כללי שאלה של מתחילה... איך בוחרים צבעים שיראו בהדפסה כמו על המסך

learnM

משתמש חדש
מתקשה מאד לבחור צבעים בעיצוב פלייאר.
צבע כחול על המסך יוצא לי בהדפסה ירוק
סגול יוצא לי כמעט שחור

מתקשה מאד....

נא עזרתכם, מה עושים?

תודה רבה

adir28

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
קודם כל צריך להבין שלעולם המודפס לא יצא כמו על המסך. בשביל זה עושים הגהות וכו'.
שנית - לפי שינויי הגוון הקיצוניים המתוארים יתכן שיש צורך לכייל בדחיפות את המסך.

ביקי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
קונים מניפת פנטון של צבעי cmyk, ומתוכה בוחרים את הצבעים, וגם אחרי זה - אם רוצים להיות בטוחים שהדפס ידפיס ממש כמו שהתכוונת, אין מנוס אלא ללכת לדפוס ולעמוד לו על הראש.

learnM

משתמש חדש
איפה אפשר לקנות כזאת מניפה? ומה אני יכולה לעשות בינתיים?

:confused:

eden7115

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
בינתיים אפשר לדעת את כללי ערבוב הצבעים ולא להתייחס למה שרואים במסך ברצינות רבה מידי.

צבע כחול למשל - כתבת שיוצא לך בהדפסה ירוק, זה קרה כי ככל הנראה ערבבת צ'יאן עם ילוו. אם רוצים צבע כחול אסור לערבב אותו עם צהוב (אלא אם כן רוצים טורקיז) אלא צריך את חצי מהסכום של הצ'יאן לערבב עם מגנטה (אם המגנטה יהיה בערך גבוה יותר זה ייצא קרוב לסגול).

סגול יוצא לך כמעט שחור בגלל שכנראה ערבבת אותו עם יותר מידי שחור, תורידי את מינון הבלאק ושימי לב שאת משתמשת רק בצ'יאן ובמגנטה.
בהצלחה.

naamaid

משתמש צעיר
היה לי נסיון לא נחמד בנושא הזה, ואז הבנתי שאני צריכה להיות אסרטיבית ולדרוש שהצבעים יהיו הגיוניים מפני שכשהדפסתי את התמונה במדפסת אחרת התמונות יצאו מעולה!!!
ו - - - מה להגיד לך, הוא נרמז יופי! והתמונות מאז - מצוינות!!!

ydaatstudio

משתמש רשום
יש מניפת פנטון אצל ש.ר.מ בת"א, תחפשי אותם באינטרנט. הטלפון שלהם: 03-6243111
הנה קישור:
http://www.srm.co.il/search.asp?qsearch=%EE%F0%E9%F4%FA+%F4%F0%E8%E5%EF&qmanufact=
זה עולה כמעט 800 ש"ח, לא מצאתי זול מהם. היבואן הרשמי יותר יקר. שימי לב איזו מניפה את קונה כי יש סוגים שונים, הם יעזרו לך שם. לדעתי זה שווה את ההשקעה, כדי להבטיח שלא יהיו הפתעות לא נעימות בדפוס (אם כי עדיין יהיה כנראה, כפי שכתבו כאן, בגלל הבדלים במכונות הדפוס עצמן). בהצלחה!

ydaatstudio

משתמש רשום
יש מניפת פנטון אצל ש.ר.מ בת"א, תחפשי אותם באינטרנט. הטלפון שלהם: 03-6243111
הנה קישור:
http://www.srm.co.il/search.asp?qsearch=%EE%F0%E9%F4%FA+%F4%F0%E8%E5%EF&qmanufact=
זה עולה כמעט 800 ש"ח, לא מצאתי זול מהם. היבואן הרשמי יותר יקר. שימי לב איזו מניפה את קונה כי יש סוגים שונים, הם יעזרו לך שם. לדעתי זה שווה את ההשקעה, כדי להבטיח שלא יהיו הפתעות לא נעימות בדפוס (אם כי עדיין יהיה כנראה, כפי שכתבו כאן, בגלל הבדלים במכונות הדפוס עצמן). בהצלחה!

ASUS

משתמש צעיר
רצוי מאוד לרכוש מסך של חברת EIZO שהיא מקצועית לגרפיקאים, ולכייל אותה לפיה המדפסת של הבית דפוס שבו את מדפיסה, הוא המסך הכי קרוב למציאות

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  63  פעמים

לוח מודעות

למעלה