רציתי לגוון את ארוחת הצהריים,
קציצות טונה לא ממש אוהבים אצלי,
חיפשתי רעיון, והתוצאה - בהגשה.
יש משהו בהגשה אסטטית ומגרה שגורמת לכולם להנות מהאוכל!
ומה שהכי טוב, זה בלי טיגון והתעסקות,
להכין קציצות ולהכניס לתנור,
גם בריא, גם טעים.
אז למתכון:
2 קופסאות שימורי טונה בשמן
2 ביצים M
חצי כוס פירורי לחם
בצל בינוני מטוגן עד להשחמה נאה
רבע כוס שמן
2 כפות קטשופ
תיבול לפי העין:
שום גבישי
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
מעט כמון
מעט גריל דג
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
מסננים את הטונה מהשמן, מעבירים לקערה ומפוררים את הטונה עם מזלג,
מוסיפים ביצים ושמן מערבבים היטב להתגבשות העיסה,
מוסיפים פירורי לחם, בצל ותבלינים, מערבבים היטב.
בעזרת ידיים רטובות יוצרים קציצות קטנות ומשחילים על שיפוד.
(ניתן גם להניח ישר על תבנית ולהשחיל על שיפוד לאחר האפיה)
מניחים את השיפודים מסודר בתבנית,
אופים 20 דק על 180 מעלות עד להשחמה נאה ויציבות.
מצננים את הקבב ומפרידים מהנייר אפיה.
בתאבון!!!!
קציצות טונה לא ממש אוהבים אצלי,
חיפשתי רעיון, והתוצאה - בהגשה.
יש משהו בהגשה אסטטית ומגרה שגורמת לכולם להנות מהאוכל!
ומה שהכי טוב, זה בלי טיגון והתעסקות,
להכין קציצות ולהכניס לתנור,
גם בריא, גם טעים.
אז למתכון:
2 קופסאות שימורי טונה בשמן
2 ביצים M
חצי כוס פירורי לחם
בצל בינוני מטוגן עד להשחמה נאה
רבע כוס שמן
2 כפות קטשופ
תיבול לפי העין:
שום גבישי
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
מעט כמון
מעט גריל דג
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
מסננים את הטונה מהשמן, מעבירים לקערה ומפוררים את הטונה עם מזלג,
מוסיפים ביצים ושמן מערבבים היטב להתגבשות העיסה,
מוסיפים פירורי לחם, בצל ותבלינים, מערבבים היטב.
בעזרת ידיים רטובות יוצרים קציצות קטנות ומשחילים על שיפוד.
(ניתן גם להניח ישר על תבנית ולהשחיל על שיפוד לאחר האפיה)
מניחים את השיפודים מסודר בתבנית,
אופים 20 דק על 180 מעלות עד להשחמה נאה ויציבות.
מצננים את הקבב ומפרידים מהנייר אפיה.
בתאבון!!!!
קבצים מצורפים
נערך לאחרונה ב: