מה עושים כשבהתראה קצרה את צריכה להכין מנת קינוח טעימה שנראית טוב?
מקצרים דרך.
אני אוהבת שיש לי בארון בסיס פאי אמריקאי [וגם את הישראלי אבל פחות, כי הוא מאוד מרגרינאי] מוכן בארון.
בדיוק למקרים כאלו.
כמובן שאפשר להכין בסיס פאי לבד, אפוי.
בסוף המתכון אתן קישור לבסיס פאי בהכנה עצמית.
אז מה צריך?
בסיס פאי מוכן
1 ריצ' 250 מ"ל
200 גרם שוקולד מריר
100 גרם שוקולד לבן פרווה- איכותי
3 כפות אבקת נוגט
1 כף שמן
5 כפות שטוחות אבקת פודינג וניל
1 כף אבקת קפה נמס
10 דקות
פאי מוס דאבל שוקולד-
הכנה:
מפרישים מהריצ' 1/3 כוס.
מקציפים את היתר.
ממיסים שוקולד לבן עם שמן. מוסיפים לריצ' המוקצף.
מוסיפים אבקת פודינג וניל.
מערבבים היטב.
מורחים מחצית מהקרם על בסיס הפאי.
מחליקים.
מכינים את שכבת המוס שוקולד מריר:
בסיר קטן, על אש נמוכה ממש, ממיסים שוקולד מריר + 1/3 כוס ריצ' ששמרנו בצד.
מערבבים תוך כדי המסה, מוסיפים את אבקת הקפה.
מערבבים לקרם חלק ומסירים מהאש.
שופכים מחצית מהגנאש למחצית הריצ' המוקצף הנותר. מוסיפים אבקת נוגט ומערבבים היטב.
מורחים בעדינות על שכבת מוס השוקולד הלבן.
ממתינים שהגנאש הנותר יתקרר טיפה אבל עדיין יהיה נוזלי.
יוצקים מעל לשכבת המוס הכהה ומורחים בעדינות על פני הפאי כולו.
מקפיאים.
מוציאים מההקפאה כ-5 דקות לפני ההגשה.
10 דקות עבודה.
באמת.
כאן יש מתכון לקלתית בהכנה עצמית
מקצרים דרך.
אני אוהבת שיש לי בארון בסיס פאי אמריקאי [וגם את הישראלי אבל פחות, כי הוא מאוד מרגרינאי] מוכן בארון.
בדיוק למקרים כאלו.
כמובן שאפשר להכין בסיס פאי לבד, אפוי.
בסוף המתכון אתן קישור לבסיס פאי בהכנה עצמית.
אז מה צריך?
בסיס פאי מוכן
1 ריצ' 250 מ"ל
200 גרם שוקולד מריר
100 גרם שוקולד לבן פרווה- איכותי
3 כפות אבקת נוגט
1 כף שמן
5 כפות שטוחות אבקת פודינג וניל
1 כף אבקת קפה נמס
10 דקות
פאי מוס דאבל שוקולד-
הכנה:
מפרישים מהריצ' 1/3 כוס.
מקציפים את היתר.
ממיסים שוקולד לבן עם שמן. מוסיפים לריצ' המוקצף.
מוסיפים אבקת פודינג וניל.
מערבבים היטב.
מורחים מחצית מהקרם על בסיס הפאי.
מחליקים.
מכינים את שכבת המוס שוקולד מריר:
בסיר קטן, על אש נמוכה ממש, ממיסים שוקולד מריר + 1/3 כוס ריצ' ששמרנו בצד.
מערבבים תוך כדי המסה, מוסיפים את אבקת הקפה.
מערבבים לקרם חלק ומסירים מהאש.
שופכים מחצית מהגנאש למחצית הריצ' המוקצף הנותר. מוסיפים אבקת נוגט ומערבבים היטב.
מורחים בעדינות על שכבת מוס השוקולד הלבן.
ממתינים שהגנאש הנותר יתקרר טיפה אבל עדיין יהיה נוזלי.
יוצקים מעל לשכבת המוס הכהה ומורחים בעדינות על פני הפאי כולו.
מקפיאים.
מוציאים מההקפאה כ-5 דקות לפני ההגשה.
10 דקות עבודה.
באמת.
כאן יש מתכון לקלתית בהכנה עצמית