מידע שימושי שאלה על תזונת תינוקות ועל גזים

elishir

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
1.גם לי הסימיקול מאד עזר והגרפוואטר לא!!
(לפעמים אני נותנת את זה גם כשהיא צורחת סתם בלי סיבה וקשה לה להרגע,וזה מרגיע בשניה, כבר אין לה גזים)
2.יכולהיות שתאומים יותר סובלים מגזים כי בדר"כ הם לא יונקים והמטרנה יותר כבדה להם!

מרשימה

משתמש סופר מקצוען
קופצת על האשכול
יש לי תינוק בן חודשיים יונק יפה רגוע מאוד אבל
בטיפת חלב אומרים לי שהוא לא מספיק עולה במשקל.
אני לא רוצה להתחיל תוספות כי אז הוא לא ירצה הנקה (מנסיון מילדי הקודמים)

יש למישהי נסיון עם זה? עיצה?
וחוץ מזה מה הנזק שתינוק לא עולה במשקל לפי העקומות?
תשאלי רופא,
בטיפת חלב הרבה פעמים סתם מלחיצים.

avigaillll

משתמש פעיל
אשמח לעצתכן , התינוק שלי בן השישה שבועות סובל מאד מגזים , ובוכה מלא

ניסיתי להתנזר ממאכלי חלב , קטניות , ועוד מליון דברים ויש רק שיפור קל מאד...

שמעתי שיש תינוקות שחלב אם לא טוב להם, אלא מטרנה או נוטרומיגן מתלבטת אם שווה להפסיק להניק

למשהי יש נסיון בענין?

משמשים

משתמש פעיל
קשה לי להאמין שמעבר למטרנה יעזור, אבל את יכולה לנסות לשאוב 2 ארוחות ובזמן הזה לתת לו מטרנה או משהו ולראות אם יש שיפור.
מה שכן נשמע יותר הגיוני זה שלילד יש ריפלוקס רציני, או שאין מספיק חלב או לא יודע איך לינוק ועוד מלא סיבות שיכולות להפריע לילד.
הייתי ממליצה לך קודם כל לבדוק שעולה במשקל וגם להתחיל ברור אצל רופא ילדים. לפעמים יש תרופות שעוזרות או יועצות הנקה. חבל להפסיק אם אין באמץ צורך.

יהודה היהודי

משתמש צעיר
רותי קפלר איך יודעים אם התינוקת רגישה לחלב או שסתם אני מפונק וקשה לי לשמוע את בכיותיה

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
רותי קפלר איך יודעים אם התינוקת רגישה לחלב או שסתם אני מפונק וקשה לי לשמוע את בכיותיה
תינוקת בוכה היא תינוקת סובלת.
הבעיה היא לא אוזניהם המפונקות של ההורים, הבעיה היא שיש כאן יצור חסר ישע שבוכה מכאבים.

וחובתם של ההורים לטפל בה ולהקל עליה.
איך יודעים מה יש לה? לחלק מהבעיות (כמו ריפלוקס) יש תסמינים ידועים.
לגבי רגישויות למזון, לא תמיד יש להן סימנים חיצוניים. וכדי לזהות את הרגישות, צריך לעבוד בשיטת הניסוי והתעיה. מנסים כמה ימים בלי חלב פרה. אם הילדה יונקת, מומלץ שהאמא תתנזר מחלבי (ואם יש לה כוח סבל, אז גם מסויה).

אם היא אוכלת תמ”ל, מנסים קודם כל להחליף לתמ”ל עדין יותר. מטרנה ספיישל, או אקסטרא קייר, או סימילאק, ואם עדיין הבכיות ממשיכות ונראה שלילדה יש אי נוחות בעיכול, עוברים לתמ”ל צמחי עדין.

כל החלפה אמורה להיות לכמה ימים, כדי שיהיה אפשר להתרשם אם חל שינוי.
במקביל לבדוק ריפלוקס גלוי וסמוי, ואם יש משהו תפוס (אצל כירופרקט/אוסטאופט)

בכל מקרה, לזכור שתינוקת בגיל הרך לא בוכה ’סתם’.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה