אויב_באדמת_ידיד
משתמש פעיל
אני צריכה שתכתבו לי רעיונות של רצף של תקלות שקראו לבנאדם אחד, ובסוף כל התקלות התבררו שהיו לטובתו.
תודה מראש
תודה מראש
בתורה יוסף הצדיק משה רבינו ועודאני צריכה שתכתבו לי רעיונות של רצף של תקלות שקראו לבנאדם אחד, ובסוף כל התקלות התבררו שהיו לטובתו.
תודה מראש
יש לך דוגמא להביא לי?אתם רוצים סתם דוגמאות או סיפור אישי?
מהחיים שלי רצף הזוי של טראומות ובומבות מכל הכיוונים הביאו בין השאר לדברים שלא חלמתי עליהם.
ואיך אומרים? לפעמים הקב"ה אומר- תקבל את מה שביקשת, ולפעמים, לא, אבל יש לי משהו יותר טוב בשבילך.
ובשעה של חושך מי שהיה אומר לי בסוף יהיה כך וכך לא הייתי מסתכלת לכיוונו. כי חושך וקשה.
האמת מידי חושפני לי.יש לך דוגמא להביא לי?
סיפור שסיפר לי החברותא
יש לו בן דוד שמשרת בצבא. באלול הוא הרגיש לא טוב על רקע נפשי ושלחו אותו מהצבא הביתה.
בשמחת תורה הוא יושב בבית ומסתכל במסך שמראה את התמונות מהגבול בזמן חדירת המחבלים, והוא רואה את הטנק שהערבים שרפו והוא מזהה שזה הטנק שלו ! הוא רואה שמוציאים משם חיילים ומזהה שזה חברים שלו
ואילולי הוא לא חש בטוב, אז גם הוא היה אמור להיות בתוך הטנק הכבוש.
ומזווית קצת אחרת,אעתיק סיפור שממחיש בצורה חדה את המסר שהכול לטובה,
זה אמנם סיפור מפורסם (שנמצא ברשימותיי) אבל בסוף כתבתי שורה מסכמת..
הדמות הראשית בסיפור זה זקן יהודי, אם כי גם היפנים לדוגמא יספרו אותו על זקן יפני, העיקרון מובן
זקן יהודי ולו בן צעיר וסוס, חי בכפר קטן.
באחד הימים ברח הסוס מהאורווה.
באו אנשי הכפר ואמרו לזקן, "כמה שזה רע!"
שאל אותם הזקן, מאיפה אתם יודעים אם זה טוב או רע?
למחרת חזר הסוס ויחד עמו הגיעו סוסי בר רבים, האיש ובנו פתחו את דלת האורווה וכל הסוסים נכנסו פנימה.
באו אנשי הכפר ואמרו לזקן, "כמה שזה טוב"!
ענה להם: מאיפה אתם יודעים אם זה טוב או רע?
למחרת נפל הצעיר בשעה שניסה לאלף את אחד מסוסי הבר, ושבר את רגלו.
באו אנשי הכפר אל אביו הזקן ואמרו: "כמה שזה רע!"
ענה להם הזקן מאיפה אתם יודעים אם זה טוב או רע?
באותו שבוע באו אנשי צבא וגייסו את צעירי הכפר למלחמה, שהפילה חללים רבים..
אבל את הבן של הזקן היהודי שרגלו הייתה שבורה לא לקחו..
והשאלה,
מאיפה אם כן ידע האדם אם דבר שקורה לו זה טוב או רע?
התשובה,
כל מה שמתרחש בעולמנו אינו אלא אירוע ואירוע הוא לא טוב ולא רע, הוא בסך הכל אירוועע!
והאדם בהשקפת עולמו, הוא שהופך אותו לטוב או רע והוא שמקטלג אותו לחיוב ולשלילה
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: