עזרה שאלה לעקרות הבית. איך אתן מסתדרות?

בכולופן

משתמש צעיר
כואב לי לחשוב על ייסורי המצפון שמלווים אשה שבאמת עושה מעל ומעבר- גם אמא לילדים קטנים וגם עובדת מחוץ לבית, וגם מקפידה על ניקיון הרצפה והכלים והשרותים וגם דואגת שהאוכל הכביסה והגיהוץ, הכל הכל ידפוק, פשוט אשת חיל!! - ובכל זאת היא מוטרדת מכל הדברים שלא הספיקה לעשות ותוהה לעצמה איך בבתים אחרים מספיקים את הכל ורק היא כזאת מין שלימזלית.
מאיפה הגיע אלינו הרצון הזה של בית מבהיק ומבריק, מטופטפ בשלמות? מן הסתם זה ספיח מימים עברו, שאז אשה היתה בבית ורק בבית, והבתים היו קטנים והחפצים מעטים ולא נדרשה ככ הרבה עבודה כדי לתחזק את הכל. אבל היום, עם כמות ענקית של פריטים ועם זמן הרבה יותר מצומצם (וכוחות יותר חלשים, כך אומרים) פשוט אי אפשר לעשות "העתק הדבק" לחיים של פעם.
בשביל כל אלו שמרגישות "דפוקות" כי הן רחוקות שנות אור מהמצב "האידיאלי"- לכאורה, אני רוצה להגיד שיש הרבה נשים, כמוני למשל, שבכלל אבל בכלל לא מוטרדות ממצב הפנאלים, התריסים, החלונות והרצפה שמתחת למקרר ולמיטות. כל עוד הבית מסודר ונקי ונעים- למראה, בשבילי זה מצוין.
ותארו לעצמכם שאף אחד לא מתעניין במה שהולך מתחת למקרר, להיפך, כל מי שנכנס לבית מתפעל מהניקיון והסדר ולא מפסיקים להחמיא איך אצלי תמיד מסודר ונקי!! ;)
זה נחמד כשהכל מצוחצח. אבל יש דברים חשובים יותר: זמן איכות עם הילדים, עם הבעל, עם עצמי.... ללמוד משהו חדש, לפתח תחביב ישן... (אם יש בכלל זמן פנוי)

cherry c

משתמש סופר מקצוען
חייבת לשאול את אלו שעובדות במשרה מלאה ובלי עוזרת:
שכחת לציין שגם מבשלות לכל יום אוכל מבושל, שנמצאות 90 אחוז מהשבתות בבית, שאופות חלות לשבת, ומכינות סלטים ומנות אחרונות, שמגהצות, שיוצאות להליכה 3 פעמים בשבוע, שמשחקות עם הילדים אחרי הצהרים, שעושות פעם בשבוע משהו בשביל עצמם, שקוראות ספרים, שיוצאות עם הבעל פעם בשבוע, שעוזרות לשכנות ולאחיות, שמדברות בערבים בטלפון עם חברות, שמכינות עוגות גורמה בשביל התחביב, שמצלמות מה שהן אופות ומבשלות, שיוצאות ללימודים בשביל הנשמה, שהבעל לא מזיז אצבע בבית, וכולי וכולי..

תכלס לא רשימה מדי קשה למילוי.. ;) מספיק שתורידי את הבישולים והגיהוצים יהיה לך הרבה זמן לנקיון.. באמת!

בקיצור, כל אחת בוחרת איפה היא משקיעה ואיפה היא מוותרת.
כמובן שאפשר להתייעל ולשכלל את שיטות העבודה, וחלק מהם זה למשל לוותר על סלטים תוצרת בית תמורת ניקוי חלונות.

לימור-ש

משתמש מקצוען
כואב לי לחשוב על ייסורי המצפון שמלווים אשה שבאמת עושה מעל ומעבר- גם אמא לילדים קטנים וגם עובדת מחוץ לבית, וגם מקפידה על ניקיון הרצפה והכלים והשרותים וגם דואגת שהאוכל הכביסה והגיהוץ, הכל הכל ידפוק, פשוט אשת חיל!! - ובכל זאת היא מוטרדת מכל הדברים שלא הספיקה לעשות ותוהה לעצמה איך בבתים אחרים מספיקים את הכל ורק היא כזאת מין שלימזלית.
מאיפה הגיע אלינו הרצון הזה של בית מבהיק ומבריק, מטופטפ בשלמות? מן הסתם זה ספיח מימים עברו, שאז אשה היתה בבית ורק בבית, והבתים היו קטנים והחפצים מעטים ולא נדרשה ככ הרבה עבודה כדי לתחזק את הכל. אבל היום, עם כמות ענקית של פריטים ועם זמן הרבה יותר מצומצם (וכוחות יותר חלשים, כך אומרים) פשוט אי אפשר לעשות "העתק הדבק" לחיים של פעם.
בשביל כל אלו שמרגישות "דפוקות" כי הן רחוקות שנות אור מהמצב "האידיאלי"- לכאורה, אני רוצה להגיד שיש הרבה נשים, כמוני למשל, שבכלל אבל בכלל לא מוטרדות ממצב הפנאלים, התריסים, החלונות והרצפה שמתחת למקרר ולמיטות. כל עוד הבית מסודר ונקי ונעים- למראה, בשבילי זה מצוין.
ותארו לעצמכם שאף אחד לא מתעניין במה שהולך מתחת למקרר, להיפך, כל מי שנכנס לבית מתפעל מהניקיון והסדר ולא מפסיקים להחמיא איך אצלי תמיד מסודר ונקי!! ;)
זה נחמד כשהכל מצוחצח. אבל יש דברים חשובים יותר: זמן איכות עם הילדים, עם הבעל, עם עצמי.... ללמוד משהו חדש, לפתח תחביב ישן... (אם יש בכלל זמן פנוי)
בגדול את צודקת
אבל מבינה נשים שקשה להן עם זה
ואם זה קשה עד כדי הרגשה רעה וקושי נפשי
אז עוזרת בית זה ה"כדורים" שלה
אגב לפעמים יש בעלים שמתקשים לסבול בלגן ולכלוך...ואז יש גם שאלה של שלו"ב

אורחת לרגע

משתמש מקצוען
אולי לא הובנתי מספיק.
עוזרת בית זה מוצר חובה בסיסי כמו מים וחשמל. כמו שמבינים שאין אפשרות לוותר על חשמל, כך בדיוק אין אפשרות לוותר על עוזרת.
ואם אספר לך שאני מכירה משהי, שמצטמצמת גם עם הוצאות החשמל, והמזגן דולק בקיץ במסורה, ובחורף לובשת עוד שכבה כדי לחסוך בחשמל שלא נדע ולא נכיר.
אבל א"א להצהיר כאלו הצהרות, כי הרבה נשים חוסכות בהרבה דברים שלא עולים על קצה דעתך.

mina

משתמש מקצוען
אני עושה את הכל בשישי...

כן, את הבישולים אני מעדיפה להכין מוקדם (דברים שאפשר להכין ברביעי כמו קינוחים / עוגות וכאלה אני עושה ברביעי [וכן בשעות הקטנות קטנות של הלילה] מה שאפשר בחמישי [כמעט הכל] אני עושה בחמישי, לא אכפת לי מהבלאגן וממה שמתרחש בבית משתדלת לישון כשהבית במצב סביר והרב מבושל)

בשישי כשהילדים הולכים למוסדות (הקטנה שלי במעון ויש גם בשישי)
אז אני לבד, והרבה יותר קל להשתלט על הבית, אי אפשר להאמין מה יכולים להיות ההספקים ב - 4 שעות. עד שהילדים חוזרים , הבית נקי, הכל מבושל (וכן פעם בשבועיים אני גם עושה תריסים, מדי פעם מקרר.. בסופו של דבר משתדלת שהבית יחזיק את עצמו במשך השבוע עד לשישי הבא..

אורחת לרגע

משתמש מקצוען
ולעניין התחזוקה אצלי-לתנור לא מגיעה.
למקרר-קניתי שטיחונים בכמות כפולה מוציאה לרחצה, ושמה את החדשים בכל פעם שיש צורך
לגבי ארונות מטבח מבפנים-לא אגלה
מבחוץ, קניתי שפריצרים של ספריות, מהלתי פנטסטיק במים, אחד לכל ילד, והם רצים לנקות בכל יום חמישי אחד תופס ארונות מטבח, אחד דלתות פנים, שלישי עובר על הקירות.
בד"כ מנווטת אותם, שכל שבוע משהוא אחר יעשה משהו, כדי להקפיד על העוצמה. כשיש צורך אני עוברת עליהם.
לגבי התריסים גילית פטנט מבריק אחרי עבודה קשה בפסח שעבר.
התחלתי כל שבוע בחדר אחר.
חבילת מגבונים פשוטים, שקית גופיה על התריס, ולכל שלב מגבון, ולפח, תוך שעה אני מסיימת 4.5 ומטר תריסים בסלון (עד היכן שידי מגעת-ללא סולם).
המלצתי לאמא שלי, ומאז היא מברכת אותי.
גם המסילות כנ"ל, ומאז התריסים אצלי נקיים.

מריונטה

משתמש פעיל
את האמת, אני לא ממש מבינה על מה הדיון.
ובבקשה, לא להתעצבן!
אני חושבת ובטוחה ומרגישה שכשם שפרצופיהם שונים כך דעותיהם וברור אם כן שגם התנהלות בתיהן.
תסכמנה איתי שגם אם שתי אחיות תינשאנה לשני אחים ועובדות באותה עבודה ובעליה לומדים חברותא באותו הכולל וכו'... נכון שהבתים שלהם יתנהלו באופן יותר שונה מאשר דומה.
לענ"ד אין בכלל אפשרות להשוות בית אחד למשנהו, כל בית וסדרי עדיפויותיו, וכמות הכנסותיו והוצאותיו ו...
וזהו, כמו שיש משפחה שמאפים מהמאפייה הינם מחוץ לתחום ובמשפחה אחרת זה בייסיק.
ישנה עקרת בית במשרה מלאה שלא מסתדרת בלי עוזרת פעמיים בשבוע וזוהי זכותה (!) ויש אחת שעובדת במשרה מלאה ואין לה עוזרת וגם התריסים נקיים : )

-

חדזי

משתמש מקצוען
זה מאד מאד תלוי ברווח. מי שמרוויחה 4000 ש"ח בחודש למרות שהיא קורעת את עצמה לא יכולה להרשות לעצמה כזה דבר ומעון זה הכרח ודווקא יותר זול ממטפלת .ומי שמרוויח 150000 ש"ח לחודש אז שייקחו עוזרת ... רק שאנשים לא יכנסו לחובות בשביל זה

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
את האמת, אני לא ממש מבינה על מה הדיון.
ובבקשה, לא להתעצבן!
אני חושבת ובטוחה ומרגישה שכשם שפרצופיהם שונים כך דעותיהם וברור אם כן שגם התנהלות בתיהן.
תסכמנה איתי שגם אם שתי אחיות תינשאנה לשני אחים ועובדות באותה עבודה ובעליה לומדים חברותא באותו הכולל וכו'... נכון שהבתים שלהם יתנהלו באופן יותר שונה מאשר דומה.
לענ"ד אין בכלל אפשרות להשוות בית אחד למשנהו, כל בית וסדרי עדיפויותיו, וכמות הכנסותיו והוצאותיו ו...
וזהו, כמו שיש משפחה שמאפים מהמאפייה הינם מחוץ לתחום ובמשפחה אחרת זה בייסיק.
ישנה עקרת בית במשרה מלאה שלא מסתדרת בלי עוזרת פעמיים בשבוע וזוהי זכותה (!) ויש אחת שעובדת במשרה מלאה ואין לה עוזרת וגם התריסים נקיים : )

-
אני חושבת שמטרת הדיון הוא לשמוע שכל אחת לא היחידה שמתמודדת עם מטלות שהן 300% מהיכולות שלה.
ולשמוע שלא מנקים תריסים ואפילו מקרר ועדיין חיים בשמחה ובאושר
ולהבין הפדנטיות הסופרוומן שמספיקות הכל הן אולי 3% מהאוכלוסיה שה' חנן אותן בעודף כח ומרץ וחיבה לנקיון, ולא הן הקובעות את הנורמה

עוגיות

משתמש מקצוען
~~~מוקדש לכל חברותי האימהות המדהימות!!!~~~

ראיתי אותך בחלוק ומטפחת
מקנחת אף שדולף
ראיתי אותך, לא ממש מטופחת
מביטה על יום שחולף

ראיתי אותך עם התיק על כתף
עוד בטרם קרא תרנגול
ראיתי אותך בגשם שוטף
כאילו את אם כל יכול.

ראיתי אותך לא עוצמת אישון
גם מול ירח גלוי
רציתי ללחוש לך: לכי לישון
אך ידעתי שאין לי סיכוי.

רציתי לתת לך זר או צמיד
על כך שאת רק בשבילי
בסוף לא הצלחתי, אז לך רק אגיד
אין כמוך אמא שלי.

כספומילי

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
ראיתי אותך בחלוק ומטפחת
מקנחת אף שדולף
מביטה על יום שחולף

עוד בטרם קרא תרנגול
ראיתי אותך בגשם שוטף
כאילו את אם כל יכול.

גם מול ירח גלוי
אך ידעתי שאין לי סיכוי.:

רציתי לתת לך זר או צמיד
על כך שאת רק בשבילי
אין כמוך אמא שלי.
אלופה!!!!

קרן שמש

משתמש סופר מקצוען
~~~מוקדש לכל חברותי האימהות המדהימות!!!~~~

ראיתי אותך בחלוק ומטפחת
מקנחת אף שדולף
מביטה על יום שחולף

עוד בטרם קרא תרנגול
ראיתי אותך בגשם שוטף
כאילו את אם כל יכול.

גם מול ירח גלוי
אך ידעתי שאין לי סיכוי.

רציתי לתת לך זר או צמיד
על כך שאת רק בשבילי
אין כמוך אמא שלי.
וואו!
כשרון...

שרינה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
יש נשים(כמוני)שסדר ונקיון בשבילם זה הרוגע הנפשי. והן לא יכולות לוותר על כך

נחמי פורתא

משתמש מקצוען
להבין הפדנטיות הסופרוומן שמספיקות הכל הן אולי 3% מהאוכלוסיה שה' חנן אותן בעודף כח ומרץ וחיבה לנקיון, ולא הן הקובעות את הנורמה

הענין הוא שבמציאות האמיתית - ולא הוירטואלית למי שלא הבינה - נעדרת הכנות, וכל אחת מגדילה מאד את הספקיה וגורמת לשאר חברותיה להרגיש שבטח משהו לא בסדר בה, כי איך יכול להיות שכ-ו-ל-ן כן מצליחות לעבוד משרה מלאה, לטפטפ את הבית, לאפות עוגות גורמה, לגהץ הכל וגם להשקיע בילדים? אז סימן שמשהו בי לא בסדר...
רק כשהשיח הוא כן ואמיתי, ונשים מרשות לעצמן לספר את מה שבאמת קורה אצלן בבית - במעטה האנונימיות הוירטואלית - מגלים שיש עוד נשים איתי בסירה הכמעט טובעת...
במצבים כאלה, אני תמיד מרחמת על הנשים שחיות רק בעולם האמיתי והמזוייף:(, וכל היום רק שומעות את ההצלחות של החברות שלהן וממשיכות להרגיש דפוקות ולא שוות....

עריכה: יש מגזרים מסויימים, ששם גם בחיים האמיתיים האנשים יותר כנים עם עצמם ועם אחרים ופחות מתחבאים מתחת להצלחות מזויפות, מתפללת ומצפה ליום שהשינוי הזה יורגש גם אצלינו....

שרינה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
קניתי שפריצרים של ספריות, מהלתי פנטסטיק במים, אחד לכל ילד, והם רצים לנקות בכל יום חמישי אחד תופס ארונות מטבח, אחד דלתות פנים, שלישי עובר על הקירות.
בד"כ מנווטת אותם, שכל שבוע משהוא אחר יעשה משהו, כדי להקפיד על העוצמה. כשיש צורך אני עוברת עליהם.
גם אני ככה.והם כל כך אוהבים להיות שותפים

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה