ריבת חלב

חלומי

משתמש פעיל
בדיוק הרגע אני באמצע להתכתב ולהודות באישי לחני אשתו של שמואל גרינשטיין
היא העלתה לכאן מתכון וטיפים להכנה
הכנתי כבר 3 פעמים יצא מעולה ממליצה לך בחם!

1 ליטר חלב
250 גר' סוכר
1/2 חבילת חמאה (אני שמתי רבע וזה הספיק)

שמים בסיר מביאים להרתחה נזהרים שלא יגלוש,
מנמיכים קצת את האש אבל דואגים שימשיך לבעבע
שמים כמה גולות (חדשות ונקיות) בסיר,
הן מערבבות במקומך במשך כשעה,
כששומעים שהן מפסיקות לזוז מוציאים אתם,
מוסיפים מעט סודה לשתיה ועוברים לעירבוב ידני במשך כעשרים דקות,
עד שזה ניהיה סמיך ובצבע של ריבת חלב,

זהו טעיםםםםםםםםםםם וקל!
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
פעם עשיתי סוכריות ריבת חלב ויצא טעיםםם :)
על כל כוס סוכר חום - כוס וחצי חלב מבשלים על אש גבוהה וכשזה רותח מנמיכים לאש נמוכה, לערבב כל הזמן ולא לשכוח אותה על הגז! :D אח"כ יוצרים סוכריות (זה הופך למשו גמיש) וזהו!
בשביל ריבה - כנראה שצריך לבשל קצת פחות מהסוכריות, ואז זה לא מתקשה...
ויש המלצה שלא ניסתי אותה - לשים גולות נקיות בתוך הסיר, ואז כשזה מתבשל זה מערבב את הריבת חלב אוטומטית - נשמע מעניין, אבל לא ניסתי)
 

TK

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
באמת לא כדאי לשכוח על הגז
עשיתי את המתכון של חני לפני כמה שבועות ויצאתי מהבית ושחכתי על הגז
התוצאה היתה עצובה ביותר......:(
 

שמואל גרינשטיין

יותר מעצב מגרפיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
צילום מקצועי
D I G I T A L
נכתב ע"י TK;1139950:
באמת לא כדאי לשכוח על הגז
עשיתי את המתכון של חני לפני כמה שבועות ויצאתי מהבית ושחכתי על הגז
התוצאה היתה עצובה ביותר......:(

אוי. כמה חבל.
אבל - אין בוכים על חלב שנשרף....

חני
 

grafix

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
למה לא לקנות?
אני קניתי השבוע, 2 של מיה ב14 ש"ח.
 

save as

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
כמה זמן ניתן לשמור את ריבת החלב בקירור?
 

נוחי

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
נכתב ע"י TK;1139950:
באמת לא כדאי לשכוח על הגז
עשיתי את המתכון של חני לפני כמה שבועות ויצאתי מהבית ושחכתי על הגז
התוצאה היתה עצובה ביותר......:(

איך שוחכים כזה דבר......
 

שמואל גרינשטיין

יותר מעצב מגרפיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
צילום מקצועי
D I G I T A L
נכתב ע"י save as;1140339:
כמה זמן ניתן לשמור את ריבת החלב בקירור?

כמה חודשים.
אם נשאר.....

אמא שלי מספרת שכשהם עלו ארצה (באניה...) הם לקחו איתם דיבת חלב - דולסה דה לצ'ה בשמו המקורי, ובמשך שלושה שבועות של הפלגה זה היה החלב שלהם כי חלב כשר כמובן לא היה.

חני
 

save as

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1140352:
כמה חודשים.
אם נשאר.....

אמא שלי מספרת שכשהם עלו ארצה (באניה...) הם לקחו איתם דיבת חלב - דולסה דה לצ'ה בשמו המקורי, ובמשך שלושה שבועות של הפלגה זה היה החלב שלהם כי חלב כשר כמובן לא היה.

חני

צנצנת זכוכית או קופסת פלסטיק?
 

גרפיקהil

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אחרי כמה זמן זה אמור להתחיל להיקרש?
זה אצלי כבר שעה וחצי על האש, נהיה חום מוקה אבל נוזלי לגמרי :eek:
 

sara100

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אני בישלתי כמובן מכוסה, כמו שכתבו למעלה, זה מסמיך בעיקר עם תוספת הסודה לשתיה.
זה מדהים!!!
אז תודה רבה!!!
 

מלכי אייזנבך

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
נכתב ע"י חלומי;1139943:
בדיוק הרגע אני באמצע להתכתב ולהודות באישי לחני אשתו של שמואל גרינשטיין
היא העלתה לכאן מתכון וטיפים להכנה
הכנתי כבר 3 פעמים יצא מעולה ממליצה לך בחם!

1 ליטר חלב
250 גר' סוכר
1/2 חבילת חמאה (אני שמתי רבע וזה הספיק)

שמים בסיר מביאים להרתחה נזהרים שלא יגלוש,
מנמיכים קצת את האש אבל דואגים שימשיך לבעבע
שמים כמה גולות (חדשות ונקיות) בסיר,
הן מערבבות במקומך במשך כשעה,
כששומעים שהן מפסיקות לזוז מוציאים אתם,
מוסיפים מעט סודה לשתיה ועוברים לעירבוב ידני במשך כעשרים דקות,
עד שזה ניהיה סמיך ובצבע של ריבת חלב,

זהו טעיםםםםםםםםםםם וקל!

תודה על המתכון המוצלח...

יצא לי מדהים...
אך הערה חשובה מאוד:
את הגולות צריכים לטבול לפני שמבשלים אותם עם הריבה.

בעצם אולי זה מובן לכל אחת???

בכ"א זה פשוט מוצלח
 

אחת אחת 11

משתמש מקצוען
ואם כבר הקפצת, בפעם האחרונה שעשיתי את זה אחת הגולות התפרקה בפנים לכמה חתיכות. זו היתה הפעם האחרונה כאמור שהעזתי להכניס גולה לתוך חלב. אפשר להחליף בחרוזי פלסטיק עטופים היטב בנייר כסף.
 

אמיליה

משתמש מקצוען
אחרי שתטעמי את הביתי האמיתי (ולא את הקורנפלור עם קצת קרמל וקצת חלב....)
נדבר....

חני

מקפיצה אשכול ישן ---

מה העניין בגולות ? אפשר גם בלי?
כמה סודה לשתיה לשים?
סוכר רגיל?
אשמח לתשובות מפורטות אני רוצה להכין ולא מתחשק לי לפשל....

תודה!
 

תהילהמור

משתמש מקצוען
ועוד משו - צריך להקפיד להוריד את הריבה מהאש הרבה לפני שנראה לך שהיא מוכנה, אחרת היא תהפך היות צמיגה מדי ויותר גרוע - גרגירית. אפשר לטפטף טיפה על צלחת זכוכית ולהעביר את האצבע - אם נוצר "שביל" - הריבה מוכנה.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  3  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה