בשרי קרפלאך - כיסוני בצק במילוי כבד!!! מושלם! וקל להכנה מצליח לכולם.

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
בתחילת הבישול?
לא, אחרי שהמרק רותח ומוכן,חצי שעה ככה לפני ההגשה, לזרוק למרק , לתת לזה להתבשל ולהגיש.
אצל ההורים שלי מכינים עם עוף או הודו טחון, אחרי שטעמתי אצל חמותי עם כבד, אי אפשר להשוותֿ!
הכבד משובח ונימוח במרק!
רק כאן מעניין שיש פטריות וטריאקי, בכל מצב אין כמו המתכונים של בלבוחי ולכן יש מצב שאנסה אם נעשה את כיפור בבית...
תודה וחן חן!!
ח''פ לשתיה קרה.
 

ירושלמי במבטא

משתמש פעיל
@רוחי בלבוחי
עשיתי את המתכון ובאמת יחסית לכל הבצקים שעשיתי קרעפלעך זה היה הבצק הכי טוב!!
מענין אותי לדעת באיזה גודל כוסות חד פעמי לשתיה קרה השתמשת כי אני השתמשתי בכוס של 180 מ"ל אני עשיתי חצי כמות ויצא לי רק כמות של 30 וגם הבצק היה קצת דביק ונקרע אז בסופו של דבר קמחתי את השיש עם הרבה מאד קמח ואז זה לא נדבק ונקרע אבל יצא לי רק 30 יכול להיות שהכמות של הקמח אצלי היתה קטנה מדי?
אני לא מבינה איך יצא לך 90 כי לי היה אמור לצאת 45 ולא עשיתי מדי גדולים או עבים ממש מסקרן אותי
 

pnina912100

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
@רוחי בלבוחי בסוף החלטתי כן ללכת על כבד,
חזרתי אתמול מקניה ושכחתי את הפטריות,
אם אני יוותר על פטריות, נורא?
או שפטריות משימורים גם טוב?
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
אם אני יוותר על פטריות, נורא?
או שפטריות משימורים גם טוב?
אפשר גם בלי פטריות בכלל.
אישית לא אוהבת פטריות משימורים.... במיוחד בכבד.
אני יכולה להשתמש בהן למילוי בבורקס או ברוטב וכדו.
אבל תוותרי על הפטריות זה ממש לא קריטי.
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
@רוחי בלבוחי רוצה להכין, איך מנצלים את החלבונים?
אפשר להוסיף אותם לפשטידה,
לעשות אותם קרמבואים, נשיקות.
להוסיף אותם להקצפה של גלידה.
להוסיף לחביתות .....
אי פעם עשיתי עוגיות פיצוחים שכללו רק חלבונים.

אגב אפשר גם להקפיא - חלבונים מצוינים בהקפאה.
 

pnina912100

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
@רוחי בלבוחי עשיתי אתמול, בגלל שכתבו פה שיצא מידי נוזלי אחרי 3 חלמונים בדקתי והיה מצוין כך שנשארתי עם 3,
גם לי יצאו הרבה פחות ממה שכתבת ועשיתי אותם ממש דקים,
הכבד נגמר לי אחרי 45, כנראה בגלל הפטריות שלא שמתי.
היה ממש נח לעבודה ויצאו יפים, אחרי יום כיפור נעדכן איך יצא גם בטעם,
תודה רבה!
 

pnina912100

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
@רוחי בלבוחי
העלת לאחרונה איזה מתכון או משהו לחלות?
אני זוכרת שראיתי ולא מוצאת :(
 

rivkic

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
D I G I T A L
אני רוצה להכין את זה
מישהי נסתה עם שמן במקום מרגרינה? תצא לי צורה נורמלית?
 

rivkic

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
D I G I T A L
לדעתי אין סיבה שלא יצליח.
זה לא בצק פריך, או בצק שנאפה וצריך להחזיק.
הגיון פשוט. לא לוקחת אחריות.
רק שהוא צריך להיות גמיש, כדי ליצור את הבצק הדק והנמתח
טוב, כבר הימרתי והכנתי עם שמן
נראה איך יצא
 

מגה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
אפשר להוסיף אותם לפשטידה,
לעשות אותם קרמבואים, נשיקות.
להוסיף אותם להקצפה של גלידה.
להוסיף לחביתות .....
אי פעם עשיתי עוגיות פיצוחים שכללו רק חלבונים.

אגב אפשר גם להקפיא - חלבונים מצוינים בהקפאה.
ואחרי הקפאה הם מוקצפים טוב?
 

rivkic

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
D I G I T A L
רק שהוא צריך להיות גמיש, כדי ליצור את הבצק הדק והנמתח
טוב, כבר הימרתי והכנתי עם שמן
נראה איך יצא
רק מעדכנת
שהיה קשה להכין את הצורה, השתמשתי במלא קמח
אבל יצא מושלם!
 

ספירלה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
אם יש רק פטריות משימורים - עדיף לותר?
טריאקי חובה?
 

S234

משתמש פעיל
אפשרי להכין את הבצק עכשיו ולשמור במקרר לבוקר?
אין לי כבד והחנות, שהייתה אמורה להיות פתוחה היום, סגורה:(
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה