מנה ראשונה קלה להכנה.
מזכירה למעשה את הבורקס אבל נאפת כיחידה גדולה וכל סועד מקבל מנה +רוטב.
2/3 חבילה בצק עלים או בצק פילאס, מופשרים. או הבצק שיובא בסוף המתכון.
לתערובת המילוי:
5 תפו"א בינוניים
3 כפות שמן
2 בצלים גדולים
1 קופסא שימור פטריות
3 שיני שום כתושות
מלח
פלפל שחור
מעט פפריקה
לציפוי:
ביצה טרופה
תערובת של שומשום, קצח ופרג. אפשר רק שומשום ופרג ואפשר גם רק שומשום ואפשר כלום. רק ביצה.
קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות. ככל שהקוביות קטנות יותר, משך הבישול יתקצר. מכסים במים ומבשלים לריכוך מלא.
בזמן שתפוחי האדמה מתבשלים:
מאדים בצל ושום כתוש במעט שמן עד להשחמה של הבצל.
קוצצים את הפטריות ומוסיפים למחבת. מאדים עוד דקה.
מסירים מהאש ומעבירים למסננת להגרת הנוזלים. משאירים במסננת לדקה שתיים.
מעבירים את הבצל המטוגן לקערה. ומסננים את תפוחי האדמה מהנוזלים. מועכים לפירה חלק ומוסיפים את הבצל המטוגן עם השום והפטריות.
מוסיפים מלח, פלפל שחור ומעט פפריקה.
מערבבים היטב.
פותחים את הבצק.
מניחים תלולית גבוהה ורחבה של תערובת הפירה במרכז הבצק. משהו כמו גובה 3 ס"מ רוחב 6 ס"מ.
חותכים את הבצק באורך באופן שישאר מספיק בצק בצד שיוכל לכסות את הפירה בצדדים [של רוחב הפירה, אורך הבצק]
מקפלים את הקצוות של אורך הבצק על תערובת הפירה באופן שיכסה את קצה התערובת באורך התערובת עד למעלה.
מקפלים את קצוות הבצק מרוחב הבצק על אורך התערובת האופן שהקצוות יתחברו זה עם זה.
הופכים את הכל מעל לניר אפיה באופן שהחיבור יהיה מלמטה.
בעזרת סכין חדה חורצים חריצים מלמעלה ברוחב של פרוסות המנה האישית הרצויה.
מושחים בביצה טרופה ומפזרים מתערובת הציפוי.
אופים ב 180 מעלות כחצי שעה, עד להשחמה נאה של הקניש מלמעלה, מלמטה ומהצדדים.
מתכון לבצק חליפי:
1/2 כף מלח
1/2 קילו קמח
1 כף שמרים
2 כפות סוכר
1.5 כוסות מים חמימים
1/2 כוס שמן
מעבדים בצק מכל הרכיבים.
משהים להתפחה להכפלת הנפח.
אפשר כמובן להכין כמנות אישיות מראש. כמו בורקס רגיל
מגישים חם עם רוטב פטריות.
מזכירה למעשה את הבורקס אבל נאפת כיחידה גדולה וכל סועד מקבל מנה +רוטב.
2/3 חבילה בצק עלים או בצק פילאס, מופשרים. או הבצק שיובא בסוף המתכון.
לתערובת המילוי:
5 תפו"א בינוניים
3 כפות שמן
2 בצלים גדולים
1 קופסא שימור פטריות
3 שיני שום כתושות
מלח
פלפל שחור
מעט פפריקה
לציפוי:
ביצה טרופה
תערובת של שומשום, קצח ופרג. אפשר רק שומשום ופרג ואפשר גם רק שומשום ואפשר כלום. רק ביצה.
קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות. ככל שהקוביות קטנות יותר, משך הבישול יתקצר. מכסים במים ומבשלים לריכוך מלא.
בזמן שתפוחי האדמה מתבשלים:
מאדים בצל ושום כתוש במעט שמן עד להשחמה של הבצל.
קוצצים את הפטריות ומוסיפים למחבת. מאדים עוד דקה.
מסירים מהאש ומעבירים למסננת להגרת הנוזלים. משאירים במסננת לדקה שתיים.
מעבירים את הבצל המטוגן לקערה. ומסננים את תפוחי האדמה מהנוזלים. מועכים לפירה חלק ומוסיפים את הבצל המטוגן עם השום והפטריות.
מוסיפים מלח, פלפל שחור ומעט פפריקה.
מערבבים היטב.
פותחים את הבצק.
מניחים תלולית גבוהה ורחבה של תערובת הפירה במרכז הבצק. משהו כמו גובה 3 ס"מ רוחב 6 ס"מ.
חותכים את הבצק באורך באופן שישאר מספיק בצק בצד שיוכל לכסות את הפירה בצדדים [של רוחב הפירה, אורך הבצק]
מקפלים את הקצוות של אורך הבצק על תערובת הפירה באופן שיכסה את קצה התערובת באורך התערובת עד למעלה.
מקפלים את קצוות הבצק מרוחב הבצק על אורך התערובת האופן שהקצוות יתחברו זה עם זה.
הופכים את הכל מעל לניר אפיה באופן שהחיבור יהיה מלמטה.
בעזרת סכין חדה חורצים חריצים מלמעלה ברוחב של פרוסות המנה האישית הרצויה.
מושחים בביצה טרופה ומפזרים מתערובת הציפוי.
אופים ב 180 מעלות כחצי שעה, עד להשחמה נאה של הקניש מלמעלה, מלמטה ומהצדדים.
מתכון לבצק חליפי:
1/2 כף מלח
1/2 קילו קמח
1 כף שמרים
2 כפות סוכר
1.5 כוסות מים חמימים
1/2 כוס שמן
מעבדים בצק מכל הרכיבים.
משהים להתפחה להכפלת הנפח.
אפשר כמובן להכין כמנות אישיות מראש. כמו בורקס רגיל
מגישים חם עם רוטב פטריות.
נערך לאחרונה ב: