
1. מערבבים חמאה ואבקת סוכר במיקסר עם וו גיטרה, מוסיפים אבקת שקדים וקורנפלור למסה
אחידה.
2. מוסיפים בהדרגה ביצים טרופות ומגבירים למהירות גבוהה עד לקבלת מסה חלקה.
3. מנמיכים מהירות, מוסיפים את הרום, מערבבים להטמעה וממלאים שקית זילוף ומעבירים לקירור.
4. מרדדים בצק שמרים על גבי סוכר שפיזרנו על השולחן, לעובי של 5 ס,מ, חותכים את הבצק לקוביות.
5. ומזלפים במרכז קרם שקדים, מניחים מעט שקדים וחתיכות קטנות של פירות יער.
6. אוספים את הקצוות אל המרכז סוגרים ומניחים הפוך על גבי התבנית, כלומר שהפתח יהיה
בתחתית. אופים בחום של 170 מעלות במשך 25 דקות.
 

תתתתת

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
קרפ צרפתי מווושלם

החומרים
:
1.5 כוסות קמח
כפית תמצית וניל
רבע כפית מלח
כף סוכר
1.5 כוסות חלב
50 גרם חמאה
2 ביצים

אופן ההכנה:
ממיסים את החמאה בסיר קטן או במיקרוגל ומערבבים את כל החומרים בעזרת מוט בלנדר.
מחממים את המחבת על אש בינוני לאחר חימום המחבת ממיסים לתוך המחבת שכבה דקה של חמאה לאחר מכן יוצקים מעט מן הבלילה למחבת ומשטיחים לקבלת הקרפ המושלם שלכם.
אפשר להוסיף ריבת חלב, ממרח לוטוס, ממרח שוקולד לבן\חום, לצד כדור גלידה ומללללא שוקלדים.
normal_5fbc22e1781b5.jpg


צילום וסטיילינג: תהילה אביטן
 

חנה חיה

משתמש סופר מקצוען
כדורי פררו רושה

החומרים:
250 גרם ביסקוויטים
100 גרם ופלים
(אני השתמשתי בוופלים לואקר, אבל אפשר מכל סוג שתרצו)
6 כפות ממרח נוגט
150 מ"ל שמנת מתוקה
100 גרם אגוזי לוז קלויים
לציפוי:
200 גרם שוקולד חלב
30 גרם חמאת קקאו
60 גרם ברס

אופן ההכנה:

טוחנים את הביסקוויטים במעבד מזון עד לקבלת אבקה. מוסיפים את ממרח הנוגט, הוופלים והשמנת המתוקה ומעבדים עד שמתקבל בצק אחיד.
מגלגלים לכדורים שבמרכז כל אחד מהם אגוז לוז,
ומעבירים להקפאה לשעתיים.

ציפוי:
ממיסים את השוקולד יחד עם חמאת הקקאו במיקרוגל.
מוסיפים את הברס ומערבבים.
נועצים קיסם באחד הכדורים וטובלים אותו בזהירות בתערובת השוקולד. מעבירים לרשת. ממשיכים כך עם כל הכדורים וממתינים שהציפוי יתקשה.
מכניסים למקפיא ומפשירים כ-5 דקןת לפני ההגשה.בתאבון!


normal_5fe0c410a4f2a.jpg

צילום וסטיילנג: תהילה אביטן
וואי את פשוט אלופה!
איזה סטיילינג נקי ואסטתי
 

חנה חיה

משתמש סופר מקצוען
קרפ צרפתי מווושלם

החומרים
:
1.5 כוסות קמח
כפית תמצית וניל
רבע כפית מלח
כף סוכר
1.5 כוסות חלב
50 גרם חמאה
2 ביצים

אופן ההכנה:
ממיסים את החמאה בסיר קטן או במיקרוגל ומערבבים את כל החומרים בעזרת מוט בלנדר.
מחממים את המחבת על אש בינוני לאחר חימום המחבת ממיסים לתוך המחבת שכבה דקה של חמאה לאחר מכן יוצקים מעט מן הבלילה למחבת ומשטיחים לקבלת הקרפ המושלם שלכם.
אפשר להוסיף ריבת חלב, ממרח לוטוס, ממרח שוקולד לבן\חום, לצד כדור גלידה ומללללא שוקלדים.
normal_5fbc22e1781b5.jpg


צילום וסטיילינג: תהילה אביטן
איך את מכינה את זה מראש?!
 

תתתתת

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי

מיר שין

משתמש פעיל
אפשר הסבר נוסף על עוגת הגבינה המנומרת?
מעבירים לתבנית העגולה אחרי הקישוט? איך הצבעים לא מתערבבים? אולי ניתן לקשט בתבנית העגולה ולהזיז מעט כדי שהעיגולים יהפכו למנומרים? יעזור?
 

תתתתת

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
אפשר הסבר נוסף על עוגת הגבינה המנומרת?
מעבירים לתבנית העגולה אחרי הקישוט? איך הצבעים לא מתערבבים? אולי ניתן לקשט בתבנית העגולה ולהזיז מעט כדי שהעיגולים יהפכו למנומרים? יעזור?
מעבירים את הבלילה תבנית ואז יוצרים את הדוגמא. בעזרת שקיות זילוף.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמט

א הַלְלוּיָהּ שִׁירוּ לַיהוָה שִׁיר חָדָשׁ תְּהִלָּתוֹ בִּקְהַל חֲסִידִים:ב יִשְׂמַח יִשְׂרָאֵל בְּעֹשָׂיו בְּנֵי צִיּוֹן יָגִילוּ בְמַלְכָּם:ג יְהַלְלוּ שְׁמוֹ בְמָחוֹל בְּתֹף וְכִנּוֹר יְזַמְּרוּ לוֹ:ד כִּי רוֹצֶה יְהוָה בְּעַמּוֹ יְפָאֵר עֲנָוִים בִּישׁוּעָה:ה יַעְלְזוּ חֲסִידִים בְּכָבוֹד יְרַנְּנוּ עַל מִשְׁכְּבוֹתָם:ו רוֹמְמוֹת אֵל בִּגְרוֹנָם וְחֶרֶב פִּיפִיּוֹת בְּיָדָם:ז לַעֲשׂוֹת נְקָמָה בַּגּוֹיִם תּוֹכֵחֹת בַּלְאֻמִּים:ח לֶאְסֹר מַלְכֵיהֶם בְּזִקִּים וְנִכְבְּדֵיהֶם בְּכַבְלֵי בַרְזֶל:ט לַעֲשׂוֹת בָּהֶם מִשְׁפָּט כָּתוּב הָדָר הוּא לְכָל חֲסִידָיו הַלְלוּיָהּ:
נקרא  4  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה