וואוו מדויק ביותר! תודה רבה רבה .הבנתי מצוין.כעת לפיתרון:
הכנתי וערכתי את הגיליון כפי שאפרט.הגיליון המתוקן מצורף כאן
בשלב א:
הגיליון שצרפת עבר שיפוץ ועיצוב "קוסמטי".בין היתר הסטתי את טווח הנתונים (לצורך איתות נתונים) מה-frame לעמודה נפרדת וסופית בגיליון .למניעת בעיות ובילבול בשלב ב שאסביר תכף,ועוד ועוד
צפה בקובץ המצורף 1644267
שם הגיליון הוא "ראשי"
ובו בלבד יש להזין נתונים (כמות והערות)
ניתן להוסיף ולכתוב בשורות ללא הגבלה.הטווח בפונקציות שאפרט בשלב ב כולל "ומכסה" את הכל...
בשלב ב:
צפה בקובץ המצורף 1644304
פתחתי גיליון נפרד ובו היה צורך ראשית לסדר את כל הטווחים מגיליון ראשי ל3 עמודות בלבד.כמו חלקי משחק לגו אחד מעל השני.עם יתרון ושימת דגש מהמערך יהא דינמי.(זאת אומרת שבכל עת שיוספו ערכים בשורות חדשות בגיליון ראשי הכל יזוז במערך זה בהתאם)
כל החשבונות מבוצעים בתא A2 עם שלל פונקציות דלהלן:
חשוב להבהיר כי עמודות אלו הצבועות בתכלת ניתנות להסתרה ללא כל חשש!קוד:=SORT(WRAPROWS(TOCOL('ראשי'!A2:AS),3))
הפונקציות הנ"ל הן פונקציות מערך מתקדמות(וחלקן-מאוד...) באקסל.
מפאת קוצר זמני לא אוכל לפרט מה תפקיד כל אחת מהן ומה קורה בעצם ששלושת הפונקציות נקבצות כקומבינצייה...אני ממליץ לקרוא,ללמוד ולתרגל תחילה על כל אחת מהן עם סרטוני הדרכה בגוגל (כתבתי בעבר כאן בפרוג על כל אחת מהן בהודעות שונות.ניתן לבצע חיפוש ולמצוא זאת) .ואם יש שאלות נוספות לאחר מכן אשמח לעזור.
רק אוסיף בקצרה שהנתונים בשלב ב (ומימלא)/שלב ג ממוינים לפי א-ת בעזרת פונקציית sort -אז הנה עוד יתרון על הדרך (עיקר הוספת הפונקצייה למטרה אחרת של הסרת אפסים ותאים ריקים במערך..אם כי היה ניתן לפתור זאת בצורה יותר מסורבלת בעזרת filter)
בשלב ג:
הוא השלב הפרקטי כסיכום של הרשימה הרלוונטית.
בפתיחת השרשור ציינתי שהפונקצייה לביצוע היא filter .וזה בדיוק מה שקורה בשלב זה...(הפונקצייה כאן בצורתה הקלאסית)
הפונקצייה מופיעה בתא D2 וכך היא ניראיתבטווח הצבוע בצהוב יופיעו אך ורק רשימות שהכמות בהן היא יותר מ0.קוד:=FILTER(A1:C,B1:B>0)
תערכי ניסויים ותראי זאת בבירור...
עד כאן להסבר..ומקווה שהכל מובן...
בהצלחה רבה!
@אדריכלות מזווית אחרת
עזר לנו מאוד ובעיקר על הפירוט המצורף והשקעת הזמן! ברור ביותר .
יום שלם ניסיתי להסתדר עם הפונקציות ביוטיוב ולא הייתי קרובה למצוא קצה חוט למה שאני צריכה,
תבורכו מפי עליון !!