מידע שימושי שאלה על תזונת תינוקות ועל גזים

יחשבאף

משתמש מקצוען
תאומותי בנות חודש וחצי.
בשבוע האחרון התגברו כאבי הבטן עד לרמה קשה מאוד. אחת מהן ממש בוכה תוך כדי האוכל ומתקשה מאוד לסיים את הארוחות.
ניסיתי כבר יומיים לתת להם גרפווטר אבל זה ממש לא מזיז להן.
הן בוכות מתוך שינה ואנחנו ממש מותשים, כולנו...
הן אוכלות סימילאק ומישהו המליץ לי לנסות את מטרנה מהדרין ספיישל שמיועד לתינוקות עם גזים והוא דל לקטוז.
האם יש למישהו המלצות ונסיון עם המטרנה הזו?
אני לא רוצה סתם לשגע אותן עם משהו שאין בכלל סיכוי שיעזור אז אשמח לשמוע אם יש מישהי שניסתה וזה אכן עזר
תודה מראש

אהובה ו

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
אולי זה החלב! אינ הייתי עוברת מיד לונטרימיגן (עם מרשם) או לסויה

start

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
יודעת מגיסתי שסימילאק ומטרנה היה כבד מאד והילד בכה המון ועברה לספיישל ומיד ראתה שינוי לטובה

דיתי

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
גם לי אמרו נורמלי. אבל ראיתי שהילדה מתפתלת מכאבי בטן
ביום שעברתי לסימילאק איזומיל ירדה השלווה לעולם.

יעל זפרני

מיתוג ופרסום עסקים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
פרסום וקופי
צילום מקצועי
מנסיון של כמה ילדים גרפווטר לא עוזר בכלל.
אני השתמשתי בבייביזים או בסימקול עד גיל 4 חודשים בערך. וממש היה שיפור.
אף פעם לא חשבתי על כיון של לעבור לצמחי.

אמא ומתכנתת

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אני לא רוצה לייאש אותך... אבל אני מתחילה לחשוד שיש קשר בין תאומים לכאבי בטן וגזים... :rolleyes:
התאומים שלי סבלו המון מגזים וכאבי בטן, ברמה כזו שהם היו בוכים מתוך שינה, ומתעוררים בצרחות עד שהגרעפס היה משתחרר...

ניסינו לעבור לצמחית, ניסינו ספיישל, ניסינו בלי מוצרי חלב, מה לא? זה המשיך גם כשהם עברו לאט לאט לתזונה רגילה, בלי תמ"ל.
היינו אצל רופא ילדים, אצל גסטרולוג, עשינו בדיקות - הכל היה תקין. הגסטרולוג סיכם את זה כ"מעי רגיז של תינוקות"....
הדבר היחיד שאני יכולה לומר שדי עזר, הוא לתת להם אבץ (סירופ זינקי) כהמלצת הגסטרולוג.

כיום הם כמעט בני שנתיים וברוך השם כמעט אין זכר לתופעה. אבל אפשר לומר שהקיבה שלהם די רגישה ולוקח להם שבועיים להתאושש מכל וירוס קטן של שלשולים...

מקווה שתמצאו פתרון, ועד אז - מאחלת לכם הרבה הרבה כח!

רותי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מזדהה עם כל מילה גם אני עברתי את זה וזה מתיש נורא!!!
(זה בכי ברמה היסטרית שפשוט פחדתי שהשכנים יזמנו משטרה על התעללות)
הרופא שלי דוקא לא המליץ על ספישל
הוא אמר לי לנסות צמחי לחודש
וזה עזר והילדה היתה הרבה יותר רגוע והוציאה גרפסים
אחרי חודש פשוט פחדתי לחזור לחלבי ויום אחד החלטתי לנסות לחזור לחלבי וב"ה הכל בסדר

יחשבאף

משתמש מקצוען
כמה שאלות:
האם זה לא מוזר שהכאבים כל כך התגברו בשבוע האחרון? הן כבר בנות חודש וחצי.
האם אפשר לעבור לצמחי על דעת עצמי? רופא הילדים שלי לא ממש משתף פעולה והילדות סובלות מאוד.
כפי הנראה ( קבלו מנה אחת) הספיישל לא ממש עוזר בינתיים ויש להן גזים גם ארבע שעות אחרי הארוחה

מימי זו

משתמש סופר מקצוען
כמה שאלות:
האם זה לא מוזר שהכאבים כל כך התגברו בשבוע האחרון? הן כבר בנות חודש וחצי.
האם אפשר לעבור לצמחי על דעת עצמי? רופא הילדים שלי לא ממש משתף פעולה והילדות סובלות מאוד.
כפי הנראה ( קבלו מנה אחת) הספיישל לא ממש עוזר בינתיים ויש להן גזים גם ארבע שעות אחרי הארוחה
שישה שבועות אמור להיות הגיל בו כאבי הבטן מגיעים לשיא. (לגבי מטרנות לא יודעת לעזור לך, סימיקול גם הוא לא עזר אצלנו.)
מה שאני שוקלת לנסות - לאור ניסיון מוצלח של קרובת משפחה - טיפול אוסטיאופטי או כירופרקטי לתינוק.
יש גישה הטוענת שחלק מהתינוקות עברו במהלך הלידה איזושהי תזוזה של המערכת הפנימית שגורמת לקשיי עיכול, ובטיפול פשוט (1-3 כפי שאמר לי הכירופרקט שהלכה אליו הקרובה הנ"ל) אפשר לסדר את זה.

יחשבאף

משתמש מקצוען
[QUOTE="מימי זו, post: 5162353,
מה שאני שוקלת לנסות - לאור ניסיון מוצלח של קרובת משפחה - טיפול אוסטיאופטי או כירופרקטי לתינוק.
יש גישה הטוענת שחלק מהתינוקות עברו במהלך הלידה איזושהי תזוזה של המערכת הפנימית שגורמת לקשיי עיכול, ובטיפול פשוט (1-3 כפי שאמר לי הכירופרקט שהלכה אליו הקרובה הנ"ל) אפשר לסדר את זה.[/QUOTE]
תודה על ההמלצה.
הייתי עם כל אחת בשני טיפולים אצל אוסטאופט ראיתי שינוי בימים שאחר כך אבל עכשיו אני לא אואה את ההשפעה של זה.

rivkic

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
D I G I T A L
אוסטאופט עוזר מאוד!
אם היית 2 טיפולים ועכשיו את לא רואה את ההשפעה - כדאי לך ללכת איתן לעוד טיפול/ים.

עצות נוספות:
בזמן ההאכלה שלהן תהיי לגמרי רגועה, בלי לזוז בכלל (אני אפילו לא קוראת כדי לא לדפדף ולהזיז את התינוקת).
גם הן אמורות להיות רגועות בזמן ההאכלה, ככה שתוודאי שנח להן, ואין רעשים חזקים ברקע וכו'.
אם הן גם יונקות - כדאי להימנע מכרוב וגריסים.
יכול להיות שהן רגישות לחלבי - כדאי לך לנסות ולבדוק את ההשפעה.
לפני כל האכלה תנסי לשחרר להן את הגזים ע"י הורדת הבגד וקיפול הרגליים שלהן אל הבטן.

יחשבאף

משתמש מקצוען
האוסטאופת טוען שהוא עשה מה שהוא יכול בשבילן ולא רואה טעם לבוא שוב.
אם הן עדיין סובלות אז פשוט לחכות בסבלנות עד שתגדלנה

יחשבאף

משתמש מקצוען
שלוש ארוחות זה כבר מספיק בשביל להבין שגם הספיישל לא עוזר? אני לא ראיתי הבדל כמעט!

שושן ורד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
חופן גרגירים של תה שומר מעורב בתמ"ל הציל את הבת שלי,
וכן עיסויים בבטן כמו שאמרו פה.
בזמנו התייעצתי עם יועצת אלרגיה שלא המליצה לי על המטרנה ספיישל.
ולמשל הבת אחריה נתנו לה סימילאק בבית החלמה והיא הקיאה את הכל.בעלי רץ לקנות לה מטרנה ובא השלוה לעולם.

ימד

משתמש מקצוען
גרגירי תה שומר עם מים רתוחים עוזר בודאות. מנסיון מהחודש האחרון.
התינוקת צרחה עד אובדן נשימה מכאבי בטן.
תה שומר עזר לה מאד וכן עיסויים.
לעשות "אופניים" ברגליים. לקפל אותם לכיוון הבטן עד שכל הגזים יוצאים.
ו-
אחות בטיפת חלב אמרה לי. לא יעזור כלום. לא אוכל של האמא לא אוכל לתינוקת.
תינוקות עד גיל 3 חודשים סובלים מגזים וכאבי בטן.

פדואלה

משתמש סופר מקצוען
קודם כל - הרבה נחת וגידול קל מלא שמחה!
דבר שני -
מניסיון עם שורת ילדיי, ואחרי קריאת מאמרים על הגרפווטר - לא רוצה להפחיד אותך, אבל יש בו חומר שמזיק מאוד לגוף(!!)
בנוסף - הוא מטשטש לילד את תחושת השובע/הרעב האמיתית, כי יש בו טון סוכר, וסוכר נותן הרגשת שובע כביכול, מה שגורם להם לשתוק לזמן קצרצר, ולבכות שוב מייד אח"כ.
ממליצה אכן על תה שומר, הוא אמור לעזור מאוד.
ולגבי התמ"ל-
ממליצה לך לנסות אוכל של פגים(יש גמחים עם דוגמיות), לפעמים האוכל העדין מרגיע את "המעי הרגיז", ונותן לו לעבור טוב בקיבה.
ועוד משהו קטנטן-
נסי להרגיע את עצמך לפני שעת האכלה שלהן(סנדוויץ' טוב, חומר קריאה, ממתק, עוגה, שיחה וכד'), הוכח שזה ג"כ מרגיע את היונקים והאוכלים ע"י הוריהם.
אם תרצי עזרה פיזית בהאכלה - פני באישי...

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה