ברור!!עדיין גם להם יש מצוה גדולה להביא ילדים לעולם.
אי אפשר לומר שרק אחרי שמרגישים בנויים אז רק אז...
כל אחד עושה את השיקול שלו...
ברור!!עדיין גם להם יש מצוה גדולה להביא ילדים לעולם.
אי אפשר לומר שרק אחרי שמרגישים בנויים אז רק אז...
אז מה זה שחתן וכלה משלימים אחד את השני?גם לא נכון. משפט שמגיע מהפלורליזם השויוני.
הבעל מתחתן בגלל מצוות פרו ורבו
לאישה אין מצווה להתחתן
והיא מתחתנת כדי להיות עזר לבעל!
ישנם ציטוטים מפורשים שהחתונה היא חיבור והשלמה של שני חלקי הנשמה מלמעלה.גם לא נכון. משפט שמגיע מהפלורליזם השויוני.
הבעל מתחתן בגלל מצוות פרו ורבו
לאישה אין מצווה להתחתן
והיא מתחתנת כדי להיות עזר לבעל!
משפט שהשתרש לא בהכרח מראה על נכונותואז מה זה שחתן וכלה משלימים אחד את השני?
סתם משפט לא נכון?
לא נראלי...
איך משאלה ובקשה לעידוד ושיקוף מצב לזוגיות ומצב החיים עם ילדים ב"המשפט שהשתרש לא בהכרח מראה על נכונותו
(אני אישית, שמעתי מרות ולדמן שזה לא נכון)
ברור שבמהלך החיים
כל אחד עם התכונות אופי הייחודיות שלו
משפיע על השני ועוזר לו להגיע לשלימות.
וכמובן שגם במקורותינו מביאים שלפני
הנישואין זה רק חצי נשמה וכו' וכו'
אנחנו בפרוגאיך משאלה ובקשה לעידוד ושיקוף מצב לזוגיות ומצב החיים עם ילדים ב"ה
הגיע להתפלספויות במהות החיים ויעוד הנישואין?...
וכמובן המשפט העולה כל כולם"איזה מאמי, אין כמו ילד ראשון, נצלו את הזמן"
בסדר, בדיוק על זה כתבתי שמי שרוצה להעמיק בנושא ולראות דעות גם שונות שיפתח ספרי גדולי ישראל קדמוניים וגם מהזמנים האחרונים ולא יסתמך רק על מורות.הרבנית ולדמן התכוונה לכך שהאישה נבראה להיות כלי עזר לבעלה כדי שהוא יוכל להגיע לשלמות.
אך ע"י גם האישה מגיעה לשלמות שלה - דרך העזרה לבעלה היא זוכה להשלים תפקידה בעולם.
אני לא מכירה את מי שאמר לך את זה,רציתי לשמוע את דעתכם ואת הצד האמיתי שאתם חווים מניסיונכם..
אני זוצ"ה דיי צעירה וטרייה
במשך חודשי הנישואים הראשונים שלי [עד עכשיו בעצם] וגם בשנות רווקותי לקראת ארוסי,
בעת שיצא לי לדבר עם חברות\מכרות\..ואחיות נשואות גדולות, שהמשותף בין כולם זה היותם הורים טריים עם ילדים קטנים...
רובם הגדול השיח בפני את ליבו באומרם :
"תנצלי תנצלי את זה שאתם חיים לבד בתור זו"צ, לפני שהילדים באים...אחרי זה אין לך זוגיות אין לך שניה לנשום אין יותר יציאות זוגיות משותפות בקיצור הכל נעלם, הנה תראי אותנו אין לנו זמן לנשום..."
ב"ה חוויתי זמן נפלא בהתחלתינו כזוג ו.... עומדים להתרחב בקרוב...
עכשיו אני מרגישה כאילו התהפך שעון חול עם זמן מוקצב על הזוגיות שלי... זה מפחיד
-מה אתם מציעים לעשות שלא יהיה כך?
-הורים לילדים קטנים [וגם בעצם גדולים], אמרו לי- עד כמה זה נכון?
מודה שלא הבנתי למה הם הוכחההילדים הם לא המטרה של הזוגיות, אבל הם מתקבלים כסוג של הוכחה לנישואים.
חסרים גדולי עולם שהתחתנו בזיווג שני מעל גיל 70? שלא היה שום צד לילדים?הבעל מתחתן בגלל מצוות פרו ורבו
זה נשמע טוב ויפה.בשנה הראשונה(כשעדיין אין ילדים) המטרה היא לבנות את הקשר בין בני הזוג.
ולכן קיבלנו מד' את התקופה היפה הזאת בלי ילדים ש'יפריעו' בבניה- כי היא חשובה בפני עצמה.
וכשהילדים מגיעים והקשר בנוי היטב יש להעמיק אותו ע"י זמן איכות משותף.
הילדים הם לא המטרה של הזוגיות, אבל הם מתקבלים כסוג של הוכחה לנישואים. (טוב או לא- לא יודעת...).
התקופה הזכורה לי לטובה במיוחד בזוגיות היא דווקא כשחיכינו לילד הראשון-
אז הניצול היה מקסימאלי
הם מתחתנים בשביל איכות החיים שלהםחסרים גדולי עולם שהתחתנו בזיווג שני מעל גיל 70? שלא היה שום צד לילדים?
מה את צריכה יותר מזה כהוכחה שיש משמעות לקשר ונישואין גם ללא האפשרות של ילדים??
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ע'
קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי: