דרוש מידע רמה רוחנית במלונית קורונה

שביעית

משתמש סופר מקצוען
הפינוי גורם לחילול ד'???
מי שמסרב התפנות חזרה לבית גורם לזה.
דווקא מי שיש לו אופציה ללכת יכול לשנות את המפה מבפנים ;)

כשיצרו איתנו קשר מפיקוד העורף, הנציג הזדהה כחרדי ושיכנע את בעלי שלא נתפנה כי 'אין לך מושג איזה חילול ה' זה גורם... אני שומע איך מדברים כאן על החרדים והמלוניות'.
אחרי כאלו משפטים בעלי האחרון שיסע למלונית...
אז נשארנו בבית, כמו ילדים טובים.

HP מעצבת

משתמש מקצוען
"מדובר בעבודה של ממש. זה אומר שצריך לשבת על הטלפון שעות ארוכות, ואז מקבלים תשובה שחלק מבני המשפחה יכולים לחזור הביתה, בעוד שלגבי אחרים אין תשובה", טוען המחלים באוזני 'בחרדי חרדים' ותוהה, "ואז מה, האם נשאיר את הילדים לבד ונחזור רק ההורים?".
החרדים שמסרבים להתפנות ממלוניות קורונה הם לרוב ממעמד סוציו-אקונומי נמוך, ומשתייכים למשפחות שחלקן החלימו מהנגיף. אולם, הם ממתינים לעתים עם הבדיקות בכדי להישאר עם שאר המשפחה במלון עד להחלמה המלאה של כולם. "זה יכול להיות גם זוג צעיר ללא ילדים שהבעל הבריא והאישה עדיין חולה או ההיפך, ואחד מהם לא רוצה לחזור הביתה לבדו", אומר גורם בפיקוד העורף. ההערכה היא כי מערך ניהול המלוניות מתמודד עם עשרות מקרים שבועיים מסוג זה.
בהמשך מתעוררת סוגיית השיבה הביתה. "אי אפשר לחזור הביתה בתחבורה ציבורית, ופיקוד העורף – שיאמר לזכותו שהוא פועל ביעילות מדהימה – מעמיד לרשות החוזרים אוטובוסים. הבעיה, שאין מספיק וכך אנו קיבלנו תשובה על שחרור בערב חג שמחת תורה, ורק לאחר שמחת תורה הוסדרה לנו הנסיעה ויכולנו לעלות על האוטובוס ולנסוע הביתה".
למה אי אפשר לנסוע בתחבורה ציבורית?

HP מעצבת

משתמש מקצוען
כשיצרו איתנו קשר מפיקוד העורף, הנציג הזדהה כחרדי ושיכנע את בעלי שלא נתפנה כי 'אין לך מושג איזה חילול ה' זה גורם... אני שומע איך מדברים כאן על החרדים והמלוניות'.
שוב, מי שכבר נצא במלוניות ולא מתפנה מהן, גורם לחילול השם,
לא מי שנמצא בביתו, ומתפנה ממנו למלוניות.

שוהם

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
יש 2 תופעות מצויות במלוניות:

אלו שלא טוב להם להשאר עוד.. לא מדווחים על תסמינים שעדיין קימים, לא בודקים את השליליים שסביר להניח נדבקו.. משגעים את המרפאה לקבל שחרור.. ומשתחררים לחופשי... אפילו שרובם או חלקם חולים פעילים...

ויש את אלו
שממש טוב להם במלונית... בודקים את השליליים במרווחים כדי למשוך זמן.. מדווחים לקופה כל העת שהם עדיין "ממש" מתוסמנים.. ונשארים.....

HP מעצבת

משתמש מקצוען
יש 2 תופעות מצויות במלוניות:

אלו שלא טוב להם להשאר עוד.. לא מדווחים על תסמינים שעדיין קימים, לא בודקים את השליליים שסביר להניח נדבקו.. משגעים את המרפאה לקבל שחרור.. ומשתחררים לחופשי... אפילו שרובם או חלקם חולים פעילים...

ויש את אלו שממש טוב להם במלונית... בודקים את השליליים במרווחים כדי למשוך זמן.. מדווחים לקופה כל העת שהם עדיין "ממש" מתוסמנים.. ונשארים.....
נכון

שושי פוגרס

משתמש פעיל
חבל מאוד
מה משנה לגביך ההתנהגות של אחרים? בגלל שגם הם חרדים?? לכו אתם ותקדשו שם שמים בהתנהגות שלכם במלונית, בהכרת טובה ומאור פנים.
כל הטירוף של הכסף שנשפך זה ענין של המדינה. סדרי עדיפויות מעוותים או לא, שלה.

כמובן במידה ואתם רוצים ולא נסעתם בגלל הנציג..

RUSI10

משתמש מקצוען
מצחיק, יש אנשים שמחים להגיע למלונית - לי זה נראה כמו עונש אמיתי!!
רק לארוז הכל:( , ולדאוג למליון פרטים קטנים לילדים, ובסוף לשהות שם עם כל מיני טיפוסים, (לא בקטע של "צדיקות" אלא בקטע האנושי, כמו למשל - לאכול מבופה שכולם חוטפים ממנו, או למשל לראות ילדים להורים תשושים שעושים מה בא להם ואין פוצה פה, וכד' ) לא יודעת, לא נשמע א גרויסע מציעאס..

שירהפ

משתמש מקצוען
רק לארוז הכל:( , ולדאוג למליון פרטים קטנים לילדים, ובסוף לשהות שם עם כל מיני טיפוסים, (לא בקטע של "צדיקות" אלא בקטע האנושי, כמו למשל - לאכול מבופה שכולם חוטפים ממנו, או למשל לראות ילדים להורים תשושים שעושים מה בא להם ואין פוצה פה, וכד' ) לא יודעת, לא נשמע א גרויסע מציעאס..
ולחכות בתור למכונת הכביסה...

שוהם

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
לפעמים זה בגדר הצלת נפשות..
אמא סמרטוטה במיטה.. כולם סגורים בבית.. אף אחד לא יכול לצאת לקניות.. כבר לא נעים ואין כח לבקש כל הזמן טובות מהשכנים.. והדודים..
מי יכין אוכל ויאכיל את הילדים..
והתפנות למלונית היא אופציה מצילה בכזה מקרה...

באתי לחלום

משתמש מקצוען
מי בדיוק בחר עם פינצטה?
מקווה שאת טועה ושלא התערבה בזה עסקונה.
לכל אדם שומר תומ"צ יש את הזכות לשהות במלונית מותאמת לצרכיו במידה ויש לו צורך.
לא משנה לאיזה סקטור הוא משתייך ואיזה כובע יש לו על הראש אם בכלל.
די לנו בוועדות קבלה לסמינרים, ישיבות ושכונות.
ומי שלא מתאים לו שיישב בבית.
זה פשוט חפר הקטלוגים האלו!
סורי, תנו מקום לחרדיות אמיתית ולא רק חיצונית!

שולי איטח

משתמש מקצוען
מניסיון אישי

מי שחושש ממפגש של ילדיו הגדולים ובני הנוער עם כל מיני סגנונות, מובן מאוד

אין אפשרות לברר מי נמצא במלון, זה משתנה כל הזמן

וקשה עד כמעט בלתי אפשרי לעקוב אחר בחורים/בחורות בני נוער עם מי הם משוחחים ומתחברים

במלונית שהיינו בחורות בנות 12-18 שוחחו ,בילו ,שיחקו ואפילו התפללו ושרו הלל יחד בקבוצות , לא כ"כ שמתי לב לבחורים כי לי היו בנות בגיל:)

נכון כולם היו חרדים ומשפחות טובות אבל מכל מיני מגזרים וסגנונות, לא רק מהסמינר והישיבה שאתם שולחים

לא כולם עם טלפונים כשרים למהדרין

באותו משקל יכולה להיווצר בעיה בהתחברות עם שכנים בבנין/ברחוב, בנסיעה ,בני דודים וכד

יש כאילו ממשפחות מצוינות ושמורות שלא מפריע להם מבחינתם אפשרי בגבול מסוים במיוחד עם זה קבוצות ולא אחד על אחד והיו בעיקר כאילו ,
ויש שהפריע להם מאוד

לכן תשקלו טוב ובהצלחה רבה

חחח

משתמש סופר מקצוען
השליליים חייבים עדיין בידוד.
זה קטע מטורף וכמעט בלתי פתיר :eek:
אני מכירה משפחה שנמצאת עכשיו במלונית ומשתחררים לפני שכולם שליליים.
הם יחזרו באוטובוס של המשוחררים וכך אין בעיה שגם החיוביים יסעו בו.
משרד הבריאות אמרו שאסור אבל החמ"ל של פיקוד העורף שבמקום אמרו להם שאין בעיה והם יתנו להם לעלות על האוטובוס.

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
אני מכירה משפחה שנמצאת עכשיו במלונית ומשתחררים לפני שכולם שליליים.
הם יחזרו באוטובוס של המשוחררים וכך אין בעיה שגם החיוביים יסעו בו.
משרד הבריאות אמרו שאסור אבל החמ"ל של פיקוד העורף שבמקום אמרו להם שאין בעיה והם יתנו להם לעלות על האוטובוס.
החמל מווציא להם אוטובוס?
יפה להם.
כי בעיקרון אין התחייבות כזו. החזרה עצמאית.

חחח

משתמש סופר מקצוען
החמל מווציא להם אוטובוס?
יפה להם.
כי בעיקרון אין התחייבות כזו. החזרה עצמאית.
נכון, אני גם הייתי המומה. אבל מוציאים אוטובוס עם כמה משפחות לעיר שלהם (כנראה רוצים לזרז את הפינוי) ומסכימים להם להצטרף.

מרחבית

משתמש מקצוען
אם הם היו חולי קורונה ויצאו בדיקה שליליים,
אז מה הבעיה?
לא הבנתי
מדובר כנראה על אלו שהגיעו למלונית שליליים - מתוך עד 50 האחוז של המשפחה שיכולים להיות שליליים, והם עדיין שליליים בעזבם את המלונית.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה