ביתו של ה'
משתמש צעיר
למה על מחללי שבת אנחנו לא יוצאים בכזה חרם כמו אנג'ל ??
כבודו של הקב"ה פחות חורה לנו ח"ו מכבוד ת"ח ???
אולי בחניות לאחס ושלום! רק אצלנו לא קונים בחנויות מחללות שבת?! חשבתי שאצל רב (לפחות, הלוואי שכל) יראי ה'.
אני לא מכיר עסק מחלל שבת אחד שאנו כציבורלמה על מחללי שבת אנחנו לא יוצאים בכזה חרם כמו אנג'ל ??
נכון וכואבגם, אני רואה אנשים בחנויות סלולר שמוכרים לילדים שלנו מכשירים טמאים ומטמאים
כמה חבל שלא מוכרים שם גם מאפים של אנג'ל בקופה ...
עצם זה שאני לא יודע מה זה לייזר טאגאולי בחניות לא
אבל כמעט כל האטרקציות [חדרי בריחה לייזר טאג לונה פארקים וכו] מחללים שבת
והמון אנשים הולכים עליהם!!!!!
כאן זה לא לכבוד בשר ודםז"ל הגמ' בנדרים דף ל"ט:
דרש רבא ואמרי לה אמר ר' יצחק מאי דכתיב (חבקוק ג, יא) שמש ירח עמד זבולה שמש וירח בזבול מאי בעיין והא ברקיע קביעי מלמד שעלו שמש וירח מרקיע לזבול ואמרו לפניו רבונו של עולם אם אתה עושה דין לבן עמרם אנו מאירים ואם לאו אין אנו מאירין באותה שעה ירה בהן חיצים וחניתות אמר להם בכל יום ויום משתחוים לכם ואתם מאירים בכבודי לא מחיתם בכבוד בשר ודם מחיתם ובכל יום ויום יורין בהן חיצין וחניתות ומאירים שנא' (חבקוק ג, יא) לאור חציך יהלכו וגו'.
ברור שזה פחות מאנגלעצם זה שאני לא יודע מה זה לייזר טאג
כנראה שזה קצת פחות מאנג'ל....
וגם יותר קל להחרים חברה אחת
מאשר להחרים מלא עסקים
אני אישית לא רוכש ממחללי שבת
אך אני מודע לציבור שלנו שמונה כ1,3 מיליון נפש
ולא כולם בכזו דרגא לא לדרוך בחנות מחללת שבת וזכותם המלאה ולא מעניין אותי למה לא מפריע להם
[אין בכך מניעה הלכתית]
ומה אצל משה רבינו? לא כבוד התורה??????זה לא לכבוד בשר ודם
זה לכבוד התורה
הוא הפגין נגד התורה
נגד זה שאתה ובנך יושבים ולומדים
נגד האמירה שהארץ היא שלנו רק בזכות לימוד וקיום התורה ובלי זה אין אנו אלא ליסטים שכבשנו ארץ אומות
לאומה אצל משה רבינו? לא כבוד התורה??????
והמטרה היא שלא נתרגל חלילה לדרדור הנורא הזהזה הרבה ענין של הרגל.
ועתהלא
קרח לא נלחם על ה' ועל התורה
היה ויכוח על ההנהגה, על הכהונה
לפי האמת זה נכוןועתה
לא עלינו תלונותיכם...
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכד
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ: