מידע שימושי רשימת הניספים ז"ל במגיפה מהציבור החרדי - והחי יתן אל לבו!

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
ר' יצחק מאיר ז"ל יהודי חסיד בלו"נ, בקי דגול בכל הספרים החל מש"ס בבלי ירושלמי ועד ספרי מלקטי ימינו, מלא וגדוש בספרי חסידות, משמח אלוקים ואנשים, ובפרט חתנים וכלות, כיבד את ה' מגרונו, מיטיב נגן ושיר, תמיד היה מעודד, אהוב על המקום, אהוב על הבריות, היה מדריך לבחורים צעירים בצעירותו, והחדיר בהם את רצון הרבי ה"לב שמחה" שויתי ה' לנגדי תמיד", כמה אופייני התמונה עם החיוך שלא מש מפניו, בחול, ובשבת, בחגים, בשמחות, בצער, ובסבל, ועל כל גל וגל היה מכופף פניו בחיוך הנצחי וממשיך לעבוד את קונו. יהי זכרו ברוך.
טעיתי

יש גובנר אחר במצב קשה פה מאשדוד שלו בת קטנה, שיחיה לאורך שנים וימים שתהיה לו רפו"ש

נערך לאחרונה ב:

ששונית

משתמש מקצוען
הרב איצ'ה מאיר גובנר הפיק בעבר קלטת עם סיפורי יציאת מצרים שהיינו מרותקים אליה סביב השעון.
עד היום, כשלושה עשורים אחרי אנחנו עדיין זוכרים על פה את כל הקלטת
שמעתי הרבה סיפורי יציאת מצרים, אבל כזה כישרון וכזאת הבנה לילדים מעולם לא פגשתי.
חבל על דאבדין ולא משתכחין. באמת שלא.

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
הרב איצ'ה מאיר גובנר הפיק בעבר קלטת עם סיפורי יציאת מצרים שהיינו מרותקים אליה סביב השעון.
עד היום, כשלושה עשורים אחרי אנחנו עדיין זוכרים על פה את כל הקלטת
שמעתי הרבה סיפורי יציאת מצרים, אבל כזה כישרון וכזאת הבנה לילדים מעולם לא פגשתי.
חבל על דאבדין ולא משתכחין. באמת שלא.
עצוב
הכרתי אישית

רק היום שמעתי על שלושה נפטרים חדשים מקורונה שאני מכירה.

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
הרב אשר סלומון ע"ה. חב"ד ירושלים
(קיבלתי במייל)
הוא מתפלל בשבתות בחב"ד, בשיכון חב"ד בירושלים במנין של שעה 7 בבוקר.
בשבת הקודמת הגיע חולה קורונה מאומת למנין הנ"ל. אחד שלא מתפלל באותו בית כנסת אף פעם. אלא שכיון שהיה חיובי לקורונה לא יכל ללכת למנין הקבוע שלו כי לא הרשו לו להכנס.
אבל סיפר שכיון שיש לו יארצייט הוא הגיע להתפלל במנין של חב"ד בשביל לומר קדיש (על אבא או אמא שלו)
למעשה הוא הדביק לפחות 2 אנשים. את הרה"צ אשר סלומון הנל שנפטר.
וגם את אבא שלי, דוד סדובסקי בן 74 ששוכב במצב קשה מאוד ולא יציב בתל השומר.
אמא שלי שיש לה מחלות רקע נדבקה. כרגע במצב טוב לבד בביתה, אבל בפחד פחדים. אני בן 49 נדבקתי מאבא שלי (באתי לסדר להם את המחשב)
אשתי בהריון מתקדם נדבקה ממני.
הילדה בת 18 גם נדבקה וחווה התקפי קוצר נשימה!

המדביק ידע שהוא חיובי!!!

אני לא יודע מה שמו. מקווה שאבי ואימי ואשתי ואני והילדה נצא מזה.

מה הדין???

בתודה ובברכה
מנחם סדובסקי
1611834106895.png

1611834116172.png

תקוע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
אהרון רבינוביץ: ‏אתמול נפטרו שלושה בשכונות החרדיות בירושלים ונחצה רף 200 הנפטרים - 202 נכון להבוקר. אתמול נפטרו בבני ברק שלושה. 175 נפטרו עד כה בעיר.

תקוע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
(קיבלתי במייל)
בשבת הקודמת הגיע חולה קורונה מאומת למנין הנ"ל. אחד שלא מתפלל באותו בית כנסת אף פעם. אלא שכיון שהיה חיובי לקורונה לא יכל ללכת למנין הקבוע שלו כי לא הרשו לו להכנס.
אבל סיפר שכיון שיש לו יארצייט הוא הגיע להתפלל במנין של חב"ד בשביל לומר קדיש (על אבא או אמא שלו)
אמא שלי שיש לה מחלות רקע נדבקה. כרגע במצב טוב לבד בביתה, אבל בפחד פחדים. אני בן 49 נדבקתי מאבא שלי (באתי לסדר להם את המחשב)

המדביק ידע שהוא חיובי!!!

מה הדין???

בתודה ובברכה
מנחם סדובסקי
צפה בקובץ המצורף 821282

צפה בקובץ המצורף 821283

יפה סדובסקי, שבעלה מאושפז כי נדבק מחולה מאומת שהגיע לבי״כ לדודי שוומנפלד בקול ברמה: ״בעלי אדם בריא שומר על הבריאות והוא במצב קשה. אני הבן הכלה והנכדה שלי חיוביים. האדם שהדביק את בעלי בא לומר קדיש על אבא שלו, הוא דאג למתים ולא לחיים".

gitsh

משתמש מקצוען
D I G I T A L

123770

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
החלק הזה של הסיפור מוכחש ע"י משפחת סלומון. הרב סלומון ע"ה לא התפלל בשבתות האחרונות בביכנ"ס חב"ד.

יורם של

משתמש פעיל
(קיבלתי במייל)

המדביק ידע שהוא חיובי!!!
מה הדין???
בתודה ובברכה
מנחם סדובסקי
אין אדם נתפס בשעת צערו וחלילה איני דן אף אחד, אבל איני מבין מאיפה יודעים שנדבקו מהבן אדם הזה? (ועי"ז ליתן לבן אדם הזה תגית רוצח ויכולים להרוס לו את החיים, והרי בב"ד לא היה מחייבים אותו בלי הוכחה ברורה!) הרי יכול להיות שהיה שם עוד מאומת שאפי' לא ידע והוא הדביק את הנ"ל.

עה"ח: בן אדם שמאד מקפיד על ההנחיות. (ונמצא בבידוד עכשיו מחשש שמא הייתי בקשר עם מאומת.) אבל מנסה בכ"ז להיות מאוזן ואובייקטבי.

אסתי 15

משתמש מקצוען
אין אדם נתפס בשעת צערו וחלילה איני דן אף אחד, אבל איני מבין מאיפה יודעים שנדבקו מהבן אדם הזה? (ועי"ז ליתן לבן אדם הזה תגית רוצח ויכולים להרוס לו את החיים, והרי בב"ד לא היה מחייבים אותו בלי הוכחה ברורה!) הרי יכול להיות שהיה שם עוד מאומת שאפי' לא ידע והוא הדביק את הנ"ל.

עה"ח: בן אדם שמאד מקפיד על ההנחיות. (ונמצא בבידוד עכשיו מחשש שמא הייתי בקשר עם מאומת.) אבל מנסה בכ"ז להיות מאוזן ואובייקטבי.
חולה מאומת שבא להתפלל בבית הכנסת! אולי לא רוצח, אולי ספק רוצח במזיד :( :(
אני ממש לא פוסק ולא שופט, רק שבתחילה הזדהיתי עם הדברים שכתבתם, ובמחשבה שניה ומאוזנת, פחות...

ליטאי פשוט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
חולה מאומת שבא להתפלל בבית הכנסת! אולי לא רוצח, אולי ספק רוצח במזיד :( :(
זה כמו מישהו שנכנס לבית הכנסת עם אקדח טעון מכוון לראשיהם של האנשים....
גם כאן זה "אולי ספק רוצח במזיד"?
נ.ב. הגדרה מאוד מעניינת ומחודשת....

מטאלי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

לוח מודעות

למעלה