הערה חשובה: בטירמיסו אמיתי יש זביונה ( קציפת חלמונים שמחממים בבין מארי) ואותה השמטתי מטעמי בריאות.
ובעיקר יש מסקרפונה- גבינה העשויה משמנת מתוקה במרקם יציב וטעם עשיר.
כשהגיתי בזמנו את המתכון היא לא היתה קיימת בכשרות טובה ולכן שיניתי לגבינת שמנת והוספתי שוקולד לבן להעשרה.
יצא מעולה ומאז זה המתכון הקבוע שלנו.
אם יש לכם מסקרפונה כדאי להיצמד למתכון קלאסי או להכין את הנ"ל עם קרם של שמנת מוקצפת+וניל ומסקרפונה.
להשערתי המתכון יספיק ל10-15 כוסיות קינוח נדיבות.
רכיבים
לבסיס:
1. חב' בישקוטים-LADY FINGERS. ניתן להשיג במרכולים מתוצרת איטליה.
2. כוס נס קפה חזק (כפית גדושה קפה מגורען+ מעט חלב)/ אספרסו מוכן+ חצי כוס חלב.
3. כפית ויסקי/ ליקר שקדים/אגוזים/ קפה/ וודקה בטעם נייטרלי.
לא להשתמש באלכוהול בטעם פירות!. אם אין ניתן להשמיט.
לגנאש שוקולד לבן:
מיכל שמנת מתוקה 38% (250 מ"ל)
2 חב' (100 גר') שוקולד לבן שבור לקוביות
1/2 כפית משחת/אבקת וניל או גרגרים מחצי מקל וניל.
לקיפול והקצפה
250 גר' גבינת שמנת בטעם טבעי (אני מכינה לבד מסינון שמנת חמוצה).
2 כפות אבקת סוכר
2. כפות פודינג וניל
1/2 מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)
מעט אבקת קקאו
כלים
1. סיר או קלחת קטנה (חלבי)
2. מרית סיליקון-לקקן
3. מיקסר עם מקצף בלון
4. מסננת מתכת לפיזור הקקאו
5. מטרפה ידנית
6. כוסיות קינוח שקופות ונאות (רצוי מרובעות או גליליות) בנפח של 80 מ"ל.
7. שקית זילוף + מספריים.
מכינים גנאש:
מחממים בסיר קטן את השמנת והוניל לסף רתיחה (בועות קטנות בשולי הסיר)
מכבים ומוסיפים את השוקולד ממתינים כדקה ובוחשים במטרפה לאיחוד עד לקבלת גנאש חלק.
מכסים ומאחסנים במקפיא כ30-45 דקות.
כ-10 דקות לפני ההקצפה מניחים במקפיא גם את חצי המיכל השני של השמנת.
בקערה קטנה מערבבים את גבינת השמנת עם כף פודינג ואבקת הסוכר עד לקבלת מרקם חלק.
מקציפים את הגנאש: מניחים בקערת המיקסר את הגנאש ומחצית מיכל השמנת ומקציפים במהירות גבוהה לקבלת קרם יציב.
מוסיפים בהדרגה תוך כדי הקצפה את כף הפודינג הנותרת.
כשהמוס יציב וזה קורה מהר מנמיכים את המהירות למינמיום ומוסיפים את הגבינה. מקציפים עד לאיחוד.
מעבירים את הקרם לשקית זילוף וגוזרים את הפיה שלה במספריים לחור בקוטר 1 ס"מ.
מרכיבים:
מערבבים את הקפה כשהוא פושר או קר יחד עם האלכוהול (ערבוב של אלכוהול עם קפה חם יגרום לאלכוהול להתנדף).
ומוזגים לצלחת קטנה ועמוקה
חותכים את הבישקוטים לרוחב הכוס המתאים.
טובלים כל בישקוט טבילה קצרצרה בקפה ומסדרים בשכבה אחת בכוסות.
מזלפים מעל מהקרם עד לגובה מחצית מן הכוס.
חוזרים שוב על טבילת הבישקוטים וסידורם בשכבה מעל הקרם בכוסות.
מעל מזלפים מהקרם בשורות נשיקות קטנות שתמלאנה את כל הכוס כמעט עד לשפתה.
לפני ההגשה מפדרים בקקאו בקלילות בעזרת המסננת.
שומרים במקרר בקופסא אטומה היטב. נשמר כ4-5 ימים.
לפני שתשאלו:
1. את הקקאו מפזרים רק בהגשה. מאד לא מומלץ לפני.
2. אני לא ממליצה על הקפאה כי לדעתי היא פוגמת במרקם הבישקוטים.
3. אין לכם בישקוטים? עוגת ספוג חתוכה לפי גודל הכוס תהווה תחליף טוב (ספוג= בצק רולדה או לייקעך).
4. החלטתם לשים ביסקויטים? (אהמממ) יש לכם עוגת ביסקויטים משודרגת. לוטוס יתאים מאד.
5. המילוי יתאים מאד לדעתי גם לבלינצ'ס. הגישו עם רוטב פירות יער או גנאש מריר לאיזון מושלם.
ובעיקר יש מסקרפונה- גבינה העשויה משמנת מתוקה במרקם יציב וטעם עשיר.
כשהגיתי בזמנו את המתכון היא לא היתה קיימת בכשרות טובה ולכן שיניתי לגבינת שמנת והוספתי שוקולד לבן להעשרה.
יצא מעולה ומאז זה המתכון הקבוע שלנו.
אם יש לכם מסקרפונה כדאי להיצמד למתכון קלאסי או להכין את הנ"ל עם קרם של שמנת מוקצפת+וניל ומסקרפונה.
להשערתי המתכון יספיק ל10-15 כוסיות קינוח נדיבות.
רכיבים
לבסיס:
1. חב' בישקוטים-LADY FINGERS. ניתן להשיג במרכולים מתוצרת איטליה.
2. כוס נס קפה חזק (כפית גדושה קפה מגורען+ מעט חלב)/ אספרסו מוכן+ חצי כוס חלב.
3. כפית ויסקי/ ליקר שקדים/אגוזים/ קפה/ וודקה בטעם נייטרלי.
לא להשתמש באלכוהול בטעם פירות!. אם אין ניתן להשמיט.
לגנאש שוקולד לבן:
מיכל שמנת מתוקה 38% (250 מ"ל)
2 חב' (100 גר') שוקולד לבן שבור לקוביות
1/2 כפית משחת/אבקת וניל או גרגרים מחצי מקל וניל.
לקיפול והקצפה
250 גר' גבינת שמנת בטעם טבעי (אני מכינה לבד מסינון שמנת חמוצה).
2 כפות אבקת סוכר
2. כפות פודינג וניל
1/2 מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)
מעט אבקת קקאו
כלים
1. סיר או קלחת קטנה (חלבי)
2. מרית סיליקון-לקקן
3. מיקסר עם מקצף בלון
4. מסננת מתכת לפיזור הקקאו
5. מטרפה ידנית
6. כוסיות קינוח שקופות ונאות (רצוי מרובעות או גליליות) בנפח של 80 מ"ל.
7. שקית זילוף + מספריים.
מכינים גנאש:
מחממים בסיר קטן את השמנת והוניל לסף רתיחה (בועות קטנות בשולי הסיר)
מכבים ומוסיפים את השוקולד ממתינים כדקה ובוחשים במטרפה לאיחוד עד לקבלת גנאש חלק.
מכסים ומאחסנים במקפיא כ30-45 דקות.
כ-10 דקות לפני ההקצפה מניחים במקפיא גם את חצי המיכל השני של השמנת.
בקערה קטנה מערבבים את גבינת השמנת עם כף פודינג ואבקת הסוכר עד לקבלת מרקם חלק.
מקציפים את הגנאש: מניחים בקערת המיקסר את הגנאש ומחצית מיכל השמנת ומקציפים במהירות גבוהה לקבלת קרם יציב.
מוסיפים בהדרגה תוך כדי הקצפה את כף הפודינג הנותרת.
כשהמוס יציב וזה קורה מהר מנמיכים את המהירות למינמיום ומוסיפים את הגבינה. מקציפים עד לאיחוד.
מעבירים את הקרם לשקית זילוף וגוזרים את הפיה שלה במספריים לחור בקוטר 1 ס"מ.
מרכיבים:
מערבבים את הקפה כשהוא פושר או קר יחד עם האלכוהול (ערבוב של אלכוהול עם קפה חם יגרום לאלכוהול להתנדף).
ומוזגים לצלחת קטנה ועמוקה
חותכים את הבישקוטים לרוחב הכוס המתאים.
טובלים כל בישקוט טבילה קצרצרה בקפה ומסדרים בשכבה אחת בכוסות.
מזלפים מעל מהקרם עד לגובה מחצית מן הכוס.
חוזרים שוב על טבילת הבישקוטים וסידורם בשכבה מעל הקרם בכוסות.
מעל מזלפים מהקרם בשורות נשיקות קטנות שתמלאנה את כל הכוס כמעט עד לשפתה.
לפני ההגשה מפדרים בקקאו בקלילות בעזרת המסננת.
שומרים במקרר בקופסא אטומה היטב. נשמר כ4-5 ימים.
לפני שתשאלו:
1. את הקקאו מפזרים רק בהגשה. מאד לא מומלץ לפני.
2. אני לא ממליצה על הקפאה כי לדעתי היא פוגמת במרקם הבישקוטים.
3. אין לכם בישקוטים? עוגת ספוג חתוכה לפי גודל הכוס תהווה תחליף טוב (ספוג= בצק רולדה או לייקעך).
4. החלטתם לשים ביסקויטים? (אהמממ) יש לכם עוגת ביסקויטים משודרגת. לוטוס יתאים מאד.
5. המילוי יתאים מאד לדעתי גם לבלינצ'ס. הגישו עם רוטב פירות יער או גנאש מריר לאיזון מושלם.