עד היום בכל חברות הביטוח או בתי ההשקעות היו מסלולי הלכה, שכולם זהים למסלול בינוני ,
עם תשואה בינונית וסיכון לא גבוה.
הרכב הנכסים הוא בדרך כלל - 30% מנייתי שיש לו ממוצע צמיחה של 8-10%
ו70% אג"ח או מזומן 0-4%
עבור קרנות פנסיה, חסכון לכל ילד או קרנות השתלמות לטווח הארוך זה פספוס גדול,
באפיק לטווח ארוך של מעל 10 שנים , שווה בהרבה להשקיע באפיק מנייתי,
מניות מאופינות בתנודתיות גבוהה (עליות , ירידות וגם נפילות חדות) סוד ההשקעה בהן הוא א. טווח ארוך ב. פיזור ג. סבלנות
לאורך 5 העשורים האחרונים, המדדים לטווח ארוך תמיד עולים, היו ותהינה נפילות , אך הבורסה בראיה הסטורית תמיד התאוששה מהן.
בנוסף , כדי להקטין את הסיכון, כדאי לפזר את ההשקעה באמצעות מדדים, שמחקים שווי שוק שלם.
ביחס לגודל השוק שהמדד מחקה , כך הסיכון להתרסקות קטן.
ישראל היא מדינה קטנה, וכמעט כל מדדי תל אביב מושקעים בטבע ובזק, ולכן מדד מחקה תל אביב , תלוי בכלכלת ישראל (ששווי השוק שלה קטן מאחוז מהשוק העולמי) , לעומת זאת , אם משקיעים במדד מחקה שוק ארצות הברית , הסיכון קטן ותלוי בצמיחה / נפילה של כלכלת ארה"ב.
תנאי שלישי וחשוב להשקעה בשוק ההון - לא להשקיע בשום אופן כסף שיתכן ותצטרכו למשוך אותו בדחיפות בשעה שהערך שלו נמוך.
להשקיע רק לטוח ארוך , ובלי לחץ למשוך את הכסף בשעות משבר.
הטעות הקלאסית הנפוצה בבורסה, היא למשוך את הכסף בזמן נפילה, משקיעים מקצועיים נושמים עמוק, וקונים עוד מניות בזול בזמן של נפילה. מתאים לדעתי מאד לפנסיה - שיש לה טווח יפה של שנים לצבור ריבית דריבית.
ומצד שני, אפשר לתכנן מתי למשוך אותה לפי שווי השוק באותו זמן (לתכנן כמה שנים קודם)
גם לחסכון לכל ילד לילדים עד גיל 8, ולקרן השתלמות - במידה ואתם מעונינים לשמור אותה לטווח של מעל עשור.(ואז אתם מרויחים כלי מצוין להשקעה מנייתית בלי מס רווחי הון)
לאחרונה נתנו הבד"ץ אישור על כל המסלולים של אינטרגמל, ההמלצה האישית שלי היא למסלול פנסיה מחקה מדד S&P מנייתי 100%
(ויש גם מסלול לקרן השתלמות דומה, לחסכון לכל ילד יש רק מדדים מחקים בארץ)
למה מדדים מחקים ולא להכות את השוק? התשובה כאן
גילוי נאות: אני לא יועצת ולא מקבלת אחוזים מאף קרן שתבחרו,
הכל ממידע שיש לי, ממליצה לקרוא את הסולידית על השקעות, אפשר להתחיל פה
ועל פנסיה
(יש גם את המדריך למשקיע המתחיל של ברק הס, אנסה להעלות בהמשך)
עם תשואה בינונית וסיכון לא גבוה.
הרכב הנכסים הוא בדרך כלל - 30% מנייתי שיש לו ממוצע צמיחה של 8-10%
ו70% אג"ח או מזומן 0-4%
עבור קרנות פנסיה, חסכון לכל ילד או קרנות השתלמות לטווח הארוך זה פספוס גדול,
באפיק לטווח ארוך של מעל 10 שנים , שווה בהרבה להשקיע באפיק מנייתי,
מניות מאופינות בתנודתיות גבוהה (עליות , ירידות וגם נפילות חדות) סוד ההשקעה בהן הוא א. טווח ארוך ב. פיזור ג. סבלנות
לאורך 5 העשורים האחרונים, המדדים לטווח ארוך תמיד עולים, היו ותהינה נפילות , אך הבורסה בראיה הסטורית תמיד התאוששה מהן.
בנוסף , כדי להקטין את הסיכון, כדאי לפזר את ההשקעה באמצעות מדדים, שמחקים שווי שוק שלם.
ביחס לגודל השוק שהמדד מחקה , כך הסיכון להתרסקות קטן.
ישראל היא מדינה קטנה, וכמעט כל מדדי תל אביב מושקעים בטבע ובזק, ולכן מדד מחקה תל אביב , תלוי בכלכלת ישראל (ששווי השוק שלה קטן מאחוז מהשוק העולמי) , לעומת זאת , אם משקיעים במדד מחקה שוק ארצות הברית , הסיכון קטן ותלוי בצמיחה / נפילה של כלכלת ארה"ב.
תנאי שלישי וחשוב להשקעה בשוק ההון - לא להשקיע בשום אופן כסף שיתכן ותצטרכו למשוך אותו בדחיפות בשעה שהערך שלו נמוך.
להשקיע רק לטוח ארוך , ובלי לחץ למשוך את הכסף בשעות משבר.
הטעות הקלאסית הנפוצה בבורסה, היא למשוך את הכסף בזמן נפילה, משקיעים מקצועיים נושמים עמוק, וקונים עוד מניות בזול בזמן של נפילה. מתאים לדעתי מאד לפנסיה - שיש לה טווח יפה של שנים לצבור ריבית דריבית.
ומצד שני, אפשר לתכנן מתי למשוך אותה לפי שווי השוק באותו זמן (לתכנן כמה שנים קודם)
גם לחסכון לכל ילד לילדים עד גיל 8, ולקרן השתלמות - במידה ואתם מעונינים לשמור אותה לטווח של מעל עשור.(ואז אתם מרויחים כלי מצוין להשקעה מנייתית בלי מס רווחי הון)
לאחרונה נתנו הבד"ץ אישור על כל המסלולים של אינטרגמל, ההמלצה האישית שלי היא למסלול פנסיה מחקה מדד S&P מנייתי 100%
(ויש גם מסלול לקרן השתלמות דומה, לחסכון לכל ילד יש רק מדדים מחקים בארץ)
למה מדדים מחקים ולא להכות את השוק? התשובה כאן
גילוי נאות: אני לא יועצת ולא מקבלת אחוזים מאף קרן שתבחרו,
הכל ממידע שיש לי, ממליצה לקרוא את הסולידית על השקעות, אפשר להתחיל פה
ועל פנסיה
(יש גם את המדריך למשקיע המתחיל של ברק הס, אנסה להעלות בהמשך)