אכן מורידים 11% מהפרשות המעסיק.רציתי לוודא האם הבנתי נכון,
אם יש קרן השתלמות של שנת שבתון ואני מביא סיבה מספקת להוציא את הכסף בגלל 5 ילדים וכדומה
האם בכל מקרה מורידים 11 % ?
גם במקרה וחלפו שש שנים?אכן מורידים 11% מהפרשות המעסיק.
אכן.גם במקרה וחלפו שש שנים?
כלומר, שאם יש לנו קרן השתלמות,אכן.
במידה ומדובר על קרן השתלמות לעובדי הוראה אז -כלומר, שאם יש לנו קרן השתלמות,
ואשתי רוצה למשוך את הכסף ברגע שיגיעו השש שנים לסיומם,
צריך להוריד מהסכום שהפקיד המעסיק 11 אחוז,
הבנתי נכון?
אכן מורידים 11% מהפרשות המעסיק.
אלא א"כ מדובר ביציאה לפנסיה.
בדר"כ לא כדאי להוציא את הכסף מקרן ההשתלמות.כל חברה של דמי ניהול זולים ויש מחקה מדד כשר (גלאט הון זה מחקה מדד S&P500)
בהקשר לשאלה להעביר מהשתלמות למורים, צריך לדעת שאם תעבירו את הכל זה רק להעביר לקופת גמל להשקעה שאז יש מס 25 אחוז, ולכן יתכן ועדיף להשאיר בהשתלמות למורים, או לפתוח קרן השתלמות עצמאית. אבל בכל מקרה צריך לפנות למעסיק ולבקש להעביר מהיום והלאה את הכסף של השתלמות שכיר לקרן השתלמות רגילה מחקה מדד.
בהצלחה
תעלו את המקור.לפי מה שאני ראיתי בתקנון של קרן השתלמות למורים הסתדרות המורים לאחר שש שנים אם יש זכאות למשוך את הכסף כגון מצב כלכלי חמור [מספר ילדים גבוה] ניתן גם להעביר את הקרן השתלמות במלואה לקרן השתלמות עצמאית
מה כן מתאים למי שלא מבין דבר בהשקעות, ובכ"ז רוצה להרויח ?בדר"כ לא כדאי להוציא את הכסף מקרן ההשתלמות.
ומדד S&P 500 ממש לא מתאים לכולם!
יש שני אפשרויות, או להשקיע זמן וללמוד את הנושא היטב, ויש פה בפורום הרבה מידע.מה כן מתאים למי שלא מבין דבר בהשקעות, ובכ"ז רוצה להרויח ?
לא אהבתי את השורה הראשונהבדר"כ לא כדאי להוציא את הכסף מקרן ההשתלמות.
ומדד S&P 500 ממש לא מתאים לכולם!
אני כאמור חולקת על מה שנכתב בתגובה שלך.לא אהבתי את השורה הראשונה
כבר דובר רבות כאן בפורום המון בזכותכם ובזכות אחרים שקרן השתלמות למורים לאנשים שלא יוצאים לשבתון זה נזק!
גם לא מרויחים יותר בהפקדות וגם ריוח של 2 אחוז שנתי במקום 10 ויותר במחקה מדד.
למי שיש קרן השתלמות עצמאית פשוט שצריך לעבור, ועכ"פ מכאן ולהבא שיעביר את הפקדות המעסיק לקרן מחקה מדד, וכמובן אחרי שלמד את ההזהרות לגבי הקרן הזו, אבל להשאיר סתם בהשתלמות למורים עגור וכדו' זה נזק. כמו שכתב כאן הר הון לעיל.
בעגור התשואה ב7 שנים האחרונות היא במצטרף 14 אחוז, כלומר שני אחוז בשנה.אני כאמור חולקת על מה שנכתב בתגובה שלך.
התשואה היא לא 2%, ואם עושים את זה חכם אפשר להנות מכל העולמות.
אכן מאד יכול להיות שכדאי לעבור לקרן השתלמות מנייתית [תלוי למי] אבל גם לא כדאי למשוך את הכסף מקרן ההשתלמות.בעגור התשואה ב7 שנים האחרונות היא במצטרף 14 אחוז, כלומר שני אחוז בשנה.
לאחר בירור עמוק שעשיתי, וכן כתב כאן הר הון למעלה בצורה הכי ברורה, להשאר בקרן השתלמות למורים כפשוטו זה נזק, וכדאי לעבור לקרן מנייתית כמובן לאחר ידיעת הסיכון שבזה.
אני לא מביןאכן מאד יכול להיות שכדאי לעבור לקרן השתלמות מנייתית [תלוי למי] אבל גם לא כדאי למשוך את הכסף מקרן ההשתלמות.
כדאי שכל הכסף ישאר בקרן השתלמות מבלי למשוך, וכאמור כשעושים זאת נככון בדר"כ אפשר להנות מכל העולמות.
יש תשובות לכל מה ששאלתאני לא מבין
האם את אומרת שיש אפשרות להשאיר את הקרן השתלמות מבלי למשוך ושהיא תעבור למסלול מנייתי?!
איך בדיוק עושים את זה?
האם יש מסלול מנייתי בקרן השתלמות של המורים?
או שאפשר לנייד מקרן השתלמות של המורים לקרן השתלמות רגילה בלי למשוך את הכסף? (נראה לי שבעבר כתבו כאן שאי אפשר לעשות זאת)
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: