אחת שמחה תמיד...
משתמש פעיל
חייבת לשתף אותכם במתכון מוצלח במיוחד שהיום גיליתי,
המתכון הוא של אפרת סיאצ'י ומופיע באתר "מתכונים ב 10 דקות"
ממליצה בחום!
המתכון:
מצרכים:
טונה בקופסת שימורים בשמן (160 גרם לפני סינון)
חצי כוס (75 ג’) גרגירי תירס מקופסת שימורים (מסוננים ממים)
חצי בצל לבן קטן מגורד דק
1 ביצה גדולה (L או XL)
כף קטשופ
שליש כוס פירורי לחם
2 כפות פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)
חצי גמבה מגורדת (לא חובה)
רבע כפית מלח, פלפל שחור
*לציפוי: פירורי לחם מוזהבים (לא חובה)
אופן הכנה:
-מחממים את התנור ל180 מעלות ומשמנים נייר אפיה.
-מסננים את הטונה כמעט מכל השמן (שעדיין תהיה עסיסית ולא יבשה לגמרי) ומפרידים/מפוררים אותה בעזרת המזלג. מוסיפים לקערה את שאר החומרים ומערבבים עד לתערובת אחידה.
*להכנת קציצות טונה – יוצרים כדורים בעזרת הידיים, מניחים על נייר אפיה משומן ומשטחים אותם מעט (הקציצות צריכות להיות בקוטר של כ4 ס”מ).
*להכנת כדורי טונה מצופים– יוצרים כדורים בעזרת הידיים ומגלגלים אותם בפירורי לחם מוזהבים. מהדקים את הציפוי לכדורים עד כמה שאפשר ומניחים על נייר אפיה משומן.
-מרססים או מברישים מעט שמן מעל הקציצות או הכדורים ואופים במשך 20 דקות.
-הופכים בזהירות צד ואופים עוד 10 דקות, עד להזהבה.
המתכון הוא של אפרת סיאצ'י ומופיע באתר "מתכונים ב 10 דקות"
ממליצה בחום!
המתכון:
מצרכים:
טונה בקופסת שימורים בשמן (160 גרם לפני סינון)
חצי כוס (75 ג’) גרגירי תירס מקופסת שימורים (מסוננים ממים)
חצי בצל לבן קטן מגורד דק
1 ביצה גדולה (L או XL)
כף קטשופ
שליש כוס פירורי לחם
2 כפות פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)
חצי גמבה מגורדת (לא חובה)
רבע כפית מלח, פלפל שחור
*לציפוי: פירורי לחם מוזהבים (לא חובה)
אופן הכנה:
-מחממים את התנור ל180 מעלות ומשמנים נייר אפיה.
-מסננים את הטונה כמעט מכל השמן (שעדיין תהיה עסיסית ולא יבשה לגמרי) ומפרידים/מפוררים אותה בעזרת המזלג. מוסיפים לקערה את שאר החומרים ומערבבים עד לתערובת אחידה.
*להכנת קציצות טונה – יוצרים כדורים בעזרת הידיים, מניחים על נייר אפיה משומן ומשטחים אותם מעט (הקציצות צריכות להיות בקוטר של כ4 ס”מ).
*להכנת כדורי טונה מצופים– יוצרים כדורים בעזרת הידיים ומגלגלים אותם בפירורי לחם מוזהבים. מהדקים את הציפוי לכדורים עד כמה שאפשר ומניחים על נייר אפיה משומן.
-מרססים או מברישים מעט שמן מעל הקציצות או הכדורים ואופים במשך 20 דקות.
-הופכים בזהירות צד ואופים עוד 10 דקות, עד להזהבה.