דרוש מידע קליניקה פרטית לטיפול רגשי- איך נכנסים לשוק?

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
חייב להודות שלא הבנתי את הלוגיקה
ויש לך תואר בפסיכולוגיה? וואו!
ריש הבינה יופי
לימודי תואר לא משתוים ללימודי תעודה. כשבנאדם מצהיר שלמד איקס שנים ודאי שיש לבחון מה למד. אופי הלימודים ומורכבותם גוזר גם הוא את השכר.
אני למדתי שמונה שנים בלונאות, טוב?

נערך לאחרונה ב:

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
לא חשבתי שאצטרך לרדת לרזולוציה הזאת אבל אם לכלכתם אז אענה
חלילה לי מללכלך!
וטוב שפרטתם על היקף לימודיכם, כי יש קורסים קצרים וזריזים בהוראה מתקנת והרושם שמתקבל לעתים מאלו שמצהירים על עצמם שהם עוסקים בתחום שהם בוגרי הקורסים הנ"ל.
מכל מקום הודעתי בעינה עומדת - ההכשרה בתחום הנפש הינה מורכבת ותובענית, קשה מאד ללמוד אותה ולהתפרנס במקביל עקב השעות הרבות והדרישות שהיא מציבה בפני הלומד.

עלות לימודים בתחום הנפש יכולה בשקט לעלות על חמישים אלף שקלים (תואר ראשון, תואר שני, הדרכות, לימודי התמחות כמו פסיכותרפיה או סי בי טי וכו').

פרוגפרוגנדה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
כל מי שמתלונן מוזמן ללמוד CBT ולהתחיל לטפל
נמאס מהתלונות האלה נכנסת לו פעם לחשבון בנק אתה יודע כמה חסר לו? כמה שעות שבועיות הוא מקבל ?איזה הוצאות יש לו? כמה מס הוא משלם? זה לא רציני!

הכי הכי טוב

משתמש פעיל
לפותחת האשכול
הכי טוב והכי נכון רק דרך מנהלי מוסדות
הם משוועים למישהו מקצועי,
כי כמו שכולם יודעים יש כאלו שמטפלים כי הם שמעו קורס בנגן בדרך לכולל
וזה לא מצחיק זה עצוב מאד
רק קשה לשכנע אותם צריך מישהו שמכיר גם אותכם טוב מאד וגם המנהל סומך עליו
בהצלחה

יוק

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
וטוב שפרטתם על היקף לימודיכם, כי יש קורסים קצרים וזריזים בהוראה מתקנת והרושם שמתקבל לעתים מאלו שמצהירים על עצמם שהם עוסקים בתחום שהם בוגרי הקורסים הנ"ל.
אני מכיר הרבה יותר "מטפלים".... בתחום הנפש שלקחו קורסים זריזים וקצרים ומצהירים על עצמם שהם עוסקים בתחום! וכן הם גם לוקחים 300 ש"ח ויותר למפגש!
מכל מקום הודעתי בעינה עומדת - ההכשרה בתחום הנפש הינה מורכבת ותובענית, קשה מאד ללמוד אותה ולהתפרנס במקביל עקב השעות הרבות והדרישות שהיא מציבה בפני הלומד.
עדיין זה לא מצדיק את הרף הגבוה של המחירים.

יוק

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
כל מי שמתלונן מוזמן ללמוד CBT ולהתחיל לטפל
נמאס מהתלונות האלה נכנסת לו פעם לחשבון בנק אתה יודע כמה חסר לו? כמה שעות שבועיות הוא מקבל ?איזה הוצאות יש לו? כמה מס הוא משלם? זה לא רציני!
אם שמעתם הרבה את התלונות האלו כנראה שיש בזה משהו
אנשים מתלוננים על החברות הגדולות במשק על העלאת מחירים
אנשים מתלוננים על מנהלי העמותות שעושקים את הגננות

העושק של המטפלים נמצא בנקודה הרבה יותר כואבת והרבה יותר חמורה! רוב אלו שמגיעים לטיפול הם אנשים שאין להם כיצד לשלם את הטיפול ורק בגלל תיאוריות של "סטינג" מקודש וקרטל מאורגן הם נאלצים לשלם את הסכומים ההזויים הללו!

לגבי חשבון הבנק אני מפרגן לכל יהודי להרוויח כמה שיותר אבל כשאני פוגש את ההורים המיואשים שצריכים לעבוד שעות נוספות בשביל חשבון הבנק של המטפלים המסכנים.... זה חורה לי!

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
אני ממש בעד הורדת מחירי הטיפול והנגשתו
אבל עדיין, כל העוסקים ברפואה מקבלים תשלומי עתק על כל מפגש פרטי - לפעמים בן עשר דקות! רופא פרטי גדול לוקח אלף שקל וצפונה. למה נטפלים דווקא לעוסקים בתחום הנפש?
מי שלא יכול לשלם, גם בתחום הנפש - יכול להיעזר במרפאות הציבוריות. תאמרו שאין זמינות תורים? גם בפרטי היום יש זמני המתנה ממושכים מאד, למרבה הצער.

אשר לטענה על החלטוריסטים שלוקחים מחירי עתק - אכן מקומם מאד מאד.

יוק

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
אני ממש בעד הורדת מחירי הטיפול והנגשתו
אבל עדיין, כל העוסקים ברפואה מקבלים תשלומי עתק על כל מפגש פרטי - לפעמים בן עשר דקות! רופא פרטי גדול לוקח אלף שקל וצפונה. למה נטפלים דווקא לעוסקים בתחום הנפש?
מי שלא יכול לשלם, גם בתחום הנפש - יכול להיעזר במרפאות הציבוריות. תאמרו שאין זמינות תורים? גם בפרטי היום יש זמני המתנה ממושכים מאד, למרבה הצער.

אשר לטענה על החלטוריסטים שלוקחים מחירי עתק - אכן מקומם מאד מאד.
ברפואת הגוף יש שני הבדלים מהותיים
א' אותם רופאים שלוקחים אלף שקל וצפונה זה בדרך כלל פרופסורים ומנהלי מחלקות שבילו חלקים נרחבים מהחיים שלהם בחו"ל בשביל להגיע לרמה הזאת ולכן זה מצדיק את המחיר.
ב' בד"כ (למרות שיש מקרים יוצאים מן הכלל)המפגשים הפרטיים האלו הם חד פעמיים בשביל התייעצות רפואית ולכן יש לזה מחיר של פגישה בודדת בשונה מסשן של טיפולים שיכול להמשך ללא סוף כשהמונה מתקתק.

לגבי החלטוריסטים
תהיו כנים עם עצמכם ותאמרו כמה מטפלים מוסמכים אתם מכירים שעברו באמת את כל התהליך וכמה אתם מכירים כאלו שלא. אני לצערי מכיר יותר "מטפלים" יוצאי קורסים מאשר מוסמכים!

chaia

משתמש מקצוען
ברפואת הגוף יש שני הבדלים מהותיים
א' אותם רופאים שלוקחים אלף שקל וצפונה זה בדרך כלל פרופסורים ומנהלי מחלקות שבילו חלקים נרחבים מהחיים שלהם בחו"ל בשביל להגיע לרמה הזאת ולכן זה מצדיק את המחיר.
ב' בד"כ (למרות שיש מקרים יוצאים מן הכלל)המפגשים הפרטיים האלו הם חד פעמיים בשביל התייעצות רפואית ולכן יש לזה מחיר של פגישה בודדת בשונה מסשן של טיפולים שיכול להמשך ללא סוף כשהמונה מתקתק.

כמו שכבר ענו פה- גם בבריאות הגוף יש אנשים שנאלצים לשלם סכומים גבוהים עבור פגישה עם רופאים ונאלצים לעשות זאת על בסיס די קבוע (ולא מדובר על 1000 ש"ח מדובר על פי כמה).
וגם בבריאות הנפש אף אחד לא מחייב ללכת באופן פרטי בטח לא באופן קבוע, יש שירות פסיכולוגי לציבור דרך מרפאות בריאות הנפש ועוד כמה אופציות, כך שאדם שבוחר ללכת באופן פרטי ולשלם את המחיר עושה זאת באופן מודע כמו אדם שבוחר ללכת לרופא פרטי.
אם זה הוגן לשלם לרופא את המחיר זה בחירה אישית של האדם המשלם

בנימיני

משתמש מקצוען
ויש לך תואר בפסיכולוגיה? וואו!
ריש הבינה יופי
לימודי תואר לא משתוים ללימודי תעודה. כשבנאדם מצהיר שלמד איקס שנים ודאי שיש לבחון מה למד. אופי הלימודים ומורכבותם גוזר גם הוא את השכר.
אני למדתי שמונה שנים בלונאות, טוב?
זה בדיוק מה שטענתי...

שאם הוא למד 8 שנים ולא גובה תמורה הוגנת הוא פרייאר ועובד בתת השתכרות

צמה

משתמש מקצוען
יוצרי ai
סליחה שאני אומרת...
מכירה את התחום מקרוב, ורוב המטפלים שאני מכירה מרוויחים בסביבות השכר הממוצע במשק
והם כאלו שלמדו שנים! עם תואר ראשון ושני!
בודדים אלו שמצליחים להגיע למשכורת מכובדת.

reish

משתמש מקצוען
לא חשבתי שאצטרך לרדת לרזולוציה הזאת אבל אם לכלכתם אז אענה
הלימודים של 8.5 שנים הם כדלהלן
3.5 שנים תעודת מורה בחינוך המיוחד (לא כמו תואר אבל לא קורס זעיר מפה וזעיר משם)
השלמה לתואר ראשון שנה ושלשת רבעי אינטנסיביים עם מבחנים ושתי עבודות סמינריוניות
תואר שני בלקויות למידה על כל המשתמע
ולימודי אבחון דידקטי עם הגשת אבחונים וליווי מקצועי
חוץ מזה במהלך השנים למדתי כמה קורסים שלא מוכרים במשרד החינוך כגון הוראה מתקנת בגמ' השתלמות בקשב וריכוז ועוד כמה כאלו
העלויות שהיו לי בלימודים הם יותר מחמישים אלף ש"ח חוץ מאיבוד שעות שזה אני לא מחשב

לכן לבוא ולומר לי שאני לא מבין את המשמעות של לימודים אינטנסיביים זה מגוחך
יפה, בהחלט.
עדיין, בבריאות הנפש המסלול מורכב יותר. מכירה למשל עו"סית קלינית, עם וותק של חמש עשרה שנים, שעדיין מודרכת על בסיס קבוע ומשתלמת בלי סוף. מובן לי בהחלט למה גובה 300 לפגישה.
(כמדומני ש @אסתי בראון פירטה כאן את המסלול שלה. ארוך ויקר מאד).
מדובר כמובן על מטפלים מורשים ולא בוגרי קורס של שלוש שנים, כן?

מעבר לזה, יש את כללי השוק.
למה אינסטלטור גובה על ביקור קצר כל כך הרבה? ומתקין מזגנים? וקוסמטיקאית?
ככה. אלו המחירים המקובלים. הם מגלמים לפעמים את יוקרתיות המקצוע, לפעמים את מסלול ההכשרה הנדרש (אגב בהוראה מתקנת המסלול שנדרש הוא קצר בד"כ, כך שגם בוגר הכשרה מקיפה יותר יתקשה כנראה לקבל תמורה מתאימה), השכר עשוי גם לגלם את המחסור בשוק, את העבודה הפיזית, ועוד.

שרה וין

משתמש רשום
לצערי יש כאלה שלמדו שנים עם תארים וכו'
ויכולים להרוס הנפש של המטופל
לעומת כאלה שלמדו כמה שנים לימודי תעודה בלי תואר אבל פשוט יש להם את זה
את הרגישות ,ההבנה לנפש וכו'
אף אחד לא מכריח אף אחד לבוא לטיפול רגשי
ואם יש מטפל שלמד לימודי תעודה ויש לו את זה וגובה 300 ש"ח לפגישה
זה לא אומר שהוא גנב או נוכל
אם יש לו מטופלים זה אומר שהוא יודע לעזור להם
לכן לא ברור על מה הכעס
כל אחד מחליט על מה להוציא הכסף שלו ומה חשוב לו ועושה לו טוב
כמו בכל תחום אחר

reish

משתמש מקצוען
אשמח לחוו"ד מאנשי טיפול/ יועצים עסקיים או כל מי שמתעניין בטיפול- מה בכל זאת אפשר לעשות כדי להכנס לשוק?
מה עם להפיץ את השם שלך בקרב אנשי טיפול?
למשל להיות פעילה בקבוצות של מטפלים בתחום, ואם את עובדת עם מטפלים בתחומים אחרים לחשוף אותך לכך שאת מקבלת גם בקליניקה פרטית ומתמחה בתחומים X Y.
מניסיון בטיפול באחד ממקצועות הבריאות, אני מקבלת הפניות מקולגות ששולחות אלי אנשים שפנו אליהן ולא הסתדר טכנית בשל יום/שעה/מרחק, וכן מאנשי מקצוע אחרים.
אגב די נפוץ בטיפול בילדים, שקלינאיות/מרב"ע (בעיקר) מפנות להדרכת הורים ע"י עו"סית.

פרוגפרוגנדה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
אנשים לא מקצוענים שמטפלים הבעיה שלי איתם זה לא הכסף שהם לוקחים אלא זה שהם בכלל מטפלים
וכן אנשים למדו השקיעו לקחו סיכונים ועכשיו הגיעו סוף סוף אל המנוחה ואל הנחלה ואתה מקנא לא פייר
אתה מוזמן להשקיע כמוהם ולקבל כמוהם אן שום קרטל כל אחד יכול ללמוד ולהשקיע(כמובן אם הוא מתאים לזה)

מירי עוס

משתמש מקצוען
לגבי הטענה שלוקח שנים בשביל לכסות את ההוצאות זה לגמרי לא נכון! לשכור משרד במרכז בני ברק עולה הכי הרבה 2000 ש"ח (פחות מרווח יומי של מטפל רגיל)ואם רוצים להשקיע יותר בתפאורה זה עוד כמה אלפים בודדים לריהוט נעים וגם את זה מכסים בשלשה ימים!
זה בהנחה שמשקיעים, אבל המצב הוא שרוב המטפלים מתחלקים בשעות העבודה של הקליניקה או מקבלים בבית וכדו' ואז סעיף ההוצאות הופך להיות אפסי
ההוצאה היא על שנות הלימוד. זו ההוצאה המאסיבית.
שנות לימוד כוונתי היא ללימודי המקצוע עצמו- כדוגמת עו"ס. תואר ראשון ושני קליני. 5 שנים יחד.
ובנוסף רוב המטפלים המקצועיים לומדים הלאה קורסים מתקדמים המספקים הכשרה נוספת והתמחות ספציפיים.
אני למשל, תואר ראשון ושני.
מאז המשכתי ללמוד- כלי טיפולי EFT, טיפול ממוקד רגש. בנוסף, הסמכה לטיפול בהורות, וכרגע בתהליך הסמכה לפסיכותרפיה הורה ילד ממוקד טראומה והתקשרות.
תסכם את הכל, כולל הדרכות סדירות ומקצועיות, תגיע לעשרות רבות של אלפי שקלים.
ההשקעה בקליניקה היא באמת זניחה.
רוב מהטפלים המקצועיים שאני מכירה, בעלי תעודות מוכרות, המשיכו הרבה מעבר לתארים עצמם...

reish

משתמש מקצוען
מכירה קבוצות כאלו?
בינתיים הקבוצות ששמעתי עליהן מיועדות לאוסף של מאמנים/ מטפלים שונים, בעיקר לא מורשים, או קבוצות וואטסאפ, מה שאין לי
שמעתי ממטפלת על קבוצת פייסבוק. כנראה שאין לך:(
אולי כדאי לך לפתוח קבוצה כזו במייל, למטפלים חרדיים מוסמכים. יש כיום כבר לא מעט במגזר החרדי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה