דרוש מידע קניות לבית לפני החתונה-טיפים בדחיפות!!

מליון

משתמש מקצוען
חוץ ממגבות ומצעים שמתחלקים צד החתן והכלה.
את כל הדברים האחרים קונה הכלה.
ואל תחכו לאחרי החתונה. לפני כן זה על חשבון ההורים, ולהם זה עוד כמה שקלים בין כל ההוצאות.
לזו"צים כל הוצאה זה הוצאה.
טיפ :) תקנו מה שצריך ואל תקנו מה שלא צריך. זה נשמע מובן מאליו אבל מי שנמצאת במסע הקניות הזה בטח מבינה...

החכמה צודקת

משתמש מקצוען
מצד ב' - אחרי החתונה זה כבר יכול להיות על חשבונך...

ואל תחכו לאחרי החתונה. לפני כן זה על חשבון ההורים, ולהם זה עוד כמה שקלים בין כל ההוצאות.
סורי, נשמע לי לא טוב...........
נכון שההורים הכי בעולם רוצים לתת הכל בכל כל
אבל אנחנו כילדים לא אמורים להרגיש שצריך לנצל ת'כסף של ההורים לפני החתונה:(

elisheva.rt

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
UX UI
D I G I T A L
תקני את כ-ל מה שצריך.
אל תצפי לקבל יותר מידי מתנות שיחסכו לך לקנות..
אחרי החתונה כבר מתחילים לחשב כל הוצאה :cool:
חוץ מהדברים הגדולים, את הכל קניתי מהכסף שלי, למה על חשבון ההורים?

דוב ס

משתמש מקצוען
אבל אנחנו כילדים לא אמורים להרגיש שצריך לנצל ת'כסף של ההורים לני החתונה:(
צודקת!
אבל כאן לא מדובר בסתם דברים
אלא דברים שהכרחיים לבית שההורים רוצים לתת, ואחרי החתונה כשהזוג הטרי לפעמים סופר שקלים, לא כל כך נעים לבוא להורים ולבקש 80 ש''ח עבור שטיח..

החכמה צודקת

משתמש מקצוען
צודקת!
אבל כאן לא מדובר בסתם דברים
אלא דברים שהכרחיים לבית שההורים רוצים לתת, ואחרי החתונה כשהזוג הטרי לפעמים סופר שקלים, לא כל כך נעים לבוא להורים ולבקש 80 ש''ח עבור שטיח..
נכון
לכן לא קניתי שטיח
ולא מגהץ קיטור
ולא מלא סירים
ולא עציצים.......

klik's

משתמש מקצוען
זה באמת לא נעים, והרבה מעבר (שטיח זה הכרחי??????)
אבל אם להורים יש הרבה הוצאות, זה גם אמור להיות לא נעים לפני החתונה לבקש 80 ש"ח לשטיח...

דוב ס

משתמש מקצוען
נכון
לכן לא קניתי שטיח
ולא מגהץ קיטור
ולא מלא סירים
ולא עציצים.......
לדעתי אין כלל בזה...
כל משפחה והיכולות+מנטליות שלה....
ישנם פעמים בו קונים ממש הרבההה, ממש עוברים על איסור בל תשחית...
אני אישית.. מכיר אחת שקנתה 6 מעילים לפני החתונה....
בגלל שהיה אפשרי....
ואז מה?
מה עם בל תשחית
ואיני מדבר על הבגדים שנמסרו לגמחי''ם עם התוויות שעליהם בגלל שלא השתמשו בהם, והם כבר לא ב"סטייל".........

יבר

משתמש מקצוען
ומה עושים כאשר אמא של הכלה הלכה וקנתה מלוא טוב ארץ מצרים .
ועל סמך מה שאמרתי לה שנדוניה תתחלק חצי חצי (ושהכלה תקנה מה שלטעמה) היא הגישה חשבונית על כל הסכום שהוציאה כולל דברי מותרות וסטייל.
כמובן ששילמתי ולא אמרתי מילה.
אבל :
א. הייתי מאוד רוצה לקבל פירוט. לי לא נעים לבקש אבל הם צריכים לתת....
ב. אני מייעצת לסכם יותר בפירוט מראש מה קונים ובמה משתתפים.
ג. למדתי משהו לגבי ילדי הבאים.
ד. בלאו הכי הקב"ה מחתן לנו את הילדים . הרי אין הסבר הגיוני איך אברכים עומדים בכאלו הוצאות. אז אני מנסה לשכנע את עצמי שהפעם אנחנו היינו הצינור. (אבל האמת , אני עדיין קצת עצבנית ע"ז. כי גם שקונים לא חייבים ללכת על הטופ של הטופ מבחינת סטייל)
ורק בשמחות אצל כולם !

צריכה לחשוב...

משתמש מקצוען
מישהי אמרה לי-
קונים הכל לפני החתונה- אח"כ זה עולה כסף...
(מדובר באברכית שמחתנת- היא נראה לי התכוונה שיש כל כך הרבה ניסים לפני החתונה בעניני כספים (ולא רק) אז אדרבה...)

דוב ס

משתמש מקצוען
(מדובר באברכית שמחתנת- היא נראה לי התכוונה שיש כל כך הרבה ניסים לפני החתונה בעניני כספים (ולא רק) אז אדרבה...)
שמעתי מישהו אומר
הרי הכל בכל מקרה מהמינוס
אז מינוס של עוד קצת
מה ההבדל כמה עמוק הבור....
[טיפשות שנובעת מייאוש...]

976חני

משתמש מקצוען
אם עדיין יש צורך בטיפים פרקטיים ולא בדיונים תאורטיים....
יש חוברות מוכנות כאלה , אם לא מתאים לך- מציעה לך להכין רשימה של הדברים השימושיים שחייבים אותם במטבח, באמבטיה, בחדר שינה, בכניסה לבית וכו' (לפי חדרים)
ועוד הצעה -את הכלים הראשוניים- כדאי להטביל מראש

מליון

משתמש מקצוען
נעלבתי...:)
כזה הרבה אימוגיים נזעמים, על מה??
לא דיברתי על לקנות מותרות על חשבון ההורים!
ועדיין לא מתחרטת על מה שכתבתי כי:
יש כל כך הרבה ניסים לפני החתונה בעניני כספים
ולזוג שמשתכר בד"כ ממלגת הכולל ומהמינימום שהאשה מביאה, יהיה קשה לקנות אפילו עוד סיר נצרך.
וההורים עושים זאת בדר"כ בשמחה.

דיני

משתמש מקצוען
אל תקני כלום לפני החתונה.
הכי כיף ללכת אחכ ביחד לאמפרית החסד/עזרה ואחווה ולבחור ביחד את צלחות הפלסטיק החלביות שילוו אתכם בע"ה שנים ארוכות, ואת המברשת לאסלה - מה כדאי, להשקיע בפשוטה ולחדש מפעם לפעם, או להשקיע ב'משוכלל' וכו וכו'
אין על החוויה הבראשיתית הזאת
[מצד שני כשהתחתנו באמת קיבלנו חלק מהדברים כמתנות לחתונה אז לא היה טעם לקנות לפני החתונה. עשינו ספירת מלאי ויצאנו להשלים את החסר. וכסף? מי שדאג להורים שלנו לחתן אותנו דאג גם לנו שיהיה כסף לקנות צלחות וקרש גיהוץ.]

יבר

משתמש מקצוען
אל תקני כלום לפני החתונה.
הכי כיף ללכת אחכ ביחד לאמפרית החסד/עזרה ואחווה ולבחור ביחד את צלחות הפלסטיק החלביות שילוו אתכם בע"ה שנים ארוכות, ואת המברשת לאסלה - מה כדאי, להשקיע בפשוטה ולחדש מפעם לפעם, או להשקיע ב'משוכלל' וכו וכו'
אין על החוויה הבראשיתית הזאת
[מצד שני כשהתחתנו באמת קיבלנו חלק מהדברים כמתנות לחתונה אז לא היה טעם לקנות לפני החתונה. עשינו ספירת מלאי ויצאנו להשלים את החסר. וכסף? מי שדאג להורים שלנו לחתן אותנו דאג גם לנו שיהיה כסף לקנות צלחות וקרש גיהוץ.]
מסכימה עם כל מילה !
הזוגות הנשואים שלי שעשו כך אחרי החתונה נהנו מאוד והרגישו שותפות !

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה