אני חושב שהוא התכוון: כרטיס מסך, ssdהכי חשוב!
יש גם HDD?
אני חושב שהוא התכוון: כרטיס מסך, ssdהכי חשוב!
יש גם HDD?
זה היה די קטנוני מצדי.אני חושב שהוא התכוון: כרטיס מסך, ssd
ממליצה גם על ksp וכן לוודא ג"כ שהחברה היא חברה טובה ( לנובו, hp, dell, ) כי אחרי הכל הצורה שבה אורזים הכל חשובה מאוד.1050 ודאי.
לגבי התגובות למעלה אני לא רוצה לצטט את כולם, אבל אסור באיסור חמור לקנות מחשב יד 2, כמו כן יש גם מחשבים ניידים עם מסכים שתומכים מצויין בכל הצבעים.
בדרך כלל מחשבים נייחים יותר עמידים כי הם עוברים פחות טלטלות ויש מקום בתוך המארז לכל החלקים ברווח.
השאלה הכי גדולה היא לאילו סוג עבודות גרפיקה את צריכה את המחשב? אם זה רק בשביל פוטושופ ואילוסטרייטור את לא חייבת ssd או כרטיס מסך מפוצץ, לעומת זאת אם את עובדת בתלת מימד או עריכת וידאו כבדה תצטרכי להשקיע מאוד בכרטיס מסך ובמינימום 16 ראם (במחירים של ימינו אני כבר ממליץ להשקיע קצת ב32) וגם כמובן מעבד טוב.
נ.ב. החנות הכי זולה בארץ ברוב המקרים היא KSP ויש להם מגוון עצום של מפרטים כולל אפשרות לבנות מחשב בעצמך אז מומלץ בחום. (אלא אם כן אתה מזמין מחו"ל שזה סיפור אחר)
NVIDIA GEFORCE GTX 1050Ti
או
Gforce Mx250
מבחינת הכרטיס מה עדיף לגרפיקה?
שאר הנתונים הם i7/ssd וכו'
ההערה היחידה שלי היא שבפוטושופ לא רק שנדיר שצריך יותר מ8 GB אלא בלתי אפשרי...אפילו שנכתב כאן על זה כבר עשרות או מאות פעמים אני אחסוך לכם ואעשה תמצות קצרצר
אני בטוח שיהיה הרבה שיהיה להם השגות הערות , וזה בסדר אני כותב את דעתי מנסיוני
אני לא נכנס בכלל לשאלה האם לקנות בחנות פלונית או אלמונית , או בכלל טכנאי ,אני מתייחס לצרכים.
1. לשאלה של נייד או נייח , התשובה המקוצרת, אם אתם צריכים את הניידות שלו (או הגודל וכו לא משנה) אז תלכו על נייד , מכל בחינה אחרת שלא תהיה נייח עדיף.
הוא מהיר הרבה יותר, מחזיק הרבה יותר שנים , קל הרבה יותר לשדרג / לתקן אותו.
וגם כמובן נושא המסכים , מסכים של ניידים , גם אלו שהם בעלי פאנל IPS נוסף לזה שהם קטנים , הם בדכ מאוד מאוד רחוקים מבחינת הגוונים ממסכים נייחים טובים .
רק בניידים מאוד יקרים יש מסכים באמת טובים , לעומת נייחים שיש כבר מסכים ברמה טובה מאוד ב 800-850 שח.
2. המילה גרפיקה היא מאוד נרחבת , האם מדובר על תוכנות לדפוס ? דהיינו אילוס/אינדי/פוטושופ ? או גם פרמייר או אפילו אפטר ? זה מאוד משנה.
נסו למפות בדיוק מה הצרכים שלכם.
3. מבחינת החומרה ,
מעבד, כמובן שכמה יותר יותר טוב , אבל אם מדובר על נייח אפשר להתחיל מאיי5 , זה בסדר לעבודת דפוס , לוידאו כמובן I7 מומלץ יותר.
בניידים לעומת זה מעבד I5-U הם די חלשים , אפילו שה I7-U רק במעט מהיר יותר, כנראה שזה יותר הכיוון שתלכו עליו. נסו לכוון ל I7-H , או אפילו I5-H .
זיכרון , 8גב זה מתחת לנורמה היום לשימושים גרפיים , לא כדאי לרדת בשום מצב מ 16GB.
32 גב יתן תועלת רק בתוכנות שבנויות לנצל כזה נפח , אפטר למשל מאוד אוהב זיכרון , וגם פוטושופ אבל שם זה די נדיר שצריך כזאת כמות.
זה גם מאוד שימושי למי שעובד עם המון תוכנות במקביל .
ההבדלים בין זכרונות 2666מהצ ל 3000מהצ לא משמועתיים בדכ לתחום הזה , אם מדובר על דגם טוב יותר וההפר קטן כן שווה להשקיע.
דיסק SSD , זה דבר ברור מאליו , ובגלל המחירים המצחיקים שירדו אליהם כונני ה SSD בשנה וחצי האחרונות , אין שום תירוץ בעולם לקחת פחות מ 512 GB/
כדאי לשים לב שלוקחים עם SSD סביר , כי כמו בכל תחום כשהמחירים יורדים מאוד , גם האיכות והביצועים מאוד יורדים.
כדאי לברר את הדגם המדוייק של ה SSD , יש כאלה מאוד זולים שאין ללא זיכרון מטמון (נקאים DRAM-LESS ) הם בדכ התחתית של החבית ולא מומלצים , נוסף למהירות הפחותה שלהם הם גם נשחקים הרבה יותר (למי שירצה אני ארחיב על זה )
דווקא ההבדל בין ה NVME ל SATA פחות קריטי לרוב המשתמשים , יש דגמים זולים של NVME שנחותים מדמי פרמיום ב SATA , אז לא לבחור בזה באופן אוטומטי אלא לברר על הדגם.
המשך יבוא....
ההערה היחידה שלי היא שבפוטושופ לא רק שנדיר שצריך יותר מ8 GB אלא בלתי אפשרי...
ובכל שאר הפרטים הרחבת בצורה נפלאה יישר כוח!
תיקון טעות 16G. חוץ מזה שזה MBלא הבנתי למה בלתי אפשר , אם זה PS של 64ביט הוא בקלות יכול לצרוך כמה שיתנו לו
זה במקרה מהמחשב של לקוחה שאני מחובר אליו כעת , רק הפוטושופ צורך לבד 7.5MB , מתוך 16
אפילו שנכתב כאן על זה כבר עשרות או מאות פעמים אני אחסוך לכם ואעשה תמצות קצרצר
אני לא נכנס בכלל לשאלה האם לקנות בחנות פלונית או אלמונית , או בכלל טכנאי ,אני מתייחס לצרכים.
1. לשאלה של נייד או נייח , התשובה המקוצרת, אם אתם צריכים את הניידות שלו (או הגודל וכו לא משנה) אז תלכו על נייד , מכל בחינה אחרת שלא תהיה נייח עדיף.
וגם כמובן נושא המסכים , מסכים של ניידים , גם אלו שהם בעלי פאנל IPS נוסף לזה שהם קטנים , הם בדכ מאוד מאוד רחוקים מבחינת הגוונים ממסכים נייחים טובים .
רק בניידים מאוד יקרים יש מסכים באמת טובים , לעומת נייחים שיש כבר מסכים ברמה טובה מאוד ב 800-850 שח.
2. המילה גרפיקה היא מאוד נרחבת , האם מדובר על תוכנות לדפוס ? דהיינו אילוס/אינדי/פוטושופ ? או גם פרמייר או אפילו אפטר ? זה מאוד משנה.
3. מבחינת החומרה ,
מעבד, כמובן שכמה יותר יותר טוב , אבל אם מדובר על נייח אפשר להתחיל מאיי5 , זה בסדר לעבודת דפוס , לוידאו כמובן I7 מומלץ יותר.
בניידים לעומת זה מעבד I5-U הם די חלשים , אפילו שה I7-U רק במעט מהיר יותר, כנראה שזה יותר הכיוון שתלכו עליו. נסו לכוון ל I7-H , או אפילו I5-H .
זיכרון , 8גב זה מתחת לנורמה היום לשימושים גרפיים , לא כדאי לרדת בשום מצב מ 16GB.
32 גב יתן תועלת רק בתוכנות שבנויות לנצל כזה נפח , אפטר למשל מאוד אוהב זיכרון , וגם פוטושופ אבל שם זה די נדיר שצריך כזאת כמות.
ההבדלים בין זכרונות 2666מהצ ל 3000מהצ לא משמועתיים בדכ לתחום הזה , אם מדובר על דגם טוב יותר וההפר קטן כן שווה להשקיע.
דיסק SSD , זה דבר ברור מאליו , ובגלל המחירים המצחיקים שירדו אליהם כונני ה SSD בשנה וחצי האחרונות , אין שום תירוץ בעולם לקחת פחות מ 512 GB/
כדאי לשים לב שלוקחים עם SSD סביר , כי כמו בכל תחום כשהמחירים יורדים מאוד , גם האיכות והביצועים מאוד יורדים.
כדאי לברר את הדגם המדוייק של ה SSD , יש כאלה מאוד זולים שאין ללא זיכרון מטמון (נקאים DRAM-LESS ) הם בדכ התחתית של החבית ולא מומלצים , נוסף למהירות הפחותה שלהם הם גם נשחקים הרבה יותר (למי שירצה אני ארחיב על זה )
דווקא ההבדל בין ה NVME ל SATA פחות קריטי לרוב המשתמשים , יש דגמים זולים של NVME שנחותים מדמי פרמיום ב SATA , אז לא לבחור בזה באופן אוטומטי אלא לברר על הדגם.
המשך יבוא....
פירוט מעולה. תודה.אפילו שנכתב כאן על זה כבר עשרות או מאות פעמים אני אחסוך לכם ואעשה תמצות קצרצר
3. מבחינת החומרה ,
המשך יבוא....
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: