דרוש מידע קצבאות הילדים

מצב
הנושא נעול.

Savyon

משתמש פעיל
האם לדעתכם הנציגים החרדים צריכים לדרוש את החזרת קצבאות הילדים ?
לשם המחשה היום משפחה עם 5 ילדים מקבלת 900 ש"ח לפני ביטול הקצבאות (על ידי ביבי) קיבלה 2500
משפחה עם 10 ילדים מקבלת 1800 לפני כן 6500 .

לכאורה החזרת הקצבאות תרים מיידית עשרות אלפי משפחות מעל לקו העוני .

היפה במהלך הזה - השמאל לא יעיז להתנגד שהרי זה סותר את השקפת עולמו הסוציאליסטי ( חוץ מזה שהערבים ירוויחו ...)

מה דעתכם ?
זה רק יגביר את האינפלציה!!!!

מיכאל נתן

משתמש צעיר
לכל המתגדים : תנו לי לנחש ......

או שאין לכם הרבה ילדים
או שאין לכם ילדים מתחת ל 18
או שאתם במצב כלכלי מצויין .

לא זכור לי שבתקופת הקצבאות הגבוהות המדינה התמוטטה יתכן שאפילו הפוך .
אפשר גם להוסיף מבחן הכנסה שיתבסס על השלטון המקומי . (כמו כרטיסי המזון אבל בבסיס התקציב)

אגב העלאת הקצבאות תעלה 6 מליארד בשנה .
הערבים קבלו 53 מליארד בשנה אחת . ( חששתם אז לכלכלה השברירית ...... ? )
נכון, נכון, נכון.
אני מתנגד. (בוודאי למצב שיהיה לפי מבחן הכנסה) אין לי עוד ילדים, בטח לא מתחת גיל 18. מצב כלכלי סביר, שלפי השכר אמור להיות מצויין, אך בגלל המיסוי המטורף רק סביר. בהחלט מתנגד. השכר הזה מגיע על עבודה. קשה. לא מתחשק לי לשלם כסף מעבודה קשה לאנשים שבוחרים בעבודה קלה בדווקא.

yitzhak123

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
לשם המחשה היום משפחה עם 5 ילדים מקבלת 900 ש"ח לפני ביטול הקצבאות (על ידי ביבי) קיבלה 2500
מי ישלם את הסכום הזה ?

למדינה אין כספומט סודי שהיא מוציאה ממנו כסף.

היפה במהלך הזה - השמאל לא יעיז להתנגד שהרי זה סותר את השקפת עולמו הסוציאליסטי ( חוץ מזה שהערבים ירוויחו ...)
השמאל כן יתנגד,
ההשקפה הסוציאליסטית שלו אומנם גורסת להעביר כסף מבעלי ההון למעוטי יכולת,
אבל זה באנשים שהם באמת מעוטי יכולת,
אבל לחלוקת כסף כזו שחלק גדול ממנה יעבור לאנשים שבחרו לא לעבוד או לעבוד בעבודות עם הכנסה נמוכה (בגלל בחירתם בהשכלה ירודה), ורק תעודד את המשך אי עבודה ואי השכלה מבחירה,
השמאל (או במילים אחרות החילונים שאמורים לממן את זה בסופו של דבר) יתנגד גם יתנגד.

אפרים יעקובזון

משתמש סופר מקצוען

לחסומים:

אייכלר ידרוש: העלאת קצבאות הילדים באמצעות תלושים​

יוקר המחיה ברקע ניסיונות הרכבת הממשלה: ח"כ ישראל אייכלר העלה הצעה אמש לפיה אלפי משפחות ברוכות ילדים יזכו לתלושי מזון | השיטה נהוגה בארה"ב וזכתה להצלחה רבה​

בני יחזקאלי | פוליטי7.11.2022 | 08:55

סופרמרקט. אילוסטרציה | צילום: נתי שוחט, פלאש 90
במהלך יום הדיונים של 'אגודת ישראל' שהחל בדיונים קדחתניים של חברי הכנסת לקראת המשא ומתן, והמשיך בכינוס 'מועצת גדולי התורה', הועלתה הדרישה לקצבאות ילדים עקב יוקר המחיה.
ח"כ ישראל אייכלר הציע הצעה שעשוייה להביא לרווחתן של אלפי משפחות, בלי צורך בכסף מזומן שייתקל מן הסתם בעליהום תקשורתי, בדמות תלושי מזון לאוכל בסיסי כמו לחם חלב וירקות, בדומה למה שמקובל בארצות הברית ואירופה.
לפי התוכנית של אייכלר, הוא יבקש להכניס להסכמים הקואליציוניים, כך שכל ילד זכאי לסל מזון שיירשם במחשבי רשתות המזון. הוא ימסור רק את מספר הזהות ויזוכה במוצרי המזון עד הסכום לו הוא זכאי.
מדובר בתוכנית דומה להתחייבות של דרעי לחלק תלושי מזון לנזקקים, אך אייכלר מציע שכל אחד יהיה זכאי לתוספת של תלושי המזון, שתעבוד כמו בשיטה הנהוגה בארה״ב. תלוש שיהיה תקף לחודש ימים בלבד (מידי תקופה) כך שרק הנצרכים ישתמשו בו.
בחדרי חרדים

Studio Bit

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
בלת''ק זה קצת נאיביות לחשוב שהתקציבים יחזרו לדעתי גם המחירים של החד''פ והשתיה ישארו אולי יהיה ירידה קטנה אבל לא יחזור למחיר של פעם (אני לא חכם זה המציאות כאן במדינה...)

תם וחכם

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
עריכה תורנית

מה דעתכם ?
ברור שזה יעזור לאלפי משפחות מהציבור החרדי.
אבל אין סיכוי שזה יקרה.
זה עלות חסרת תקדים למדינה -
הנציגים החרדיים מספיק חכמים עכשיו בשביל להתנהל בחכמה ובעדינות, ולא להתפרע עם דרישות מוגזמות.
פוליטיקה זה גלגל.

Hi

משתמש מקצוען
המשתמש נחסם
1. קצבת ילדים היא קצבה לגיטימית גם למשפחות בהם 2 ההורים עובדים. בדיוק כמו קצבת זקנה.

2. נתניהו הוא זה שכשר אוצר בממשלת שרון-לפיד קיצץ את קצבאות הילדים,
קשה להאמין שיש סיכוי לרסטורציה.

ש.ב.א

משתמש סופר מקצוען
לפני שמדברים על העלאת קצבאות צריך לדאוג שלא יקצצו אותם.
לפני הבחירות היה דיבור לקצץ קצבאות לילד שישי ומעלה

אני וביתי

משתמש מקצוען
לכל המתגדים : תנו לי לנחש ......

או שאין לכם הרבה ילדים
או שאין לכם ילדים מתחת ל 18
או שאתם במצב כלכלי מצויין .

לא זכור לי שבתקופת הקצבאות הגבוהות המדינה התמוטטה יתכן שאפילו הפוך .
אפשר גם להוסיף מבחן הכנסה שיתבסס על השלטון המקומי . (כמו כרטיסי המזון אבל בבסיס התקציב)

אגב העלאת הקצבאות תעלה 6 מליארד בשנה .
הערבים קבלו 53 מליארד בשנה אחת . ( חששתם אז לכלכלה השברירית ...... ? )
כלכלת העולם קרסה למי שזוכר.
לא חושבת שאנשים יפסיקו לעבוד / לפרנס, אם יצליחו להביא איזו שהיא הרווחה, כן אני חושבת שנשים תעבודנה פחות או לא תעבודנה לגדל כמה ילדים ולעבוד כמו שהן עובדות היום, זה בגדר גלות מצרים. שהחליפו עבדות גברים בנשים. ורואים משפחות שיש להם את הקיצבה מארה"ב קל להם יותר,
לכן צריך שמי שעובד בשכר נמוך יקבל מענק עבודה ולפי מספר ילדים יעלה יותר וגם בשכר יותר גבוה.
שמחלקים קצבאות ילדים מחלקים 6 מיליארד כל שנה והתועלת מזה פחות ממיליארד הזוי מי שחושב שצריך לזרוק המון כסף העיקר שיהא רווח שולי למישהו.

אגס סברס תפוח

משתמש פעיל

אייכלר ידרוש: העלאת קצבאות הילדים באמצעות תלושים​

יוקר המחיה ברקע ניסיונות הרכבת הממשלה: ח"כ ישראל אייכלר העלה הצעה אמש לפיה אלפי משפחות ברוכות ילדים יזכו לתלושי מזון | השיטה נהוגה בארה"ב וזכתה להצלחה רבה​

בני יחזקאלי | פוליטי7.11.2022 | 08:55

e63d2fa3ee4f21e7be2c.jpg
סופרמרקט. אילוסטרציה | צילום: נתי שוחט, פלאש 90
במהלך יום הדיונים של 'אגודת ישראל' שהחל בדיונים קדחתניים של חברי הכנסת לקראת המשא ומתן, והמשיך בכינוס 'מועצת גדולי התורה', הועלתה הדרישה לקצבאות ילדים עקב יוקר המחיה.
ח"כ ישראל אייכלר הציע הצעה שעשוייה להביא לרווחתן של אלפי משפחות, בלי צורך בכסף מזומן שייתקל מן הסתם בעליהום תקשורתי, בדמות תלושי מזון לאוכל בסיסי כמו לחם חלב וירקות, בדומה למה שמקובל בארצות הברית ואירופה.
לפי התוכנית של אייכלר, הוא יבקש להכניס להסכמים הקואליציוניים, כך שכל ילד זכאי לסל מזון שיירשם במחשבי רשתות המזון. הוא ימסור רק את מספר הזהות ויזוכה במוצרי המזון עד הסכום לו הוא זכאי.
מדובר בתוכנית דומה להתחייבות של דרעי לחלק תלושי מזון לנזקקים, אך אייכלר מציע שכל אחד יהיה זכאי לתוספת של תלושי המזון, שתעבוד כמו בשיטה הנהוגה בארה״ב. תלוש שיהיה תקף לחודש ימים בלבד (מידי תקופה) כך שרק הנצרכים ישתמשו בו.

צחית

משתמש מקצוען
אני חושב שאסור להעלות את מחיר הקיצבאות, אלא אולי רק להצמיד אותן למדד וכדומה.
והסיבה היא, בגלל שבשנים האחרונות בגלל הקיצוץ בקיצבאות, הילודה במגזר הערבי צנחה מאוד, עד כדי כך שהיא כעת אף יותר נמוכה מהילודה במגזר היהודי.
בקיצור "תמות נפשי עם פלישתים"

חני בנני

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
לפני שמדברים על העלאת קצבאות צריך לדאוג שלא יקצצו אותם.
לפני הבחירות היה דיבור לקצץ קצבאות לילד שישי ומעלה
היה גם מטומטם אחד שהציע שמילד חמישי נראה לי ההורים ישלמו למדינה קנס.

מקצה הארץ-:)

משתמש מקצוען

מה דעתכם ?
ודאי שזה יהיה טוב להרבה משפחות. אך כדי שזה יהיה תועלתי צריך לחלק את זה בצורה שווה - לפי הכנסה לנפש ולפי מצב כלכלי סוציאלי של כל משפחה ומשפחה. כמו שעושים בהנחות לארנונה לתמ"ת ועוד.

אור אורות

מהמשתמשים המובילים!
בקיצור, יש מילת קסם ושמה "כלכלה".
יש אחוזים ניכרים מהציבור בישראל (כמה?) שנמצאים מתחת לקו העוני, הרבה יחסי למדינות אחרות מערביות.
יש מצוקת דיור חריפה, יחד עם עליית ריביות.
עליית מחירים כללית.
מיסוי גבוה על מוצרים "לא בריאים" או "מזהמים".
אנשים רבים כבר מזמן הפסיקו לחשוב על דירה...
אבל לחלק קצבאות (כמו בהרבה מדינות מתקדמות) הורס את ה"כלכלה"...
כי אם לא יחלקו, ואנשים אוחזים בפת לחם.
הם יהיו מוכרחים לצאת לעבוד, גם אם האשה... או הבעל רוצה לשבת וללמוד...
העניות תכריע אותם לעבוד 8 שעות + ביום.
ואז...
אם כולם יעבדו יהיה הרבה מיסים...
והרבה תעשיה...
והמדינה תהיה עם כלכלה מפותחת ואזרחים רעבים ללחם
או לחילופין עם חובות של מאות אלפים + ריביות.

אור אורות

מהמשתמשים המובילים!
ועדיין לא נגענו בנושא הילודה (וכן, גם הערבים צוו ע"י השי"ת "פרו ורבו ומלאו את הארץ", אבל כוונתי לילודה החרדית.)
בנושא השהיה עם הילדים בבית או שליחה למעון וצהרון (מבחינת החוסן הנפשי, הקשר המשפחתי, וכו')
ובשאלה האם כולם חייבים לעבוד (העבודה כזו קדושה כמו שעשו אותה ברוסיה?)
והאם חובתינו לדאוג לנצרך או לדאוג שלא יהיה נצרך (או לתת לו בלי חשבונות)
וכו'

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
ומה היה לפני עשרים שנה
למה היום זה לא יכול להיות

בינתיים ראיתי שרק גברים מביעים דעה
תשאלו נשים שצריכות במצבים מיוחדים לעבוד
מה דעתן
מה היה?
היה שנגמר הכסף ויצאו למיסוי עמוק....

נ.ב. אני אישה, אם זה לא ברור .

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  104  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה