מידע שימושי רשימת הניספים ז"ל במגיפה מהציבור החרדי - והחי יתן אל לבו!

דודסטו

משתמש סופר מקצוען

שירהפ

משתמש מקצוען
נדבק ונפטר: איש החסד הרב דוד רוזנטלר ז"ל
בערב שמחת תורה, הרב דוד רוזנטלר ז"ל, חש ברע ואובחן כחיובי לנגיף הקטלני. בבית החולים מצבו הידרדר והבוקר - השיב את נשמתו; "נחבא אל הכלים ומאיר פנים" (דיין האמת)

אבל כבד בשכונת עזרת תורה בירושלים עם היוודע פטירתו של הרב דוד רוזנטלר ז"ל, מחשובי התושבים בשכונה וממתפללי בית הכנסת 'בית ישראל' ברחוב אבן האזל, לאחר שנדבק בנגיף הקורונה.

המנוח, בן 72 בפטירתו, נולד לאביו הגאון הרב אפרים מנחם רוזנטלר, ממקימי בית הכנסת הגר"א בשכונת בית וגן ואחת הדמויות הבולטות בשכונה. הוא ניהל במשך שנים רבות את מוסדות 'כף החיים' בירושלים, כאשר בנוסף ניהל לצד אחיו את קופת הצדקה 'צדקת יוסף נפתלי', דרכה סייע רבות למשפחות ברוכות ילדים וקשות יום.

רבי דוד ז"ל היה מוכר מאד בשכונה כאדם שקבע עיתים לתורה, בעל מידות טובות, אדם שנחבא אל הכלים ומאיר פנים, תוך שהוא סייע ועוזר לכולם.

אחד מקרובי המשפחה מספר בכאב ל'כיכר השבת' כי אנשים שהיו פונים אליו לעזרה היו נענים במהירות, בשל העובדה כי רבי דוד ז"ל לא היה נח עד אשר היה מוצא מענה לפניה, הכול תוך הארת פנים ורצון לעזור, ובנוסף נהג המנוח לעשות מעשי צדקה וחסד רבים מבלי שאף אחד ידע עליהם.

עוד הוא מספר כי לפני למעלה משבוע, בערב שמחת תורה, חש המנוח ברע ואובחן כחיובי לנגיף הקטלני, ולאחר שפונה לבית החולים, מצבו הידרדר מאד, אד אשר השיב הבוקר את נשמתו ליוצרה למגינת לבם של בני המשפחה.

רבי דוד ז"ל זכה להקים משפחה גדולה, בנים, ובנות, חתנים וצאצאים, ההולכים בדרך התורה וההלכה, והלווייתו צפויה להתקיים בשעות הקרובות.

תהא נשמתו צרורה בצרור החיים.

טעם של פעם

משתמש פעיל
אוי!!
היה יהודי תלמיד חכם, גר בבני ברק, לבו היה חם לדבר מצווה, ידען מופלא, חסיד אמיתי
בקי בהרבה מנהגים של פעם, בגישתו החכמה והמיוחדת היה לו השפעה על אנשים רבים.
חבל על דאבדין!!!!!!!

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
שני אחים מאשדוד נפטרו מקורונה בהפרש של שעה, שמעון בוזגלו בן ה-85, וימין בוזגלו בן ה-82. מותם של השניים נקבע בבית החולים אסותא בעיר, בהפרש של שעה בלבד אחד מהשני.

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
4_img-20201018-wa0203.jpg

שירהפ

משתמש מקצוען
נדבק בנגיף: המשפיע רבי יעקב יצחק מושקוביץ ז"ל
אבל כבד בחסידות ברסלב עם היוודע פטירתו בארה"ב של המשפיע הגאון רבי יעקב יצחק מושקוביץ זצ"ל, מחשובי חסידי ברסלב, לאחר שנדבק ב'קורונה', והוא בן 69 בפטירתו (חרדים)

אבל כבד בחסידות ברסלב עם היוודע פטירתו בארה"ב של המשפיע הגאון רבי יעקב יצחק מושקוביץ זצ"ל, מחשובי חסידי ברסלב, ומי שהיה מקורב לאדמו"ר הרה"ק רבי שלמה מבאבוב זצוק"ל, והוא בן 69 בפטירתו.

המנוח נולד בחודש כסליו בשנת תשי"א לאביו הגאון החסיד רבי ישראל אלתר מושקוביץ זצ"ל, שזכה לשמש את הרה"ק ר' ישעיה מקרעסטיר זיע"א, ובהגיע לפרקו הוא נישא לבת הרבי מסטראפקוב זצוק"ל, כאשר במשך שנותיו שימש כמחנך ידוע ומוכר מאד שזכה לחנך תלמידים רבים.

המנוח, שהתגורר בבני ברק, היה נוהג לערוך 'התבודדות' מידי יום, והיה לומד בקביעות ובהתמדה גדולה את ספרי ברסלב, כאשר בנוסף הוא אף יסד חבורה מיוחדת של חסידי סאטמר בבני ברק, איתם היה לומד את תורותיו של רבי נחמן מברסלב זיע"א.

במסגרת ניסיונו בנושאי חינוך שימש המנוח גם כחבר בוועד החינוך של מוסדות סאטמר בבני ברק, ורבים היו מתייעצים איתו בנושא שהיה קרוב מאד לליבו.

המנוח חלה בתקופה האחרונה בנגיף הקורונה, ומאז רבים, בישראל ובארה"ב, התפללו לרפואתו, אך בשעות האחרונות החזיר את נשמתו ליוצרה למגינת לבם של בני המשפחה ותלמידיו.

בפטירתו הותיר אחריו את משפחתו הגדולה, בנים ובנות וצאצאים, ההולכים בדרך התורה והחסידות, ובהם את בנו המשפיע הרה"ח ר' יוסף מושקוביץ, ר"מ ויו"ר מכון 'לחדד השכל' בישיבה קטנה וישיבה גדולה מוהר"ן מברסלב בבני ברק.

תהא נשמתו צרורה בצרור החיים

שירהפ

משתמש מקצוען
אבל בסאדיגורה
נדבק בנגיף ונפטר: הרה"ח רבי אברהם יעקב צלר זצ"ל
אבל כבד בחסידות סאדיגורה בבני ברק עם פטירתו הפתאומית של הרה"ח רבי יעקב צלר זצ"ל, מחשובי חסידי סאדיגורה, לאחר שנדבק בנגיף הקורונה, והוא בן 55 בלבד (דיין האמת)

אבל כבד בחסידות סאדיגורה בבני ברק עם היוודע הבוקר (ראשון) פטירתו הפתאומית של הרה"ח רבי יעקב צלר זצ"ל, מחשובי חסידי סאדיגורה, ואחד ממרביצי התורה בחסידות, לאחר שנדבק בנגיף הקורונה, והוא בן 55 בלבד בפטירתו.

המנוח נולד לאביו הרה"ח רבי ישעיה משה צלר זצ"ל, ובהגיע לפרקו הוא נישא לבת הרה"ח רבי יוסף חיים פרידמן, מחשובי חסידי סאדיגורה וראש כולל להלכה בחסידות, ובמשך שנותיו התגורר בשכונת סנהדריה בירושלים וגם ברחוב אמרי ברוך בבני ברק.

רבי אברהם יעקב זצ"ל היה איש צנוע ועדין בדרכיו, והיה מקורב מאד לרבי מסאדיגורה זצוק"ל. בחג שמחת תורה האחרון הוא אף כובד ע"י הרבי הצעיר באמירת אחד הפיוטים המיוחדים.

מכריו מספרים כי המנוח עוד השתתף אמש ב'טיש' סעודה שלישית של הרבי הצעיר מסאדיגורה בבית המדרש בבני ברק. בשעות הערב חש כאבים חזקים וקשיי נשימה, ושעות לאחר שפונה לבית החולים מעייני הישועה בבני ברק, הוא השיב את נשמתו ליוצרה למגינת לבם של בני המשפחה ומכריו.

הותיר אחריו את רעייתו האלמנה, ואת בני משפחתו, בנים ובנות, צאצאים ההולכים בדרך התורה והחסידות.

הלווייתו תצא בשעה 11:00 מבית המדרש הגדול סאדיגורה ברחוב גוטמכר בבני ברק, לבית העלמין ויז'ניץ בעיר, שם יטמן.

תהא נשמתו צרורה בצרור החיים

המאורות

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
במודעת אבל: השכן שלי מהקומה // טור מרטיט אחר מיטתו של הרב שמריה מעודה זצ”ל
הייתי בטוח שמדובר ב”אח של השכן שלנו לקומה”. אמרתי לרעייתי: “תראי, זה בדוק אחיו, דומה לו שתי טיפות מים”. אבל למחרת ראיתי בכניסה לבנין, מודעת אבל…
a79af588ecfb2d244e0c.jpg

הרב מעודה ז”ל צילום: באדיבות המשפחה
לפני כמה ימים, ראיתי בחדשות את תמונתו של הרב שמריה מעודה ז”ל שנפטר מקורונה.
הייתי בטוח שמדובר ב”אח של השכן שלנו לקומה”. אמרתי לרעייתי: “תראי, זה בדוק אחיו, דומה לו שתי טיפות מים”.
אבל למחרת ראיתי בכניסה לבנין, מודעת אבל.
זה היה הוא. השכן שלי לקומה, זה שהאיר פנים לי ולילדיי כל פעם מחדש, החבר הטוב מהמעלית, חבר ללא מילים, כולו נעים הליכות קודש, ת”ח ענוותן, סמל ומופת לאצילות ואהבת חינם.
שולחנות השבת שלו על שלל נכדיו ומשפחתו הענפה היוו לנו דוגמא מעבר לחלון.
תפקד כמו שור, יצא יום יום ללימודו, והאיר פנים לכל שכניו.
מחלות רקע? ממ.. לא הייתי מאמין שישנן, אבל שמעתי משכן, שהיו.
אבל מכ’פתלי? איזו משמעות הייתה להן? הבן אדם חי בעט נשם תפקד.
נשמר? כן! זוכר, שאלמנתו ביקשה ממני גמרא שבת, כי בעלה כעת לומד בבית. כעת ראיתי בסטטוס של משפחתו את גמרתי בשימושו. כמה שבועות לפני פטירתו, לפני שחלה.
ככה, לבד, בבית. לא מפספסים, אין תירוצים.
המחשבה שנפטר אולי בגלל צעיר שלא נשמר הורגת אותי. ועל כך הכותרת…
שכל אחד יעשה את חשבון הנפש שלו עם עצמו – “כמה אני משתדל לא להדביק ולא להידבק”.
עזבו הנחיות, עזבו קלישאות.
ואני שואל,
את ר’ מוישה שלא עוטה מסיכה בתפילה, כי ישנו פסק של ת”ח אחד ויחיד, שאוסר – האם בכל הלכות תפילה אתה מהמחמירים, לא עובר לפני המתפלל, ולא מפספס לעולם זמן ק”ש?
את ר’ דוד שלא מוכן לוותר על תפילה בבית מדרש סגור וממוזג כי יש ענין להתפלל בבית תפילה – מעולם לא התפללת במניין באמצע טיול מהיר, או במטוס אל על מעורב? (ולא ירושלמי…)
את איציק הפוליטיקאי המוביל בקבוצת הוואטסאפ הטיפוסית, שטוען שהכלכלה והעסקים הקטנים חשובים מכל – האם חשבת עם עצמך, האם באמת “אני נפגעתי כלכלית מזה” או “אני רעב ללחם” ולכן אני מפר הנחיות, או שאני עסוק בדיבורים בעוד פרנסתי מתקתקת בדיוק כשנת 2019, והפרותיי מגובות בתיאוריות בלבד?
את שמוליק החושש לדיכאון ההמון וטוען בתוקף ש”הדיכאון הורג יותר” האם אתה עצמך בדיכאון? או רק עסוק בדאגה לעם ישראל?…
את לאה שמתחרפנת עם הילדים בבית, וגם דואגת לאמהות עוללי ישראל, שמא יקרסו מהסגר – האם את באמת על גבול אבדן השפיות?
ובכן,
מי שמחמיר בכלל ההלכות / קורס / מדוכא / מתחרפן – שיעשה מה שהוא רוצה. אין הנחיות אין קורונה, הכל פוליטיקה, הכל קלישאות. אני מוכן לקבל את כלל הטענות. איש באמונתו יחיה.
אך אלו שנהנים מכל רגע, או אלו הסובלים באיפוק ובשפיות, תשמרו על השכן שלכם.
תשאירו את הרב מעודה חי.
כיכר השבת

היונה לבנה

משתמש מקצוען
בד"ה: בתוך יממה 2 נפטרים מקורונה בעיר החרדית אלעד, אמש, הרב שאול סופר ז"ל בן 83. והערב הרב אליהו וועקנין כבן 52 ללא מחלות רקע. (המיטב)
בעל חנות הרהיטים מאלעד נפטר מהנגיף
הרב אליהו ווקנין ז"ל בעל חנות רהיטי אלעד מוותיקי תושבי העיר החרדית נפטר בבלינסון מנגיף הקורונה בגיל 52. המנוח שעשה את מלאכות ארעי ותורתו קבע והתהלך בצידי דרכים

fd3e9b770739f2f4f2e9.jpg

צילום: באדיבות המצלם

ברוך דיין האמת: בבית החולים בלינסון בפתח תקווה הלך לעולמו הרב אליהו ווקנין ז"ל בן 52 מוותיקי תושבי העיר אלעד הבעלים של "רהיטי אלעד" חנות הרהיטים הכי מפורסמת של רהיטים באלעד.

ל'בחדרי חרדים' כי המנוח שמר על עצמו כל הזמן בעקבות היותו ולאחר ראש השנה נדבק בנגיף ומאז מצבו הידרדר, הוא אושפז בבית החולים שם נלחמו הרופאים על חייו.
באלעד היה שייך לקהילת איגוד האברכים ברחוב רשב"ם בעיר שעומדת בראשות הגאון רבי יחזקאל כהן.
גבאי בית הכנסת אליהו קרעי חבר מועצת העיר "אנחנו בהלם, היה יהודי יקר ביקרים כל חייו היו לעמן בית הכנסת, תמיד בהצנע לכת לא בלט ולא התבלט בשום צורה שהיא, כולנו התפללנו קיימנו מנייני תפילה לרפואתו, חבל על דאבדין".
היה אדם ישר דרך והגון ששירת את לקוחותיו בנאמנות ובמסירות ובהגינות ובשנים האחרונות שנתן לבתו לנהל את החנות היה יושב ולומד כמו אברך מן המניין.
"כל תושבי אלעד הכירו אותו" מספר אחד ממכריו ל'בחדרי חרדים' "כל אדם שקנה אצלו ידע שהוא קונה את המוצר הטוב ביותר מבלי ששיקר או רימה אדם היה אדם אמיתי בצורה מיוחדת".
זכה הותיר אחריו בנים ובנות חתנים וכדים, כשבתוכם בן אחד שטרם זכה להשיא.
על מסע הלוויה נמשיך ונעדכן.
תהא נשמתו צרורה בצרור החיים.
בחדרי חרדים

המאורות

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
אסון ברחובות: היום הלך לבית עולמו מנגיף הקורונה הרב עזריאל מזרחי זצ"ל
נלב"ע כבן 65 לאחר שנדבק בנגיף הקורונה בשבועיים האחרונים, ומאז מצבו הידרדר במהירות רבה, כאשר לפני ימים ספורים בלבד לאחר שהורדם והונשם ומצבו החמיר, הוסיפו לו בהוראת גדו"י את השם 'חיים' לשמו. והיום בשעות הבוקר השיב את נשמתו ליוצרה. תנצב"ה.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  63  פעמים

לוח מודעות

למעלה