כללי רכשתי חבילה של פונטביט... איך בוחרים פונטים?

אביגרפי

משתמש רשום
שאלות בסיסיות:

האם חשוב לקחת לכל פונט גם את משקל המספרים?
האם יש רשימה של פונטים שאסור לי לפספס?
אשמח לשמוע המלצות.

תודה

ותמיד לבחור

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הו, אכן, קושיה מטרידה מאד, מנסיון....

חשוב כמובן להקפיד לקחת מכל סוג כמות ראויה של פונטים. כלומר אל תתנפל בששון את המבחר המרתק והמגרה של 'אות חופשית' ובסוף כשתבוא לעמד חוברת תגלה שאין איזה אותטקסט נורמלית לרפואה...

וכמובן כמובן, תלוי במה בעיקר אתה מתעסק. ברור שאם הינך מעמד לדו', רצוי שתקח כמות רבה יותר של אותטקסט, ובמבחר משקלים.. וכן הלאה.

ולמקרה ואתה ממש הססן מקצועי.... יש אפשרות כתיבה בפונטים באתר של פונטביט, כך שאתה יכול לנסות להתחבר/לשחק/לגשש/לראות ת'כיוון.

מצו"ב רשימת הפונטים שלי, שנבחרה בקפידה רבה, לאחר התעמקות של כחצי שנה(!!!) בקטלוג המדהים שלהם... אפשר לומר שאני די מרוצה מהרשימה הנ"ל, אם כי כמובן נסחפתי בכמות הפונטים המשוגעים, אבל זה היה בלתי נשלט...

קבצים מצורפים

• 83769.doc
    KB 25 · צפיות: 10

תותים

משתמש רשום
תמיד לבחור אמרנו?...

ותמיד לבחור

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י אביגרפי;285273:
אההה, רק עכשיו הבנתי את פשר הניק שלו...
כולי צער אבל אאלץ לאכזבך..
לא, לא הבנת...
(וקבל המלצה: מוטב להרים ידיים מראש, כי אין לזה מצב.
אלא אם כן יש פה איזה שוטה קטן... :eek:)

YB nekuda

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אני גם בחרתי לאחרונה והתיעצתי עם פונטביט מה כדאי וכן עם מורתי מ.שרביט תח"י
ויצאתי עם כמה דברים ברורים יותר וברורים פחות אך מה שבטוח שאני מרוצה מהחבילה שלי ואולי משקל או שתיים הייתי מחליפה אז ככה:

1. עדיף לבחור יותר משקלים מאשר סוגי פונטים (משקל- קל, רגיל, חזק, כבד. פונט- אבוקדו, אגוטריפ,אגס וכו') כמובן שלא מכל פונט את כל המשקלים אבל להעדיף כמות משקלים על סוגי פונט
וההסבר לכך- שהמשקלים נותנים משחק וטיפוגרפיה מקצועיים יותר לדו' מודעה עם מס' משקלים של טיפוגרף תהיה יותר מקצועית ממודעה של טיפוגרף לבד וק"ו מכמה סוגי פונטים יחד.

2. תלוי בעיסוקך- עימוד- אות ספר. מולטימדיה- העדפת סגנון האות האקזואית. מסוגננת, מענינת וכו'וכן הלאה בכל אופן עדיף לקחת מהקטוגריות הנוספות כמה משקלים.

3.לי אמרו שיש מספר פונטים שהם חובה (עדיף שתברר שוב בפונטביט) שאותם עדיף על כל משקליהם והם: אדמה, טיפוגרף, רפורמה, ספוילר, ספייסר, רימונה

עד כאן, מקווה שעזרתי, אם תהיה מעונין אעלה את החבילה שלי לכאן

polin

משתמש רשום
אולי יש לכם רשימה כזו לפונטים של מסטרפונט?

בננה

משתמש רשום
יש יתרון גדול, או אפילו חובה... :) בבחירת כמה משקלים (לפחות 2, לא חייבים מכל הפונטים).

אביגרפי

משתמש רשום
נכתב ע"י YB nekuda;285280:
אני גם בחרתי לאחרונה והתיעצתי עם פונטביט מה כדאי וכן עם מורתי מ.שרביט תח"י
ויצאתי עם כמה דברים ברורים יותר וברורים פחות אך מה שבטוח שאני מרוצה מהחבילה שלי ואולי משקל או שתיים הייתי מחליפה אז ככה:

1. עדיף לבחור יותר משקלים מאשר סוגי פונטים (משקל- קל, רגיל, חזק, כבד. פונט- אבוקדו, אגוטריפ,אגס וכו') כמובן שלא מכל פונט את כל המשקלים אבל להעדיף כמות משקלים על סוגי פונט
וההסבר לכך- שהמשקלים נותנים משחק וטיפוגרפיה מקצועיים יותר לדו' מודעה עם מס' משקלים של טיפוגרף תהיה יותר מקצועית ממודעה של טיפוגרף לבד וק"ו מכמה סוגי פונטים יחד.

2. תלוי בעיסוקך- עימוד- אות ספר. מולטימדיה- העדפת סגנון האות האקזואית. מסוגננת, מענינת וכו'וכן הלאה בכל אופן עדיף לקחת מהקטוגריות הנוספות כמה משקלים.

3.לי אמרו שיש מספר פונטים שהם חובה (עדיף שתברר שוב בפונטביט) שאותם עדיף על כל משקליהם והם: אדמה, טיפוגרף, רפורמה, ספוילר, ספייסר, רימונה

עד כאן, מקווה שעזרתי, אם תהיה מעונין אעלה את החבילה שלי לכאן

נקודה, אם לא קשה לך תעלי באמת את הרשימה. מעניין להשוות אותה עם הרשימה של זה שבוחר תמיד... חחח

ותמיד לבחור

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י אביגרפי;285333:
הרשימה של זה שבוחר תמיד... חחח
הי, לא להסחף, כולה התכוונתי שמרחתי את הבחירה ע"פ חצי שנה, מה שנקרא בלע"ז: דחיתי!!!
כלומר זה לא שממש ממש ישבתי על הקטלוג עם הקפה שחרית וערבית במשך מחצית השנה... :eek:

מבינים

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
על פי רוב לא כדאי לקחת רק משקל אחד.
יש פונטים שצריך מהם 2 משקלים ויש פונטים שצריך 3 משקלים. ותו לא.
את יתר האנרגיות תשקיע במס' פונטים ולא במשקלים.
זו דעתי העניה.

א

אליהו פריד

אורח
אם זו חבילה ראשונה, מומלץ לבחור 50% פונטים פשוטים וג'נריים יותר עם כמה שיותר משקלים, כמו גאולה, ספויילר, וכדו' פונטים שיכסו טווח רחב של אפשרויות. את השאר לחלק בין כתב רהוט, מקורות, ועוד כמה פונטים מוקצנים.

~נעמי~

עיצוב גרפי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
D I G I T A L
מה כדאי מכל הטיפוגרף?
יש כל כך הרבה סוגים: טיפוגרף 2 טיפוגרף תג ועוד
ולכל אחד יש הרבה משקלים.
מישהו יכול לעשות לי סדר בנושא מה כדאי לקחת?
(לועזי ודאי)

בננה

משתמש רשום
טיפוגרף תג - פונט חובה, לדעתי.
בקטלוג של 2009 יש פונט בשם טיפוגרף פס, דומה מאד לטיפוגרף 2. תבחרי אחד משתיהם.

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
בניגוד למה שכתבו לפני, אני חושבת שחובה לקחת לפחות 2 משקלים לכל פונט (פרט לפונט "קטע") ולקחת אזה 2-3 סטים של 4 משקלים בשביל קטלוגים/חוברות וכדו' שתהיה יד חופשית להשתמש בפונט בלי "לשעמם" את הקורא.
בהצלחה!

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  57  פעמים

לוח מודעות

למעלה