התייעצות קשב וריכוז

נעמי20

משתמש פעיל
זה השתנה מהקורונה (עתיק)
אבל בשנה האחרונה החמיר ממש
(בעבר הייתי מתחילה ספר ולא עוזבת עד שמסיימת היום אפילו פרק אני לא מצליחה לקרוא רצוף)

יש היום מרפאות פוסט קורונה
וזה בדיוק התסמינים שאתם מתארים - ויצא לי לפגוש עוד מישהו כזה
מסתבר שייעוץ רפואי (פירר, עזר מציון וכד’) יידעו לכוון לדברים היותר מועילים

שוקולד עילית

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
לפני שזה התחיל את היית מצליחה להתרכז רגיל בכל דבר?
או שזה פתאום קרה, וזה משהו שאת לא מכירה בכלל אצלך?
את מרגישה שעכשיו את יותר דחיינית? רחפנית? קצת עצלנית?

או שזה רק בקטע של ריכוז וזהו?
כן, אולי לא בכל דבר אבל בדברים שמעניינים אותי ברור
את מרגישה שעכשיו את יותר דחיינית? רחפנית? קצת עצלנית
ממש!!!

הלוחשת לתווים

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
הריני להודיע שמעולם לא למדתי את הנושא, אז נא לקחת את מה שכתבתי פה בעירבון מוגבל...

ברמת העיקרון כל אדם לוקה ברמה כזו או אחרת בהפרעת קשב.
אבל אם לאדם רגיל יש נפילת קשב קצרה אחת ל11 דקות והוא מצליח להשתלט עליה,
לאדם עם הפרעת קש"ר יהיה נפילה כל 4-7 דקות ויש חוסר באיזון כימי במוח (כמו דופמין) שגורם לכך שיהיה קשה להשתלט על הנפילות האלה.
מה שכדורים עושים זה ממלאים את המקום של החומר החסר לזמן מסוים, וגורמים לריכוז מוגבר ואנרגיה.
יש מצב שאיכשהו עכשיו יש לך נפילות קשב בתדירות גבוהה יותר והמוח מתקשה להשתלט עליהם,
ולתופעה הזו- כדור קטנטן יכול להועיל מאד.

mklj

משתמש פעיל
ולתופעה הזו- כדור קטנטן יכול להועיל מאד.
כדור קטנטן עם השפעה רבה.
לא אומרת כדי להביע עמדת נגד- אם צריך אני בעד אבל לפעמים משתמשים בביטוי "כדור קטנטן" כדי לתת לאנשים תחושה שזה ויטמין- אז זה לא, זה תרופה עם השפעה צריך- לוקחים, אבל פליז לא כמו ויטמינים עם שיקול דעת.

הלוחשת לתווים

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
כדור קטנטן עם השפעה רבה.
לא אומרת כדי להביע עמדת נגד- אם צריך אני בעד אבל לפעמים משתמשים בביטוי "כדור קטנטן" כדי לתת לאנשים תחושה שזה ויטמין- אז זה לא, זה תרופה עם השפעה צריך- לוקחים, אבל פליז לא כמו ויטמינים עם שיקול דעת.
מצחיק שהגדרתי אותו כקטנטן בדיוק מהסיבה ההפוכה...
יש כאלה שמאד נבהלים מהרעיון שהם יצטרכו להיעזר בכדור כדי להצליח יותר,
לא אמרתי שחייב לעשות את זה כאן ועכשיו, אבל כן לחשוב על הרעיון...

רו"חית

משתמש רשום
אני גם בבעיה דומה כרגע לפני מבחן....
אין לי את הלחץ - או שיש אבל זה לא עוזר...
אני גם אחרי לידה אז אולי זה קשור?........
בכל אופן למשל ראיתי שבלילה יותר קל לי להתרכז- או להתרחק מהאינטרנט שמוציא מאוד מהריכוז(כרגע למשל...)
תנסי למצוא לך את הדבריםם שעוזרים לך

בכל מקרה יש המון סטודנטים שלוקחים ריטלין לפני בחינות וכו'
שווה לנסות פעם אחת ולראות מה ההשפעה

זוטאני

משתמש צעיר
לאחרונה אני מתקשה לתפקד-ללמוד, לעבוד ואפילו סתם לצפות במשהו
העניים שלי בורחות לכל הכיוונים, לא מצליחה להתרכז ליותר מדקה במשהו אחד
לדוגמא בערב מבחן ויש לי עוד מלא חומר ללמוד אני לא מצליחה להתרכז אפילו שאני יודעת שנשאר לי שעה למבחן ויש סיכוי שבלי הלימוד הזה אני לא מצליחה
יש למישהו פתרון?
טבעי, לא טבעי
אשמח לעצה
מאפיין מאד את התקופה המורכבת שאנחנו נמצאים בה
פחדים, חרדות, לחץ, חוסר וודאות,
מאד מאד הגיוני במצב הלא הגיוני הזה
הראש לא רגוע
בעיקר אם את לא מכירה את זה מהעבר (הפרעת קשב חייבת להופיע מגיל קטן)
זה רגשי ואמרת שהבדיקות דם תקינות
תנסי לבדוק עם עצמך מתי זה קורה, כמה זה מפריע לך, ותחשבי על טיפול רגשי פסיכותרפי

ליליאן

משתמש סופר מקצוען
בעיקר אם את לא מכירה את זה מהעבר (הפרעת קשב חייבת להופיע מגיל קטן)
כן ולא. ה א יכולה להתבטא בגיל קטן אחרת, כמו קושי בהתארגנות או בקרה, אבל הריכוז יהיה טוב. ועם החיים, עשהנוירונים מתמעטים, והעומס הקשבי עולה, בעיקר לאישה שהיא אם, ואם צופים בסרטונים זה גם מוריד את יכולת הקשב הממושך, בקיצור זה מאוד הגיוני מה שהיא אומרת.

זוטאני

משתמש צעיר
כן ולא. ה א יכולה להתבטא בגיל קטן אחרת, כמו קושי בהתארגנות או בקרה, אבל הריכוז יהיה טוב. ועם החיים, עשהנוירונים מתמעטים, והעומס הקשבי עולה, בעיקר לאישה שהיא אם, ואם צופים בסרטונים זה גם מוריד את יכולת הקשב הממושך, בקיצור זה מאוד הגיוני מה שהיא אומרת.
כאחת עם הפרעת קשב, אני יודעת איזה שינויים יכולים להיות, אבל לא חושבת שמי שאף פעם לא היה לו כלום פתאום יהיה לו הפרעות ברמה כזאת.
לא חד משמעית, ככה לא מאבחנים... אבל פחות נראה לי

ליליאן

משתמש סופר מקצוען
כאחת עם הפרעת קשב, אני יודעת איזה שינויים יכולים להיות, אבל לא חושבת שמי שאף פעם לא היה לו כלום פתאום יהיה לו הפרעות ברמה כזאת.
לא חד משמעית, ככה לא מאבחנים... אבל פחות נראה לי
מה זה לא היה כלום. לעמים אדם לא מודע שזה וזה קשור. לנו יש כמה במשפחה שעד שנות השלושים לא חשבו. ובלימודים היו מצוינים.

י ס

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
יש משהו טבעי שמאוד עזר לי, קוראים לו "מיינד פלוס", ואותו ניסיתי אחרי שניסיתי את כל סוגי הכדורים, טבעי וכימי. הוא עוזר פצצה!!!
אפשר להשיג אותו במספר 0548519055.
נ.ב זו לא פרסומת... אמיתי ;)

זוטאני

משתמש צעיר
מה זה לא היה כלום. לעמים אדם לא מודע שזה וזה קשור. לנו יש כמה במשפחה שעד שנות השלושים לא חשבו. ובלימודים היו מצוינים.
ברור שאז לא ידעו... גם אני לא ידעתי כי לא היתה מודעות. אבל אפילו בשאלון פשוט בגוגל על העבר, לא משהו מקצועי, אפשר להבין אם היה משהו או שלא
וזה לא קשור ללימודים
לא בהכרח
מישהו שהכל היה אצלו חלק, הלימודים, לא איחר כמעט אף פעם, הכל היה אצלו מסודר ומאורגן, הקשרים החברתיים היו מצוינים,
לא הגיוני שפתאום בגיל 30 יגלה שיש לו הפרעת קשב... זה יותר כמו אבחון לא נכון במקום לאבחן טראומה/חרדה/דכאון ועוד

י ס

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
אגב יש טיפים לקשב וריכוז, אני אעלה חלק ומי שיש לו עוד - אדרבה!
1. ללמוד למידה פעילה. לעמוד מדי פעם, לכתוב את מה ששומעים וכו'.
2. למעשה זה יותר חשוב - לישון טוב ולאכול טוב! באיבחון קש"ר השאלה הראשונה זה איך האוכל והשינה.
3. הרבה פעמים חרדה ומתח גורמים לירידה חדה בריכוז. חשוב לנסות להבין אם זה קטע רגשי או מציאותי. אם זה רגשי - לקחת רגיעון או פרחי באך או הרפיה או כל דבר אחר!!! :D:D:D
4. להתאים את עצמך. לא ללמוד מעבר לסיבולת, לקחת הפסקות מדי פעם, ואם זה חשוב אפילו כל 10 דקות!
5. מוזיקה - לא תמיד עוזר, יש מי שזה רק מבלבל אותו (למשל אני...). אפשר לנסות את מה שיש פה בפרוג.
מקווה שעזרתי!

י ס

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
אגב יש טיפים לקשב וריכוז, אני אעלה חלק ומי שיש לו עוד - אדרבה!
1. ללמוד למידה פעילה. לעמוד מדי פעם, לכתוב את מה ששומעים וכו'.
2. למעשה זה יותר חשוב - לישון טוב ולאכול טוב! באיבחון קש"ר השאלה הראשונה זה איך האוכל והשינה.
3. הרבה פעמים חרדה ומתח גורמים לירידה חדה בריכוז. חשוב לנסות להבין אם זה קטע רגשי או מציאותי. אם זה רגשי - לקחת רגיעון או פרחי באך או הרפיה או כל דבר אחר!!! :D:D:D
4. להתאים את עצמך. לא ללמוד מעבר לסיבולת, לקחת הפסקות מדי פעם, ואם זה חשוב אפילו כל 10 דקות!
5. מוזיקה - לא תמיד עוזר, יש מי שזה רק מבלבל אותו (למשל אני...). אפשר לנסות את מה שיש פה בפרוג.
מקווה שעזרתי!
6. נזכרתי בעוד משהו - חשוב מאוד להתרחק מכל מה שמסיח את הדעת!!!

שוקולד עילית

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
יש משהו טבעי שמאוד עזר לי, קוראים לו "מיינד פלוס", ואותו ניסיתי אחרי שניסיתי את כל סוגי הכדורים, טבעי וכימי. הוא עוזר פצצה!!!
אפשר להשיג אותו במספר 0548519055.
נ.ב זו לא פרסומת... אמיתי ;)
את מתכוונת לזה?

שוקולד עילית

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
האם יש עוד מישהו שזה עזר לו?
או משהו אחר שכן עוזר
הבעיה הזאת מפריעה לי בתפקוד ממש
ומחפשת משהו שיעזור לי

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  10  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה