דרוש מידע קצת חוששת לשאול...אבל חייבת את ניסיונכם

מצב
הנושא נעול.

דיאלוג

מהמשתמשים המובילים!
בהמשך לכל הדברים הנפלאים שכתובים כאן:
1. אחרי הכל, וגם אחרי הימים הכי ''מתישים'' עם ילדים ומצב רוח של הורים לפני/אחרי לידה..
לעצור שניה אחת וליזכר בילדים שיש לנו - זה הדבר הכי יקר בעולם. ובמובן מסויים זו תחושה שאין גם ביחס בין בני הזוג.
וכמובן משדרג את הקשר הזוגי.
ואם רק נחזור למקורות - איך שהתורה מתייחסת לזה "עזב איש את אביו ואמו ודבק באשתו והיו לבשר אחד" אומר רש"י - "בשר אחד" זה הילדים. זה מה שבאמת הופך אותנו למציאות אחת שלימה ומאוחדת לגמרי.
רק צריכים להיות קצת חכמים ולא להתמקד במאמץ אלא בעושר והאושר האמיתי שטמון בדבר הזה.

2. אגב, בטוחני שכמה שעכשיו טוב וכו' - אם היית מקשיבה לכל מיני ''חכמות'' מסויימות היו אומרות לך אותם מילים גם על חיי הרווקות. כי לכל זמן והטוב שלו, וכל שלב והצמיחה והשלימות שעמו.

3. אחרי הולדת הילד הראשון עם כל הלילות הראשונים וכו' ועד שלומדים איך להרגיע את הילד ובעיקר את ההורים ;) וכו' (יש כאלה שהולך להם יותר בקלות, אל דאגה) שאלתי את אבי מה הזמן הכי ''יפה'' אצל הילדים, מתי הזמן שבו לא עובדים ומתאמצים ובעיקר נהנים מהם.. ואמר לי נקודה חשובה ופשוטה מאד: כל זמן יש את המחיר והמאמץ שלו, ואת היופי והטוב הכי מושלם שקיים רק בשלב הזה אצל הילד. פשוט תהנה ותנצל כל תקופה מהטוב שלה עד הסוף. ותייקר אותה.
4. בנוגע לקשר זוגי שלפעמים קצת נהיה מורכב אחרי לידה או לצד לילות וימים נטולי שינה, היום ב"ה יש הרצאות (בדרייב וכדו' חלקם בתשלום) מאלפות שמסדרות את הראש ונותנות פורפרציה ובעיקר כלים איך להתנהל וכו' שיכולים ממש ממש ממש לעזור ולסייע גם במצבים 'תקועים' לגמרי.
כמו"כ יש משהו טוב שיודעים מראש שיתכן ויהיה קצת יותר מורכב עד שמוצאים את דרך המלך המתאימה לכם, פחות תסכולים ויותר שאיפה ורצון הדדי להגיע לזה בצורה בריאה ומאושרת.

יונה צחורה

משתמש מקצוען
משפט קשוח - ולא נכון !
וסתם כך בחשיבה לעתיד - זוגות כאלה בשלב כשהקן מתרוקן נאלצים להכיר אחד את השניה מחדש. הם מכירים את עצמם רק בהקשר לילדים.

(דרך אגב, ילד ראשון הוא עדיין תיק צד של ההורים נסחבים איתו לכל מקום, שעות השינה שלו תואמות לשעות השינה של ההורים, כך שזה די המשך לזוציות. השינוי הגדול קורה יותר בילד שני)

אנחנו 13 שנה מהחתונה
ב"ה עם 4 אוצרות
ואני יכולה לתת לך מספר רעיונות שהיו רלוונטים לנו, ותחשבו מה מתאים לכם.
אחרי כל לידה כללי המשחק משתנים ואז עושים חישוב מסלול מחדש, בצורה רשמית , יושבים על זה ומגיעים להחלטות

היום יום באמת עמוס
אבל הזמן לעצמנו נמצא בערך עליון (זה לרוחניות לגוף ולנפש כאחד)

* אנחנו משתדלים לצאת להליכה זוגית באוויר הצח (ירושלים) ברצון כל יום בפועל זה יוצא 3-4 פעמים בשבוע.
* בשנים שהילדים היו קטנים והיה קשה לצאת מהבית (בייביסיטר וזה) 'קיבלנו' על עצמנו פעם בשבוע ביום קבוע לצאת לאכול בחוץ, אנחנו גרים באיזור גאולה והשארנו את הילדים ישנים עם פלאפון יצאנו לחנויות באיזור מרחק הליכה של עד 10 דקות, והקפדנו (חחח) לא לשוחח בזמן הזה על הילדים
* כיום אנחנו נוסעים לנופש קצר (וזול יחסית) פעם בשנה , מורכב להשאיר ילדים להרבה זמן אצל אחרים, יהיו גם שנים שנטוס בעז"ה ונפרגן ארוך יותר. כרגע אנחנו לא מוותרים על לינה בצפון 2 לילות - 3 ימים פעם בשנה, ומעמיסים על עצמנו אטרקציות כמו צעירים. נופש במטרה של לצבור חוויות משותפות ולא במטרה של מנוחה.
* חשוב לדעת לומר לילדים עכשיו אבא ואמא צריכים פרטיות. אפילו בשביל לשתות קפה. שהילדים ירגישו ויפנימו שאתם זוג לפני שאתם הורים.

דיאלוג

מהמשתמשים המובילים!
וכן, הרבה פעמים מתגעגעים לימים ה'פשוטים' והמתוקים של תחילת הנישואין. אבל בשום אופן לא רוצים לחזור לשם ולוותר על יום אחד של אושר אמיתי עם ילדים ועם ה'אבא' או ה'אמא' החמודים שצמחו לנו כאן בתוך הזוגיות..
[וכידוע המשל, בנוגע להרבה שלבים בחיים שעולים וכביכול מפסידים את השלב הקודם, כמו עובר שטוב לו ונחמד ונעים לו מאד לפני הלידה, ואחרי שיצא לעולם וצריך לעבוד קשה קשה לנשום בכוחות עצמו, לאכול ולהסתדר - אבל לרגע אחד לא ירצה לחזור לבטן אמו]

יונה צחורה

משתמש מקצוען

shali

משתמש מקצוען
שפתחתי את השכול לא חשבתי שיעזור לי...

אני קוראת את כל התגובות מילה במילה
ורוצה לכתב את כולם כדי להגיד--שאני על סף דמעות--מים קרים לנפש עיפה-ריגשתן והחכמתן!

אני בטוחה שהמבט שלי ישתנה והרבה הרבה יותר רגוע לי תודה מעומק הלב!
ותמשיכו לחזק!-בזכותכם!--
צמאה להמשיך לקרוא את חוכמתכים!

noam1

משתמש מקצוען
החיים בנויים משלבים ובכל שלב צריך לנצל את המעלות שבו ולהתקדם הלאה

הבעיה לפעמיים שמדלגים על שלבים
אנחנו עברנו מחתונה ישירות להריון....

כשאני רואה זוגות אחרי חצי שנה לחוצים אני לא מבין על מה! למה ישר לחשוב על בעיות וצרות? למה פשוט לא להנות מהמצב? זה הזמן לבנות את הזוגיות ומה שלא תעשו היום אין זמן אחר להשלים!

ZX

משתמש פעיל

ורוצה לכתב את כולם כדי להגיד--שאני על סף דמעות--מים קרים לנפש עיפה-ריגשתן והחכמתן!

ותמשיכו לחזק!-בזכותכם!--
תגיעו לחופה מתוך שמחה אהבה ואחווה שלום ורעות ותקימו את הקן בשמחה ורוגע שלווה ונחת ולא מתוך חששות שנגרמו ע"י
"אנשים חכמים"

דיני

משתמש מקצוען

ותמשיכו לחזק!-בזכותכם!--
שיהיה לך בשעה טובה!!

דבר ראשון אני יכולה להבטיח לך - אם טוב לך עכשיו, בע"ה יהיה לך טוב גם בעתיד.
תמצאו את הכוחות ותפנו בכח זמן כדי לשמור על הקשר הזוגי.
יש זוגות שיש בעיות והילדים מאפשרים לטשטש את זה, להעלים מתחת לשטיח טרדות הזמן. אז שום בעיות לא באמת נעלמות, רק מצטברות שם בשקט עד שהילדים עוזבים את הקן ולפעמים עוד קודם.
אבל אם יש לכם רצון טוב לקשר, אז בע"ה יהיה קשר.

אבדגהו

משתמש מקצוען
המטרה של הזוגיות, והזוגיות האמיתית, היא בהבאת ילדים לעולם.
ממש לא!!!
המטרה היא להתחתן לבנות את הזוגיות
ושמרגישים בנויים או שהקב"ה מחליט שהגיע הזמן= ילדים!
פעם מורה אחת אמרה לאחותי בסמינר שאישה היא כלי להביא ילדים לעולם...
זה פשוט לא נכון!!!
מתחתנים כדי להשלים אחד את השני!!
זה העיקר!!
והשלב הבא זה ילדים!!

תאורת חרום

משתמש סופר מקצוען
ממש לא!!!
המטרה היא להתחתן לבנות את הזוגיות
ושמרגישים בנויים או שהקב"ה מחליט שהגיע הזמן= ילדים!
פעם מורה אחת אמרה לאחותי בסמינר שאישה היא כלי להביא ילדים לעולם...
זה פשוט לא נכון!!!
מתחתנים כדי להשלים אחד את השני!!
זה העיקר!!
והשלב הבא זה ילדים!!
לא נכון.
יש מצוה גדולה להביא ילדים לעולם.
ברור שיש מצוה גם לקשר טוב ולדאוג האחד לשני
ולכן גם יש הלכה שחצריכים להתחתן מוקדם ככל הניתן למעט כשיש סיבות
אבל לומר כשמרגישים בנויים??? זה כנראה דעות חיצוניות
מתנצל אם זה פוגע

אבדגהו

משתמש מקצוען
לא נכון.
יש מצוה גדולה להביא ילדים לעולם.
ברור שיש מצוה גם לקשר טוב ולדאוג האחד לשני
ולכן גם יש הלכה שחצריכים להתחתן מוקדם ככל הניתן למעט כשיש סיבות
אבל לומר כשמרגישים בנויים??? זה כנראה דעות חיצוניות
מתנצל אם זה פוגע
ממש לא פוגע...
ברור שזה מצווה ענקית להביא ילדים...
אבל הזוגיות יותר חשובה!!!
אין עניין שזוג שמתווכח הרבה והזוגיות שלו לא הכי...

תאורת חרום

משתמש סופר מקצוען
ממש לא פוגע...
ברור שזה מצווה ענקית להביא ילדים...
אבל הזוגיות יותר חשובה!!!
אין עניין שזוג שמתווכח הרבה והזוגיות שלו לא הכי...
עדיין גם להם יש מצוה גדולה להביא ילדים לעולם.
אי אפשר לומר שרק אחרי שמרגישים בנויים אז רק אז...

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  9  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה