מאפים קליעת חלה מ-6 רצועות-

חנש

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
החלה נקרעת כשהיא תופחת יתר על המידה.
אם רואים שהבצק כבר תפח, כדאי לטפל בו מיד.
ואם רואים שהחלה תופחת יותר מידי, מיד לשים בתנור.
 

מיכל ש.

משתמש פעיל
היות ועלתה בקשה מספר פעמים לגבי קליעת חלה מ-6 רצועות, גייסתי את הבת שלי להסריט את הקליעה.
הסרטון באיכות נמוכה ממש כדי שיוכל לעלות לכאן, אבל ברור מספיק.
צפה בקובץ המצורף 1546869


צפה בקובץ המצורף 1546860

צפה בקובץ המצורף 1546870

תכינו בצק.
תפרישו חלה
שאו תפילה שכבר יבואו ימים טובים יותר. שישוחרר חטופי עמ"י שנאנקים בשבי החמאס, שישובו החיילים שבחזית הביתה לשלום ללא פגע, כבר די והותר קרבנות הקריב העם שלנו. שבחורי הישיבות ימשיכו ללמוד בחשק ולתמוך בעולם בעמוד התורה. ושכל מי שצריך ישועה- יראה אותה בקרוב.
ובכלל, ובעיקר-
שיבואו משיח צדקנו כבר.
במהרה.
אמן!
צפה בקובץ המצורף 1546871

צפה בקובץ המצורף 1546872

ועל הדרך, קליעה חמדה וקלה ממש ללחמניות:
צפה בקובץ המצורף 1546874
מכינים 2 רצועות. מחברים בקודקוד. מניחים משהו כמשקולת על הקודקוד שלא יסתובב תוך כדי עבודה. מסובבים את 2 הרצועות כמו בורג. סוגרים היטב בקצה. אם הלחמניות "משתוללות" מעט בתבנית זה בסדר, זה נותן להן יופי שהן לא ישרות ממש.

צפה בקובץ המצורף 1546875
העני תודה על ההסבר המושלםםם!!!! (עם הסרטון)
 

אכפתית

משתמש מקצוען
@ה.בקר מקסים! תודה רבה!
אפשר גם סרטון של 4 רצועות בבקשה?
אבל לא אלו שיוצאות עגולות
חלה רגילה על 4
לא תמיד יש זמן וכוח להכין 6 רצועות לכל חלה (לרדד כל אחת ולגלגל)
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
@ה.בקר מקסים! תודה רבה!
אפשר גם סרטון של 4 רצועות בבקשה?
אבל לא אלו שיוצאות עגולות
חלה רגילה על 4
לא תמיד יש זמן וכוח להכין 6 רצועות לכל חלה (לרדד כל אחת ולגלגל)
אם אזכור אכין אחת של 4 השבוע בעז"ה ואשתדל לזכור להסריט.
אני קולעת 4 בשיטה אחרת
 

ללדת אחרת

משתמש פעיל
העני תודה רבה!
לראשונה קלעתי חלות מ6 רצועות [עד היום קלעתי מ3] לפי ההדרכה שלך ויצאו חלות יפהפיות......
ז"א נכנסו לתנור יפהפיות וגבוהות, כ"כ גבוהות שפחדתי שיגעו בתקרה של התנור במהלך האפיה :)
ו...
יצאו ממנו יפהפיות, תפוחות, אבל - שוכבות על התבנית.... :(
למה????? הצטערתי שלא צילמתי אותן כשנכנסו לתנור :(
חייבת לומר שזה לא קרה מבצק "עייף", שמשתטח כמו פיתה, אלא שהחלה כאילו "נזלה " לצדדים.
אה, ועוד שאלה. משניים וחצי קג עשיתי ארבע חלות ו12 לחמניות. הגיוני?
 

חמסה

משתמש צעיר
ואוו, איזה חלות! עושה חשק לטעום אותם...
תודה על ההסבר המפורט והברור
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
העני תודה רבה!
לראשונה קלעתי חלות מ6 רצועות [עד היום קלעתי מ3] לפי ההדרכה שלך ויצאו חלות יפהפיות......
ז"א נכנסו לתנור יפהפיות וגבוהות, כ"כ גבוהות שפחדתי שיגעו בתקרה של התנור במהלך האפיה :)
ו...
יצאו ממנו יפהפיות, תפוחות, אבל - שוכבות על התבנית.... :(
למה????? הצטערתי שלא צילמתי אותן כשנכנסו לתנור :(
חייבת לומר שזה לא קרה מבצק "עייף", שמשתטח כמו פיתה, אלא שהחלה כאילו "נזלה " לצדדים.
אה, ועוד שאלה. משניים וחצי קג עשיתי ארבע חלות ו12 לחמניות. הגיוני?
למה השתטחו אני לא יודעת לומר בדיוק.
אבל,
כשיש להן מקום להתפשט הן מתפשטות לצדדים, לכן, אני שמה 2 בתבנית, מפרידה עם תבנית אינגליש הפוכה משומנת במקום שמתחבר עם החלות וכך אופה. אז אין להן מקום להתרחב והן חייבות לעלות למעלה

לגבי הכמות-
אני לא יודעת מה גודל החלות שהכנת ומה גודל הלחמניות...
 

הכול טוב ולטובה!!

משתמש מקצוען
@ה. בקר הכנתי את חלות עם הקליעה שהסברת-תודה רבה!
רציתי לשאול-
שקלתי כל חתיכה 150 גר'
חלה אחת יצאה לי ענקית של אדמו"רים וחלק החלות כל אחת גודל שונה
כמה גר' את ממליצה שתהיה כל חתיכה לגודל של 4 נפשות?
ונשמח שתעלי סרטון הדרכה לקליעה של 4
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
@ה. בקר הכנתי את חלות עם הקליעה שהסברת-תודה רבה!
רציתי לשאול-
שקלתי כל חתיכה 150 גר'
חלה אחת יצאה לי ענקית של אדמו"רים וחלק החלות כל אחת גודל שונה
כמה גר' את ממליצה שתהיה כל חתיכה לגודל של 4 נפשות?
ונשמח שתעלי סרטון הדרכה לקליעה של 4
בקליעה של 6 מספיק 120 גרם לכל רצועה ל-4 נפשות
מקווה לזכור להסריט קליעה של 4
 

mfr

משתמש פעיל
צילום מקצועי
יש לי טיפ לגבי השבר שקורה באפייה,
אני מכניסה את החלות ללא ביצה ושומשום!!! על חום 160-180 מעלות למשך בערך 25 דק'
ואז, כשהן משחימות למעלה ומעט קשות, אני מוציאה ומורחת ביצה ושומשום (קבלו עוד טיפ, החלה רותחת, לכן מורחים מעט ביצה ומייד בוזקים שומשום - אני שמה את השומשום בקופסת תבלינים ריקה ובוזקת עם החורים הגדולים - כך זה נותן פיזור יפה ואחיד, וגם קל יותר כשאין עוד יד לעזרה... ושוב מורחים ביצה ובוזקים עד לכיסוי כל החלות)
מחזירה את החלות לתנור, משנה את האפייה לטורבו עד החום הגבוה ביותר (250 מעלות)
למשך 9-10 דק' ומוציאה חלות יפיפיות ושחומות ללא שום שבר...
אני אישית שמה בביצה גם סוכר חום או דמררה וכפית קפה מגורען - זה נותן צבע וטעם עסיסיים.

והני - תודה על הסרטון, בעז"ה מתכננת לנסות השבוע בזכותך!

בהצלחה!!!
 

תם תם

משתמש רשום
הני
תודה תודה
הכנתי חלות בקליעת 6
כמעט כמט שלך!!!!
זכו השבת תעמוד לך
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט פ'

קכט פְּלָאוֹת עֵדְוֹתֶיךָ עַל כֵּן נְצָרָתַם נַפְשִׁי:קל פֵּתַח דְּבָרֶיךָ יָאִיר מֵבִין פְּתָיִים:קלא פִּי פָעַרְתִּי וָאֶשְׁאָפָה כִּי לְמִצְוֹתֶיךָ יָאָבְתִּי:קלב פְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כְּמִשְׁפָּט לְאֹהֲבֵי שְׁמֶךָ:קלג פְּעָמַי הָכֵן בְּאִמְרָתֶךָ וְאַל תַּשְׁלֶט בִּי כָל אָוֶן:קלד פְּדֵנִי מֵעֹשֶׁק אָדָם וְאֶשְׁמְרָה פִּקּוּדֶיךָ:קלה פָּנֶיךָ הָאֵר בְּעַבְדֶּךָ וְלַמְּדֵנִי אֶת חֻקֶּיךָ:קלו פַּלְגֵי מַיִם יָרְדוּ עֵינָי עַל לֹא שָׁמְרוּ תוֹרָתֶךָ:
נקרא  10  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה