ואיזה בשר?אצלנו במשפחה עושים מעצמות רגלי בקר בלבד ובסיר לחץ כדי לקצר בבישול.
בגלל מורכבות ומשך ההכנהלא ברור למה אבל הגאלע תמיד נחשב ליוקרתי
למרות שהוא זול, פשוט וקל להכנה.
לפרק עצמות מבשר..לסנן וכו..מה כל כך מורכב?
ומשך הזמן להכנת ארבעס הוא לא פחות.
נראה לי יותר בכיוון שהמאכל אינו עממי וממילא רק אנשים מסוימים מכינים אותו ומכאן "חשיבותו ויוקרתו".
הנה המתכון (זה מתכון עוד של סבתי ע״ה):ואיזה בשר?
אני רואה בשר קצוץ במתכונים
טוב בהקפאה?הנה המתכון (זה מתכון עוד של סבתי ע״ה):
רגל עגל נקיה ופרוסה במשקל 1.250 קג'
שוטפים היטב ומבשלים במשך שעתיים בסיר לחץ עם בצל גדול חתוך לארבע, 3 עלי דפנה, 2 גזרים
10 שיני שום, חצי כפית פלפל שחור, כפית מלח ו
3 ליטר מים. מצננים היטב ופותחים את הסיר.
מורידים את הבשר הרך סביב העצמות עם מח העצם וטוחנים במטחנת בשר יחד עם עוד 10 שיני שום קלופות.
שמים את הבשר בתבנית פיירקס גדולה מלבנית
ויוצקים מעל את נוזל הבישול מהסיר דרך מסננת.
מערבבים היטב וטועמים אם לא חסר מלח /פלפל
מי שאוהב יכול להוסיף מעל ביצים קשות פרוסות.
מכסים בניילון נצמד ומכניסים לגיבוש לילה במקרר
למחרת חותכים מנות מרובעות והופכים אותן על צלחת.
אצל סבתא שלי ואמא שלי ע״ה לא הקפיאו אוכל כלל, אז אני לא יודע.טוב בהקפאה?
ואיזה בשר?
אני רואה בשר קצוץ במתכונים
המתכון שהבאתם מצויין אבל נראה לי שאת הבשר שנשאר על הרגל מגרדים עם סכין וטוחניםאצל סבתא שלי ואמא שלי ע״ה לא הקפיאו אוכל כלל, אז אני לא יודע.
שאלה דומה-האם גם גפילטע פיש מוכן אפשר להקפיא ולתת רתיחה?המתכון שהבאתם מצויין אבל נראה לי שאת הבשר שנשאר על הרגל מגרדים עם סכין וטוחנים
מניחים אותו כבסיס בפירקס ורק אז את הנוזל
המהדרין מבשלים עם הרגל קורקבן עוף ןקוצצים אותו עם סכין וזה בסיס טוב מאוד
הקפאה:
מצויין אבל לא ניתן להפשיר ולאכול חייבים להכניס לסיר ולתת רתיחה ורק אז להחזיר לתבנית ולמקרר
זה קצת יותר מורכבשאלה דומה-האם גם גפילטע פיש מוכן אפשר להקפיא ולתת רתיחה?
הכוונה לדגים מבושלים כבר עם הצירזה קצת יותר מורכב
אם יש לכם ציר מהבישול הראשון זה מתקבל כמעט כמו גפילטע טרי
מכניסים לסיר את הקציצות עם הציר מוסיפים מעט מים נותנים רתיחה
אם אין ציר צריך להרתיח מים מים כמו במקור עם תבלינים,בצל,גזר וכו' ואז להרתיח
גזר מבושל בגפילטע צריך לזרוק הוא נהיה סמרטוט
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: