דרוש מידע קליניקה פרטית לטיפול רגשי- איך נכנסים לשוק?

יוק

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
אז ככה
פסיכולוג לומד 3 שנים לתואר ראשון
נדרש לעבור מבחן מתאם עם ציונים כמו של תנאי קבלה לרפואה לקראת התואר שני
3 שנים תואר שני
שנתיים התמחות במסדרת מרפאתית
שנה התמחות במסגרת אישפוזית

שזה בדיוק סך השנים הנדרשות להפוך לרופא.

לגבי התשלום עבור טיפול רגשי
אני מניח שכפי שאתה מתנדב בתחום ההתמחות שלך - הוראה מתקנת אתה מצפה מפסיכולוגים ומטפלים רגשיים להתנדב גם.
וברצינות יותר, אחד העקרונות המקודשים בעולם הטיפול המקצועי הינו ה"סטינג". הסטינג מבדיל בין מטפל מקצועי לכזה שעשה כמה קורסים ופתח בסטה.
תשלום על הטיפול הינו חלק מהסטינג וגם במקרה בו המטפל היה שמח לטפל במקרה ללא תשלום הוא לא יעשה זאת בגלל עקרון זה. (יש לכך תיעודים רבים גם בספרות המקצועית וגם ממקרים בהם נתקלתי)

עד כאן מחדר העובדות
אלו שעברו את מה שאתה מתאר (ואני מכיר בודדים כאלו)אכן שווים את המחיר
אבל אפילו שרופא שעובר את התהליך הזה לא יגיד לבן אדם אתה צריך לבוא אלי ל-X מפגשים שכל אחד עולה 500 ש"ח ובסך הכללי זה מגיע ל-עשרות אלפי שקלים

אבל המציאות בשטח היא שרוב המטפלים לא עשו חצי ממה שאתה מתאר ולא מתביישים לשנן את המנטרה הזאת שזה חייב להיות כך בשביל שהטיפול יצליח!

בחזרה להתנדבות
אני לגמרי לא מתכווין שצריך להתנדב (גם לא בשביל להכנס לשוק)אבל בין התנדבות ל700 ש"ח למפגש יש 20 שעות עבודה בסופר!!! של ההורה המסכ שלא מבין בתיאוריות!!!!!!!

על הדרך

משתמש פעיל
לגבי הטענה שלוקח שנים בשביל לכסות את ההוצאות זה לגמרי לא נכון! לשכור משרד במרכז בני ברק עולה הכי הרבה 2000 ש"ח (פחות מרווח יומי של מטפל רגיל)ואם רוצים להשקיע יותר בתפאורה זה עוד כמה אלפים בודדים לריהוט נעים וגם את זה מכסים בשלשה ימים!
זה בהנחה שמשקיעים, אבל המצב הוא שרוב המטפלים מתחלקים בשעות העבודה של הקליניקה או מקבלים בבית וכדו' ואז סעיף ההוצאות הופך להיות אפסי
הקליניקה היא החלק הקטן של ההוצאות.
בינתיים אני לומדת שנה שישית. כל שנה עולה לפחות 10,000 ש"ח. בנוסף הפסקתי עבודה כדי ללמוד בשנים הראשונות 4 ימים בשבוע, ויתור על כמה עשרות אלפים כל שנה מהתואר הראשון.
הדרכה עולה לי 300 ש"ח לשעה, וחייבים אותה כדי לטפל באופן מקצועי, עולה גם ביטוח ואכן גם קליניקה.

יוק

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
הקליניקה היא החלק הקטן של ההוצאות.
בינתיים אני לומדת שנה שישית. כל שנה עולה לפחות 10,000 ש"ח. בנוסף הפסקתי עבודה כדי ללמוד בשנים הראשונות 4 ימים בשבוע, ויתור על כמה עשרות אלפים כל שנה מהתואר הראשון.
הדרכה עולה לי 300 ש"ח לשעה, וחייבים אותה כדי לטפל באופן מקצועי, עולה גם ביטוח ואכן גם קליניקה.
אני בלימודים כבר 8.5 שנים על כל המשתמע מכך ואף פעם לא חשבתי לקחת להורה 2000 ש"ח לחודש!

בנימיני

משתמש מקצוען
אלו שעברו את מה שאתה מתאר (ואני מכיר בודדים כאלו)אכן שווים את המחיר
אז אני מכיר מאות כאלו ולא בודדים
רופא שעובר את התהליך הזה לא יגיד לבן אדם אתה צריך לבוא אלי ל-X מפגשים שכל אחד עולה 500 ש"ח ובסך הכללי זה מגיע ל-עשרות אלפי שקלים
אף אחד לא מכריח מישהו להגיע לכמות מפגשים מוגדרת מראש. הסכומים שאתה מזכיר רחוקים מאד מהמציאות הרווחת
אבל המציאות בשטח היא שרוב המטפלים לא עשו חצי ממה שאתה מתאר ולא מתביישים לשנן את המנטרה הזאת שזה חייב להיות כך בשביל שהטיפול יצליח!
הם לא מטפלים

החכמה צודקת

משתמש מקצוען
אבל אפילו שרופא שעובר את התהליך הזה לא יגיד לבן אדם אתה צריך לבוא אלי ל-X מפגשים שכל אחד עולה 500 ש"ח ובסך הכללי זה מגיע ל-עשרות אלפי שקלים
ב"ה שלא יצא לך להכיר
וה' יעזור שלא נצטרך
אבל זה בהחלט קיים ברפואת הגוף

יוק

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
אף אחד לא מכריח מישהו להגיע לכמות מפגשים מוגדרת מראש. הסכומים שאתה מזכיר רחוקים מאד מהמציאות הרווחת
הכי זול שפגשתי היה 180 ש"ח וזה היה נדיר
גם אם לא מכריחים זה קורה מעצמו חצי שנה של מפגשים ואתה אוחז ב-12000 ש"ח
הם לא מטפלים
אבל יש מהם הרבה מאד

יוק

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
סורי, אתה פרייאר!
מפגש בהוראה מתקנת הוא יותר קצר (בין חצי שעה ל-40 דק')כך שזה מעלה את השכר השעתי
אבל גם היקרים ביותר בהוראה מתקנת לא לוקחים יותר מ- 150 מקסימום 170 למפגש!

אני לא רואה את עצמי כפראייר (למרות שהייתי שמח להרוויח יותר)אני רואה את מי שמסוגל לגבות יותר מ200 -250 ש"ח למפגש כנוכל!!!

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
מי שלמד 8 שנים את המקצוע שלו וגובה פחות ממאה ש"ח לפגישה הוא פרייאר
איך אפשר להשוות מי שאכן הקדיש שמונה שנים מחייו ללימודים אינטנסיביים שגזלו את מרבית ימי השבוע שלו, למי שלמד קורסים מצטברים זעיר פה זעיר שם, של יום בשבוע, גג שלוש שעות אקדמיות בכל מפגש?

reish

משתמש מקצוען
איך אפשר להשוות מי שאכן הקדיש שמונה שנים מחייו ללימודים אינטנסיביים שגזלו את מרבית ימי השבוע שלו, למי שלמד קורסים מצטברים זעיר פה זעיר שם, של יום בשבוע, גג שלוש שעות אקדמיות בכל מפגש?
אכן, זה ההבדל
מצחיק אותי שמורה להוראה מתקנת מתיימר לקרוא למקצוע שלו "מקצוע מקביל" לעבודת עו"סים קליניים.
המקסימום אולי זו נקודת השקה ספציפית, אם שניהם עובדים באותה מסגרת. מעבר לכך אין שום קשר בין המקצועות.

דייייייייייי

משתמש פעיל
מכירה אחת-מטפלת רגשית נראה לי... שפרסמה (תחת קופת צדקה כלשהי...)
שעונה טלפונית-בחינם, (סוג של "עזרה ראשונה") ובפועל מורידה את השעות ממעשרות.
הרווח: א. לא עובדת בחינם. (צריך לברר הלכתית אם מותר להוריד ממעשרות...)
ב. פרסום. (לא כמפרסמת...+ סוג של המלצה, מטעם קופת הצדקה.)
ג. הרבה מאלה שהתחילו איתה, לכמה דקות-ממשיכות אצלה בתשלום. (יש תחושה-שכשאתה מקבל "בחינם"-אתה צריך לשלם על זה...)
ד. בד"כ-עונה כשנמצאת בקניות, בבישולים, וכו', כך שזה גם לא על חשבון "הזמן שלה".
בהצלחה לך!

בנימיני

משתמש מקצוען
חייב להודות שלא הבנתי את הלוגיקה

יוק

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
לא חשבתי שאצטרך לרדת לרזולוציה הזאת אבל אם לכלכתם אז אענה
הלימודים של 8.5 שנים הם כדלהלן
3.5 שנים תעודת מורה בחינוך המיוחד (לא כמו תואר אבל לא קורס זעיר מפה וזעיר משם)
השלמה לתואר ראשון שנה ושלשת רבעי אינטנסיביים עם מבחנים ושתי עבודות סמינריוניות
תואר שני בלקויות למידה על כל המשתמע
ולימודי אבחון דידקטי עם הגשת אבחונים וליווי מקצועי
חוץ מזה במהלך השנים למדתי כמה קורסים שלא מוכרים במשרד החינוך כגון הוראה מתקנת בגמ' השתלמות בקשב וריכוז ועוד כמה כאלו
העלויות שהיו לי בלימודים הם יותר מחמישים אלף ש"ח חוץ מאיבוד שעות שזה אני לא מחשב

לכן לבוא ולומר לי שאני לא מבין את המשמעות של לימודים אינטנסיביים זה מגוחך

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה