מאפים קמח מלא/קמח כוסמין

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
באשכול זה נרכז את כל המאפים [לחים/לחמניות/עוגות/עוגיות/פשטידות] מקמח מלא או קמח כוסמין

לתועלת אלו שמשתמשים רק בקמחים אלו.

העלתם מתכון כזה בעבר?
נשמח שתעתיקו לכאן, או שתתנו כאן קישור.
 

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
באופן כללי, בכל הפשטידות אין בעיה להמיר את הקמח בקמח מלא/ כוסמין. זה נטמע וממש לא מורגש (מניסיון. אצלי בבית יש רק קמח כוסמין).
כנ"ל בטורטים
 

מלכה123

משתמש מקצוען
לחמניות מקמח כוסמין שנתתי פה הרבה פעמים:

1 ק"ג קנמח כוסמין (אני משתמשת ב100%)
1 כף דבש או סוכר
2 כפות שמרים יבשים או 1 שמרית
2.5-3 כוסות מים חמימים (כוס ח"פ)
1 כפית מלח
4\1 כוס שמן זית (אפשר אפילו פחות)

מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר, מוסיפים בהדרגה את המים (ייתכן שצריך פחות או יותר ממה שרשמתי.) אחרי שלים את הבצק והוא "נהיה" בצק מוסיפים את המלח והשמן ולשים עוד כמה דקות.
מניחים להתפחה בתוך הקערה כשיא מכוסה בניילון ומעליו מגבת. מתפיחים במשך שעה במקום חמים ואז "מוציאים אויר" לבצק ומתפיחים במשך חצי שעה נוספת.
יוצרים צורה של לחמניות, אפשר לאחר שיוצרים לחמניה לטבול אותה במים ואז בשומשום. מניחים להתפחה נוספת במשך 20 דקות עד חצי שעה. בינתיים מדליקים את התנור על 200 מעלות (לפחות 20 דקות לפני האפיה).
טיפ שאני משתמשת: מתחת לניר אפיה לשפוך 4\3 כוס מים לתוך התבנית ומעלים להניח את הנייר אפיה ומעליו את הלחמניות.
אופים במשך חצי שעה.
בתיאבון!
 

גלוריה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
פיתות מקמח כוסמין ללא שמרים
(מבוסס על מתכון של ניקית שאיני זוכרת את שמה שהעלתה בעבר, תודתי לה!)

המצרכים:
2.5 כוסות קמח כוסמין מלא
2 כפיות גדושות אבקת אפיה
כפית מלח (אפשר פחות)
2 כפיות שמן זית
כוס מים חמים

לציפוי (אופציונאלי):
ביצה טרופה, שומשום

אופן ההכנה:
- מחממים תנור מראש ל- 200 מעלות.
- לשים היטב את כל מרכיבי הבצק.
- אם רוצים, מצפים בביצה טרופה ובשומשום.
- אופים 15-20 דקות עד הזהבה.
 

גלוריה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
באופן כללי, בכל הפשטידות אין בעיה להמיר את הקמח בקמח מלא/ כוסמין. זה נטמע וממש לא מורגש (מניסיון. אצלי בבית יש רק קמח כוסמין).
כנ"ל בטורטים
כנ"ל בהסמכת מרקים (במקום קורנפלור) ובעוגיות.
 

קרוסלה

משתמש פעיל
אני עושה את כל המתכונים המוצעים כאן חלות/לאפות/עוגיות/עוגות/פשטידות
הכל מקמח כוסמין 80%.
לא נתקלתי אף פעם בבעיה.
 

תמר יונה

משתמש מקצוען
מצטרפת....
אני אופה רק עם כוסמין, ממירה רגיל ויוצא מעולה.
מתכון ללחמניות מעולות שאני מכינה כל שבועיים - למקפיא- וכל בוקר שולפת אחת במקום הסנדוויץ'.
טעיםםם
2 הערות: אני משתמשת בקילו קמח כוסמין- ולא חצי חצי כמו שכתוב, וגם קצת מטגנת בצל ועושה כעין שקע בלחמניה לפני האפיה ומפזרת מלמעלה.
 

נעמה :)

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
לחמניות מקמח כוסמין שנתתי פה הרבה פעמים:

1 ק"ג קנמח כוסמין (אני משתמשת ב100%)
1 כף דבש או סוכר
2 כפות שמרים יבשים או 1 שמרית
2.5-3 כוסות מים חמימים (כוס ח"פ)
1 כפית מלח
4\1 כוס שמן זית (אפשר אפילו פחות)

מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר, מוסיפים בהדרגה את המים (ייתכן שצריך פחות או יותר ממה שרשמתי.) אחרי שלים את הבצק והוא "נהיה" בצק מוסיפים את המלח והשמן ולשים עוד כמה דקות.
מניחים להתפחה בתוך הקערה כשיא מכוסה בניילון ומעליו מגבת. מתפיחים במשך שעה במקום חמים ואז "מוציאים אויר" לבצק ומתפיחים במשך חצי שעה נוספת.
יוצרים צורה של לחמניות, אפשר לאחר שיוצרים לחמניה לטבול אותה במים ואז בשומשום. מניחים להתפחה נוספת במשך 20 דקות עד חצי שעה. בינתיים מדליקים את התנור על 200 מעלות (לפחות 20 דקות לפני האפיה).
טיפ שאני משתמשת: מתחת לניר אפיה לשפוך 4\3 כוס מים לתוך התבנית ומעלים להניח את הנייר אפיה ומעליו את הלחמניות.
אופים במשך חצי שעה.
בתיאבון!
ניסית להכין עם דבש? איך יצא?
 

IAvigail

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
D I G I T A L
היה באשכול ממתכון של @שירי כהן לחמניות כוסמין,
לא מוצאת אותו,
מתאים שנצרף אותו כאן
 

תפארת ה.

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
איך ממירים קמח לבן לכוסמין? אותו יחס? צריך להוסיף יותר מים?
תודה
 

עולם קטן

משתמש פעיל
אם רוצים להחליף בעוגות בחושות לקמח כוסמין, זה אותו יחס?
ואיך מבחינת הטעם??
 

שועלית

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
סאונד והפקות אולפן
תודה על האשכול,
אני עוברת עכשיו לקמח מלא, אין לי ניסיון איתו בכלל ואני די מפחדת מהשינוי.
יש לכם טיפים ומתכונים ללחמניות מקמח מלא שלא ירגישו שזה מקמח מלא?
אני רוצה לעשות לחמניות מתוקות, לעשות בדיוק כמו בקמח לבן או שצריך כמות שונה של סוכר?
ועוד משהו, מה ההבדל בין קמח מלא לכוסמין? מבחינה תזונתית וכו'?
 

אסתי אסבן-ווליום

משתמש צעיר
סאונד והפקות אולפן
הכוסמין לדעתי הרבה יותר טעים מקמח חיטה מלא.
מענין אם רק אני חושבת ככה?
אני משתמשת ב80 אחוז. אל תעברי אולי דרסטית ל100 אחוז.
ובעוגיות לילדים במתכונים עם השוקולד (עוגות כושי למיניהם, ושמרים שוקולד) מנסיון לא מרגישים בכללללללל.
אם לא תגלי אף אחד לא ידע:)
הכוסמין ידוע כקל לעיכול מאד.
 

נעמה 26

משתמש פעיל
אני משתמשת בכוסמין 80% או לבן
מחליפה בהכל, ללא שינוי ויוצא מעולה
גם למלא 80% אפשר להחליף כרגיל
הכוסמין נחשב יותר טוב לעיכול
 

קול תודה

משתמש מקצוען
משתמשת רק בכוסמין, לרוב כוסמין לבן.
לא יודעת כמה הערך התזונתי שלו הוא יותר מקמח רגיל, אבל הוא הרבה יותר קל לעיכול
ממירה בלי שום בעיה ובאותו יחס בכל מתכון שהוא: חלות, עוגות, מאפים, ואין פוצה פה ומצפצף
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט א'

א אַשְׁרֵי תְמִימֵי דָרֶךְ הַהֹלְכִים בְּתוֹרַת יְהוָה:ב אַשְׁרֵי נֹצְרֵי עֵדֹתָיו בְּכָל לֵב יִדְרְשׁוּהוּ:ג אַף לֹא פָעֲלוּ עַוְלָה בִּדְרָכָיו הָלָכוּ:ד אַתָּה צִוִּיתָה פִקֻּדֶיךָ לִשְׁמֹר מְאֹד:ה אַחֲלַי יִכֹּנוּ דְרָכָי לִשְׁמֹר חֻקֶּיךָ:ו אָז לֹא אֵבוֹשׁ בְּהַבִּיטִי אֶל כָּל מִצְוֹתֶיךָ:ז אוֹדְךָ בְּיֹשֶׁר לֵבָב בְּלָמְדִי מִשְׁפְּטֵי צִדְקֶךָ:ח אֶת חֻקֶּיךָ אֶשְׁמֹר אַל תַּעַזְבֵנִי עַד מְאֹד:
נקרא  27  פעמים

לוח מודעות

למעלה