עזרה שאלה לעקרות הבית. איך אתן מסתדרות?

חדזי

משתמש מקצוען
אני פשוט חיה הפוך, אצלנו הסדר נשמר אוטומטית ואף פעם המצב לא מצריך ניקוי יסודי של תנור/מקרר . אם נשפך משו במקרר אני מנקה מיד (כמעט לא קורה) אבל בגדול הוא אף פעם לא מגיע למצב מלוכלך (אפ' בפסח לא ממש). תכלס רק בפסח אני מנקה אותו יסודי .
תנור מידי פעם אני מנקה טוב עם חומר מיוחד את התבניות. בתנור עצמו ב"ה לא נשפכים דברים בד"כ
הזזת מיטות בשטיפה אני עושה פעם בחודש בערך (בעלי מזיז ליתר דיוק)
ספה כמובן כל שבוע.
אבל הנקודה היא שלפעמים אפשר לחיות בצורה של שימור הסדר באופן כזה שישנם דברים שבחיים לא מגיעים למצב בלתי נסבל.
ואני אגלה לכן(גילוי נאותתת;)) שתריסים אני עושה רק פעם בשנה.. כמובן בערב פסח...
והבית שלי מבריק ונוצץ. תאמינו לי.
(לא משנה שגם את החלונות תמיד אומרים לי שזה נראה שעשיתי... את הזכוכית שלהם.. למרות שאני לא נוגעתתתת בזה.)
בקיצור הכל ענין של סדר עדיפויות.
מאד תלוי בגילאי ילדים ...

חגיתי

משתמש מקצוען
אני גם לאחרונה הגעתי למצב שאני פשוט מיואשת מהבית אבל הבעיה שאני לא יכולה לראות את הלכלוך, בלגן וכו' אני לא רגועה שהמצב לא ממש נקי אבל באמת שאין לי את הזמן כל הזמן לרדוף אחרי הנקיון(משתדלת לעשות את המקסימום מבחינתי-כביסות, גיהוץ, מטאטאה את הבית לפחות פעמיים /שלוש ביום ועד ולסדר שיראה מסודר לעין )
הבית יחסית מסודר אבל הבעיה שלי מפריע חוסר נקיון בינתיים הילדים קטנים ולא מפריע להם כלום
וגם בעלי לא כ"כ מוטרד אבל אני ממש נהיית עצבנית שיש דברים מלוכלכים כל הזמן
אני גם מנקה תנור, תבניות , מקרר וכו' פעם בכמה שבועות וגם שטיפה מתחת למיטות אבל עדין כשיש שבועות שאין זמן לזה ובקושי שורדת את היום יום אני ממש נהיית עצבנית ובאמת מנסה לחפש פיתרונות-אשמח גם לשמוע חוץ מעוזרת שכרגע אין לי אפשרות

ששונית

משתמש מקצוען
חייבת לשאול את אלו שעובדות במשרה מלאה ובלי עוזרת:
חייבת לשאול אותן
אתן חיות גם בלי גז?
וחשמל?
וקו טלפון?
עוזרת זה בייסיק. זה המינימום שאישה חייבת.
ושכל בעל וכל אישה יכניסו את זה טוב טוב לראש.
תשלום לעוזרת חשוב לא פחות מתשלום חשבון המים.

me80284

משתמש מקצוען
"נא נקי את תנורך לפחות פעם בחודש, ואת תריסי חלונך לפחות פעם בשבע"?
ויאמר ... אל נשות החיל
קחנה את הסמרטוט, מטאטא, יעה,מגב, אקנומיקה ופוליש כאשר אהבתן ..
ועשנה משהו גדול כאשר חפץ ליבכן בזמן אשר תראינה לנכון
וכאשר תיגע ידך באחד מאלו מובטחת הצלחתכן

לא יודעת מה איתכן אבל לי יש מדי פעם התקפת נקיון ומה שהספקתי אז
תודה - מה שלא מחכה בסיבוב ....

שוקוצ'יפס

משתמש מקצוען
חייבת לשאול אותן
אתן חיות גם בלי גז?
וחשמל?
וקו טלפון?

לא לכולם יש אפשרות לשלם לעוזרת פעם בשבוע...
ואם גם הבעל עוזר ונרתם לעניין - אפשרי בהחלט שהבית יתפקד מצוין ויהיה נקי.

חני בנני

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
חייבת לשאול אותן
אתן חיות גם בלי גז?
וחשמל?
וקו טלפון?

ממש לא נכון!!!
יש כאלו שיש להן עזרה בחינם- אחות, אמא, בעל וכו',
ולפעמים אולי עדיף להוריד שעה בעבודה ולחסוך את העוזרת,אולי אפילו נשארים עם רווח.
עוזרת בימינו זה דבר מאד מאד יקר!

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אולי לא הובנתי מספיק.
עוזרת בית זה מוצר חובה בסיסי כמו מים וחשמל. כמו שמבינים שאין אפשרות לוותר על חשמל, כך בדיוק אין אפשרות לוותר על עוזרת.
נו.. נו

חגיתי

משתמש מקצוען
זה הענין שגם לי יש התקפת נקיון כזו והייתי שמחה כל שבוע לעשות נקיון יסודי הבעיה היא שאין זמן
-זה מגיע אחת לכמה שבועות במקרה הטוב או אחת לכמה חודשים במקרה הפחות טוב
שמתי לב שכמעט כל פעם יש עוד דברים שמוציאים מהשגרה שבגלל זה לא מספיקים מעבר ליום יום,
חתונות,ארוסין, בר מצוות יום הולדת לחמות,ילד חולה שמנטרל אותך לכמנה ימים מהתפקוד השוטף
וכו' ואני הגעתי למצב שאני פשוט מיואשת ומתוסכלת

אלישבע וי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
חייבת לשאול אותן
אתן חיות גם בלי גז?
וחשמל?
וקו טלפון?
ממש לא מסכימה איתך!
יש כאלו בתקופות בחיים שחייבות עוזרת בשביל דברים בסיסיים בבית.
אבל יש כאלו שמביאות עוזרת בשביל לעשות פסח פעם בשבוע
לי זה לא בוער לעשות פסח כל שבוע. אני מסתפקת בפעם בשנה.
ואת הדברים הקאלסים הבסיסיים אני מספיקה בעצמי, כך שאין לי עוזרת ואני לא מרגישה שחסר לי משו..(ובהחלט גם מידי פעם מספיקה להכניס משהו 'גדול' יותר תו"כ הנקיון השבועי)
הרבה בעוזרת זה ענין של חברה. יש ציבור (ולא אקטלג עכשיו) שאצל כולן יש עוזרת פעם בשבוע ואם לא-- -היא לא בגדר הנורמה. במגזר שלי (אם זה משתייך למגזרים. זה יכול להתחלק גם לפי אזור מגורים) ממש לא קיימת כמעט התופעה. ונניח שכן, עדין זה לא אומר שאם X עם עוזרת אז גם אני צריכה. כ"א והחיים שלה ומורכבותם

נחמי פורתא

משתמש מקצוען
חייבת לשאול את אלו שעובדות במשרה מלאה ובלי עוזרת:
איך מסתדרים????
רצפה, מטבח, שירותים וכ"ו.. אני מספיקה כי אין ברירה.

אבל מתי מגיעים לנקות- תנור? תריסים? להזיז מיטות???.

בשנים שהילדים קטנטנים ואת ובעלך הם הבלעדיים בבית שיכולים לעשות משהו, כל השאר רק צריכים שיעשו להם (אמא תני לי... אני רוצה... אני צריך....) אין מנוס מלעשות עבודה פנימית אמיתית עם המקום הזה שמחפש את השלימות, ומשתגע מכך שלא הכל הולך לפי התוכניות - הרי הייתי בטוחה שאצלי בבית הגז תמיד יהיה נוצץ, הארונות מסודרים, והחלונות מבריקים....

אז זהו, שבד"כ בשנים האלה אם אכן הכל יהיה לפי מה שדמיינו ותכננו - זה בהכרח יבוא על חשבון הנשמות היקרות שהופקדנו עליהם - אם בעצבים על כל מי שמזיז משהו, או בעצבים על כל מי שלא מספיק עוזר....

אז עושים מה שאפשר בנתונים העכשוויים - משתדלים שהבית יהיה "מקום שנעים לשהות בו" ובשאר הדברים פשוט לומדים להרפות, ולהסכים להיות במקום הזה שהשי"ת שם אותנו שם, עם כל חוסר האונים, עם כל הדברים שלא הולכים לנו לפי התוכניות, פשוט לכופף את רצוננו בפני רצונו בהכנעה ובאהבה אמיתית, וממילא נצליח לחיות גם עם חוסר המושלמות שמסביב - באהבה ובהשלמה שיקרין על כל הסביבה.

חדזי

משתמש מקצוען
אולי לא הובנתי מספיק.
עוזרת בית זה מוצר חובה בסיסי כמו מים וחשמל. כמו שמבינים שאין אפשרות לוותר על חשמל, כך בדיוק אין אפשרות לוותר על עוזרת.
מאיפה הסטייל הזה ? לא ידעתי שעוזרת שזה מוצר שווה ערך לחשמל... בחול אולי אנשים חיים כך אבל ממש לא מכירה בתים רגילים של אברכים שחיים על השקל שככה מתנהלים. או שאת מרוויחה המון או שאת חיה עם מינוס מאד גדול בבנק ...

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
מאז שקיבלתי את הבית ואת עצמי כמו שאנחנו, אני הרבה יותר רגועה.
נכון, לא תמיד הרצפה מצוחצחת ובד"כ יש כלים לפחות בכיור אחד, אבל יש אוכל מבושל כל יום, יש כביסה נקייה ללבוש, מצעים נקיים, כלים לאכול עליהם, סנדביצ'ים מוכנים לכולם בבוקר, וילדים ואמא שמחה ב"ה. אם באמת מפריע לבעל- הוא מוזמן להעביר ניגוב.
הייתי רוצה להגיע ליותר דברים אבל צריך לקבוע סדר עדיפויות.
אני מאד משתדלת, והבית די מתוחזק.
אם מפריע למישהו אחר- זה לא אמור להפריע לי.
לצפות שאישה תחזור אחה"צ עם הילדים, תגיש ארוחת ערב, טקס השכבה וכו', וגם תצחצח את הבית כאילו היא בבית כל היום???

אני שוקלת (כבר שנה וחצי...) לקנות שואב ושוטף רובוטי.
אני יודעת שזה לא תחליף לספונז'ה אבל גם ספונז'ה לא תמיד הולך לי...
לפחות שיעביר ניגוב.
הבעיה שעכשיו יש לי שינוי מפלס באמצע הבית אז לא החלטתי עדיין מה לעשות בנידון.
גם מדיח כלים נמצא איפשהו ברשימה.

Chan

משתמש פעיל
מאיפה הסטייל הזה ? לא ידעתי שעוזרת שזה מוצר שווה ערך לחשמל... בחול אולי אנשים חיים כך אבל ממש לא מכירה בתים רגילים של אברכים שחיים על השקל שככה מתנהלים. או שאת מרוויחה המון או שאת חיה עם מינוס מאד גדול בבנק ...

את מדברת על אישה שעובדת במשרה מלאה?
גם זה סטייל. בדיוק כמו עוזרת
מי שעובדת במשרה מלאה בד"כ לא חיה על השקל. גם אם יש כאלו זה לא המצב בסטנדרט.

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
נו נו...תלוי כמה את מרוויחה ...
כמה כבר עולה עוזרת?
אני חושבת שהוצאה של 100 ש"ח (שעתיים עוזרת לא זולה) פעמים בחודש זה נסבל. אבל כמו שאמרו לפני, קשה למצוא עוזרת טובה.

Chan

משתמש פעיל
נו נו...תלוי כמה את מרוויחה ...
לשלוח למעון את מבינה שזה נצרך?
גם זה יותר יקר מגנון פרטי...

אין מה לעשות. משרה מלאה מחוץ לבית מורידה מאחוזי המשרה בבית. וב"ה שאפשר להוריד מהנקיון ולא מדברים אחרים

אננסית

משתמש מקצוען
כמה כבר עולה עוזרת?
אני חושבת שהוצאה של 100 ש"ח (שעתיים עוזרת לא זולה) פעמים בחודש זה נסבל. אבל כמו שאמרו לפני, קשה למצוא עוזרת טובה.[/QUOTE
איזה עוזרת בדיוק מגיע לשעתיים פעם בשבועיים?! הן רוצות לפחות 4 שעות וכל שבוע..
זה יוצא 800-1000 לחודש..
בהחלט לא סכום שכל משפחה יכולה להוציא באופן קבוע.
ואגב מעון למי שיש דרגה 3 יותר זול מגן פרטי...שלא נדבר על האוכל הכלול..

אננסית

משתמש מקצוען
איזה עוזרת בדיוק מגיע לשעתיים פעם בשבועיים?! הן רוצות לפחות 4 שעות וכל שבוע..
זה יוצא 800-1000 לחודש..
בהחלט לא סכום שכל משפחה יכולה להוציא באופן קבוע.
ואגב מעון למי שיש דרגה 3 יותר זול מגן פרטי...שלא נדבר על האוכל הכלול..

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה